- 10 Ağustos 2022
- 2.081
- 3.200
- 63
Bi doktora git desem bir şey yapamıyorlar hamile iken. Sadece işte parol yazabiliyorlar. Çok geçmiş olsun.Kizlar bu gece bel agrisindan uyuyamadim saga don sola don otur kalk yuru cildircaktim gozumden uyku akiyordu ama 3 4 saat dolastim evde resmen
Sabaha karsi uyumusum
Kac gecedir rahattim bu gece asiri bi bel agrisi oldu bende ya
Karnimda bicak gibi batti
Teşekkür ederim içim rahatladı. Aslında çoğu doktor 1/270 altı için risk diyor benimki niye ısrarcı anlamıyorum ultrasonda herşey yolunda görünüyorCanım bana doktor 3lü testin doğruluk oranı %60 demişti. Bu kadar düşük oranlı bir test için hiç canını sıkma. Eğer kötü olduysan içim rahatlasın diyorsan nipt yaptırabilirsin ama dediğim gibi testin yanılma payı çok çok yüksek
Yok canım maalesef etle ilgili değil, artık zaten etli çiğ köfte yapan bir yer yoktur hazırlarda bulunmuyor, ama hazır çiğködtelerde de aşırı derecede katkı maddesi ve bulyon bulunuyormuş, benim doktorun kesinlikle yenmemesi gereken yiyecekleri içerisinde çiğköfte ama bir iki sefer benim de canım çekti yedim vallaAy ben kac kere cigkofte yedim sayamadimicinde et yoksa sorun yok bence gerisi bulgur baharat tursu vs vs
Bu testlerin güvenirlilikleri çok düşük zaten yurtdışında çoğunlukla fetal yaptırılıyor. Biz geri kalmış bir ülke olduğumuz için yüzde60 doğruluk oranı olan üçlü testi uyguluyoruz saçma yani. Hiç canını sıkma. Kaldı ki benim komşuma ikili üçlü dörtlü hepsinde yüksek risk dediler. Gittiği her doktor sen bu çocuğu doğuracağına emin misin diyordu. Sonuç 3 yaşında gayet sağlıklı bir kız :) içini ferah tut yani. Özellikle üçlü test çok boşTeşekkür ederim içim rahatladı. Aslında çoğu doktor 1/270 altı için risk diyor benimki niye ısrarcı anlamıyorum ultrasonda herşey yolunda görünüyor
Geçmiş olsun canım, hastaneye git diycem ama onlarda bir şey yapmıyor maalesefKizlar bu gece bel agrisindan uyuyamadim saga don sola don otur kalk yuru cildircaktim gozumden uyku akiyordu ama 3 4 saat dolastim evde resmen
Sabaha karsi uyumusum
Bende de dün sabah kalça ağrısı oldu uyuyamadım. Bugün yoktu çok şükür. Batmalar hep oluyor onu takmıyorum. Ama kalça bel ağrısı için erken mi bilmiyorum. Doktora ne zaman gideceksin benim 2 hafta falan var soramıyorum o yüzdenKizlar bu gece bel agrisindan uyuyamadim saga don sola don otur kalk yuru cildircaktim gozumden uyku akiyordu ama 3 4 saat dolastim evde resmen
Sabaha karsi uyumusum
Hamburgerlerin içinde marul oluyor ama o yüzden yiyemiyorum yemek de istiyorum Burger çekiyor canım17+5 te gittiğimde boyu 17.36 ağırlığı da 211 gramdı canım
Bana da çiğ köfte demişti asla yeme diye, bir de dışarıdan yemek yiyeceksen salata tarzı şeyler yeme demişti
32 yaşındayım yıllardır dışarıdan yemek yiyorum hiç toxoplazma geçirmedim. Bunca sene sonra da durup durup hamilelikte başıma gelmez herhalde diye düşünüyorumHamburgerlerin içinde marul oluyor ama o yüzden yiyemiyorum yemek de istiyorum Burger çekiyor canım
Bende asiri kasmiyorum ya sakinan goze cop batar misali o kadar ayrintili dusunursem yandim32 yaşındayım yıllardır dışarıdan yemek yiyorum hiç toxoplazma geçirmedim. Bunca sene sonra da durup durup hamilelikte başıma gelmez herhalde diye düşünüyorummümkün olduğunca dikkat ediyorum ama çok da kasmıyorum açıkçası
Sagol canim aynen hamilelik diyip gececekler sanirimBi doktora git desem bir şey yapamıyorlar hamile iken. Sadece işte parol yazabiliyorlar. Çok geçmiş olsun.
