Ben Avrupa yakasında oturuyorum . Cam ve sakuranin aciline gitmiştim . Anadolu yakasında sanırım bu bahsettiğiniz hastaneler .Hangi şehir hastanesine gitmiştin? Ben Süleyman Yalçına gidiyorum. Geçen sene bir kürtajım olmuştu kalbi durmuştu. Orda olmadım çünkü acilden girince anestezi olmadan kürtaj ediyorlarmış ama Ümraniye devlet veya Zeynep kamile gitmemi orda anestezi ile yapacaklarını söylemişlerdi. Ve kadın doğum acilindeki doktorlar çok iyi ilgilenmişlerdi gerçekten.
Aslinda bebek bı yerde toplanmiyor, buna yalancı kasılma deniyor, haftalar ilerledikçe sayıca daha da artıyor. En son doğum başladığında (ben yaşamadım sezaryen olduğu için) 4 dakika aralıklara dusuyormus. Nst de o kasılmalar çıkıyor. Şuan yaşadığımız o toplanma sandığımız sertleşme normal ve olması gereken bişey rahat ol. Son aylar o kasilmalarin aralıklarını takip edin 4 dakikadan kısa olursa doktorunuza haber verin doğum için diyorlar.Kızlar bebegim karnimda topluyor sanki kendini iki gündür sağ tarafta. Sizde de oluyor mu bu
Ben bunu hep hissediyorum ya doktora sordum hareket ettiği için sana öyle geliyor dedi .Kızlar bebegim karnimda topluyor sanki kendini iki gündür sağ tarafta. Sizde de oluyor mu bu
Ay forumu okudum felaket tellalı şeyler vardı odum koptu yok kasilma yok erken doğum yok bebek strese girmişBende oluyor genelde sol tarafta toplanıyor
Bebeğin Hareketi de az baya bi kaç gündür minnacik komikti gibi bi de bu olunca korktum. Yani en ufak agrım sizim yok ama günde dört beş defa oluyor bu korkmali miyimAslinda bebek bı yerde toplanmiyor, buna yalancı kasılma deniyor, haftalar ilerledikçe sayıca daha da artıyor. En son doğum başladığında (ben yaşamadım sezaryen olduğu için) 4 dakika aralıklara dusuyormus. Nst de o kasılmalar çıkıyor. Şuan yaşadığımız o toplanma sandığımız sertleşme normal ve olması gereken bişey rahat ol. Son aylar o kasilmalarin aralıklarını takip edin 4 dakikadan kısa olursa doktorunuza haber verin doğum için diyorlar.
Benim de en son rahim ağzını kapatıyordu plesantam şuan ne durumda bilmiyorum daha kontrole gitmedim, ilk hamileliğimde de böyleydi ilerleyen haftalarda yukarı çıkmıştı, eğer yapışıklık vs yoksa çıkar büyük olasilikla. Ama çıkmazsa ve rahim ağzını büyük oranda kapatıyordu normal doğum olmaz diye biliyorum ben. Rahim ağzının bı kaç cm yukarısında olması normal doğum için yeterli diye biliyorum ayrıca. Daha erken bence sezaryen düşünmek için bu haftalardan sonra çıkan çok oluyor. İlk hamileliğimde tam kaçıncı haftada çıktı hatırlamıyorum ama 24. Haftada hala asagidaydi mesela.Herkese Merhaba, 22 Haftalık hamileyim, ocak ortası doğumum olacak nasipse. Plesanta previa tanısı konuldu, bu şekilde olup normal doğum yapan var mı?
