Bence endişelerimizin olması normal öle değil miBak onu bı ara ben de endişe etmiştim yalan söyleyemicem, bebeği baya aşağıda hissediyorum hareketlerini ama düşününce suanki boyutuyla orada olması lazım zaten, yukarda boşluk olmalı ki büyüyünce sığsın
Evet kesinlikle haklısın tam olarak ne olduğunu kavramaları da doğunca olucak benceErkekler hamilelik konularında daha hassaslar, onlara çok ütopik gelen bı durum çünkü bu, eşim bu ikinci hamileliğim olmasına rağmen hala doğa üstü varlık gibi bakıyor banaiçinde eli kolu hareket eden bı canlı var ya inanılır gibi değil diyor. Erkeklerin gerçeklik algısını yerle bir eden bişey hamilelik
İlk hamilelikte çok normal, kalbim ağzımda 9 ay geçirdim ilkinde. Bu bebeğimde de ara ara kaygılarım oluyor ama daha kontrol edilebilir şekilde. Kendimi telkin edebiliyorum ve yakınlarını hayattan bezdirmiyorumBence endişelerimizin olması normal öle değil mi
Yaa eşim de yanımdaydı . Hocam beni gece 3te uyandırıp bebek aşağıda diyor diyince asıl olay koptuKendimi daha az dinlicem inşallah bundan sonra söz verdim çünkü
Yok canım zabıt katibiyim adliyede çalışıyorum, normalde hep olan bişey değil ama denk geldi oda beni buldu. Duruşmalar falan çok zor oluyor saatlerce oturmak. Onda da bi arkadaşım idare ediyo beni sağolsun, diğer kızlara kalsa hamileysen banane modundalar asla yardımcı olmak gibi bir düşüncesi yok kimseninMesleğin ne, sürekli arazide ya da sahada mi calisiyorsun, öyleyse eğer heyet raporu vs iste bence doktorundan. Sürekli anlayışsız insanlarla yüz göz olmak çok yıpratıcı çünkü
Hayır ben kendi anneme abimin eşine falan da soruyorum . Ne ağrısı öle birşey yoktur . Sen hareketleri ağrı saniyorsundur vs vs Hamilelik guzellemesi yapıyorlar bana bir de iyice gıcık oluyorumİlk hamilelikte çok normal, kalbim ağzımda 9 ay geçirdim ilkinde. Bu bebeğimde de ara ara kaygılarım oluyor ama daha kontrol edilebilir şekilde. Kendimi telkin edebiliyorum ve yakınlarını hayattan bezdirmiyorumama ilk hamileliğim fenaydı, bana iyi katlandilar
Kesinlikle erkeklerin daha vicdanlı olduguna inanıyorum bende artık özelliklr bu konulardaTam tersi erkekler çok daha makul yaklasabiliyorlar bu konulara . Ben bir kez heves edip traktöre binmistim yıllar önce çok kötü bir tecrubeydi benim için.
Neyse en azından söylemişsiniz başka bir kişiyi bulurlar.
