Annemin temizlik + yemekten fazla yardımı olacağını düşünmüyorum . Ama bir sorarım yenidoğan bakımıni hatırlar mi acabaAnnenin faydası olacağını düşünüyorsan deki kayınvalidene önce annem kalsın yardımcı olsun bana, sende annem gidince gelirsin hem bende toparlamış olurum. Başlarda anneme ihtiyacım var benim dersen alınmaz bence. Alınacaksa da alınsın canım alınmasın diye anneni gönderip onu çağırcak halin yok ya
Senin eşin bu kadar yardımcıysa zaten işin baştan kolay istersen kimseyi çağırma bencede siz ikiniz halledersiniz gibi geldi şuanAnnemin temizlik + yemekten fazla yardımı olacağını düşünmüyorum . Ama bir sorarım yenidoğan bakımıni hatırlar mi acabaGelmek kalmak isterse gelsin elbette annemin de evi 3 saat uzaklikta . Gelme demem anneme asla.
Yemek işini de çok dert etmiyorum . Eşim daha pratik ve çabuk yemekler yapar . Buzluğu da doldurdu şimdiden . Daha zaman var direkt çıkarıp isitilabilecek şeyler de yaparım diyordu . Çok zorda kalırsak buzluktan da faydalaniriz .
Buradan gelen yorumları da yazıyorum aklimin kenarına belki de fikrim değişir
Durumu anlatmak için yazdım aslinda ama belki de sandığımdan çok zor geçer . Bakalım biraz daha detaylı düşüneceğim bu konuyu. Sizlerin söylediklerinizi de dikkate değer görüyorum .Senin eşin bu kadar yardımcıysa zaten işin baştan kolay istersen kimseyi çağırma bencede siz ikiniz halledersiniz gibi geldi şuan
Herseyi oluruna birak simdiden bunlari düşünüp strese girme derim.Annemin temizlik + yemekten fazla yardımı olacağını düşünmüyorum . Ama bir sorarım yenidoğan bakımıni hatırlar mi acabaGelmek kalmak isterse gelsin elbette annemin de evi 3 saat uzaklikta . Gelme demem anneme asla.
Yemek işini de çok dert etmiyorum . Eşim daha pratik ve çabuk yemekler yapar . Buzluğu da doldurdu şimdiden . Daha zaman var direkt çıkarıp isitilabilecek şeyler de yaparım diyordu . Çok zorda kalırsak buzluktan da faydalaniriz .
Buradan gelen yorumları da yazıyorum aklimin kenarına belki de fikrim değişir
Bende aynısını düşünüyorum, kaynanam dünya iyisi de olsa annem varken başka birini istemem. Bir de kendi annen ne biliyim birbirinize yükselseniz bile arayı bulması kolay, dediği batmıyor, küsülmüyor ama maalesef kaynana Bir şey diyince öyle olmuyor. Adı kaynana olunca işler değişiyorBu dünyadaki en normal şey değil mi ya, şimdi benimde erkek kardeşim var yarın onun çocuğu olacak olsa (şehir dışında yaşıyorlar) doğduğu gün elbette ki giderim destek olurum ama bana kal sana ihtiyacım var demedikleri sürece annemde bende atlar geri geliriz sonuçta ortada bir bebek varsa bence anne kiminle rahat edecekse o bebeğe ve anneye o kişi bakmalı. Kardeşimin eşi dese ki bana abla ben annem gelsin istiyorum tabiki canım çok haklısın annen gelsin hem rahat edersin derim. Annemde aynı şekilde düşünüyor gelinimin ihtiyacı olursa giderim ama ilk yanında kalma hakkı anneannesine ait diyor. Bu durum böyle olmalı bence. Kaynanalar gelinlerinizi bir salın diye çığlık atasım geldi öf
Yok aslında konu konuyu açtığı için detaylandirdim . Kısmet ,bakalım zaman ne göstericek .Herseyi oluruna birak simdiden bunlari düşünüp strese girme derim.
