2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Çok sağol canım rahatladım biraz doktorum dediki bebeğin başı rahim ağzına baskı yapıyormuş artık büyüdüğü için ondan dolayı da ağrın oluyor artadabilir bu ağrılar artık bebek büyüdüğü için dedi. Son aylarda nasıl olacak diye aklıma geliyor bazen heralde yerimden kalkamam ben bu gidişle

Gerçekten öyle, ama ne güzel 2 gün çalışmışsın bu açıdan çok iyi olmuş.Benim okul tam gün meslek lisesi birde dersler 5 te bitiyor.Ben şimdiden seneyi düşünmeye başladım bakalım ne olacak

Evet başı çatıya baskı yapıyor, daha önce yazmış mıydım hatırlamıyorum ama oğlumun kafası baya yamuk doğmuştu alnının bı tarafı basıktı, çok endişe etmiştim çocuk nöroloji ye götürmek istedim, oğlumun çocuk doktoru abartma anne karnında sıkıştığı için kafası çatıya baya baskı yapmış o yüzden bu şekil olmuş düzelecek demişti. Ben bu çatı ağrısını oğlumda çok yaşamıştım, son aylar beni yürürken de çok zorlamisti, aslında erken doğum riskim vs yoktu çok rahat 37 ye kadar çalışırdım ama bu çatı ağrısı arttığı için 32 de izne ayrıldım ben. Merdiven çıkarken zorlanıyordum. Yokuş çıkarken canım yaniyordu. Oğlum boy kilo olarak güzel doğmuştu şükür ama bana çok ağrılar çektirdi baskı yapa yapa

Bana ayakta falan da oluyor dediğin gibi düz yatarken de oluyor

Afedersiniz ama bende atmak istemezdim mecbur kaldım . Bir de bilmiyordum hamilelik konusu var
Ben fotografi görmedim baştan o yüzden sordum. Yeşil dışkı için endişe etmişsiniz sanırım. Oğlumun hep yesildi dışkısı ek gıdaya geçene kadar. Doktoru onemsemedi hiç bı zaman. Çok az süt alerjisi vardı ona bağlı diski rengi yeşildi. Ama diyet yapacak seviyede değildi ben sut ürünlerini kesmedim o yüzden. Ek gıdaya başlayınca düzeldi. Son zamanlarda değişik ne yediniz, sutunuzden bebeginize geçip alerjik reaksiyon geliştirmiş olabilir. Atıyorum çilek, fıstık, kakao, hindistan cevizi ya da akliniza bile gelmeyen bişey buna sebep olabilir. Bu da kabızlık ve yeşil kaka olarak ortaya çıkmış olabilir. Ben oğlumda bunu tecrübe ettiğim için size yardımcı olmak adına yazdım tabi ki, bizdeki sebep buydu sizinki de kesin alerjidir diyemem en doğrusunu doktorunuz söyler ama genelde annenin diyetine eklediği bişey çocukta alerji yaparsa yeşil kaka ve kabızlık oluyor. Bir de oğlumda da sık yaşadığım için anlıyorum telasinizi ama lütfen popoyu hiç uyartmayin. Zeytinyağı icirin, çok zor durumda kalırsanız ( inatçı ateş) fitil de tamam ama popo uyartmak çok doğru değil

Mavisaclikadin o sızlama bende de oluyor canim bir süre sonra geciyor
Ay demekki normal bir şey ben sadece bende oluyor böyle bir ağrı sanmıştım
Bana ayakta falan da oluyor dediğin gibi düz yatarken de oluyor
Magnezyumda kullanıyoruz aslında ama yeterli mi gelmiyor acaba. Vitaminin haricinde günde bir adette muz yemeye başlicam ben yarından itibaren. Eğer onunla alakalıysa ağrı azalır, bebek büyüdüğü içinse zaten napsak devam eder gibi Yok canım ben İlk defa okuyorum bunu ama korkmakta haklısın bende olsam panik yapardım heralde daha şimdiden böyleyim doğumdan sonra nasıl olurum düşünemiyorum bile. Çok teşekkür ederim uzun uzunda yazıp vakit ayırmışsın biraz içim rahatladı gerçekten. Sabahtan beri ağlamaklı bir modda yatıyordum duşa bile giremedim korkudan ayakta durunca bişey olursa diye ay iyi ki varsınız kızlar