Bak bunda da tek değilsin demekki bir çoğumuz aynı şeyi yaşıyoruz. Biriktirme bu kadar kaygılarını, buraya yaz, birimiz yasamadiysak başka birimiz mutlaka yaşamıştır, ya da doktoruna sormuştur. Diyorum ya hastanede bir doktorumuz var burada onlarca doktorunuz var. Yakın zamanda kontrolü olan biri olur o da sorar durumu doktoruna. Ama böyle kaygılı stresli olunca çocuklara da yansiyor. Oğlumdan biliyorum. Hep telaşlı, hep kaygılı bı çocuk şuanYa aynen benim de aşağıda hissediyorum geçen hafta hep göbek deliği hizasina dogruydu şimdi altta. Tamam tamam bunda da korkulacak bişey yok o zaman öyle mi
Annem bana hamileyken bulantı yaşayıp yaşamadığını bile unutmuş yalancı kasılmaları mi hatirlayacakHayır ben kendi anneme abimin eşine falan da soruyorum . Ne ağrısı öle birşey yoktur . Sen hareketleri ağrı saniyorsundur vs vs Hamilelik guzellemesi yapıyorlar bana bir de iyice gıcık oluyorum
Bende bu arkadaş gbi kaygiliyim maalesef . Beni de kendi doktorum uyardı . Bu şekilde devam edersen doğduktan sonra başka problemlerle karsilabilirsin bebekle ilgili diye . Psikolojik olarak kendimi rahatlatmami tavsiye etti . Yani dediginizde çok haklısınız . Ben genelde Mozart dinleyip düşünmemeye çalışıyorum . Klasik müziği oldum olası severim neyse kiBak bunda da tek değilsin demekki bir çoğumuz aynı şeyi yaşıyoruz. Biriktirme bu kadar kaygılarını, buraya yaz, birimiz yasamadiysak başka birimiz mutlaka yaşamıştır, ya da doktoruna sormuştur. Diyorum ya hastanede bir doktorumuz var burada onlarca doktorunuz var. Yakın zamanda kontrolü olan biri olur o da sorar durumu doktoruna. Ama böyle kaygılı stresli olunca çocuklara da yansiyor. Oğlumdan biliyorum. Hep telaşlı, hep kaygılı bı çocuk şuan
Benciller demekki. Bu tarz çalışma arkadaşlarım yok bu okulumda ama eski okulumda çok anlayışsız genç kızlar vardı. Amirine ilet konuyu bence. Anlayışla karsilayacaktirYok canım zabıt katibiyim adliyede çalışıyorum, normalde hep olan bişey değil ama denk geldi oda beni buldu. Duruşmalar falan çok zor oluyor saatlerce oturmak. Onda da bi arkadaşım idare ediyo beni sağolsun, diğer kızlara kalsa hamileysen banane modundalar asla yardımcı olmak gibi bir düşüncesi yok kimsenin
İlk gündendir o. Yani öyle umut ediyorum. Çünkü ben de aynı durumdayım. Eve geldiğimden beri yatıyorum.Bugün okula başlayan öğretmen arkadaşlarım ilk gününüz nasıl geçti? Benim için çok yorucuydu.5 saat dersim vardı.İki sınıf 3.kattaydı.Merdiven çıkmak zorladı.Üstüne bir de elektrikler kesikti.Dolayisiyla klima açamadik.Sırtımdan akan teri anlatamam.Çocuklar da sıcağın etkisiyle fıkır fıkır kaynadı.Şu an çok fena başım ağrıyor. Oturup kalkarken belimin alt tarafı kalçamın üstü ağrıyor.İlk günden böyleysem ilerleyen zamanları düşünemiyorum.
Çok çabuk unutuluyor dimi herşeyAnnem bana hamileyken bulantı yaşayıp yaşamadığını bile unutmuş yalancı kasılmaları mi hatirlayacakzaten Allah hamilelikte ki ağrıları sizilari zorluklari unuttururmus, yoksa başka çocuk istemezmis insanlar. Yaşanılan zorlukları unutuyoruz ya da çok zor değilmiş gibi hatırlıyoruz ki bidaha çocuk yapıyoruz
Hamilelikte ki ruh hali çocuğun da hem ruhsal hem bilişsel durumunu etkiliyor bence. Bu şu demek değil, kaygı hissetme tamamen duyarsizlas. Bu mümkün değil zaten kaygı senin elinle yonetebilecegin bişey değil, geldi mi gelir sen engelleyemezsin ama yolunu cizebilirsin, o da kaygini giderecek en iyi şeyi yapmak olur, benim kaygimi en çok tecrübeli hamileler gideriyordu, hemen yazıyordum bu oluyor yaşayan var mı diye bir iki kişi çıkarsa rahatlıyordum, hele de doktoruna soran varsa tamamdır her şey normal seyrinde demekki derdim. Ne dualar ettim buradaki arkadaşlara o dönem. Şimdi de buradan soruyorum, bazı şeyleri unutmuşum bazilarinin kaçıncı haftalarda yaşandığını hatırlamıyorum, yine sorup rahatlıyorum. Ama Google dan aratmiyorum asla. Ya da çok ekstrem bı durumsa doktoruma mesaj atiyorumBende bu arkadaş gbi kaygiliyim maalesef . Beni de kendi doktorum uyardı . Bu şekilde devam edersen doğduktan sonra başka problemlerle karsilabilirsin bebekle ilgili diye . Psikolojik olarak kendimi rahatlatmami tavsiye etti . Yani dediginizde çok haklısınız . Ben genelde Mozart dinleyip düşünmemeye çalışıyorum . Klasik müziği oldum olası severim neyse ki
