- 8 Aralık 2022
- 1.481
- 1.439
- 63
- 31
Normalde rapor veriliyormuş canım öyle söyledi arkadaşlar Ama sormadım ekstra ben Zaten 2 hafta rapor alırım en fazla olursa eğer.Birde Ben doğumu şehir dışında annemin yanında düşünüyorum bilmiyorum nasıl olacak32 den sonra rapor verilmiyor doğum izni başlatılıyor diye biliyorum canım,doktoruna sor yine ama yaş doğum izni hakkın doğduğu andan itibaren heyet raporları da kalkıyor mesela. Ha ama grip vs olursan onda rapor nasıl oluyor bilmiyormus
Çok uzun zaman oldu yanlış hatırlıyor olabilirim ben, 31+1 diye aklımda kalmış ama 32+1 de olabilirBen 32 dolunca diye biliyorum. Merak ettim doktor ne diyecek.
Hmm meslek lisesi öğretmenlerinin çalışma durumlarını pek bilmiyorum. Valla zorlanır gibi olursan hamileliğini kullan biraz, yapacak bir şey yok20 saat canım normal girdiğim ders saati ama meslek dersi öğretmeniyim ekstra görevlerim var okulda ve ayrıca işletmelere gideceğim.Benim su anlık maddi imkanım Yok ücretsiz izin almaya Ama tâbi önümüz ne gösterir bilmiyorumBakalım inşallah dediğimiz gibi çalışabiliriz
Cumayı bekleyeceğiz o halde. Dediğiniz gibiyse tüm hesapları yeniden yapmam gerekecekÇok uzun zaman oldu yanlış hatırlıyor olabilirim ben, 31+1 diye aklımda kalmış ama 32+1 de olabilircuma gidince sorucam doktora
Ben oto koltuğunu az büyüyünce almayı düşünüyorum başlarda pusetle idare ederim, yani böyle oluyordur inşallahKızlar selam oto koltuğunu doğar doğmaz kullanıyormuyuz?puset sadece taşımak için mi kullanılıyor?Benim ilk gebeliğim Allah rızası için bi aydınlatın beni
Hemde nasılMaşallah. Çok güzel bir duygu dimi. Benim de eşim sürekli uyandı mı kızım deyip duruyor
37 ye kadar calisabilirsek doğumdan sonra Nisan ortası gibi izin bitiyor geriye 1.5 ay gibi bişey kalıyor, benim öyle yani, raporla hazirana kadar idare edebiliriz diye düşünüyorum. İki yaşına kadar keşke biz büyüyebilsek ama maddi durumlar imkan tanımıyor malesef. İlk 6 ay yanında olsak o bile çok büyük nimet. Eylülde okullar açıldığında neredeyse 9 aylık olacaklar. Çokta küçük sayilmazlar. Sonraki yıl ben de ücretsiz izin alamam herhalde.20 saat canım normal girdiğim ders saati ama meslek dersi öğretmeniyim ekstra görevlerim var okulda ve ayrıca işletmelere gideceğim.Benim su anlık maddi imkanım Yok ücretsiz izin almaya Ama tâbi önümüz ne gösterir bilmiyorumBakalım inşallah dediğimiz gibi çalışabiliriz
Canım iki üç haftadır aynısı bende de oluyo. İğne batması gibi ama anlık oluyor. Bazen peşpeşe üç kere falan oluyor o zaman korkuyorum ben de. Ama normaldir diye düşündüm ben bebek büyüdükçe baskıyla olan bir şey ya da kan akışından dolayı oluyor diye düşündümKızlar vajinamin icinde sızı şeklinde saniyelik ağrılar oluyor uzun sürmüyor ama sebebi ne olabilir ki, daha üç gün önce gittim doktoruma rahim ağzına falanda bakmıştı anlayamadım bu ağrının ne olduğunu tekrar gitmeli miyim acaba. Paranoyak olmakta istemiyorum her ağrıda koşa koşa doktora gitmek istemiyorum ama korktum biraz. Şiddetli bi ağrı değil ama neyden olduğunu anlayamadım acaba idrar yolu enfeksiyonu sebep olmuş olabilir mi enfeksiyon çıktı antibiyotik başladım çünkü. Moralim bozuldu valla ayağa kalkmaya korkuyorum şuan inşallah düzelirbebiş hareketlerini hissediyorum onda sıkıntı yok ama yinede rahatlayamadım kafa olarak
Valla ben hatırlıyorum oğlum doğduğunda 24 hafta idari izin hakkı vardı pandemiden dolayı, ben raporla idare etmiştim o haftaya kadar, 2 günüm eksik kalmıştı doktorum sıkıntı yok yazarız 24 haftalık demişti yazmıştı, sanmıyorum bi sıkıntı olucagini, yani benim bildiğim 32 ye girince alınıyor rapor ama bi kac gün önce yada sonra sıkıntı olmaz sanırımEğer imkan varsa öyle yapmak daha iyi tabiki ama bilmiyorum oluyor mu diye daha önce izne ayrılmış annelere sormak lazım
İlk hamilelikte 2 doz olsaydı bunda tek doz olacaktı ama ilk hamilelikte tek doz görünüyor halbuki ben iki doz vurulmuştum. İspatlayamiyorumBen 3 doz yaptırmışım. Doğumdan bir yıl sonra yine yaptırmam gerekiyormuş onu yaptirmamişım. Zaten tamamen aklımdan çıkmış bu aşı işleri. Doğumun üztünden 8 sene geçti. Tek doz yapacağız dedi sağlık ocagı. Zaten bu doz eski antikorları harekete geçirecek dedi. 20. haftada yaptım bir sonrakini 6 ay sonra yani doğumdan sonra olacakmişım.
