- 18 Temmuz 2022
- 6.288
- 10.539
- 198
Normal doğumda gecelik sezaryende pijama alınır diye anladım kızların mesajlarından. O zaman ikisini de almak mantıklı olacak. Ben de bakmaya başlayayım o zaman birer tane alıp koyayım kenaraBence akışına bırak ve doğum şekline bebeğin karar versin. Bir alt üst takım ve bir elbise şeklinde gecelik temin et. İlk doğum yaptığın esnada elbise olanı giydirirler ameliyathanede. Sezaryende olsan ilk saatler sık alttan kanama kontrolleri ve sonda olduğu için elbise lazım olacaktır sonradan alt üst takımla değiştirirsin. Normalde de (ben normal yaptım) yine doktor alttan kanama kontrolü vs yaptığı için elbiseli olanda daha rahat ettim. Sonradan üşürsem alt üst giydim ama ocakta doğum yapmama rağmen hastane cayır cayır sıcaktı onunla da duramadım. Yani doğum şeklin ne olursa olsun bir gecelik formatında ilk doğum saatlerinde giymen için bir de alt üst ikili takım sonrasında giymen için almalısın. 2 ana parça bunları al bulunsun
Pgt yaptırmış mıydın canım tüp bebekteBana da dedi ki sen niye tüp bebek yaptırdın ki .Dedim hocam ben tekrarlı düşük yapıyordum ,bir tüpüm de alındı dış gebelikten sonra vs . Simdi önümüze bakalım ama bı dahakine gerek kalmayabilir gbi konuştu.
Zaten ben burada kalmak istiyorum çünkü hem en başından beri takibimi yapıyor beni tanıyor az çok hem de diğer yerler benim şu anki butcemin çok üzerinde evime yakın olması da avantaj. Ben sadece bu denli farkın sebebini merak etmiştim .
Ben gebelikten önce demir ilacı kullanmıştım. Tiroit ilacımı kahvaltıdan önce içiyordum. Kahvaltıdan 2 saat sonra da demir ilacı alıyordum doktor öyle söylemiştiAynen canım sabahları tiroid hapı kullandığım için yatmadan alıyorum ben demir hapını, sen istersen sabah kahvaltıdan yarım saat önce falan alabilirsin
O şekilde de kullanılabiliyor canım minimum iki saat sonra almak gerekiyor ben çalıştığım için işte ilaçla uğraşmak istemiyorum akşam içiyorum hapı daha rahat oluyor benim içinBen gebelikten önce demir ilacı kullanmıştım. Tiroit ilacımı kahvaltıdan önce içiyordum. Kahvaltıdan 2 saat sonra da demir ilacı alıyordum doktor öyle söylemişti
Ben multivitamini yatmadan alıyorum çünkü gündüz içersem balık tadı geliyor ağzıma sürekli midem bulanıyorO şekilde de kullanılabiliyor canım minimum iki saat sonra almak gerekiyor ben çalıştığım için işte ilaçla uğraşmak istemiyorum akşam içiyorum hapı daha rahat oluyor benim için
Evet yaptırdık . Normal tüp bebekle denedigimizde düşük yaşamistim maalesef.Pgt yaptırmış mıydın canım tüp bebekte
Ben öğlen yemeğinden sonra alıyorum bana hiç öyle bir tat gelmedi valla, inşallah gelmez gelirse bende içememBen multivitamini yatmadan alıyorum çünkü gündüz içersem balık tadı geliyor ağzıma sürekli midem bulanıyor
Damardan ağrı kesici veriyorlar ama arveles filan gibi etkili değil, parolun damar yolundan verilen formu var böyle küçük 50 ml şişenin içinde. Onu takiyorlar serumun yanına ama ben ağrımı şak diye kesecek bı ağrı kesici istiyorumAğrı pompasının ne oldugunu bilmiyorum canımişe yarayan birşeyse bizde araştıralım. Özellerde hasta konforu ve memnuniyeti daha ön planda. Para alıyorlar ya orada sen değil arveles, apranax istesen onu bile verirler bence Hacettepede çikolata kisti ameliyatı oldum bende iki sene önce. Anesteziden gözümü açtıgım andaki ağrımı anlatamam çığlık atarak ağlamıştım. Sonrasında doktor hemen ağrı kesici vermişti. Aralıklarla ağrı kesici vermeye devam ettiler ağrım oldukça. Sezeryan doğumda ağrı kesici vermemek bence gerçekten aşırı vicdansızlık tamam tabiki bende isterim süte geçmesin ama o lokal anestezinin etkisi geçince ilk anda ağrı kesici vermeleri şart. Hiçbir insan dayanamaz o ağrıya. Kist ameliyatım açık ameliyattı benim 12 cm dikişim vardı, sezeryan belkide daha zordur bilemiyorum ama ben onda bile baya zorlanmıştım. Ağrı kesici vermezlerse kendim hap götürür kendim içerim bu defa bebeğe de mama veririm napiyim
Ya ne güzel bulmuşsunuz sağlıklı embriyoyuEvet yaptırdık . Normal tüp bebekle denedigimizde düşük yaşamistim maalesef.
