2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Bence endişelerimizin olması normal öle değil mi

Yaa eşim de yanımdaydı . Hocam beni gece 3te uyandırıp bebek aşağıda diyor diyince asıl olay koptu Kendimi daha az dinlicem inşallah bundan sonra söz verdim çünkü

Evet kesinlikle haklısın tam olarak ne olduğunu kavramaları da doğunca olucak bence

İlk hamilelikte çok normal, kalbim ağzımda 9 ay geçirdim ilkinde. Bu bebeğimde de ara ara kaygılarım oluyor ama daha kontrol edilebilir şekilde. Kendimi telkin edebiliyorum ve yakınlarını hayattan bezdirmiyorum ama ilk hamileliğim fenaydı, bana iyi katlandilar

Mesleğin ne, sürekli arazide ya da sahada mi calisiyorsun, öyleyse eğer heyet raporu vs iste bence doktorundan. Sürekli anlayışsız insanlarla yüz göz olmak çok yıpratıcı çünkü
Yok canım zabıt katibiyim adliyede çalışıyorum, normalde hep olan bişey değil ama denk geldi oda beni buldu. Duruşmalar falan çok zor oluyor saatlerce oturmak. Onda da bi arkadaşım idare ediyo beni sağolsun, diğer kızlara kalsa hamileysen banane modundalar asla yardımcı olmak gibi bir düşüncesi yok kimsenin

Hayır ben kendi anneme abimin eşine falan da soruyorum . Ne ağrısı öle birşey yoktur . Sen hareketleri ağrı saniyorsundur vs vs Hamilelik guzellemesi yapıyorlar bana bir de iyice gıcık oluyorum

Kesinlikle erkeklerin daha vicdanlı olduguna inanıyorum bende artık özelliklr bu konularda

Ya aynen benim de aşağıda hissediyorum geçen hafta hep göbek deliği hizasina dogruydu şimdi altta. Tamam tamam bunda da korkulacak bişey yok o zaman öyle mi
Bak bunda da tek değilsin demekki bir çoğumuz aynı şeyi yaşıyoruz. Biriktirme bu kadar kaygılarını, buraya yaz, birimiz yasamadiysak başka birimiz mutlaka yaşamıştır, ya da doktoruna sormuştur. Diyorum ya hastanede bir doktorumuz var burada onlarca doktorunuz var. Yakın zamanda kontrolü olan biri olur o da sorar durumu doktoruna. Ama böyle kaygılı stresli olunca çocuklara da yansiyor. Oğlumdan biliyorum. Hep telaşlı, hep kaygılı bı çocuk şuan

Hayır ben kendi anneme abimin eşine falan da soruyorum . Ne ağrısı öle birşey yoktur . Sen hareketleri ağrı saniyorsundur vs vs Hamilelik guzellemesi yapıyorlar bana bir de iyice gıcık oluyorum
Annem bana hamileyken bulantı yaşayıp yaşamadığını bile unutmuş yalancı kasılmaları mi hatirlayacak zaten Allah hamilelikte ki ağrıları sizilari zorluklari unuttururmus, yoksa başka çocuk istemezmis insanlar. Yaşanılan zorlukları unutuyoruz ya da çok zor değilmiş gibi hatırlıyoruz ki bidaha çocuk yapıyoruz

Bende bu arkadaş gbi kaygiliyim maalesef . Beni de kendi doktorum uyardı . Bu şekilde devam edersen doğduktan sonra başka problemlerle karsilabilirsin bebekle ilgili diye . Psikolojik olarak kendimi rahatlatmami tavsiye etti . Yani dediginizde çok haklısınız . Ben genelde Mozart dinleyip düşünmemeye çalışıyorum . Klasik müziği oldum olası severim neyse ki

Benciller demekki. Bu tarz çalışma arkadaşlarım yok bu okulumda ama eski okulumda çok anlayışsız genç kızlar vardı. Amirine ilet konuyu bence. Anlayışla karsilayacaktir

İlk gündendir o. Yani öyle umut ediyorum. Çünkü ben de aynı durumdayım. Eve geldiğimden beri yatıyorum.

Çok çabuk unutuluyor dimi herşey Yoksa insanlar üçüncüyü dördüncüyu nasıl yapsın

Ya benimki de diyor ki 9 aylık hamileydim ben halıları tek başıma yıkadım . Ben biraz fazla iş yapınca sen yapma seninki başka hamilelik diyor ortası yok yani bende anlamadım

Hamilelikte ki ruh hali çocuğun da hem ruhsal hem bilişsel durumunu etkiliyor bence. Bu şu demek değil, kaygı hissetme tamamen duyarsizlas. Bu mümkün değil zaten kaygı senin elinle yonetebilecegin bişey değil, geldi mi gelir sen engelleyemezsin ama yolunu cizebilirsin, o da kaygini giderecek en iyi şeyi yapmak olur, benim kaygimi en çok tecrübeli hamileler gideriyordu, hemen yazıyordum bu oluyor yaşayan var mı diye bir iki kişi çıkarsa rahatlıyordum, hele de doktoruna soran varsa tamamdır her şey normal seyrinde demekki derdim. Ne dualar ettim buradaki arkadaşlara o dönem. Şimdi de buradan soruyorum, bazı şeyleri unutmuşum bazilarinin kaçıncı haftalarda yaşandığını hatırlamıyorum, yine sorup rahatlıyorum. Ama Google dan aratmiyorum asla. Ya da çok ekstrem bı durumsa doktoruma mesaj atiyorum

Google'dan aratma zaten biraz önceki örneklerden anlamışsındır halimizi

Kaygı konusunda kesinlikle haklısın . Engel olamayız ama en aza indirebiliriz çeşitli yöntemlerle .

Genelde yazıyorum aslında ama anneme neyi desem normal abartma diyor ben de kendimden suphelenir oldum demek ki ben çok panikliyim diye bastiriyorum ister istemez

Genelde yazıyorum aslında ama anneme neyi desem normal abartma diyor ben de kendimden suphelenir oldum demek ki ben çok panikliyim diye bastiriyorum ister istemez
Hepimizin haftaları birbirine yakın olduğu için bazı şeyleri birebir yaşıyoruz. Tabi ki her hamilelik kendine has ama bazı şeyler var ki aynı fabrika ayarı yüklenmiş gibi aynı zamanlarda bir çok hamilelikte yaşanıyor (bulantı, halsizlik ve uyku hali, çatı ağrısı, sık idrara çıkma vs ) ben o yüzden ne anneme soruyorum ne de Google dan bakıyorum. Buraya yazıyorum, geçen bacak ve bel ağrımı yazmıştım, aynı şeyi yaşayan 3-5 kişi varmış magnezyum dediler aldım rahatladım.

Hamile olduğunu bile bile mi diyorlar bunu? Çok şaşırdım. Allah ıslah etsin.

Hamileliğini normal ve sorunsuz geçirenlere bir şey sormayacaksın. Hele eski topraklara hiç sormayacaksın

Ben arada 10 günlük yıllık izin dışında çalışıyorum sürekli tek duam başım ağrımasın hepimizin bildiği malum ilaç ile geçmiyor ağrılar, ertesi gün baş ağrısıyla işe gitmek de daha yorucu oluyor .. neyseki az kaldı sayılı gün çabuk geçer motivasyonları ile hayatımı sürdürmeye devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…