2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Annemin temizlik + yemekten fazla yardımı olacağını düşünmüyorum . Ama bir sorarım yenidoğan bakımıni hatırlar mi acaba Gelmek kalmak isterse gelsin elbette annemin de evi 3 saat uzaklikta . Gelme demem anneme asla.
Yemek işini de çok dert etmiyorum . Eşim daha pratik ve çabuk yemekler yapar . Buzluğu da doldurdu şimdiden . Daha zaman var direkt çıkarıp isitilabilecek şeyler de yaparım diyordu . Çok zorda kalırsak buzluktan da faydalaniriz .

Buradan gelen yorumları da yazıyorum aklimin kenarına belki de fikrim değişir

Senin eşin bu kadar yardımcıysa zaten işin baştan kolay istersen kimseyi çağırma bencede siz ikiniz halledersiniz gibi geldi şuan

Senin eşin bu kadar yardımcıysa zaten işin baştan kolay istersen kimseyi çağırma bencede siz ikiniz halledersiniz gibi geldi şuan
Durumu anlatmak için yazdım aslinda ama belki de sandığımdan çok zor geçer . Bakalım biraz daha detaylı düşüneceğim bu konuyu. Sizlerin söylediklerinizi de dikkate değer görüyorum .

Herseyi oluruna birak simdiden bunlari düşünüp strese girme derim.
Kendi psikolojime göre cevap verdim
senin mesajini okuyunca bi geriye gittim cok sıkıntılar cekmişim o kadar yorgun hissediyorum ki 4. Doğumum artık kim gelmis kim gitmis birileri kırılırmış üzülürmüş sanırım hiç umrumda degil

Bende aynısını düşünüyorum, kaynanam dünya iyisi de olsa annem varken başka birini istemem. Bir de kendi annen ne biliyim birbirinize yükselseniz bile arayı bulması kolay, dediği batmıyor, küsülmüyor ama maalesef kaynana Bir şey diyince öyle olmuyor. Adı kaynana olunca işler değişiyor

Yok aslında konu konuyu açtığı için detaylandirdim . Kısmet ,bakalım zaman ne göstericek .
4.bebis mi bu ne güzel

Güzel anneler ayağım kaydı kalçamın üstüne düştüm 5 aylık da hamileyim bebeğime bişey olmuş mudur çok huzursuzum
Ne zaman düştün canım acile git bi baksınlar bence muhtemelen bişey olmamıştır ama yinede emin olmak lazım

Güzel anneler ayağım kaydı kalçamın üstüne düştüm 5 aylık da hamileyim bebeğime bişey olmuş mudur çok huzursuzum
Cook geçmiş olsun. Şu an doktora gitme imkanınız var mı ? İçiniz rahat ederdi diye düşünüyorum .Devlet hastanesi ya da şehir hastanesinde acile gidip durumu anlatırsanız hemen bakarlar .

İlk hamilelikte 2 doz olsaydı bunda tek doz olacaktı ama ilk hamilelikte tek doz görünüyor halbuki ben iki doz vurulmuştum. İspatlayamiyorum
İsteğe bağlı bir aşı ya eminseniz yaptirmasanız nasıl olur? Yani tek doz yaptırip ikinciyi yaptırmasaniz.

Cook geçmiş olsun. Şu an doktora gitme imkanınız var mı ? İçiniz rahat ederdi diye düşünüyorum .Devlet hastanesi ya da şehir hastanesinde acile gidip durumu anlatırsanız hemen bakarlar .
Acilde çok ilgilenmiyolar içimin rahat eritmesi açısından gideceğim

Geçmiş olsun, geçen gün bulaşık makinesini bosaltirken yere su damlamis ayağım kaydı yüz üstü yere kapaklandim, elimde de tencere vardı o da başka bi yere uçtu, oğlumun aklı çıktı, bı kaç saniye yerden kalkamadım, dizim mosmor oldu ama çok şükür bebeğime bişey olmadı hareketlerini hissediyorum. Onun yeri sağlam sen kendini koru demişti bana doktorum ilk hamileligimde.

İsteğe bağlı bir aşı ya eminseniz yaptirmasanız nasıl olur? Yani tek doz yaptırip ikinciyi yaptırmasaniz.
İşte hemsire ikinciyi yaptırdığıma inanmıyor unutmussundur sen yaptırmış olsan sistemde çıkar diyor. Tek doz yaptırmışsin o da korumaz diyor ikna edemedim kadını

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ama Nisan ortası gibi bitse sürekli raporla uğraşamam başlarım diyorum. 1,5 ay idare ederim hem kısa süre diye dayanırım diyorum. Ücretsi izin çok zorlar. Oncekinde almıştım bir yıl ama maddi olarak zorlanmıştık. Bu sefer yapmam diyorum . Çocukların ihtiyacı çok oluyor.

Allahtan bir sağlık sorunu filan olmazsa ben de ücretsiz almam bu sefer. Yıllar önce bile zorlanmisken şuan herhalde dibe batariz ücretsiz izinde, umarım anne sütü alır bebeğim mamaya gerek kalmaz ama oğlumda kullandığım mamanın fiyatina baktım geçen gozlerim yaşardı

Böyle bir cesaretim olmasını okadar isterdim ki. Bizim ülkede Allah'ın emri gibi illa doluscaaklar eve. Çok da rahat halledersin. Hele ki 2 hafta eşin evde olacaksa. Sezeryan olsan bile halledersin Allah'ın izniyle. Ben sezeryan oldum. 10 gün sonra tamamen her işimi yapabiliyordum. İlk bir hafta oturup kalkarken zorlanırsın. Öncesinde buzluğa yemek stoklayabilirsin yada bir iki hafta dışardan söylersiniz. Zaten kimse gelmeyince ev de çok dağılmaz. Gelenler curcuna yapınca iş de çoğalıyor. Bu sefer o işleri yapınca yardım ettiklerini zannediyorlar. Halbuki onlar olmasa o işler de olmayacak. Biz biraz toparlayınca ziyarete gelseler ne güzel olur aslında.

Yaa öyle mi olmuş şimdi. Benim oğlum 2,5 aylıkti idrar yolu enfeksiyonu olmuştu. Hastane mikrobuymus baya uğrastırdi bizi. Bir turlü geçmek bilmedi. 4 aylıkken nihayet tahlili temiz çıkınca doktor gotürün hemen sünnet ettirin demişti. Hemen o gün gidip ettirmiştik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…