İnsan bu zor günlerinde yanında olanı da olmayanı da unutmuyor . Sen iyi olmazsan bebeğine nasıl bakacaksın . Sana birinin bakması lazım işte o annen kendi annen . Kayınvalideni postala derimBunlar olurken çevremde birileri olması daha zor olur gibi geliyor bana ama bilmiyorum belki de ben yanlış dusunuyorumdur . Yaşamadan bilmek de çok zorFikir paylaştığıniz için tşk ediyorum .
İste kayinvalidem gelirse 15 günden önce gitmez eminim . O varken de benim annem asla gelmez hoş bence de gerek yok. Aralarında bir sorun yok ama iki kişiye ne gerek var yani . Ben mahremime düşkün biriyim annemin yanında bile emzirmekte zorlanirim kaldı ki kayınvalide yani . En iyisi ikisinin de gelmemesi gbi geliyor şu anİnsan bu zor günlerinde yanında olanı da olmayanı da unutmuyor . Sen iyi olmazsan bebeğine nasıl bakacaksın . Sana birinin bakması lazım işte o annen kendi annen . Kayınvalideni postala derim
Normal doğum olursa nasıl olur bilmiyorum ben sezaryen oldum, ama hastanede eşimi değil annemi istedim. İlk anda sonda takılı oluyor, biraz da ağrılar tabi, gece belli bı saate kadar kalkamıyorsun, o süreçte bebekle ilgilenebilecek tecrübeli biri olsun istedim yanımda. Her ne kadar egtiimlere de katilsak eşimin bir kaç saat önce doğmuş bebeğin altini alabileceğinden kuskuluydum, suan tecrübeli baba olmasina rağmen bu bebeğimde de kuskuluyumHazır herkes buralardayken benim bir başka sorum var . Sürekli bir sorum var ya benim zaten neyse
Ben doğumda en azından 15 20 gün kimseyi yanımda istemiyorum. Kendi annem de dahil . Babalık izni 5 gün oldu zaten . 5 gün de izin alsa kafadan iki hafta yanımda olur eşim .Yenidoğanla ilgili sıfır tecrübemiz var fakat ismekte gebe okulları var kurs olursa onlara katılmayı düşünüyorum . Olmadı bol bol video izleyebilirim evdeyim zaten . Sezeryan ya da normal doğum mu olur bilmiyorum. Tüp bebekleri genelde sezeryan yapmak istiyorlar diye duyuyorum ama bu konuları hiç konusmadik vakti gelmedigi için. Asil sorum su çok mu zorlanırız ? Benim bunu istememdeki başlıca sebep lahusa kafasıyla kalp kırmak istememem. Buna ilaveten eşimin annesinin ot ,çöp işlerine meraklı olması. Birşey söylerse uygulamam vs vs .He bir de benim bunu iki aileye de solemem lazım . Doğuma gelmeyin biz kendimiz bakmak istiyoruz tarzında. Geldiklerinde kalmak zorundalar il disinda yasiyorlar çünkü. Bunu söylemem de sorun yaratır ama danışmak istediğim kısim idare edebilir miyiz kısmı ? Şimdiden geleceği düşünme diyecekler için baştan belirteyim bu aralar bu düşüncemizi söylesek iyi olabilir . Bir hafta sonra falan onlara gitmeyi dusunuyoruz . Yüzyüze söylersek daha az kırıcı olabilir . Benim kayınvalide çok duygusal ve uç tepkiler verebiliyor.
İyi bari bir şey olursa yaz bana bir lohusanın başına gelecek her şeyi yaşadımİste kayinvalidem gelirse 15 günden önce gitmez eminim . O varken de benim annem asla gelmez hoş bence de gerek yok. Aralarında bir sorun yok ama iki kişiye ne gerek var yani . Ben mahremime düşkün biriyim annemin yanında bile emzirmekte zorlanirim kaldı ki kayınvalide yani . En iyisi ikisinin de gelmemesi gbi geliyor şu an
Teşekkür ederim canım.32den sonra izne ayrılmak istedigin zaman doktoruna gidip raporunu alabilirsin. 32 de ayrilmayacaksan gitmene gerek yok.
