Ay biri de demis hatta allah esirgesin bebek ölünce öyle olur falan delirdimHayır canım, çok sık kasılmalar olması lazım bunun için. Dedim ya aralıklarının 4 dakikaya düşmesi durumunda doktorunuza haber verin diyorlar. Yalanci kasılma senin yasadigin. Bir çok hamilenin yaşadığı. Böyle böyle rahmin doğuma hazırlanıyor, korkutma kendini. Normal doğum yapanlar sürecin ve kasılmaların nasıl başladığını yazarsa biraz daha kaygın azalır herhalde. Ben normal yapmadığım için sana tam tarif edemiyorum ama bildiğim kadarıyla doğum böyle günde 3-4 kasılma ile başlamaz. Öyle olsa hepimiz 20. Haftada dogumhanede alırdık soluğu, Allah esirgesin
Cuma günü gidicem kontrole, o gün hem detaylı USG yapacak hem de rahim ağzını kontrol edecek. Rahim ağzından dolayı riskin yok ama plesanta aşağıda olduğu için biraz dikkatli olman lazım demişti ama şimdi ne durumda bilmiyorum. Eğer plesanta hala asagidaysa rapor alırım nöbetten muafiyet icinBen de eve gelir gelmez uyudum ama yorgunluğumu atamadım. Canım senin gebeliğin riskliydi sanırım.Doktoruna rapor yazdırsan nöbetten muaf olabilirsin.Nöbet normalde yorucu zaten hamileyken çok zorlayıcı olur.24. haftadan sonra verimiyor ama doldurmadiysan doktorun rapor yazarsa verilmiyor diye biliyorum. Ben bugün tam 23. haftadayım 24. haftanin icinde oluyorum.Nöbet tutmak istemediğimi söyledim.
Birşey çıkmadı açıkçası bende doktora ve eşime söz verdim kendimi daha az dinleyeceğim diyePanik benim göbek adım canım ben düz yolda bile panik yapan insanın kaldı ki ilk gebelik deli oluyorum her an her şeyeay agirm sizm falan yok sadece arada toplanma sertlesme oluyor bebekte az hareket ednce korktum ya bişey yoksa sevindim canm
Ya sanırım aşırı panik evhamlı bir insan oldum ben. Normalde böyle değildim neden böyle oldum bilmiyorum ödüm kopuyor bişey olacak diyeAy kıyamam yakızlar korkmayın bu çok normal, hatta bazen bı taraf daha tümsek bile olacak bu kasılmalar esnasında, ağlamayın lütfen ne güzel her şey yolunda ilerliyor, rahim kendini doğuma hazırlıyor. Sadece sertleşme hissi beni rahatsız ediyor sanki rahmimi sıkıyormus bişey gibi onun haricinde endişe edecek bişey değil bu. Oğlumda da oluyordu, hiç erken doğum riskim olmadı, sezaryen olmasaydı daha gelmeye de niyeti yoktu valla.
Allah aşkına nerede okuyorsunuz bunları, yok rahim ağzı kisalirken oluyormuş, yok bebek strese girince oluyormuş, yok bebek ölünce oluyormuş. Allah korusun ne bunlar böyle. İlk kez yaşadığınız için biraz kaygı hissetmek normal ama bu yazılanlar efsane. İki hamileliğimde de yaşadım ben bunu, oğlumun zamanında grup daha kalabalıktı yaşamayan yoktu. Hiç kimse erken doğum da yapmadı, bebeği de ölmedi. Daha önce normal doğum yapan arkadaşlar sizler de görünce yazın bu dogumun nasıl başladığını lütfen. Bebekler strese girmiyor da anaların durumu fenaAy biri de demis hatta allah esirgesin bebek ölünce öyle olur falan delirdim
Ben devlette takipte değilim bu yaka çok yoğun oldugu için hiç randevu bulamadım ama acildeki doktor gerekeni yapmıştı . Size katılıyorum gayet iyi doktorlar var .Evet Kadıköy'de. Ama bence şehir hastaneleri gayet iyi. Takipte olduğum dr da orada çok memnunum.
