- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
- 133
Benim de ikinci hamileliğim.17 biter bitmez hissetmeye başladım. Senin de eli kulağındadır. Sağlıklı hayırlı versin Allah'ım inşallah.Günaydınlar kizlar siz bebislerin hareketini kaç haftasında his etdiniz acaba bu benim ikinci gebeliğim oğlumda 18de his etmisdim ikincilerde daha erken his ediliyo diyo biliyorum 16hafta 1gunluk ama hiç bişey his etmiyorum arada segirme gibi bişey oluyo oda bağırsak hareketimidir bebekmidir anlayamadim
Çamaşır suyuna alerjim var normalde de kullanamıyordum. Krem temizleyici kullanıyorum ben.Temizlik malzemeleri olarak neleri kullanıyorsunuz, çamaşır suyu, yağ sökücü filan kullanıyor musunuz. Eldiven ve maske ile bunlari kullansak sorun olur mu acaba. Temizliğe yardıma gelen kadın memleketine gitti okullar açılana kadar gelmicekmis, şuan temizlikçi de bulamıyorum hepsinin günleri dolu. Sirke ve su ile genel temizliği yapıyorum ama wc labovolari tezgahi illaki diğer temizlik ürünleri ile dezenfekte etmek lazım. 1 ay boyunca sadece su temizliği ile olacak iş değil. Özellikle çamaşır suyu kullanan var mı aranızda
Benim de ultrasonum güzel de işte ben ekstra evhamliyim maalesefiçini ferah tut canım, hele 3lunun duyarlılıgı daha az ..
ınsallah cok guzel gelecek sonucun, bebegın ıcın ıyı beslen, moralını yusek tut lutfen
benımde ıkılı testım orta rısk ama ben hıc yaptırmamıs gıbı davranıyorum çunku ulturason bulguları guzel, testın hata payı çok yujsek ..
detaylı ulturasonumu beklıyorum .
bende cok evhamlıyımdır normalde, cok da takıntılıyımdır tipik balık burcu :)Benim de ultrasonum güzel de işte ben ekstra evhamliyim maalesefay inşallah canım detaylida da güzel gelir sonuç inşallah haberdar et mutlaka
Amin canım hepimiz sağ salim kucagimiza alalım inşallahbende cok evhamlıyımdır normalde, cok da takıntılıyımdır tipik balık burcu :)
ama şuan rahatım bılmıyorum ya,
ederım canım senden de guzel haberler beklıyorum
Lavobolarda ben de krem ya da jel kullanıyorum ama tuvaletler için çamaşır suyu kullanmak istiyorum. Bı de ocak ve davlumbaz çok yaglaniyor yağ sökücü de kullansam çok iyi olacak, bulaşık deterjanı ile ne kadar silersem sileyim cam yüzey olduğu için iz kalıyor. Eşim yalap şalap yapıyor, el becerisi pek yok mecbur kendim el atmak zorundayım bı sure. Maske ve eldiven ile girisicem mecburen.Çamaşır suyuna alerjim var normalde de kullanamıyordum. Krem temizleyici kullanıyorum ben.
Ben çamaşır suyunu biraz sulandirip sprey şişesine koyuyorum. Wc banyoya bolca sıkıp bekletiyorum. Eskisi gibi ovalama köpükleme yapamıyorum malesef. Ama beklediğinde iyi oluyor. Sonra bolca su ile gideriyorum ve havalandirmaya bırakıyorum. Mümkün oldukça ten temasindan kaçiniyorum. İçim rahat değil ama en pratik çözümü bu şekilde buldum açıkçası. Mutfak içinde asperosu sıkıp bekletiyorum. Cok ovalama gerekmiyo hemen silip duruluyorum. Doğum sonrası foşur foşur temizlik yaoicam inşallahLavobolarda ben de krem ya da jel kullanıyorum ama tuvaletler için çamaşır suyu kullanmak istiyorum. Bı de ocak ve davlumbaz çok yaglaniyor yağ sökücü de kullansam çok iyi olacak, bulaşık deterjanı ile ne kadar silersem sileyim cam yüzey olduğu için iz kalıyor. Eşim yalap şalap yapıyor, el becerisi pek yok mecbur kendim el atmak zorundayım bı sure. Maske ve eldiven ile girisicem mecburen.