Kendi psikolojime göre cevap verdim
senin mesajini okuyunca bi geriye gittim cok sıkıntılar cekmişim o kadar yorgun hissediyorum ki 4. Doğumum artık kim gelmis kim gitmis birileri kırılırmış üzülürmüş sanırım hiç umrumda degil
Evet canim 4 ama tavsiye etmem cok zormuşYok aslında konu konuyu açtığı için detaylandirdim . Kısmet ,bakalım zaman ne göstericek .
4.bebis mi bu ne güzel
Zaten benim sürecim çok sikintiliydi . İstesem bile 4 çocuğumun olabileceğini düşünmüyorumEvet canim 4 ama tavsiye etmem cok zormuş
Ne zaman düştün canım acile git bi baksınlar bence muhtemelen bişey olmamıştır ama yinede emin olmak lazımGüzel anneler ayağım kaydı kalçamın üstüne düştüm 5 aylık da hamileyim bebeğime bişey olmuş mudur çok huzursuzum
Cook geçmiş olsun. Şu an doktora gitme imkanınız var mı ? İçiniz rahat ederdi diye düşünüyorum .Devlet hastanesi ya da şehir hastanesinde acile gidip durumu anlatırsanız hemen bakarlar .Güzel anneler ayağım kaydı kalçamın üstüne düştüm 5 aylık da hamileyim bebeğime bişey olmuş mudur çok huzursuzum
İsteğe bağlı bir aşı ya eminseniz yaptirmasanız nasıl olur? Yani tek doz yaptırip ikinciyi yaptırmasaniz.İlk hamilelikte 2 doz olsaydı bunda tek doz olacaktı ama ilk hamilelikte tek doz görünüyor halbuki ben iki doz vurulmuştum. İspatlayamiyorum
Acilde çok ilgilenmiyolar içimin rahat eritmesi açısından gideceğimCook geçmiş olsun. Şu an doktora gitme imkanınız var mı ? İçiniz rahat ederdi diye düşünüyorum .Devlet hastanesi ya da şehir hastanesinde acile gidip durumu anlatırsanız hemen bakarlar .
Geçmiş olsun, geçen gün bulaşık makinesini bosaltirken yere su damlamis ayağım kaydı yüz üstü yere kapaklandim, elimde de tencere vardı o da başka bi yere uçtu, oğlumun aklı çıktı, bı kaç saniye yerden kalkamadım, dizim mosmor oldu ama çok şükür bebeğime bişey olmadı hareketlerini hissediyorum. Onun yeri sağlam sen kendini koru demişti bana doktorum ilk hamileligimde.Güzel anneler ayağım kaydı kalçamın üstüne düştüm 5 aylık da hamileyim bebeğime bişey olmuş mudur çok huzursuzum
İstanbulda ve o tarafa yakinsaniz şehir hastanesinin acilinde çok güzel ilgilenmislerdi benimle . Aklınızda olsun . Tekrar geçmiş olsun bende birşey olduğunu düşünmüyorum ama içiniz rahat eder...Acilde çok ilgilenmiyolar içimin rahat eritmesi açısından gideceğim
İşte hemsire ikinciyi yaptırdığıma inanmıyorİsteğe bağlı bir aşı ya eminseniz yaptirmasanız nasıl olur? Yani tek doz yaptırip ikinciyi yaptırmasaniz.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ama Nisan ortası gibi bitse sürekli raporla uğraşamam başlarım diyorum. 1,5 ay idare ederim hem kısa süre diye dayanırım diyorum. Ücretsi izin çok zorlar. Oncekinde almıştım bir yıl ama maddi olarak zorlanmıştık. Bu sefer yapmam diyorum . Çocukların ihtiyacı çok oluyor.37 ye kadar calisabilirsek doğumdan sonra Nisan ortası gibi izin bitiyor geriye 1.5 ay gibi bişey kalıyor, benim öyle yani, raporla hazirana kadar idare edebiliriz diye düşünüyorum. İki yaşına kadar keşke biz büyüyebilsek ama maddi durumlar imkan tanımıyor malesef. İlk 6 ay yanında olsak o bile çok büyük nimet. Eylülde okullar açıldığında neredeyse 9 aylık olacaklar. Çokta küçük sayilmazlar. Sonraki yıl ben de ücretsiz izin alamam herhalde.