Ay Allah korusun nerden okudun sen bunları okuma böyle şeylerAy biri de demis hatta allah esirgesin bebek ölünce öyle olur falan delirdim
Bence gidemem deyin birşey olacağından dolayı değil . Oraya gitmek sizi strese sokacagindan . Sizin yerinize gidebilecek daha uygun biri vardır diye düşünüyorum .Ya sanırım aşırı panik evhamlı bir insan oldum ben. Normalde böyle değildim neden böyle oldum bilmiyorum ödüm kopuyor bişey olacak diyeişyerinde de canım çok sıkılıyor dışarıda araziye gitmemiz gereken bir iş var bir kaç gün sonra. Yol uzak bide traktörle gidilecekmiş belli bir yerinden sonra yol çok bozuk dağlık alanmış. Bana diyolar ki sen git. Gerçekten insanlar insan değil. Ben düz yolda yürürken korkuyorum bana traktörle dağa tırman diyolar. Olacak şey mi Allah aşkına
Bende okumuştum maalesefAy Allah korusun nerden okudun sen bunları okuma böyle şeyler
Bu yalancı kasılmalar bebek hareket ettiğinde daha sık yasaniyor, ölü bebek hareket eder mi ya hu tövbe. Ay lütfen bu tarz şeyler görünce çıkın o sayfadan. Güzel bişey bu toplanma hissi, bebeğiniz hareket ediyor rahim kaslarını uyarıyor daha ne olsun.Bende okumuştum maalesef
Olacak iş değil, yani tarlada çalışan çok kadın var hamileliğinde ama sen resmi bı kurumda çalışırken hamile halinle traktör tepesinde mesai yapmak zorunda değilsin. Bunu direten mesai arkadaşlarınsa amirinle durumu konuş mutlaka. Amirin emriyse doktorundan rapor al. Bebeğine bişey olmaz Allah'ın izniyle ama o kadar sallanmaya migren ve mide bulantısı tutar hamilelikte.Ya sanırım aşırı panik evhamlı bir insan oldum ben. Normalde böyle değildim neden böyle oldum bilmiyorum ödüm kopuyor bişey olacak diyeişyerinde de canım çok sıkılıyor dışarıda araziye gitmemiz gereken bir iş var bir kaç gün sonra. Yol uzak bide traktörle gidilecekmiş belli bir yerinden sonra yol çok bozuk dağlık alanmış. Bana diyolar ki sen git. Gerçekten insanlar insan değil. Ben düz yolda yürürken korkuyorum bana traktörle dağa tırman diyolar. Olacak şey mi Allah aşkına
Bende doktora gidince rahatladım neyse ki . Bu kaygılar tamamen bilgisizlikten kaynaklı zaten . Hatta doktora bebeği asagida hissediyorum dedim . Bebek aşağıda ,yukarıda canı nerede isterse olur bir rahat bırak dediBu yalancı kasılmalar bebek hareket ettiğinde daha sık yasaniyor, ölü bebek hareket eder mi ya hu tövbe. Ay lütfen bu tarz şeyler görünce çıkın o sayfadan. Güzel bişey bu toplanma hissi, bebeğiniz hareket ediyor rahim kaslarını uyarıyor daha ne olsun.
Ben gidemem dedim zaten ama diretirlerse ağrım var hastaneye gidiyorum der izin alırım yine gitmem kusura bakmasınlar. Yani insan olan böyle birşeyi teklif etmez hamile birine bence ki zaten geçen hafta ağrım çoktu raporluydum ona rağmen bunu demeleri beni insanlıktan soğuttu. İşin kötüsü bunu diyenler de kadın erkek olsalar dicem ki bilmiyolar anlamamaları normalBence gidemem deyin birşey olacağından dolayı değil . Oraya gitmek sizi strese sokacagindan . Sizin yerinize gidebilecek daha uygun biri vardır diye düşünüyorum .