Ben temas etmekten korkmuyorum eldivenliyken bişey olmaz da bunlar normal zamanlarda bile solundugunda zararlı olan kimyasallar, ama hamile değilken önemsemiyorum da şimdi bebeğe zararı olur mu solumak acaba dedim. Maske ile mümkün olduğunca kısa sürede halletmeye calisicaz artıkBen çamaşır suyunu biraz sulandirip sprey şişesine koyuyorum. Wc banyoya bolca sıkıp bekletiyorum. Eskisi gibi ovalama köpükleme yapamıyorum malesef. Ama beklediğinde iyi oluyor. Sonra bolca su ile gideriyorum ve havalandirmaya bırakıyorum. Mümkün oldukça ten temasindan kaçiniyorum. İçim rahat değil ama en pratik çözümü bu şekilde buldum açıkçası. Mutfak içinde asperosu sıkıp bekletiyorum. Cok ovalama gerekmiyo hemen silip duruluyorum. Doğum sonrası foşur foşur temizlik yaoicam inşallah
Ay evet. İlk bebeğimiz. 3 kayıptan sonra gelince daha da ihtimam gösteriyoruzİlk Bebek heyecaniysa her şeyi gönlünüze göre alın, ikinci de abi ablasindan kalanlardan nasipleniyor zaten
Iste solunum sıkıntısı için bende sıkıp bekletme olayını çözüm olarak buldum. Biraz bekletince durulayip çıkıyorum. Yani köpükleyerek temizleme süresinden bi miktar daha az teneffüs ediyorum. Gene de içime sinmiyor bu şekilde temizlik ama yapabileceğim başka bi yol yok. Maske takarak havalandirmayi hep açık tutarak kendimi güvene almaya çalışıyorumBen temas etmekten korkmuyorum eldivenliyken bişey olmaz da bunlar normal zamanlarda bile solundugunda zararlı olan kimyasallar, ama hamile değilken önemsemiyorum da şimdi bebeğe zararı olur mu solumak acaba dedim. Maske ile mümkün olduğunca kısa sürede halletmeye calisicaz artık
Ben 33 haftalık doğum yaptım. Sezeryandı. Pompa getirdiler hemen geldi sütüm. Güzel düşünelim güzel olsun inşallah. Bir de bir yerde yaş ilerledikçe süt üretimi daha fazla olur diye okumuştum. O yüzden inşallah bu seferki de daha fazla olurYani sezaryende hemen sütü inen vardır belki ama ben hiç duymadım, genelde duş aldıktan sonra iniyormus o da ikinci gün en erken, o yüzden dogumdan sonra kesin hemen anne sütü verebilirim diye umitlenmiyorum bu hayal kırıklığı yaratır bende çünkü, ama bu sefer daha çok sütümün olacağını ve daha hızlı geleceğini bilinç altima islemeye çalışıyorum, aynı kadının iki hamileliği bile birbirinden farklı oluyorsa doğumdan sonra süt üretimi de farklı olur diye düşünüp kendimi avutuyorumbakalım umarım yaptığım olumlamalar işe yarar
Valla ben çamaşır suyunu kullanmıyorum resmen yutuyorum. Haftada 2 şişe garanti bitiyor lavabolar ve banyolar için. Evet sağlıksız ama onlarsız hijyen sağlandığını sanmıyorum ben. Sağlansa bile bana aksini kabul ettiremezler kullanıyorum yani ne kadar yanlış yada doğru hiç sorgulamadımTemizlik malzemeleri olarak neleri kullanıyorsunuz, çamaşır suyu, yağ sökücü filan kullanıyor musunuz. Eldiven ve maske ile bunlari kullansak sorun olur mu acaba. Temizliğe yardıma gelen kadın memleketine gitti okullar açılana kadar gelmicekmis, şuan temizlikçi de bulamıyorum hepsinin günleri dolu. Sirke ve su ile genel temizliği yapıyorum ama wc labovolari tezgahi illaki diğer temizlik ürünleri ile dezenfekte etmek lazım. 1 ay boyunca sadece su temizliği ile olacak iş değil. Özellikle çamaşır suyu kullanan var mı aranızda
Sizi bilmem ama benim aralıkta doğuracağım kesinEvettYeni yılın ilk bebekleri bizlerden olabilir. Bakalım talihliler kimler olacak.
Benim kızım da 38 haftalıkken sezaryenle olmuştu.Büyük ihtimalle benimki de aralıkta olacak.Sizi bilmem ama benim aralıkta doğuracağım kesinKızımı Kasım ortası doğacaktı 14 ekimde doğdu 38 haftalık, oğlum 16Şubat gibi doğacaktı 10 ocakta doğdu 35+2 de doktora diyeceğim ilk şey bu çocuğu içimde tutmak için ne gerekiyorsa yap. Bende birçok insan gibi “ayy artık ne zaman doğuracağım yaa gelsin artıkkk” demek istiyorum
Ben de bugün eldivenleri maskeyi taktım giriştim çamaşır suyu ile. 10 gündür evde doğru düzgün temizlik yapılmadi, hep su ile yüzeysel. Mikrop kapmaktan iyidir dedim başladım, her gün zaten yapamam ama haftada bir camasir suyu ile dezenfekte etsem ortak kullanım yerlerini yetecek.Valla ben çamaşır suyunu kullanmıyorum resmen yutuyorum. Haftada 2 şişe garanti bitiyor lavabolar ve banyolar için. Evet sağlıksız ama onlarsız hijyen sağlandığını sanmıyorum ben. Sağlansa bile bana aksini kabul ettiremezler kullanıyorum yani ne kadar yanlış yada doğru hiç sorgulamadım
Günaydın canım hayırlısı olsun çok sevindimGünaydınnnn, bizim bugün detaylı ultrasonumuz vardı, çok şükür herşey normal çıktı, sadece biraz küçük bi bebe o kadareğer izmirde olan arkadaşlar varsa ve detaylı ultrason için Dr arayıyorsa Can Hastanesinde Murat hocayı şiddetle tavsiye ediyorum hem esprili, hem pozitif biri. Rahatlıkla soru sorabiliriniz, hatta kendisi diyor aklınıza takılan bir şey var mı ya da merak ettiğiniz diye
Çok teşekkürlerGünaydın canım hayırlısı olsun çok sevindimOrtalama ne kadar sürdü
Hayırlı olsun canım darısı bize diyelimGünaydınnnn, bizim bugün detaylı ultrasonumuz vardı, çok şükür herşey normal çıktı, sadece biraz küçük bi bebe o kadareğer izmirde olan arkadaşlar varsa ve detaylı ultrason için Dr arayıyorsa Can Hastanesinde Murat hocayı şiddetle tavsiye ediyorum hem esprili, hem pozitif biri. Rahatlıkla soru sorabiliriniz, hatta kendisi diyor aklınıza takılan bir şey var mı ya da merak ettiğiniz diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?