Sanirım o kasılma oluyor. Bir doktora sorsan için rahat ederdi.Kızlar bebegim karnimda topluyor sanki kendini iki gündür sağ tarafta. Sizde de oluyor mu bu
Google'dan aratma zaten biraz önceki örneklerden anlamışsındır halimiziHamilelikte ki ruh hali çocuğun da hem ruhsal hem bilişsel durumunu etkiliyor bence. Bu şu demek değil, kaygı hissetme tamamen duyarsizlas. Bu mümkün değil zaten kaygı senin elinle yonetebilecegin bişey değil, geldi mi gelir sen engelleyemezsin ama yolunu cizebilirsin, o da kaygini giderecek en iyi şeyi yapmak olur, benim kaygimi en çok tecrübeli hamileler gideriyordu, hemen yazıyordum bu oluyor yaşayan var mı diye bir iki kişi çıkarsa rahatlıyordum, hele de doktoruna soran varsa tamamdır her şey normal seyrinde demekki derdim. Ne dualar ettim buradaki arkadaşlara o dönem. Şimdi de buradan soruyorum, bazı şeyleri unutmuşum bazilarinin kaçıncı haftalarda yaşandığını hatırlamıyorum, yine sorup rahatlıyorum. Ama Google dan aratmiyorum asla. Ya da çok ekstrem bı durumsa doktoruma mesaj atiyorum
Genelde yazıyorum aslında ama anneme neyi desem normal abartma diyor ben de kendimden suphelenir oldum demek ki ben çok panikliyim diye bastiriyorum ister istemezBak bunda da tek değilsin demekki bir çoğumuz aynı şeyi yaşıyoruz. Biriktirme bu kadar kaygılarını, buraya yaz, birimiz yasamadiysak başka birimiz mutlaka yaşamıştır, ya da doktoruna sormuştur. Diyorum ya hastanede bir doktorumuz var burada onlarca doktorunuz var. Yakın zamanda kontrolü olan biri olur o da sorar durumu doktoruna. Ama böyle kaygılı stresli olunca çocuklara da yansiyor. Oğlumdan biliyorum. Hep telaşlı, hep kaygılı bı çocuk şuan
Hepimizin haftaları birbirine yakın olduğu için bazı şeyleri birebir yaşıyoruz. Tabi ki her hamilelik kendine has ama bazı şeyler var ki aynı fabrika ayarı yüklenmiş gibi aynı zamanlarda bir çok hamilelikte yaşanıyor (bulantı, halsizlik ve uyku hali, çatı ağrısı, sık idrara çıkma vs ) ben o yüzden ne anneme soruyorum ne de Google dan bakıyorum. Buraya yazıyorum, geçen bacak ve bel ağrımı yazmıştım, aynı şeyi yaşayan 3-5 kişi varmış magnezyum dediler aldım rahatladım.Genelde yazıyorum aslında ama anneme neyi desem normal abartma diyor ben de kendimden suphelenir oldum demek ki ben çok panikliyim diye bastiriyorum ister istemez
Hamile olduğunu bile bile mi diyorlar bunu? Çok şaşırdım. Allah ıslah etsin.Ya sanırım aşırı panik evhamlı bir insan oldum ben. Normalde böyle değildim neden böyle oldum bilmiyorum ödüm kopuyor bişey olacak diyeişyerinde de canım çok sıkılıyor dışarıda araziye gitmemiz gereken bir iş var bir kaç gün sonra. Yol uzak bide traktörle gidilecekmiş belli bir yerinden sonra yol çok bozuk dağlık alanmış. Bana diyolar ki sen git. Gerçekten insanlar insan değil. Ben düz yolda yürürken korkuyorum bana traktörle dağa tırman diyolar. Olacak şey mi Allah aşkına
Hamileliğini normal ve sorunsuz geçirenlere bir şey sormayacaksın. Hele eski topraklara hiç sormayacaksınHayır ben kendi anneme abimin eşine falan da soruyorum . Ne ağrısı öle birşey yoktur . Sen hareketleri ağrı saniyorsundur vs vs Hamilelik guzellemesi yapıyorlar bana bir de iyice gıcık oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?