Bak onu bı ara ben de endişe etmiştim yalan söyleyemicem, bebeği baya aşağıda hissediyorum hareketlerini ama düşününce suanki boyutuyla orada olması lazım zaten, yukarda boşluk olmalı ki büyüyünce sığsınBende doktora gidince rahatladım neyse ki . Bu kaygılar tamamen bilgisizlikten kaynaklı zaten . Hatta doktora bebeği asagida hissediyorum dedim . Bebek aşağıda ,yukarıda canı nerede isterse olur bir rahat bırak dedi
Aynen canım amirimle konuscam yarın muhtemelen o diretmez zaten, diretenler kendi mesai arkadaşlarım. Ne yaparsa yapsınlar gitmicem. Migrenimde var zaten, kaldıramam o kadar yoluOlacak iş değil, yani tarlada çalışan çok kadın var hamileliğinde ama sen resmi bı kurumda çalışırken hamile halinle traktör tepesinde mesai yapmak zorunda değilsin. Bunu direten mesai arkadaşlarınsa amirinle durumu konuş mutlaka. Amirin emriyse doktorundan rapor al. Bebeğine bişey olmaz Allah'ın izniyle ama o kadar sallanmaya migren ve mide bulantısı tutar hamilelikte.
Mesleğin ne, sürekli arazide ya da sahada mi calisiyorsun, öyleyse eğer heyet raporu vs iste bence doktorundan. Sürekli anlayışsız insanlarla yüz göz olmak çok yıpratıcı çünküBen gidemem dedim zaten ama diretirlerse ağrım var hastaneye gidiyorum der izin alırım yine gitmem kusura bakmasınlar. Yani insan olan böyle birşeyi teklif etmez hamile birine bence ki zaten geçen hafta ağrım çoktu raporluydum ona rağmen bunu demeleri beni insanlıktan soğuttu. İşin kötüsü bunu diyenler de kadın erkek olsalar dicem ki bilmiyolar anlamamaları normal
Tam tersi erkekler çok daha makul yaklasabiliyorlar bu konulara . Ben bir kez heves edip traktöre binmistim yıllar önce çok kötü bir tecrubeydi benim için.Ben gidemem dedim zaten ama diretirlerse ağrım var hastaneye gidiyorum der izin alırım yine gitmem kusura bakmasınlar. Yani insan olan böyle birşeyi teklif etmez hamile birine bence ki zaten geçen hafta ağrım çoktu raporluydum ona rağmen bunu demeleri beni insanlıktan soğuttu. İşin kötüsü bunu diyenler de kadın erkek olsalar dicem ki bilmiyolar anlamamaları normal
Ay hem de nasıl stres ya dogunca da mi böyle olucam ben acaba kız böyle çok yasamam yaAllah aşkına nerede okuyorsunuz bunları, yok rahim ağzı kisalirken oluyormuş, yok bebek strese girince oluyormuş, yok bebek ölünce oluyormuş. Allah korusun ne bunlar böyle. İlk kez yaşadığınız için biraz kaygı hissetmek normal ama bu yazılanlar efsane. İki hamileliğimde de yaşadım ben bunu, oğlumun zamanında grup daha kalabalıktı yaşamayan yoktu. Hiç kimse erken doğum da yapmadı, bebeği de ölmedi. Daha önce normal doğum yapan arkadaşlar sizler de görünce yazın bu dogumun nasıl başladığını lütfen. Bebekler strese girmiyor da anaların durumu fena
Ya aynen benim de aşağıda hissediyorum geçen hafta hep göbek deliği hizasina dogruydu şimdi altta. Tamam tamam bunda da korkulacak bişey yok o zaman öyle miBak onu bı ara ben de endişe etmiştim yalan söyleyemicem, bebeği baya aşağıda hissediyorum hareketlerini ama düşününce suanki boyutuyla orada olması lazım zaten, yukarda boşluk olmalı ki büyüyünce sığsın
Erkekler hamilelik konularında daha hassaslar, onlara çok ütopik gelen bı durum çünkü bu, eşim bu ikinci hamileliğim olmasına rağmen hala doğa üstü varlık gibi bakıyor banaTam tersi erkekler çok daha makul yaklasabiliyorlar bu konulara . Neyse en azından söylemişsiniz başka bir kişiyi bulurlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?