- 21 Kasım 2018
- 4.123
- 5.389
- 158
Tabi canım bilmez olurlar mı biliyorlar. Diyorlar ki ilk üç ayın bitti bulantında kalmadı her işi de yapabilirsin artık tek hamile sen misin vs. Sinir bozucu insanlar işte uymak istemiyorumHamile olduğunu bile bile mi diyorlar bunu? Çok şaşırdım. Allah ıslah etsin.
Ya sanırım aşırı panik evhamlı bir insan oldum ben. Normalde böyle değildim neden böyle oldum bilmiyorum ödüm kopuyor bişey olacak diyeişyerinde de canım çok sıkılıyor dışarıda araziye gitmemiz gereken bir iş var bir kaç gün sonra. Yol uzak bide traktörle gidilecekmiş belli bir yerinden sonra yol çok bozuk dağlık alanmış. Bana diyolar ki sen git. Gerçekten insanlar insan değil. Ben düz yolda yürürken korkuyorum bana traktörle dağa tırman diyolar. Olacak şey mi Allah aşkına
Aynen canım öyle yapacağım yine yetiştin Hızır gibi valla grupta herkese koşuyorsunBenciller demekki. Bu tarz çalışma arkadaşlarım yok bu okulumda ama eski okulumda çok anlayışsız genç kızlar vardı. Amirine ilet konuyu bence. Anlayışla karsilayacaktir
Normalde zaten kamu kurumunda çalışıyorum evim işe yakın hiçbir sıkıntı yok o konuda amirlerimde iyi sağolsunlar ama mesai arkadaşlarım bencil ve kıskanç tipler. Problem bundan kaynaklanıyorAcaba riskli gebelik raporu falan mı ayarlasa doktorunuz daha makul işlerde çalışsanız
Kızlar tekrar merhaba takip edemiyorum epeydir sıkıntılı süreçler yaşıyorum umarım hepiniz iyisinizdir. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. İstanbul Avrupa yakasında detaylı ultrason için önerebilceğiniz makul fiyatlı perinatoloji var mıdır? Doktorum yönlendirdi dışardan yaptırmam gerekiyormuş bir kaç yerden fiyat aldım 4-5-6 bandında söyledilerKafam çok karıştı o yüzden normal mi bu fiyatlarda bilmiyorum
Doğru diyorsun canim en doğrusu birbirimizin tecrubeleri ki zaten anneler yıllar önce hamileydi bişey de hatirlamiyorlar ve nedense hepsi hiç takmadan çatır çatır doğurmuşHepimizin haftaları birbirine yakın olduğu için bazı şeyleri birebir yaşıyoruz. Tabi ki her hamilelik kendine has ama bazı şeyler var ki aynı fabrika ayarı yüklenmiş gibi aynı zamanlarda bir çok hamilelikte yaşanıyor (bulantı, halsizlik ve uyku hali, çatı ağrısı, sık idrara çıkma vs ) ben o yüzden ne anneme soruyorum ne de Google dan bakıyorum. Buraya yazıyorum, geçen bacak ve bel ağrımı yazmıştım, aynı şeyi yaşayan 3-5 kişi varmış magnezyum dediler aldım rahatladım.
Normalde zaten kamu kurumunda çalışıyorum evim işe yakın hiçbir sıkıntı yok o konuda amirlerimde iyi sağolsunlar ama mesai arkadaşlarım bencil ve kıskanç tipler. Problem bundan kaynaklanıyorhastaneye gittiğimde bile arkamdan laf ediyorlar geliyo kulağıma düşün işte
İşte onu bilmek önceden tahmin etmek mühim hakkaten. Ama hiçbir sebep yokken, şeker gibi insanları yanında istemeyenler de var bu süreçte. Hepsi de çok normal benceÇok sanslıymışsınız. Sanırım insanlar çevrelerindeki insanların potansiyellerini bildikleri için çekiniyorlar. Misal ben.
Ay yok artıık, ben var ya hamile olduğumu bebişimin büyüdüğünü fark ettim bu tanıdık hissi yaşayıncaAy forumu okudum felaket tellalı şeyler vardı odum koptu yok kasilma yok erken doğum yok bebek strese girmişyani bu normal dimi toplanabikir saga sola dimi
Evet yaa, annem 5 normal doğum yapmış, o kadar normal bahsediyor ki hepsinden, onun rahatlığı bazen rahatsız edici olabiliyorDoğru diyorsun canim en doğrusu birbirimizin tecrubeleri ki zaten anneler yıllar önce hamileydi bişey de hatirlamiyorlar ve nedense hepsi hiç takmadan çatır çatır doğurmuş
Dedigin gibi ilk günün yorgunluğu biraz da.Bir an önce bu tempoya alışırız inşallah.Allah kolaylık versin hepimizeİlk gündendir o. Yani öyle umut ediyorum. Çünkü ben de aynı durumdayım. Eve geldiğimden beri yatıyorum.
Bence çoğu tamam ama tabi gördükçe yine aa buda eksik diyoruzWaow bütün eksikler tamam mı ne güzelArabayı kullanın ben bana verilen arabayı da kullanip deneyimleyecegim . En azından zaman kazandirir.
