2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Bi doktora git desem bir şey yapamıyorlar hamile iken. Sadece işte parol yazabiliyorlar. Çok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim içim rahatladı. Aslında çoğu doktor 1/270 altı için risk diyor benimki niye ısrarcı anlamıyorum ultrasonda herşey yolunda görünüyor

Ay ben kac kere cigkofte yedim sayamadim icinde et yoksa sorun yok bence gerisi bulgur baharat tursu vs vs
Yok canım maalesef etle ilgili değil, artık zaten etli çiğ köfte yapan bir yer yoktur hazırlarda bulunmuyor, ama hazır çiğködtelerde de aşırı derecede katkı maddesi ve bulyon bulunuyormuş, benim doktorun kesinlikle yenmemesi gereken yiyecekleri içerisinde çiğköfte ama bir iki sefer benim de canım çekti yedim valla

Teşekkür ederim içim rahatladı. Aslında çoğu doktor 1/270 altı için risk diyor benimki niye ısrarcı anlamıyorum ultrasonda herşey yolunda görünüyor
Bu testlerin güvenirlilikleri çok düşük zaten yurtdışında çoğunlukla fetal yaptırılıyor. Biz geri kalmış bir ülke olduğumuz için yüzde60 doğruluk oranı olan üçlü testi uyguluyoruz saçma yani. Hiç canını sıkma. Kaldı ki benim komşuma ikili üçlü dörtlü hepsinde yüksek risk dediler. Gittiği her doktor sen bu çocuğu doğuracağına emin misin diyordu. Sonuç 3 yaşında gayet sağlıklı bir kız :) içini ferah tut yani. Özellikle üçlü test çok boş

Geçmiş olsun canım, hastaneye git diycem ama onlarda bir şey yapmıyor maalesef

Bende de dün sabah kalça ağrısı oldu uyuyamadım. Bugün yoktu çok şükür. Batmalar hep oluyor onu takmıyorum. Ama kalça bel ağrısı için erken mi bilmiyorum. Doktora ne zaman gideceksin benim 2 hafta falan var soramıyorum o yüzden

17+5 te gittiğimde boyu 17.36 ağırlığı da 211 gramdı canım

Bana da çiğ köfte demişti asla yeme diye, bir de dışarıdan yemek yiyeceksen salata tarzı şeyler yeme demişti
Hamburgerlerin içinde marul oluyor ama o yüzden yiyemiyorum yemek de istiyorum Burger çekiyor canım

Hamburgerlerin içinde marul oluyor ama o yüzden yiyemiyorum yemek de istiyorum Burger çekiyor canım
32 yaşındayım yıllardır dışarıdan yemek yiyorum hiç toxoplazma geçirmedim. Bunca sene sonra da durup durup hamilelikte başıma gelmez herhalde diye düşünüyorum mümkün olduğunca dikkat ediyorum ama çok da kasmıyorum açıkçası

Bende asiri kasmiyorum ya sakinan goze cop batar misali o kadar ayrintili dusunursem yandim doktorum sakatat konusunda uyardi beni sucuk da kuruyacak sekilde pisirirsen ye dedi baska birsey demedi bende doktorum kadar rahatim yeme konusunda bide bana ilk haftalarda sey demisti zamaninda yesillikleri fazla yikamamissin ama bu iyi haber vs demisti gulmustuk
Bi doktora git desem bir şey yapamıyorlar hamile iken. Sadece işte parol yazabiliyorlar. Çok geçmiş olsun.
Sagol canim aynen hamilelik diyip gececekler sanirim
Ilk kez duydum valla
Sadece cevrem ilk haftalarda pek yeme yogun baharat var demislerdi
Canim cektikce yedim ben valla
Cok da sevirem
Geçmiş olsun canım, hastaneye git diycem ama onlarda bir şey yapmıyor maalesef
Aynen canim kendi doktoruma danisicam daha da artarsa sagol
Doktora daha cok var 8 eylul gibi anca giderim sanirim detayli ultrason icin ama devam ederse wpdan yazicam valla

Merhaba. Fetal yaptırdıysak bu üçlü dörtlü testi yaptırmaya gerek var mı sence?

Ay kızlar geçen biri burda demişti yenidogana tulum giydirmeknkalca problemi yapıyor gibi bişey demişti doktoru onermemis. Şimdi hiç tulum almayalım mi alt üst ayrı mi alalım?

Merhaba. Fetal yaptırdıysak bu üçlü dörtlü testi yaptırmaya gerek var mı sence?
Fetal yaptırdıysan ikili üçlü dörtlü teste gerek yok. Hatta çoğu doktor üçlü dörtlü test istemiyor artık. İleride ikili üçlü dörtlü testin kalkacağını bir anlamının olmadığını söylüyorlar, çünkü bir olasılık ölçüyor, sonucun iyi ya da kötü gelmesi bir şey göstergesi değil maalesef

Ay kızlar geçen biri burda demişti yenidogana tulum giydirmeknkalca problemi yapıyor gibi bişey demişti doktoru onermemis. Şimdi hiç tulum almayalım mi alt üst ayrı mi alalım?
Benim arkadaşım tam tersini söylüyor canım. Hep tulum almış ve takım alma, tulum çok rahat diyor. O yüzden 0-1 ay 5 tane tulum alırım diye düşünüyorum. Herkesin deneyimi bebeği farklı, net bir şey, genel bir şey söylemek doğru değil bu konularda

Rahatliktan ziyade hareket kisitliligi ile ilgili bişey demişti kalcaya zararı var demiş doktoru. Ondan soruyorum acaba bilmediğim bir zararı mj var diye :)

Rahatliktan ziyade hareket kisitliligi ile ilgili bişey demişti kalcaya zararı var demiş doktoru. Ondan soruyorum acaba bilmediğim bir zararı mj var diye :)
Ben de okudum evet arkadaşıma söyledim hiç öyle bir sorun yaşamadık dedi. Hareket kısıtlığı falan da olmamış. Hatta şaşırdı söylediğime. Belki o arkadaşın bebeğine özgü bir durumdur. Benim demek istediğim de bu aslında. Seçim size kalmış

Yani benim de gördüğüm herkes giydiriyor ve özellikle yenidoganda ayrı alt üst bulmak nerdeyse imkansız hepsi tulum şeklnde ondan sasırdım

Aynen ya ne kadar dikkat etsem o kadar sıkıntı çıkacak gibi geliyor
Senin muayene benden de sonraymış ama dayanamaz gidersin yine ya o kadar durulur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…