- 23 Mart 2015
- 5.792
- 7.114
- 398
Her hastanede yapılır tabi ama ihtiyaca yönelik bişey bu. Normal düzeyde kanama varsa yapmazlar. Bı de bana asistan doktorlar yapmıştı her yarım saat 40 dakkada bir ilk gece. Bı 4-5 kez yaptılar aralıklı olarak.Her hastanede yapılıyor mu bu rahim masaji ? Bilelim de gerekiyorsa bizde isteyelim
Anladım ihtiyaç doğrultusunda yapılan birşey demek ki . Yeni birşey daha öğrenmiş oldum sayenizdeHer hastanede yapılır tabi ama ihtiyaca yönelik bişey bu. Normal düzeyde kanama varsa yapmazlar. Bı de bana asistan doktorlar yapmıştı her yarım saat 40 dakkada bir ilk gece. Bı 4-5 kez yaptılar aralıklı olarak.
Ben hastaneye değil doktora göre tercihte bulunuyorum. Doktorum cerrahpasada doğum yaptırıyor o yüzden ben devlete ait bı hastanede doğum yapicam. Ama cerrahpasada doğum yaptırmıyor olsaydı da acıbadem ya da Memorial gibi bı hastane ile anlaşmalı olsaydı sadece bu sefer de o hastanelerden birinde doğum yapardım. Önemli olan bı iki gece alacağın otelcilik hizmetinden ziyade doktorun ehil olması. Şuan hangi üniversite hastanesinde takiplisin senBir de mesela benim en çok merak ettiğim konulardan biri hastane doğum fiyatları arasındaki farklar . Mesela doktorum izinliyken başka bir doktora gitmiştim özel muayenesi olan Memorial Bahcelievlerle ( İstanbul avrupa yakası) çalışıyorum ben demişti . Şu an 36 bin ücret yeni yıl zam vs 45 Mak 50 bin dusunun siz demişti. Merak edip sormuştum. Sonra kendi dr takibinde olduğum hastaneye sorduk salı günü hatta . Şu an sezeryan 18 bin zam gelir muhtemelen ama 32.haftada fiyat sabitleme yapabiliyoruz dediler. Her iki hastanenin de yenidoğan acil servisi varmış . Takipte olduğum Dr. Prof aynı zamanda da perinatolog . Evime de yakın . Fiyatı da görece uygun bir özel üniversite hastanesi. Hizmet olarak ciddi bir fark var mı yoksa tamamen marka meselesi mi ?
İşte otelcilik hizmeti bana çok saçma geliyor zaten . O parayı bunun için mi aliyorlar yoksa gerçekten gerekli mi onu öğrenmeye çalışıyorum :) Biruni universte hastanesi Ayşe Kafkasli nin takibindeyim . Ayşe hoca da önceden Memorialdaymis.Ben hastaneye değil doktora göre tercihte bulunuyorum. Doktorum cerrahpasada doğum yaptırıyor o yüzden ben devlete ait bı hastanede doğum yapicam. Ama cerrahpasada doğum yaptırmıyor olsaydı da acıbadem ya da Memorial gibi bı hastane ile anlaşmalı olsaydı sadece bu sefer de o hastanelerden birinde doğum yapardım. Önemli olan bı iki gece alacağın otelcilik hizmetinden ziyade doktorun ehil olması. Şuan hangi üniversite hastanesinde takiplisin sen
İlayKızlar benimde kızım olacak isime bir türlü karar veremiyorum kızımın adı feyza buna uygun olsun diyorum ama hep etrafımda var isimlerden eslem ebrar beyza asel buglem bunlar hep var ne koysam acaba Kur'an'da da geçsin istiyorum varmı önerisi olan
Ha tamam hatırladım, Ayşe hocaya gidiyorsun sen, harika bı doktor o da, yerinde olsam o hangi hastanedeyse orada doğum yapardım. Bana güven ve moral veren sayılı doktorlardan biriydi kendisi zamanında (çikolata kistlerimle alakalı)İşte otelcilik hizmeti bana çok saçma geliyor zaten . O parayı bunun için mi aliyorlar yoksa gerçekten gerekli mi onu öğrenmeye çalışıyorum :) Biruni universte hastanesi Ayşe Kafkasli nin takibindeyim . Ayşe hoca da önceden Memorialdaymis.