Öyle yapacağım valla ne yapayımHmm meslek lisesi öğretmenlerinin çalışma durumlarını pek bilmiyorum. Valla zorlanır gibi olursan hamileliğini kullan biraz, yapacak bir şey yok
Aynen bende tam yazdığın gibi düşünüyorum, Haziran sonuna kadar raporla halledebilirsek Eylül'de bebişler büyümüş olacak Bir şekilde hallederiz diyorum artık.Maddiyat gerçekten bu devirde zorluyor belki bir dönem almak isterdim ücretsiz izin ama şimdilik çok zor37 ye kadar calisabilirsek doğumdan sonra Nisan ortası gibi izin bitiyor geriye 1.5 ay gibi bişey kalıyor, benim öyle yani, raporla hazirana kadar idare edebiliriz diye düşünüyorum. İki yaşına kadar keşke biz büyüyebilsek ama maddi durumlar imkan tanımıyor malesef. İlk 6 ay yanında olsak o bile çok büyük nimet. Eylülde okullar açıldığında neredeyse 9 aylık olacaklar. Çokta küçük sayilmazlar. Sonraki yıl ben de ücretsiz izin alamam herhalde.
Sağdan sola soldan sağa hareket edince de oluyordu evet ama şuan olan sızlama direk düz yatarken gelen 1 2 saniyelik ağrı şeklindeydi. Geçti gibi şuan ama ilk defa böyle bişey olunca panik yaptım çok fazla oldu birde belki 20 30 defa yani öyle olunca korktumHareket edince artıyor mu o sızı.
Büyüdükçe vajina üstünde çatı ağrıları artacak ama bahsettiğin çatı ağrısı mi anlayamadım. Anlık sızı ve iğne batması gibi oluyor, bı de yürürken de oluyor ara ara özellikle pantolon vs giyerken. Catimiz her dakika genişliyor bebeğe yer açmak içinSağdan sola soldan sağa hareket edince de oluyordu evet ama şuan olan sızlama direk düz yatarken gelen 1 2 saniyelik ağrı şeklindeydi. Geçti gibi şuan ama ilk defa böyle bişey olunca panik yaptım çok fazla oldu birde belki 20 30 defa yani öyle olunca korktum
Ya valla neler neler düşündüm kurdum kafamda haftalar ilerledikçe evham seviyem yükseliyor galibaCanım iki üç haftadır aynısı bende de oluyo. İğne batması gibi ama anlık oluyor. Bazen peşpeşe üç kere falan oluyor o zaman korkuyorum ben de. Ama normaldir diye düşündüm ben bebek büyüdükçe baskıyla olan bir şey ya da kan akışından dolayı oluyor diye düşündümyalnız değilsinnn
Aynen pantolon giyerken oluyo arabaya bincem mesela bacağımı atarken yatakta sagdan sola dönerken oluyo ama şiddetli bir ağrı değil saniyelik bişey ben sadece çok tekrarlayınca korktum abarttım biraz galibaBüyüdükçe vajina üstünde çatı ağrıları artacak ama bahsettiğin çatı ağrısı mi anlayamadım. Anlık sızı ve iğne batması gibi oluyor, bı de yürürken de oluyor ara ara özellikle pantolon vs giyerken. Catimiz her dakika genişliyor bebeğe yer açmak için
Oğlumda 2 aylıkken ise başlamıştım ben çok zor gelmişti, kundaktaydi daha, Allah'tan idarecim çok anlayisliydi 21 saat koşulu istemedi, 15 saat ders verdi haftanın iki günü sabah 8 öğlen 2 çalışıyordum. Pazartesi sali öğleden sonra ve kalan 5 gün full evdeydim. Ama 18 aylıkken ücretsiz izne ayrıldım kalan 6 ayı kullandım, bir de mazaretsiz 1 yıl ücretsiz izin daha aldım. O dönem çok zorlandım. Hayatımda en fazla ekonomik zorluk yasadigim dönem olmuştu, tek maaşla çok zor gerçektenÖyle yapacağım valla ne yapayımİnşallah idarem de anlayışlı olur birazcık
Aynen bende tam yazdığın gibi düşünüyorum, Haziran sonuna kadar raporla halledebilirsek Eylül'de bebişler büyümüş olacak Bir şekilde hallederiz diyorum artık.Maddiyat gerçekten bu devirde zorluyor belki bir dönem almak isterdim ücretsiz izin ama şimdilik çok zor
Eğer oluyorsa bence 32+6 da falan almak lazım böylece daha fazla süre aktarılmış olur doğum sonrasınaValla ben hatırlıyorum oğlum doğduğunda 24 hafta idari izin hakkı vardı pandemiden dolayı, ben raporla idare etmiştim o haftaya kadar, 2 günüm eksik kalmıştı doktorum sıkıntı yok yazarız 24 haftalık demişti yazmıştı, sanmıyorum bi sıkıntı olucagini, yani benim bildiğim 32 ye girince alınıyor rapor ama bi kac gün önce yada sonra sıkıntı olmaz sanırım
Pantolon giyerken, arabaya binerken ya da tek ayak üstünde dururken kemiğe saplanan iğne gibiyse ya da vajinanın tam üstünde sizi seklindeyse çatı ağrısı canım korkma, hatta sevin demekki bebeğin büyüyorAynen pantolon giyerken oluyo arabaya bincem mesela bacağımı atarken yatakta sagdan sola dönerken oluyo ama şiddetli bir ağrı değil saniyelik bişey ben sadece çok tekrarlayınca korktum abarttım biraz galibaağrılarım oluyor deyince doktor progestan başlayınca bu aydan sonra beni bi panik aldı korkudan böyle hissediyor bile olabilirim
Tmm olsun teşekkür ederimGeçmiş olsun canım ama asla bir fikrim yok, ilk çocuğum olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?