Allahtan bir sağlık sorunu filan olmazsa ben de ücretsiz almam bu sefer. Yıllar önce bile zorlanmisken şuan herhalde dibe batariz ücretsiz izinde, umarım anne sütü alır bebeğim mamaya gerek kalmaz ama oğlumda kullandığım mamanın fiyatina baktım geçen gozlerim yaşardıBen de sizin gibi düşünüyorum. Ama Nisan ortası gibi bitse sürekli raporla uğraşamam başlarım diyorum. 1,5 ay idare ederim hem kısa süre diye dayanırım diyorum. Ücretsi izin çok zorlar. Oncekinde almıştım bir yıl ama maddi olarak zorlanmıştık. Bu sefer yapmam diyorum . Çocukların ihtiyacı çok oluyor.
Böyle bir cesaretim olmasını okadar isterdim ki. Bizim ülkede Allah'ın emri gibi illa doluscaaklar eve. Çok da rahat halledersin. Hele ki 2 hafta eşin evde olacaksa. Sezeryan olsan bile halledersin Allah'ın izniyle. Ben sezeryan oldum. 10 gün sonra tamamen her işimi yapabiliyordum. İlk bir hafta oturup kalkarken zorlanırsın. Öncesinde buzluğa yemek stoklayabilirsin yada bir iki hafta dışardan söylersiniz. Zaten kimse gelmeyince ev de çok dağılmaz. Gelenler curcuna yapınca iş de çoğalıyor. Bu sefer o işleri yapınca yardım ettiklerini zannediyorlar. Halbuki onlar olmasa o işler de olmayacak. Biz biraz toparlayınca ziyarete gelseler ne güzel olur aslında.Hazır herkes buralardayken benim bir başka sorum var . Sürekli bir sorum var ya benim zaten neyse
Ben doğumda en azından 15 20 gün kimseyi yanımda istemiyorum. Kendi annem de dahil . Babalık izni 5 gün oldu zaten . 5 gün de izin alsa kafadan iki hafta yanımda olur eşim .Yenidoğanla ilgili sıfır tecrübemiz var fakat ismekte gebe okulları var kurs olursa onlara katılmayı düşünüyorum . Olmadı bol bol video izleyebilirim evdeyim zaten . Sezeryan ya da normal doğum mu olur bilmiyorum. Tüp bebekleri genelde sezeryan yapmak istiyorlar diye duyuyorum ama bu konuları hiç konusmadik vakti gelmedigi için. Asil sorum su çok mu zorlanırız ? Benim bunu istememdeki başlıca sebep lahusa kafasıyla kalp kırmak istememem. Buna ilaveten eşimin annesinin ot ,çöp işlerine meraklı olması. Birşey söylerse uygulamam vs vs .He bir de benim bunu iki aileye de solemem lazım . Doğuma gelmeyin biz kendimiz bakmak istiyoruz tarzında. Geldiklerinde kalmak zorundalar il disinda yasiyorlar çünkü. Bunu söylemem de sorun yaratır ama danışmak istediğim kısim idare edebilir miyiz kısmı ? Şimdiden geleceği düşünme diyecekler için baştan belirteyim bu aralar bu düşüncemizi söylesek iyi olabilir . Bir hafta sonra falan onlara gitmeyi dusunuyoruz . Yüzyüze söylersek daha az kırıcı olabilir . Benim kayınvalide çok duygusal ve uç tepkiler verebiliyor.
Yaa öyle mi olmuş şimdiAy valla doktorlarında hangi birine inanacağımı şaşırdım, yani taban tabana zıt görüşlü çoğu, birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Mesela geçen gün şok olduğum bir şey oldu, arkadaşım doğum yaptı mayıs ayında oğlunu bebekken sünnet ettirmek istiyordu, 3 doktor gezmiş 3 ü de biz artık sünnet önermiyoruz demiştim ben şokonlar da şok geçirmiş nasıl yani falan diye, artık bilim farklı şeyler gösteriyor bize sünnet yapılmaması gerektiğini gösteren pek çok çalışma falan var demişler, kimi de kesinlikle yapılması gerekiyor diyor, bu en yakın yaşadığım bir örnek, her biri ayrı telden çalıyor doktorların
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?