Bence akışına bırak ve doğum şekline bebeğin karar versin. Bir alt üst takım ve bir elbise şeklinde gecelik temin et. İlk doğum yaptığın esnada elbise olanı giydirirler ameliyathanede. Sezaryende olsan ilk saatler sık alttan kanama kontrolleri ve sonda olduğu için elbise lazım olacaktır sonradan alt üst takımla değiştirirsin. Normalde de (ben normal yaptım) yine doktor alttan kanama kontrolü vs yaptığı için elbiseli olanda daha rahat ettim. Sonradan üşürsem alt üst giydim ama ocakta doğum yapmama rağmen hastane cayır cayır sıcaktı onunla da duramadım. Yani doğum şeklin ne olursa olsun bir gecelik formatında ilk doğum saatlerinde giymen için bir de alt üst ikili takım sonrasında giymen için almalısın. 2 ana parça bunları al bulunsunKızlar yukarıda pijama konusu konuşulurken kafama takıldı. Hala doğum şeklime karar vermediğim için pijama gecelik hiç bir şey almadım. Gönlümden geçen normal doğum ama biraz korkuyorum. Umarım cesaretim kırılmaz da yapabilirimEn geç kaçıncı haftalarda belli olur doğum şeklimiz. Hastane çantamız ve kıyafetimiz ne zaman hazır olmalı
Bana da dedi ki sen niye tüp bebek yaptırdın ki .Ha tamam hatırladım, Ayşe hocaya gidiyorsun sen, harika bı doktor o da, yerinde olsam o hangi hastanedeyse orada doğum yapardım. Bana güven ve moral veren sayılı doktorlardan biriydi kendisi zamanında (çikolata kistlerimle alakalı)
Farkın sebebi biraz da marka.Bana da dedi ki sen niye tüp bebek yaptırdın ki .Dedim hocam ben tekrarlı düşük yapıyordum ,bir tüpüm de alındı dış gebelikten sonra vs . Simdi önümüze bakalım ama bı dahakine gerek kalmayabilir gbi konuştu.
Zaten ben burada kalmak istiyorum çünkü hem en başından beri takibimi yapıyor beni tanıyor az çok hem de diğer yerler benim şu anki butcemin çok üzerinde evime yakın olması da avantaj. Ben sadece bu denli farkın sebebini merak etmiştim .
Benim de ilk dusundugum buydu aslında :)Farkın sebebi biraz da marka.
Yok bulanmiyod da aç daha etkiliymis öyle iceyim. Bende dahaEğer miden bulanıyorsa tokta alabilirsin canım ama aç kullanınca daha etkili diye biliyorum
Sezeryan kesisiyle çok ağrıtmıştır gibi hissettim nedenseEvet canım, herkese yapilmiyormus benim bazı arkadaşlarıma yapıldı bazılarına yapılmadı, benim biraz fazla kanamam vardı rahim kasılması yetersiz olduğu için, bastırarak kasilmayi artırdılar.
Aynen canım sabahları tiroid hapı kullandığım için yatmadan alıyorum ben demir hapını, sen istersen sabah kahvaltıdan yarım saat önce falan alabilirsinYok bulanmiyod da aç daha etkiliymis öyle iceyim. Bende daha
Sezaryen kesisi çok aşağıda oluyor canim genital bölgede neredeyse. Kesinin üstünü bastirmiyorlar daha yukarısı göbek deliğine yakın kısma masaj yapılıyor. Sana tamamen ağrısız bı uygulama diyemem ama benim sezaryen sonrası ağrım biraz da kullanılan Ağrı kesicilerin zayifligindandi. Ozeller daha konforlu oluyor bu bakıma. Bı de gerçekten lohusa kanamasi adet gibi değil ağrılı olmuyor, yıllarca adet ağrısı ile hastanelerde yatmış biri olarak söylüyorum hayatındaki en ağrısız sızısız dönemin lohusalik olacak (ilk iki gün ameliyat ağrısını saymazsak) ne kadar kanarsan kana endometriozis ağrısı olmuyor lohusalikta.Sezeryan kesisiyle çok ağrıtmıştır gibi hissettim nedensebenim kanama deyince bile endometriozis regl dönemlerim geliyo valla aklıma, sen demiştin o kadar aşırı olmaz diye ama yinede korkuyorum ben hala inşallah doğumdan sonra en az 8 9 ay regl olmam
İnşallah canım bende devlete gideceğim muhtemelen ama ağrı olursa ağrı kesici isteriz ne yapalımSezaryen kesisi çok aşağıda oluyor canim genital bölgede neredeyse. Kesinin üstünü bastirmiyorlar daha yukarısı göbek deliğine yakın kısma masaj yapılıyor. Sana tamamen ağrısız bı uygulama diyemem ama benim sezaryen sonrası ağrım biraz da kullanılan Ağrı kesicilerin zayifligindandi. Ozeller daha konforlu oluyor bu bakıma. Bı de gerçekten lohusa kanamasi adet gibi değil ağrılı olmuyor, yıllarca adet ağrısı ile hastanelerde yatmış biri olarak söylüyorum hayatındaki en ağrısız sızısız dönemin lohusalik olacak (ilk iki gün ameliyat ağrısını saymazsak) ne kadar kanarsan kana endometriozis ağrısı olmuyor lohusalikta.