Şimdi çok garip gelicek ama ben eşime annemden daha çok güvenirim bu konularda hatta kendimden bile çok güveniyorum desem yanlış olmaz. El mahareti ,çabukluk ,uykusuzluk gbi konularda benden üstündür . Benim annem 59 yaşında hiç yenidoğan çocuk bakmadı kendi cocuklari dışında. Yardımcı olmaya çalışır illa ki elinden geleni yapar fedakardir ama eşim varken neden annemi zorlayayim ki diye düşünüyorum . Sonuçta bir ömür baba olacak kişi eşim . Sorumluluğu ilk andan itibaren beraber goguslemeliyiz diyor aklımNormal doğum olursa nasıl olur bilmiyorum ben sezaryen oldum, ama hastanede eşimi değil annemi istedim. İlk anda sonda takılı oluyor, biraz da ağrılar tabi, gece belli bı saate kadar kalkamıyorsun, o süreçte bebekle ilgilenebilecek tecrübeli biri olsun istedim yanımda. Her ne kadar egtiimlere de katilsak eşimin bir kaç saat önce doğmuş bebeğin altini alabileceğinden kuskuluydum, suan tecrübeli baba olmasina rağmen bu bebeğimde de kuskuluyumayrıca bebek her 1.5-2 saatte bir uyanıyor, ameliyatlı halinle pat diye kalkamıyorsun refakatçi olan kişi bebeği sana getiriyor memeni tutturmaya çalışıyor. Bunları sanki anneler daha iyi yapar gibi geliyor bana. Ben iki gece kaldım hastanede annem elim ayağım oldu, eve geçince yatmadım yatak bile açmadım, o saatten sonra artık refakatçi olması tercihe kalmış bişey, ben yine bı 1 hafta annemi evde istiyorum ama olmasa da idare edebilirim. Ama hastane ve yeni ameliyat sonrası gerçekten tecrübeli bir kadın refakatçi gerekiyor bence.
Ay bakalım süreci iyi yonetebilirsek yazarımİyi bari bir şey olursa yaz bana bir lohusanın başına gelecek her şeyi yaşadım
Ay valla doktorlarında hangi birine inanacağımı şaşırdım, yani taban tabana zıt görüşlü çoğu, birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Mesela geçen gün şok olduğum bir şey oldu, arkadaşım doğum yaptı mayıs ayında oğlunu bebekken sünnet ettirmek istiyordu, 3 doktor gezmiş 3 ü de biz artık sünnet önermiyoruz demiştim ben şokBen yarın gideceğim bir sorayım bakayım yazarim buraya da :)) Abimin eşine de doktoru hiç onermemis . Şaşırdım
Valla canım ben annemsiz cesaret edemem, doğum nasıl geçer eder onu da kestiremiyorum. Belki çok zor olur belki ters giden bir şeyler olur. Şahsen eşim benimle ve bebekle ilgilensin isterim evin yemek, temizlik işlerine bakacak birileride laızm orda da annem devreye girer, illa tecrübelerinden yararlanacağım şeylerde olacak, hem lohusa kafası nasıl vir psikoloji içinde olacağımızı da kestiremiyoruz belki çok kolik ağlamalı bir bebek olacak zaman zaman annene vermek istiyceksin. Bilmiyorum ya tek başına olmak ciddi bir karar bence, ben yapamazdım ama herkesin kararı farklı olabiliyor tabiHazır herkes buralardayken benim bir başka sorum var . Sürekli bir sorum var ya benim zaten neyse
Ben doğumda en azından 15 20 gün kimseyi yanımda istemiyorum. Kendi annem de dahil . Babalık izni 5 gün oldu zaten . 