Bende de oluyor, beni biraz rahatsız ediyor sadece o sertleşme toplanma hissi o kadar onun haricinde riskli bişey değil ki o. Herkeste olan bişey. Yalancı kasılma yaşamadan hamilelik geçiren var mı hiç duymadım ben. Günde 4-5 kez oluyor, ilerleyen haftalarda daha sık olmaya başlıyor. Yine doktoruna sor için rahat etsin diye ama doğum başlatan bişey değil bu. Oğlumda bu toplanmalar hep oluyordu 40. Haftaya girdiğimizde sezaryenle doğduBebeğin Hareketi de az baya bi kaç gündür minnacik komikti gibi bi de bu olunca korktum. Yani en ufak agrım sizim yok ama günde dört beş defa oluyor bu korkmali miyim
Bi sakıncası yok muymus yaniBen bunu hep hissediyorum ya doktora sordum hareket ettiği için sana öyle geliyor dedi .
Yaa çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Tam kapalı değil 2 cm yukarısında dedi doktor. Detaylıya gittiğim profesör beni korkuttu kesinlikle normal doğum olmaz dedi. Ama kendi doktorum beklemeyi tavsiye etti. Normal doğum çok istiyorum. Siz ilk hamileliğinizde normal mı yaptınız?Benim de en son rahim ağzını kapatıyordu plesantam şuan ne durumda bilmiyorum daha kontrole gitmedim, ilk hamileliğimde de böyleydi ilerleyen haftalarda yukarı çıkmıştı, eğer yapışıklık vs yoksa çıkar büyük olasilikla. Ama çıkmazsa ve rahim ağzını büyük oranda kapatıyordu normal doğum olmaz diye biliyorum ben. Rahim ağzının bı kaç cm yukarısında olması normal doğum için yeterli diye biliyorum ayrıca. Daha erken bence sezaryen düşünmek için bu haftalardan sonra çıkan çok oluyor. İlk hamileliğimde tam kaçıncı haftada çıktı hatırlamıyorum ama 24. Haftada hala asagidaydi mesela.
Yani erken doğum veya bebeğin strese girmiş olması anlamına gelmez değil miBende de oluyor, beni biraz rahatsız ediyor sadece o sertleşme toplanma hissi o kadar onun haricinde riskli bişey değil ki o. Herkeste olan bişey. Yalancı kasılma yaşamadan hamilelik geçiren var mı hiç duymadım ben. Günde 4-5 kez oluyor, ilerleyen haftalarda daha sık olmaya başlıyor. Yine doktoruna sor için rahat etsin diye ama doğum başlatan bişey değil bu. Oğlumda bu toplanmalar hep oluyordu 40. Haftaya girdiğimizde sezaryenle doğdu
Hayır sezaryen yaptım ama benimkinin plesanta ile ilgisi yoktu, plesantanin konumu normal doğuma gayet uygundu, ben kendi isteğimle sezaryen oldum. Yani zaten beklemekten başka ne yapabiliriz, haftaya doğum yok ki daha yarısındayiz hamileliğin son haftaya kadar bile her şey değişiyor.Yaa çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Tam kapalı değil 2 cm yukarısında dedi doktor. Detaylıya gittiğim profesör beni korkuttu kesinlikle normal doğum olmaz dedi. Ama kendi doktorum beklemeyi tavsiye etti. Normal doğum çok istiyorum. Siz ilk hamileliğinizde normal mı yaptınız?