Hazır herkes buralardayken benim bir başka sorum var . Sürekli bir sorum var ya benim zaten neyse

Ben doğumda en azından 15 20 gün kimseyi yanımda istemiyorum. Kendi annem de dahil . Babalık izni 5 gün oldu zaten . 5 gün de izin alsa kafadan iki hafta yanımda olur eşim .Yenidoğanla ilgili sıfır tecrübemiz var fakat ismekte gebe okulları var kurs olursa onlara katılmayı düşünüyorum . Olmadı bol bol video izleyebilirim evdeyim zaten . Sezeryan ya da normal doğum mu olur bilmiyorum. Tüp bebekleri genelde sezeryan yapmak istiyorlar diye duyuyorum ama bu konuları hiç konusmadik vakti gelmedigi için. Asil sorum su çok mu zorlanırız ? Benim bunu istememdeki başlıca sebep lahusa kafasıyla kalp kırmak istememem. Buna ilaveten eşimin annesinin ot ,çöp işlerine meraklı olması. Birşey söylerse uygulamam vs vs .He bir de benim bunu iki aileye de solemem lazım . Doğuma gelmeyin biz kendimiz bakmak istiyoruz tarzında. Geldiklerinde kalmak zorundalar il disinda yasiyorlar çünkü. Bunu söylemem de sorun yaratır ama danışmak istediğim kısim idare edebilir miyiz kısmı ? Şimdiden geleceği düşünme diyecekler için baştan belirteyim bu aralar bu düşüncemizi söylesek iyi olabilir . Bir hafta sonra falan onlara gitmeyi dusunuyoruz . Yüzyüze söylersek daha az kırıcı olabilir . Benim kayınvalide çok duygusal ve uç tepkiler verebiliyor.

Kendini üzme, bu ağrı iyi aslında her şeyin yolunda olduğunu bebeğinin büyüyüp geliştiğini gösteriyor. Doğumdan sonra da geçiyor ayrıca, aşırı bı rahatlama geliyor doğumdan sonra hafifliyorsun ağrılar yok ağırlık yok

Yani benim de gördüğüm herkes giydiriyor ve özellikle yenidoganda ayrı alt üst bulmak nerdeyse imkansız hepsi tulum şeklnde ondan sasırdım
Tesadüfen gördüm ve diyebilirim ki KIŞ ANNELERİ TULUM ALIN ne hareket kısıtlaması ya giydirince saçma bi fikir olduğunu anlayacaksınız hava soğuksa içine alt üst takım üstüne tulum taş gibi bebe

Bu konuda ben de aynen sizin gibi doğum ve sonrasında yalnız olmak istiyorum ama her iki taraf da farklı şehirlerde yaşıyor ve özellikle kayınvalidem kesin gelmek ister. Bir de kendi ailemle daha rahat iletişim kuruyorum ama eş tarafına nasıl söylesem edersem anlarlar darılmazlar bilemiyorum...

sezaryen oldum ve ilk 20 günüm cinnet şeklinde geçti çok zor birileri olmadan. Evet kalp kırıyorsun ama onlar lohusa olmana verip idare edecekler . O kurslara eşimle bizde katıldık 4 defa evet bilgi oluyor ama uygulama uykusuz kalma çocuğun emmemsi sarılık olması belki , süt az gelmesi , çok gelip mastit olman . Bunlar yaşanırken tek çok zor

İnşallah hepimiz sağlıkla görürüz o günleri canım. Ben valla o günün hayaliyle yaşıyorum kime benzeyecek, nasıl olacak, Allahım iyi bir anne olabilirim inşallah diyorum hep zaman hızla akıp geçse şubat ayında olsak hepimizin bebişleri sağlıkla evinde olsa ne güzel olur

Benim kayınvalide daha dün bile foto istedi benden . Çok hevesli anlayabiliyorum . Benim annem sorun değil neyse ki tabiri caizse sallamaz . Yanımda olsa da bebek bakımını unuttum ben diyebilir . He yemek + temizlik yapar hakkını yemem asla ama onu da yormak istemem . Sonuçta bunları eşim de yapabilir. Neyse sonuç olarak bende henüz bir çözüm bulamadım bu duruma senin gbi :)

Bunlar olurken çevremde birileri olması daha zor olur gibi geliyor bana ama bilmiyorum belki de ben yanlış dusunuyorumdur . Yaşamadan bilmek de çok zor Fikir paylaştığıniz için tşk ediyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…