Ben 20 gün arayla iki ameliyat oldum ilkini özelde ikincisini cerrahpasada. Ağrı eşiğim çikolata kistleri sayesinde tavan olduğu halde cerrahpasada yine ağladım ağrıdan. Bana göre bir çok şeyde en iyisi ama ağrı noktasında çok fena bı hastane. Bu sefer ağrı pompasi isticem kesinlikle, ozellerde oluyor ama cerrahpasada var mıdır bilmiyorum, koskoca tıp fakültesi vardır herhalde diye düşünüyorum, 6 sene önce 500 liraydı ağrı pompasi şimdi kaç para olmuştur acaba ama 5 bin bile olsa gözüm görmez valla. Ağrı pompası yoksa da damardan verilen arveles aldircam eczaneden onu versinler. Ben zaten sezaryen oluyorum şak diye sütüm gelmiyor ki neyin tantanasini yapıyorlar anlamadım, sütüme karışacak diye parol verdiler bana 8 gün sonra emzirmeye başladım ben, ağrı kesicinin esamesi kalmadı vücudumda. Bi de cerrahpasadakinin sütüne karışıyor ozeldekilerin karismiyor mu. Benim bı çok arkadaşım ağrısız geçirdi o iki günü ozelde sezaryen olanlar. Bak hatirlayinca yine sinirlendim, baştan konusucam bu sefer bunları o zaman tecrubesizdimİnşallah canım bende devlete gideceğim muhtemelen ama ağrı olursa ağrı kesici isteriz ne yapalımben bir defa böbrek taşı ameliyatı oldum devlette, yalvardıgım halde serumla ağrı kesici vermemişlerdi en son hasta bakıcı acıyıp bana dikloron hap getirmişti doktordan gizlice. Kabızlık yapıyormus ağrı kesici fazla verince o yüzden vermiyorlarmış bana öyle demişlerdi. Şimdi de süte geçmeyen parol tarzı ağrı kesiciler verirler heralde
Ağrı pompasının ne oldugunu bilmiyorum canımBen 20 gün arayla iki ameliyat oldum ilkini özelde ikincisini cerrahpasada. Ağrı eşiğim çikolata kistleri sayesinde tavan olduğu halde cerrahpasada yine ağladım ağrıdan. Bana göre bir çok şeyde en iyisi ama ağrı noktasında çok fena bı hastane. Bu sefer ağrı pompasi isticem kesinlikle, ozellerde oluyor ama cerrahpasada var mıdır bilmiyorum, koskoca tıp fakültesi vardır herhalde diye düşünüyorum, 6 sene önce 500 liraydı ağrı pompasi şimdi kaç para olmuştur acaba ama 5 bin bile olsa gözüm görmez valla. Ağrı pompası yoksa da damardan verilen arveles aldircam eczaneden onu versinler. Ben zaten sezaryen oluyorum şak diye sütüm gelmiyor ki neyin tantanasini yapıyorlar anlamadım, sütüme karışacak diye parol verdiler bana 8 gün sonra emzirmeye başladım ben, ağrı kesicinin esamesi kalmadı vücudumda. Bi de cerrahpasadakinin sütüne karışıyor ozeldekilerin karismiyor mu. Benim bı çok arkadaşım ağrısız geçirdi o iki günü ozelde sezaryen olanlar. Bak hatirlayinca yine sinirlendim, baştan konusucam bu sefer bunları o zaman tecrubesizdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?