5 gün de izin alsa kafadan iki hafta yanımda olur eşim .Yenidoğanla ilgili sıfır tecrübemiz var fakat ismekte gebe okulları var kurs olursa onlara katılmayı düşünüyorum . Olmadı bol bol video izleyebilirim evdeyim zaten . Sezeryan ya da normal doğum mu olur bilmiyorum. Tüp bebekleri genelde sezeryan yapmak istiyorlar diye duyuyorum ama bu konuları hiç konusmadik vakti gelmedigi için. Asil sorum su çok mu zorlanırız ? Benim bunu istememdeki başlıca sebep lahusa kafasıyla kalp kırmak istememem. Buna ilaveten eşimin annesinin ot ,çöp işlerine meraklı olması. Birşey söylerse uygulamam vs vs .He bir de benim bunu iki aileye de solemem lazım . Doğuma gelmeyin biz kendimiz bakmak istiyoruz tarzında. Geldiklerinde kalmak zorundalar il disinda yasiyorlar çünkü. Bunu söylemem de sorun yaratır ama danışmak istediğim kısim idare edebilir miyiz kısmı ? Şimdiden geleceği düşünme diyecekler için baştan belirteyim bu aralar bu düşüncemizi söylesek iyi olabilir . Bir hafta sonra falan onlara gitmeyi dusunuyoruz . Yüzyüze söylersek daha az kırıcı olabilir . Benim kayınvalide çok duygusal ve uç tepkiler verebiliyor.
Ay sünnet çok ayrı düşülen bir konu bu aralar çok haklısın . Cinsel sorunlara yol açtığı söyleniyor ( bilimsel bir veri mi inan bilmiyorum sadece duyduğum bu ) O yüzden çevremde hiç yaptirmayacak olanlar var mesela .Ay valla doktorlarında hangi birine inanacağımı şaşırdım, yani taban tabana zıt görüşlü çoğu, birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Mesela geçen gün şok olduğum bir şey oldu, arkadaşım doğum yaptı mayıs ayında oğlunu bebekken sünnet ettirmek istiyordu, 3 doktor gezmiş 3 ü de biz artık sünnet önermiyoruz demiştim ben şokonlar da şok geçirmiş nasıl yani falan diye, artık bilim farklı şeyler gösteriyor bize sünnet yapılmaması gerektiğini gösteren pek çok çalışma falan var demişler, kimi de kesinlikle yapılması gerekiyor diyor, bu en yakın yaşadığım bir örnek, her biri ayrı telden çalıyor doktorların
Eğer eşim annemden daha maharetlidir yenidoğan konusunda diyorsan tabi ki eşini tercih etŞimdi çok garip gelicek ama ben eşime annemden daha çok güvenirim bu konularda hatta kendimden bile çok güveniyorum desem yanlış olmaz. El mahareti ,çabukluk ,uykusuzluk gbi konularda benden üstündür . Benim annem 59 yaşında hiç yenidoğan çocuk bakmadı kendi cocuklari dışında. Yardımcı olmaya çalışır illa ki elinden geleni yapar fedakardir ama eşim varken neden annemi zorlayayim ki diye düşünüyorum . Sonuçta bir ömür baba olacak kişi eşim . Sorumluluğu ilk andan itibaren beraber goguslemeliyiz diyor aklımtabi aklım ,yüreğim böyle istiyor ama gerçekler ne olur bilemem. Düşünceleriniz için çok tşk ediyorum hepsini aklımın bir kenarına yazıyorum :)
Bende kalabalıkla cesaret edemem gbi geliyor ama şu an böyle düşünüyorumValla canım ben annemsiz cesaret edemem, doğum nasıl geçer eder onu da kestiremiyorum. Belki çok zor olur belki ters giden bir şeyler olur. Şahsen eşim benimle ve bebekle ilgilensin isterim evin yemek, temizlik işlerine bakacak birileride laızm orda da annem devreye girer, illa tecrübelerinden yararlanacağım şeylerde olacak, hem lohusa kafası nasıl vir psikoloji içinde olacağımızı da kestiremiyoruz belki çok kolik ağlamalı bir bebek olacak zaman zaman annene vermek istiyceksin. Bilmiyorum ya tek başına olmak ciddi bir karar bence, ben yapamazdım ama herkesin kararı farklı olabiliyor tabi
Biraz kişinin içgüdülerinin devreye girmesi gerekiyor herhaldeAy sünnet çok ayrı düşülen bir konu bu aralar çok haklısın . Cinsel sorunlara yol açtığı söyleniyor ( bilimsel bir veri mi inan bilmiyorum sadece duyduğum bu ) O yüzden çevremde hiç yaptirmayacak olanlar var mesela .