Bana çok geliyor ya regenesis max içiyorum ben. Sindirdikçe ağzıma balık tadı geliyor. Kabus gibiBen öğlen yemeğinden sonra alıyorum bana hiç öyle bir tat gelmedi valla, inşallah gelmez gelirse bende içemem
Vay be teknolojiye bakDamardan ağrı kesici veriyorlar ama arveles filan gibi etkili değil, parolun damar yolundan verilen formu var böyle küçük 50 ml şişenin içinde. Onu takiyorlar serumun yanına ama ben ağrımı şak diye kesecek bı ağrı kesici istiyorumben peş peşe ağrı kesici isteyince kabızlık olayını bana da söylemişlerdi (sezaryen sonrası kabızlık asla istemedikleri bişey doktorların) ama serzenişlerime dayanamayıp aradan zaman geçmesini beklemeden bı doz da kalçadan enjekte ettiler, sonra baktım siyah bı ilaç getirdiler bana meyve suyunun içine koyup içmem için. Musilmis sayelerinde kabız olmadım ama WC den de çıkamadım. Sen misin peş peşe ağrı kesici alan dediler anlayacağın. Ağrı pompasını da epidural için girdikleri yerden veriyorlar belden. Ağrın geldikce pompaya basıyorsun ağrı kesici gönderiyor.
Üniversite hastanelerinde vardır diye düşünüyorum neticede bunu takabilecek yeterlilikteki personeli de orada egitiyorlar ya da vardır diye ümit ediyorum, ay umarım vardırVay be teknolojiye bakama bunu devlette yaptıklarını hiiiic sanmıyorum ya
Yemekte yediklerine bağlı. Bana çay ve süt ürunlerinden etkileniyor. Buna dikkat ederek istersen tok icebilirsin demişlerdi. Bence yine de tamamen engellemiyordur emilimini azaltıyodur sadece. O yüzden bı seferden bişey olmaz bence.Aa demiri tok ictim bugün ama birşey olur mu ki illa aç mi olmalı
Canım bence doğum şekli son ana kadar belli olmaz. Normal istersin, bir sikıntı çikar sezaryene alırlar. Sezaryen dersin sancilarıni hissetmexsin bı bakmıssın hop yolda dogurmuşsun. Bence her iki doğum şekline göre de pijama almak lazım. Zaten lohusayken de uzun bir süre giyilecek. İnşallah gönlünden geçen şekilde ve kolay olur doğumunKızlar yukarıda pijama konusu konuşulurken kafama takıldı. Hala doğum şeklime karar vermediğim için pijama gecelik hiç bir şey almadım. Gönlümden geçen normal doğum ama biraz korkuyorum. Umarım cesaretim kırılmaz da yapabilirimEn geç kaçıncı haftalarda belli olur doğum şeklimiz. Hastane çantamız ve kıyafetimiz ne zaman hazır olmalı
Çok tşk ediyorum . Aslında doğa bir döngü içinde sağlıklı olmasına şaşırmayın ve keyfini çıkarınYa ne güzel bulmuşsunuz sağlıklı embriyoyuBen de Pgt çok istedim ama olmadı. Normal gebelik olunca da amniyosentez falan yaptırmak zorunda kaldık. Benim de iki düşüğüm oldu. Eşimde translokasyon vardı o yüzden oluyormuş. Ben bu gebelikte de emindim düşük yapacağımdan ama sağlıklıymış yavrumuz. Hala inanamıyorum 24 hafta olduğuna
