- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
- 133
Kesinlikle halledersiniz diyorum. Zaten inan o zaman inşallah sen de göreceksin annen ve kayınvaliden birçok şeyi unutmuş olacak. Ben bile ablamın çocuklarında birçok şeyi unuttuğumu farkettim. Daha 3 sene gecmişti aradan sadece. Bu kadar kısa sürede ben unuttuysam onlar çeyrek asır öncesini hayli hayli unutmuş oluyorlar. Ben yeni dogam zamanı pek öyle bir bilgelik görmedim. Hatta oğlumun sarilık geçirdiğini bile ben farkettim. Tecrübeli kv ve annem farketmediler.Annemin temizlik + yemekten fazla yardımı olacağını düşünmüyorum . Ama bir sorarım yenidoğan bakımıni hatırlar mi acabaGelmek kalmak isterse gelsin elbette annemin de evi 3 saat uzaklikta . Gelme demem anneme asla.
Yemek işini de çok dert etmiyorum . Eşim daha pratik ve çabuk yemekler yapar . Buzluğu da doldurdu şimdiden . Daha zaman var direkt çıkarıp isitilabilecek şeyler de yaparım diyordu . Çok zorda kalırsak buzluktan da faydalaniriz .
Buradan gelen yorumları da yazıyorum aklimin kenarına belki de fikrim değişir
Canm bence rahim büyüyor bebekle birlikte onla alakalidir bebek te hareketliyse sorun yoktur sanırım ama bilemedim kiKızlar vajinamin icinde sızı şeklinde saniyelik ağrılar oluyor uzun sürmüyor ama sebebi ne olabilir ki, daha üç gün önce gittim doktoruma rahim ağzına falanda bakmıştı anlayamadım bu ağrının ne olduğunu tekrar gitmeli miyim acaba. Paranoyak olmakta istemiyorum her ağrıda koşa koşa doktora gitmek istemiyorum ama korktum biraz. Şiddetli bi ağrı değil ama neyden olduğunu anlayamadım acaba idrar yolu enfeksiyonu sebep olmuş olabilir mi enfeksiyon çıktı antibiyotik başladım çünkü. Moralim bozuldu valla ayağa kalkmaya korkuyorum şuan inşallah düzelirbebiş hareketlerini hissediyorum onda sıkıntı yok ama yinede rahatlayamadım kafa olarak
Günaydın canım kullan bence eğer memnun kalmazsan dediğin gibi ilerde değiştirirsin hiç gerek yok boşa masrafaKızlar nasılsınız nasıl gidiyor? Hafta sonu giremedim:) herşey yolundadir umarımbir tanidigimiz Kraft Bebek arabası verdi ister kullan ister at dedi :) ilk 6 ay kullanayım, zaten 6 ayı yaza geliyor o zaman baston alırım diye düşünüyorum ama bakalım. Bizim de çoğu eksiğimiz tamam gibi, hafta ya pazar son bir e bebek turu yapacağız
Anneler dışında gelmek isteyen olmaz diye düşünüyorum . Yani benim akraba cevremde 40 i çıkmadan ziyarete gelmez kimse virüsten dolayı. Esimin akrabaları 1000km ötede . İstanbul'da bir kuzeni onlar da bizle yaşıt zaten. Şimdilik böle düşünüyorum tememnnim o zaman zarfini sakin gecirmek.Böyle bir cesaretim olmasını okadar isterdim ki. Bizim ülkede Allah'ın emri gibi illa doluscaaklar eve. Çok da rahat halledersin. Hele ki 2 hafta eşin evde olacaksa. Sezeryan olsan bile halledersin Allah'ın izniyle. Ben sezeryan oldum. 10 gün sonra tamamen her işimi yapabiliyordum. İlk bir hafta oturup kalkarken zorlanırsın. Öncesinde buzluğa yemek stoklayabilirsin yada bir iki hafta dışardan söylersiniz. Zaten kimse gelmeyince ev de çok dağılmaz. Gelenler curcuna yapınca iş de çoğalıyor. Bu sefer o işleri yapınca yardım ettiklerini zannediyorlar. Halbuki onlar olmasa o işler de olmayacak. Biz biraz toparlayınca ziyarete gelseler ne güzel olur aslında.
Yaa Cook tşk ediyorum mesajın için. Zaman ne göstericek yazarım buraya da olumlu olumsuz inşallahKesinlikle halledersiniz diyorum. Zaten inan o zaman inşallah sen de göreceksin annen ve kayınvaliden birçok şeyi unutmuş olacak. Ben bile ablamın çocuklarında birçok şeyi unuttuğumu farkettim. Daha 3 sene gecmişti aradan sadece. Bu kadar kısa sürede ben unuttuysam onlar çeyrek asır öncesini hayli hayli unutmuş oluyorlar. Ben yeni dogam zamanı pek öyle bir bilgelik görmedim. Hatta oğlumun sarilık geçirdiğini bile ben farkettim. Tecrübeli kv ve annem farketmediler.
Waow bütün eksikler tamam mı ne güzelKızlar nasılsınız nasıl gidiyor? Hafta sonu giremedim:) herşey yolundadir umarımbir tanidigimiz Kraft Bebek arabası verdi ister kullan ister at dedi :) ilk 6 ay kullanayım, zaten 6 ayı yaza geliyor o zaman baston alırım diye düşünüyorum ama bakalım. Bizim de çoğu eksiğimiz tamam gibi, hafta ya pazar son bir e bebek turu yapacağız
İkili üçlü testleri üniversite hastanesinde ücretsiz yaptırdım ben. Ayrıntılı ultrasonu Prof. den özel muayene randevusu alarak yaptırdık.Merhabalar, size bir sorum olacaktı, ikili üçlü dörtlü testi devlet karşılıyor mu siz yaptirmissinizdir, devlet tamamını mi yoksa bir kısmını mi karşılıyor? Ona göre tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıracağım da. Yardimci olursanız sevinirim
Tamamdır teşekkür ederimİkili üçlü testleri üniversite hastanesinde ücretsiz yaptırdım ben. Ayrıntılı ultrasonu Prof. den özel muayene randevusu alarak yaptırdık.