Asi mevzusunda da abimin eşi hep düzenli ,iyi doktorlara gider . Nasıl onermemisler ben şok
E kimle rahat edeceksen o gelsin yanına illa ikisi de gelmek zorunda mıymış sen annenle rahat edersen annen gelsin kayınvaliden de sen toparlayınca gelir, gerçi aranız nasıl kayınvalidene böyle söylesen darılır mı küser mi bilememBende kalabalıkla cesaret edemem gbi geliyor ama şu an böyle düşünüyorumne kadar kişi o kadar sorun gbi geliyor bana . Tabi ne yaşayacağımı ne düşüneceğimi zaman gosterecek o da ayrı bir konu . Belki pişman olurum bu karardan ya da zaten hiç uygulamaya gecemeyebiliriz Benim annem gelirse kayınvalide de atlar gelir benim annem gider bu sefer sevmez öle kalabalık . Annem de bizi yardımsız büyütmüş kafa olarak benziyoruz kendisiyle. Hakkımızda hayırlısı artık
Eşim sogukkanli ve rahat bir adam . Benim gbi kaygılı bir insanla basedebilen ve beni rahatlatabilen biri . Biraz da o yüzden o yanımda olursa beni sakinleştirir ve becerir diye düşünüyorum. Ama tabi hayaller hayatlar da olabilirEğer eşim annemden daha maharetlidir yenidoğan konusunda diyorsan tabi ki eşini tercih etben kendime bile güvenmiyordum ilk bebeğimde, nasıl altını alicam, kucağımda nasıl tutucam, ay emerken süt genzine kaçar mı, ay altını alırken bı yeri çıkar mı diye uykularım kaçıyordu doğum öncesi o yüzden bana en güvenilir annem gelmişti o dönem eşin soğuk kanli ve becerikliyse hiç anneni yorma
Hahha evet çok zor işler . Aramız gayet iyi ama kendisi duygusal biri annem gelsin seni istemem diyememE kimle rahat edeceksen o gelsin yanına illa ikisi de gelmek zorunda mıymış sen annenle rahat edersen annen gelsin kayınvaliden de sen toparlayınca gelir, gerçi aranız nasıl kayınvalidene böyle söylesen darılır mı küser mi bilememamaaan zor işler
Bu dünyadaki en normal şey değil mi ya, şimdi benimde erkek kardeşim var yarın onun çocuğu olacak olsa (şehir dışında yaşıyorlar) doğduğu gün elbette ki giderim destek olurum ama bana kal sana ihtiyacım var demedikleri sürece annemde bende atlar geri geliriz sonuçta ortada bir bebek varsa bence anne kiminle rahat edecekse o bebeğe ve anneye o kişi bakmalı. Kardeşimin eşi dese ki bana abla ben annem gelsin istiyorum tabiki canım çok haklısın annen gelsin hem rahat edersin derim. Annemde aynı şekilde düşünüyor gelinimin ihtiyacı olursa giderim ama ilk yanında kalma hakkı anneannesine ait diyor. Bu durum böyle olmalı bence. Kaynanalar gelinlerinizi bir salın diye çığlık atasım geldi öfE kimle rahat edeceksen o gelsin yanına illa ikisi de gelmek zorunda mıymış sen annenle rahat edersen annen gelsin kayınvaliden de sen toparlayınca gelir, gerçi aranız nasıl kayınvalidene böyle söylesen darılır mı küser mi bilememamaaan zor işler