Haklısın canım her ihtimale hazırlıklı olmak lazım. İnşallah hepimizin gönlüne göre ve kolayca olsun doğumlarıCanım bence doğum şekli son ana kadar belli olmaz. Normal istersin, bir sikıntı çikar sezaryene alırlar. Sezaryen dersin sancilarıni hissetmexsin bı bakmıssın hop yolda dogurmuşsun. Bence her iki doğum şekline göre de pijama almak lazım. Zaten lohusayken de uzun bir süre giyilecek. İnşallah gönlünden geçen şekilde ve kolay olur doğumun
Bende hala pijama vs . almadım.Dogum çantasını da hazırlamadım 30 gibi hazırlayacağım ki benim doğum başka bir ilde olacak gibi bir yandan da 37 ye kadar sıkıntı olmazsa çalışmak istiyorum nasıl olacak hiç bilmiyorum göreceğiz bakalımKızlar yukarıda pijama konusu konuşulurken kafama takıldı. Hala doğum şeklime karar vermediğim için pijama gecelik hiç bir şey almadım. Gönlümden geçen normal doğum ama biraz korkuyorum. Umarım cesaretim kırılmaz da yapabilirimEn geç kaçıncı haftalarda belli olur doğum şeklimiz. Hastane çantamız ve kıyafetimiz ne zaman hazır olmalı
Ben de 32yimÇok tşk ediyorum . Aslında doğa bir döngü içinde sağlıklı olmasına şaşırmayın ve keyfini çıkarınSiz niye beklemediniz derseniz benim yaşım 32 :) İkimizin de genetik testleri temiz çıkmıştı bizim bilimsel bir sebep bulunamadı. Böyle olması gerekiyormuş diye düşünüyorum artık...
İnşallah tüm gebeler çok sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde sureclerimizi tamamlar ,bebislerimizi kucaklarimiza alırız
Ben hem doğum şekli hem de bedeni tahmin edemediğim için almadım. Ama 30dan itibaren çantaları hazır etsek iyi olacak her ihtimale karşı. İnşallah hepimizin planladığı gibi geçer ama kızların da dediği gibi doğum işi sürprizlerle dolu. İnşallah güzel sürprizler olsun hepBende hala pijama vs . almadım.Dogum çantasını da hazırlamadım 30 gibi hazırlayacağım ki benim doğum başka bir ilde olacak gibi bir yandan da 37 ye kadar sıkıntı olmazsa çalışmak istiyorum nasıl olacak hiç bilmiyorum göreceğiz bakalım
Amin ,inşallahBen de 32yimYaşımız ne iyi ne kötü tam ortadayız. Beklememekle çok iyi yapmışsınız o yüzden Ben de 30umda evlendim zaten.Okuldu işti derken bi de aşık olmayı bekledim 30 oluvermişim 3 kez hamile kaldım üçüncüde sağlıklı bebeği bulduk. Biraz yazı tura atmak gibi bizimki. İşimiz şansa kalmıştı. Genetikçi baya kızdı sebebini bildiğimiz halde pgtsiz hamile kaldığım için. Düşük yapmak kötü değil ama çocuğun engelli olabilir dedi hep. Çok şükür ki genetik testleri sağlıklı geldi. Ama riskli bi karardı bizimki tabi. Sizin yöntem daha iyi. Kafanız en baştan rahat oluyor tekrardan gözünüz aydın. Sağlıkla gelsin bebişiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?