Ilk kez duydum vallaYok canım maalesef etle ilgili değil, artık zaten etli çiğ köfte yapan bir yer yoktur hazırlarda bulunmuyor, ama hazır çiğködtelerde de aşırı derecede katkı maddesi ve bulyon bulunuyormuş, benim doktorun kesinlikle yenmemesi gereken yiyecekleri içerisinde çiğköfte ama bir iki sefer benim de canım çekti yedim valla
Aynen canim kendi doktoruma danisicam daha da artarsa sagolGeçmiş olsun canım, hastaneye git diycem ama onlarda bir şey yapmıyor maalesef
Doktora daha cok var 8 eylul gibi anca giderim sanirim detayli ultrason icinBende de dün sabah kalça ağrısı oldu uyuyamadım. Bugün yoktu çok şükür. Batmalar hep oluyor onu takmıyorum. Ama kalça bel ağrısı için erken mi bilmiyorum. Doktora ne zaman gideceksin benim 2 hafta falan var soramıyorum o yüzden
Merhaba. Fetal yaptırdıysak bu üçlü dörtlü testi yaptırmaya gerek var mı sence?Bu testlerin güvenirlilikleri çok düşük zaten yurtdışında çoğunlukla fetal yaptırılıyor. Biz geri kalmış bir ülke olduğumuz için yüzde60 doğruluk oranı olan üçlü testi uyguluyoruz saçma yani. Hiç canını sıkma. Kaldı ki benim komşuma ikili üçlü dörtlü hepsinde yüksek risk dediler. Gittiği her doktor sen bu çocuğu doğuracağına emin misin diyordu. Sonuç 3 yaşında gayet sağlıklı bir kız :) içini ferah tut yani. Özellikle üçlü test çok boş
Fetal yaptırdıysan ikili üçlü dörtlü teste gerek yok. Hatta çoğu doktor üçlü dörtlü test istemiyor artık. İleride ikili üçlü dörtlü testin kalkacağını bir anlamının olmadığını söylüyorlar, çünkü bir olasılık ölçüyor, sonucun iyi ya da kötü gelmesi bir şey göstergesi değil maalesefMerhaba. Fetal yaptırdıysak bu üçlü dörtlü testi yaptırmaya gerek var mı sence?
Benim arkadaşım tam tersini söylüyor canım. Hep tulum almış ve takım alma, tulum çok rahat diyor. O yüzden 0-1 ay 5 tane tulum alırım diye düşünüyorum. Herkesin deneyimi bebeği farklı, net bir şey, genel bir şey söylemek doğru değil bu konulardaAy kızlar geçen biri burda demişti yenidogana tulum giydirmeknkalca problemi yapıyor gibi bişey demişti doktoru onermemis. Şimdi hiç tulum almayalım mi alt üst ayrı mi alalım?
Rahatliktan ziyade hareket kisitliligi ile ilgili bişey demişti kalcaya zararı var demiş doktoru. Ondan soruyorum acaba bilmediğim bir zararı mj var diye :)Benim arkadaşım tam tersini söylüyor canım. Hep tulum almış ve takım alma, tulum çok rahat diyor. O yüzden 0-1 ay 5 tane tulum alırım diye düşünüyorum. Herkesin deneyimi bebeği farklı, net bir şey, genel bir şey söylemek doğru değil bu konularda
Ben de okudum evet arkadaşıma söyledim hiç öyle bir sorun yaşamadık dedi. Hareket kısıtlığı falan da olmamış. Hatta şaşırdı söylediğime. Belki o arkadaşın bebeğine özgü bir durumdur. Benim demek istediğim de bu aslında. Seçim size kalmışRahatliktan ziyade hareket kisitliligi ile ilgili bişey demişti kalcaya zararı var demiş doktoru. Ondan soruyorum acaba bilmediğim bir zararı mj var diye :)
Marul koydurma canım söyle sipariş ederkenHamburgerlerin içinde marul oluyor ama o yüzden yiyemiyorum yemek de istiyorum Burger çekiyor canım
Tadı öyle güzel oluyorMarul koydurma canım söyle sipariş ederken
Eve gitmeden hemen al evde kendin koy marulunu ya da çantana streçleyip marul koyabilirsin çaktırmadan haöburgerin içine koyarsınTadı öyle güzel oluyorama mecbur yiyeceksem öyle olacak gibi
Yani benim de gördüğüm herkes giydiriyor ve özellikle yenidoganda ayrı alt üst bulmak nerdeyse imkansız hepsi tulum şeklnde ondan sasırdımBen de okudum evet arkadaşıma söyledim hiç öyle bir sorun yaşamadık dedi. Hareket kısıtlığı falan da olmamış. Hatta şaşırdı söylediğime. Belki o arkadaşın bebeğine özgü bir durumdur. Benim demek istediğim de bu aslında. Seçim size kalmış
Bende asiri kasmiyorum ya sakinan goze cop batar misali o kadar ayrintili dusunursem yandimdoktorum sakatat konusunda uyardi beni sucuk da kuruyacak sekilde pisirirsen ye dedi baska birsey demedi bende doktorum kadar rahatim yeme konusunda bide bana ilk haftalarda sey demisti zamaninda yesillikleri fazla yikamamissin ama bu iyi haber vs demisti gulmustuk
Doktora daha cok var 8 eylul gibi anca giderim sanirim detayli ultrason icinama devam ederse wpdan yazicam valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?