2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
6 katlı mı Dersin 6. Katta değildir umarım.Ben 3. Kata zor çıkıyorum soluk soluğa kalıyorum. 6 kat çıksam derse giremeden bayılırım herhalde
7 ler 5. Katta canım nefes nefese çıkıyorum valla. Hamile değilken bile çok zorlanıyordum okulun fiziki yapısı çok kötü maalesef

Rapor da alsan yıllık izinde alsan olmuyor malesef. Fiili olarak çalıştığın gün kadarı aktarılıyor dogum izni sonrasına arastirmistim ben canım

Kızlar biberon, emzik ve göğüs pompası aldınız mı. Ben biberon philips avent göğüs pompasi lansinohun elektrikli ikili olanlarindan almayi düşünüyorum ama biberonda lansinoh mu philips mi kararsızım. Siz ne almayı düşünüyorsunuz

Rapor da alsan yıllık izinde alsan olmuyor malesef. Fiili olarak çalıştığın gün kadarı aktarılıyor dogum izni sonrasına arastirmistim ben canım
Üf o zaman kötüymüş ya ben de çalışabilir raporu alıp üstüne rapor alayım diye düşünmüştüm. O zaman 32den sonra doktora falan gidince de hep gün eksilecek rapor aldıkça

Üf o zaman kötüymüş ya ben de çalışabilir raporu alıp üstüne rapor alayım diye düşünmüştüm. O zaman 32den sonra doktora falan gidince de hep gün eksilecek rapor aldıkça
Aynen canım. Bende yanacak senelik iznim vardi 19 gün onu kullanirim aktarir en azindan dogum sonrasına diyordum ama o bile olmuyormus. Rapor alacaksan 32den once al yani

Bende bunları merak ediyorum malum sıfır bilgiye sahibim

Biberon olarak gaz yapmaması açısından mamajooyu onermisler. Biraz bakmıştım internete . Yeğenimin zamaninda Dr .Brown vardı herkes onu öneriyordu ama şu an bilmiyorum .

Göğüs pompası alınmalı mı ?

Ben doktora gittigim zaman kontrole falan rapor almıyorum direk izin alip gidiyorum sen rapor alarak mi gidiyorsun kontrollerine

Aa sen deyince hatırladım mamajoo diye bi marka bende görmüştüm influencerlarda. Nedense aklimda pahalı diye kalmış. Elektrikli pompa ben mutlaka alcam ise gidecegim icin bana gerekir ama çalışmıyorsaniz gerekmeyedebilir. Ben en kotu kullanamazsam dolaptan satarım diye almayi düşünüyorum

Ben evdeyim çocuk yapabilmek için işi bıraktım da denebilir
Philipsle aynı gbiydi sanki fiyatları. Biberon almak lazım sanırım kesin . Ben biraz kıyafet aldım bugüne kadar asil bunlara odaklansam daha iyi olucak . Pompa da eğer sütum gelmezse hemen gider alırız diye düşündüm.

Eğer alırsanız buradan paylaşırsanız sevinirim :)

Tamamdir ben arastirmaya devam ediyorum aldıklarımi yazarim :)

Oglumda göğüs pompası ve biberon olarak medela kullanmıştım. Hem pompadan hem biberonlardan çok memnundum, özellikle biberonlar anne memesini en iyi taklit eden marka, akışı filan anne memesinden emer gibi (birebir olmasa da çok yakın) o yüzden oğlumda meme reddi yaşamadık, 1 yaşına kadar hem biberon hem anne sütü devam ettik. Sonrasında avent ürünleri kullandık ondan da memnun kaldım ama medela gibi değil tabi ki, emzik olarak aventin şu büyük ortası delik olan emziklerinden almıştım ama oğlum emzik tutmadı. O konuda yorum yapamicam hangisi iyidir diye. Eğer maddi olarak zorlamaz anne memesine en yakın biberon dersen medela tavsiye ederim ama göğüs pompasinda öncelikle kiwi marka alicam, eğer memnun kalmazsam lansinoh ya da avent alırım ama bu sefer medela pompa alamam sanırım.

Fiyatına baktım da gerçekten cok pahaliymis beni de aşar o fiyat kiwi marka manuel bir göğüs pompam var evde ama elektrikli bişey daha almak istiyorum. Sezeryan olursa dogum ihtiyacın olur diyor arkadaslarim biraz ondan dolayi elektrikliye yöneldim ben

Kızlar bir de hastaneye giderken yanınızda kaşık biberon bulundurmanızı tavsiye ederim. İlk anda süt gelmezse bebeğin sekeri düşmesin diye mama veriyorlar, saatlerce aç bekleyemez bebek malum, öyle bı durumda direk biberon vermek memeyi hiç tanimayan bebek için iyi olmaz, silikonun rahatlığını farkeden bebek memeyi tutmak istemeyebilir. Çay kaşığı da iş gorur ama mamanın ağzının açık olması soğumasına sebep olur bu da gaz yapar. Ben henüz almadım ama ucuz bı tane eklemiştim, zaten anne sütü gelip memeyi tutana kadar bir kaç gün ya da maksimum benim gibi 8 gün kullanılır. Ben önce kaşık biberon kullandım hastanede, sonrasında sütüm gelince bı sure sonra oğlum memeyi tutmayı da öğrendi kaşık biberonu bıraktık.

Manuel kullanmadım ben ama sezaryen olacaklara ve çalışan annelere elektrikli pompa gerekli bence. Ben de medela pompa alamam bu sefer ama calma model biberon almayı düşünüyorum, meme reddi yaşanırsa biz çalışan annelerin toparlaması çok güç sonrasında çünkü. Gerci Eylül'de baslarim ben ise ama sütüm yine az olursa mama takviyesi her türlü gerekiyor evdeyken de.

Allah korusun bizim bir yakınımızın başına geldi uzun yola çıktılar anne emzirmiş 1 yasında çocuk sıkılmış az bir süre için abisinin yanına oturtmışlar arkadan bir anda araba çarptı bir tek bebek iç kanamadan vefat etti ömrü o kadarmış aslında hersey bahane ama o anne 2 seneye yakın yarı deli yarı normal gezdi sonra toparlandı

Çok acı Allah o anneye sabırlar versin bebekler ve çocuklar hafif olduğu için ufak bi sarsıntıda dahi savrulabiliyor araç içinde. Allah korusun çocuklarımızı.

Asansör olması iyi olmuş. Ben de 32'yi doldurunca rapor alsam dedim ama olmuyormuş maalesef.Doğum sonrası 2 yıla kadar nöbet verilmiyormuş artık keşke doğum sonrası izni de uzatsalardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…