Evet bende o şekilde yapmayı planlıyorumGünaydın canım kullan bence eğer memnun kalmazsan dediğin gibi ilerde değiştirirsin hiç gerek yok boşa masrafa
Ben kendimi çok yalnız hissediyorum annemden ve buyuklerimden abartıyorsun imalarini duyunca hele de bu hassas dönem de iken baya uzuyor. Ne olmuş yani günde 98 kez panige kapiyorsam demi amaİşte onu bilmek önceden tahmin etmek mühim hakkaten. Ama hiçbir sebep yokken, şeker gibi insanları yanında istemeyenler de var bu süreçte. Hepsi de çok normal benceama şu da var, kimisi bu dönemde gerçekten yardım etmek için kendini törpülüyor ya da zorluyor. Mesela benim kayınvalidem doğumdan önce/sonra bütün ütülerimi yapardı makina makina. Ama şimdi 2 hafta kalsa 2 hafta bakışırlar ütülerle
Ay yok artıık, ben var ya hamile olduğumu bebişimin büyüdüğünü fark ettim bu tanıdık hissi yaşayıncadaha ilerledikçe hele bi yerde böyle top gibi duracak semsert olacaak..
ama tabi ayakta dikiliyorsam biraz rahatsız ediyor bu sertleşme, böyle göbüşü yan devirip yatasım geliyor
Evet yaa, annem 5 normal doğum yapmış, o kadar normal bahsediyor ki hepsinden, onun rahatlığı bazen rahatsız edici olabiliyorama aslında en iyisi. Kızlarını bu işlerden soğutan çok korkutan anneler de biliyorum.
Aynen katılıyorum hamilelikteki ruh hali bebeğe de yansıyor.Benim ilk gebeliğim stresliydi çok ağlamıştım.Kızım da çok ağlardı.Annem bana sen hamileyken çok ağladın ondan böyle oldu çocuk derdi.Hamilelikte ki ruh hali çocuğun da hem ruhsal hem bilişsel durumunu etkiliyor bence. Bu şu demek değil, kaygı hissetme tamamen duyarsizlas. Bu mümkün değil zaten kaygı senin elinle yonetebilecegin bişey değil, geldi mi gelir sen engelleyemezsin ama yolunu cizebilirsin, o da kaygini giderecek en iyi şeyi yapmak olur, benim kaygimi en çok tecrübeli hamileler gideriyordu, hemen yazıyordum bu oluyor yaşayan var mı diye bir iki kişi çıkarsa rahatlıyordum, hele de doktoruna soran varsa tamamdır her şey normal seyrinde demekki derdim. Ne dualar ettim buradaki arkadaşlara o dönem. Şimdi de buradan soruyorum, bazı şeyleri unutmuşum bazilarinin kaçıncı haftalarda yaşandığını hatırlamıyorum, yine sorup rahatlıyorum. Ama Google dan aratmiyorum asla. Ya da çok ekstrem bı durumsa doktoruma mesaj atiyorum
Evet bende arada oluyor.Ayağa kalktığımda karnimda baskı oluyor sanki aşağı çekiyormuş gibi.20. Hafta yürürken baskı hissediyor musunuz ağırlık gibi
Bizde de nöbet usulü var bende söyledim haftaya 24. Haftada oluyorum artık bana nöbet yazamazsınız diye. Sonuçta yasal hakkımız var elbette kullanacağızBazı insanlar hamile olana kadar sorunlarını anlayamıyor bazen de bu durumun suistimal edildiğini düşünüp sizin de aynı şeyi yapacağınızı düşünüyorlar aman işte insanlar , ben nöbetli çalışıyordum normalde 24. Haftada çıkabiliyordum raporsuz sırf edilmesin diye bekledim bekledim o kadar yorucu bir hal aldı ki dayanamadım artık
Benim de ruh halim ani değişiyor, bı duygusal bı sinirli bı endişeli bakalım bebeğim nasıl olacakAynen katılıyorum hamilelikteki ruh hali bebeğe de yansıyor.Benim ilk gebeliğim stresliydi çok ağlamıştım.Kızım da çok ağlardı.Annem bana sen hamileyken çok ağladın ondan böyle oldu çocuk derdi.Bunda da çok çabuk sinirleniyorum umarım bebeğime yansımaz.
çok yakışıklı, akıllı, sakin, söz dinleyen, zeki bir minnoş olacakBenim de ruh halim ani değişiyor, bı duygusal bı sinirli bı endişeli bakalım bebeğim nasıl olacak
Ay umarım öyle olurçok yakışıklı, akıllı, sakin, söz dinleyen, zeki bir minnoş olacak
Benim bugün boş günümdü, ama derslerimin olduğu sınıflar hepsi ayrı yerde, muhtemelen bende senin gibi yorulucam, tek avantajım 17 saat dersim var, ben bi bi bucuk ay civarı çalışıp rapor alicam kasım sonu doğum iznini başlaticam, evde 1 bucuk yaşında bi oğlum var onla da ilgilenmem lazım oda ayrı yorgunluk..Bugün okula başlayan öğretmen arkadaşlarım ilk gününüz nasıl geçti? Benim için çok yorucuydu.5 saat dersim vardı.İki sınıf 3.kattaydı.Merdiven çıkmak zorladı.Üstüne bir de elektrikler kesikti.Dolayisiyla klima açamadik.Sırtımdan akan teri anlatamam.Çocuklar da sıcağın etkisiyle fıkır fıkır kaynadı.Şu an çok fena başım ağrıyor. Oturup kalkarken belimin alt tarafı kalçamın üstü ağrıyor.İlk günden böyleysem ilerleyen zamanları düşünemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?