Çok sanslıymışsınız. Sanırım insanlar çevrelerindeki insanların potansiyellerini bildikleri için çekiniyorlar. Misal benSelamlaar,
Ben gereken anlarda yardım edilmesini seven bir insanım, öyle ben her şeyi hallederimci değilim yani. O yüzden lohusalık döneminde desteğini gördüğüm herkesten Allah razı olsun derim :) Bu sayede çok keyifli çok rahat bir dönem geçirdiğimi düşünüyorum. Ama herkesin de aile dinamiği farklıdır tabi.
Biz kendi annemle aynı apartmandayız, yaşı da var annemin ama çok vericidir allah başımdan eksik etmesin. Kayın validem de gelip bizde kaldı 20 gün. Temizlik vs, gelen giden olduğunda ilgilendi, yemek yedim tabağımı bile kaldırmadım vallahi. Genç kadın ve ilk torun olunca çok hevesliydi, onu kıramazdım. Bana da yaradı. Annem sağ olsun yemek olayını daha çok üstlendi ve daha bilge bir insan beni hep rahatlattı her konuda.
Ne bileyim her sabah duş aldım mesela, mükemmel bi konfordu. Eşim de hep destek ama kendi işi olduğu için öyle izin alayım moduna giremedi haliyle. Evde sürekli birinin olması bence mühim. Mesela ilk banyosunu annelerim beraber yaptırdı ben video çektimO her uyuduğunda gönül rahatlığıyla uyudum, biliyorum çünkü sürekli bakan birileri var evde.
Ama doğumunu gerçekleştirdikten sonra ailelerine haber veren arkadaşlarım var mesela, o süreçte bile kimse yanlarında olsun istemediler. Yine bi arkadaşım kayınvalidesi aşırı pimpirik olduğu için kafayı yedi mesela bebeğin doğduğu gün bile. Keşke habersiz olsaydı dedi. Dediğim gibi herkesin ilişkisi farklı. Ama ilişkiler iyi, karakterler uyumluysa bence destek süper bir şey :) Teklif edeni geri çevirmeyin derim.
Hangi şehir hastanesine gitmiştin? Ben Süleyman Yalçına gidiyorum. Geçen sene bir kürtajım olmuştu kalbi durmuştu. Orda olmadım çünkü acilden girince anestezi olmadan kürtaj ediyorlarmış ama Ümraniye devlet veya Zeynep kamile gitmemi orda anestezi ile yapacaklarını söylemişlerdi. Ve kadın doğum acilindeki doktorlar çok iyi ilgilenmişlerdi gerçekten.İstanbulda ve o tarafa yakinsaniz şehir hastanesinin acilinde çok güzel ilgilenmislerdi benimle . Aklınızda olsun . Tekrar geçmiş olsun bende birşey olduğunu düşünmüyorum ama içiniz rahat eder...
İkili testi ben devlette yaptırdım sgk ile ücretsiz. Detaylı için de devletten Randevu aldım bu hafta gideceğim. Eğer randevu alamazsanız da üniversite hastanelerine alabiliyorsunuz diye biliyorum kolaylıkla. Sadece öğretim üyesi ise ödemesi var hoca olduğu için.Merhabalar, size bir sorum olacaktı, ikili üçlü dörtlü testi devlet karşılıyor mu siz yaptirmissinizdir, devlet tamamını mi yoksa bir kısmını mi karşılıyor? Ona göre tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıracağım da. Yardimci olursanız sevinirim
Evet canım artık sünnet önerilmiyormuş, ama istedikleri kadar önermesinler Türkiye de sökmezYaa öyle mi olmuş şimdi. Benim oğlum 2,5 aylıkti idrar yolu enfeksiyonu olmuştu. Hastane mikrobuymus baya uğrastırdi bizi. Bir turlü geçmek bilmedi. 4 aylıkken nihayet tahlili temiz çıkınca doktor gotürün hemen sünnet ettirin demişti. Hemen o gün gidip ettirmiştik.
Benim 3 dersim vardı ama ona rağmen canım çıktı yeni gelen kıpır kıpır 5 lerle uğraşırken, 11.30 da eve geldim ikindiye kadar uyudum. Benim haftanın 4 günü sadece sabahtan dersim var ama carsambalari hem 7 saat full hem de nobetim var, o gün ambulansla çıkarım okuldan artıkBugün okula başlayan öğretmen arkadaşlarım ilk gününüz nasıl geçti? Benim için çok yorucuydu.5 saat dersim vardı.İki sınıf 3.kattaydı.Merdiven çıkmak zorladı.Üstüne bir de elektrikler kesikti.Dolayisiyla klima açamadik.Sırtımdan akan teri anlatamam.Çocuklar da sıcağın etkisiyle fıkır fıkır kaynadı.Şu an çok fena başım ağrıyor. Oturup kalkarken belimin alt tarafı kalçamın üstü ağrıyor.İlk günden böyleysem ilerleyen zamanları düşünemiyorum.
Bende oluyor genelde sol tarafta toplanıyorKızlar bebegim karnimda topluyor sanki kendini iki gündür sağ tarafta. Sizde de oluyor mu bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?