Annenin faydası olacağını düşünüyorsan deki kayınvalidene önce annem kalsın yardımcı olsun bana, sende annem gidince gelirsin hem bende toparlamış olurum. Başlarda anneme ihtiyacım var benim dersen alınmaz bence. Alınacaksa da alınsın canım alınmasın diye anneni gönderip onu çağırcak halin yok yaHahha evet çok zor işler . Aramız gayet iyi ama kendisi duygusal biri annem gelsin seni istemem diyememBu bana daha kırıcı geliyor hem Kaldı ki bana şunu yap bunu yap derse aramız bozulur . Ki kendisinin zor olduğunu söylüyor herkes . Ben bir kötülüğü u görmedim şimdiye kadar .Bende sessiz kalan ,susabilen biri değilim . Neyse öyle işte ben yardımsız daha iyi hissedeceğim gbi geliyor ama zaman ne göstericek Allah bilir
Canım bende de oldu geçen hafta hiçbir şey çıkmadı idrar tahlili palıldı kültür ürememiş 3-4 gün sürmüştü sonra azaldı. Şimdi yine var ara ara oluyor soldan vajinaya doğru ağrı otururken özellikle fazla oturunca batma hissi oluyor. Bugün YouTubeden bir dr izledim 20 haftadan sonra çoğu kadında oluyor dedi jinekolog Kocatepe diye bir dr. Dr diyor ki kadının vücudu doğum hazırlığına başlıyor yavaştan diyor o kısımlar bebek çıkması için açılmaya başlıyormuş yavaştan. Sen de bi izle istersen. Sanırım ikinci trimestr videosu olarak izledim ya da 22-23 haftaKızlar vajinamin icinde sızı şeklinde saniyelik ağrılar oluyor uzun sürmüyor ama sebebi ne olabilir ki, daha üç gün önce gittim doktoruma rahim ağzına falanda bakmıştı anlayamadım bu ağrının ne olduğunu tekrar gitmeli miyim acaba. Paranoyak olmakta istemiyorum her ağrıda koşa koşa doktora gitmek istemiyorum ama korktum biraz. Şiddetli bi ağrı değil ama neyden olduğunu anlayamadım acaba idrar yolu enfeksiyonu sebep olmuş olabilir mi enfeksiyon çıktı antibiyotik başladım çünkü. Moralim bozuldu valla ayağa kalkmaya korkuyorum şuan inşallah düzelirbebiş hareketlerini hissediyorum onda sıkıntı yok ama yinede rahatlayamadım kafa olarak
Hahahha söz konusu olan benim kayınvalide hiç konusmadik aslında bu konuları ama ben kendisinin gelmek kalmak isteyeceğini düşünüyorum nedense . Gelip ertesi gün dönebileceği bir yol değil çünkü 1000 km yol var aramızda . Ay kadincagizin da hiçbir şeyden haberi yok ben burada dedikodusunu yapmış gbi oldumBu dünyadaki en normal şey değil mi ya, şimdi benimde erkek kardeşim var yarın onun çocuğu olacak olsa (şehir dışında yaşıyorlar) doğduğu gün elbette ki giderim destek olurum ama bana kal sana ihtiyacım var demedikleri sürece annemde bende atlar geri geliriz sonuçta ortada bir bebek varsa bence anne kiminle rahat edecekse o bebeğe ve anneye o kişi bakmalı. Kardeşimin eşi dese ki bana abla ben annem gelsin istiyorum tabiki canım çok haklısın annen gelsin hem rahat edersin derim. Annemde aynı şekilde düşünüyor gelinimin ihtiyacı olursa giderim ama ilk yanında kalma hakkı anneannesine ait diyor. Bu durum böyle olmalı bence. Kaynanalar gelinlerinizi bir salın diye çığlık atasım geldi öf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?