Ay forumu okudum felaket tellalı şeyler vardı odum koptu yok kasilma yok erken doğum yok bebek strese girmişyani bu normal dimi toplanabikir saga sola dimi
Ben Cuma akşamı bir panikle gittim . Sertleşiyor ve bir yerde toplanıyor dedim . Ağrım var dedim .Sertleşmeyi sordu göbeğimi kontrol etti bu sertleşme değil . Bebek pozisyon değiştiriyor dedi ama yine de ntsye bağladı en son ben çıkmadan . Dümdüz çıktı sonuç . Bende sizin gbi buradan okuyup okuyup gitmiştim . Rahim ağzı kısalıyor diye yazmışlardı .Yani kısaca panik yapmayın ben çok yapıyorum maalesef. ...Bi sakıncası yok muymus yani
Ay valla bilmiyorum normal mi değil mi ama bende çok korktum. Bugün işteyken karnım taş gibi oldu resmen. Eve geldim baktım yine semsert bebek bi tarafta sanki sırtını dayamış gibi toplanıyor öyle hissediyorum. Korkudan başladım ağlamaya. Evde yatarken yine iyiyim ama ben çalışırken çok zorlanıyorum tüm gün ptur otur çok zor gerçekten. Bide merdiven çıkıyorum kaç kat o zamanda çok zorlanıyorumBi sakıncası yok muymus yani
Ben de eve gelir gelmez uyudum ama yorgunluğumu atamadım. Canım senin gebeliğin riskliydi sanırım.Doktoruna rapor yazdırsan nöbetten muaf olabilirsin.Nöbet normalde yorucu zaten hamileyken çok zorlayıcı olur.24. haftadan sonra verimiyor ama doldurmadiysan doktorun rapor yazarsa verilmiyor diye biliyorum. Ben bugün tam 23. haftadayım 24. haftanin icinde oluyorum.Nöbet tutmak istemediğimi söyledim.Benim 3 dersim vardı ama ona rağmen canım çıktı yeni gelen kıpır kıpır 5 lerle uğraşırken, 11.30 da eve geldim ikindiye kadar uyudum. Benim haftanın 4 günü sadece sabahtan dersim var ama carsambalari hem 7 saat full hem de nobetim var, o gün ambulansla çıkarım okuldan artıkBenim de oturunca kalkarken kuyruk sokumum ağrıyor uyuşmuş gibi.
Hayır canım, çok sık kasılmalar olması lazım bunun için. Dedim ya aralıklarının 4 dakikaya düşmesi durumunda doktorunuza haber verin diyorlar. Yalanci kasılma senin yasadigin. Bir çok hamilenin yaşadığı. Böyle böyle rahmin doğuma hazırlanıyor, korkutma kendini. Normal doğum yapanlar sürecin ve kasılmaların nasıl başladığını yazarsa biraz daha kaygın azalır herhalde. Ben normal yapmadığım için sana tam tarif edemiyorum ama bildiğim kadarıyla doğum böyle günde 3-4 kasılma ile başlamaz. Öyle olsa hepimiz 20. Haftada dogumhanede alırdık soluğu, Allah esirgesinYani erken doğum veya bebeğin strese girmiş olması anlamına gelmez değil mi
Panik benim göbek adım canım ben düz yolda bile panik yapan insanın kaldı ki ilk gebelik deli oluyorum her an her şeyeBen Cuma akşamı bir panikle gittim . Sertleşiyor ve bir yerde toplanıyor dedim . Ağrım var dedim .Sertleşmeyi sordu göbeğimi kontrol etti bu sertleşme değil . Bebek pozisyon değiştiriyor dedi ama yine de ntsye bağladı en son ben çıkmadan . Dümdüz çıktı sonuç . Bende sizin gbi buradan okuyup okuyup gitmiştim . Rahim ağzı kısalıyor diye yazmışlardı .Yani kısaca panik yapmayın ben çok yapıyorum maalesef. ...
Ay kıyamam yaAy valla bilmiyorum normal mi değil mi ama bende çok korktum. Bugün işteyken karnım taş gibi oldu resmen. Eve geldim baktım yine semsert bebek bi tarafta sanki sırtını dayamış gibi toplanıyor öyle hissediyorum. Korkudan başladım ağlamaya. Evde yatarken yine iyiyim ama ben çalışırken çok zorlanıyorum tüm gün ptur otur çok zor gerçekten. Bide merdiven çıkıyorum kaç kat o zamanda çok zorlanıyorum
Evet Kadıköy'de. Ama bence şehir hastaneleri gayet iyi. Takipte olduğum dr da orada çok memnunum.Ben Avrupa yakasında oturuyorum . Cam ve sakuranin aciline gitmiştim . Anadolu yakasında sanırım bu bahsettiğiniz hastaneler .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?