2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Evet ya sandığımdan daha zekiler bir de eşimin sesine ,opucugune direkt reaksiyon veriyor. ( tabi ben psikopat gbi sabah akşam eşime dinletiyorum )
Babasının sesini anladığını ben de fark ettim. Duyduğunda hareketleniyor ama hala eşim hareketini yakalayamadı. Çünkü elimizi koyunca duruyor çekince hareket ediyor

Ben hamile yastığı almadım canım ya. Sanki onunla uyuyamam gibi geliyor. Çok yer tutuyorlar yatakta ama ilerde ihtiyacım olur mu bilemiyorum

Babasının sesini anladığını ben de fark ettim. Duyduğunda hareketleniyor ama hala eşim hareketini yakalayamadı. Çünkü elimizi koyunca duruyor çekince hareket ediyor
Eşim elini koyduğu an hareketsiz moda geçiyor ama oğlum 3-4 kere hissetti kardeşini ay anne anne diye çok heyecanlanıyor.

Bende almadım da zaten ben henüz pek birşey almayanlardanim biliyorsunuz
Başlarda çok şey aldım ama şimdi durdum. Kendime bişeyler almam lazım artık. Hamile taytı pijama gecelik falan. Yazın elbiseyle idare ettim ama göbek son sürat gidiyor artık bikaç tayt falan almam lazım en acilinden

Uyku diyince aklıma geldi
Kış bebekleri olduğu için 0-3 ay ya da 0-6 ay uyku tulumu almamız gerekiyor değil mi ? Normal uyku tulumundan farklı olarak kol kısmı yok . İki tane marka önerilmiş owli ve ergopouch . Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Battaniye ya da yorgan için tehlikeli denmişti sanki öyle hatırlıyorum .

Hiç üstüne düşünmediğim bi konu. Kızlar yazsın ben de merak ettim

Canim ben 4.ye hamile kaldiktan sonra bir cimrilestim maddi durumumuz iyi sükur ama inan uzun süre kullanmayacağim seylere para vermiyorum normal yastiklarla güresiyorum

Oglumda ilk kış uyku tulumu kullanmadım, kundak yapıp uyuttum çünkü kundak yapmayınca sıçrayıp uyaniyorlar, sıkı sıkı kolları bağlayınca anne karnında gibi hissediyorlar, uyku tulumu biraz büyüdükten sonra bence. Yani üstlerini açmaya başlayınca. Sonraki kış uyku tulumu da geçmiştik.

Canim evin isisina bagli ben sadece kundakliyorum mesela evimiz sicak oluyor kışın. Ama yorgan vs örtmektense tulum daha güvenli tabi

Bebekten bebeğe göre de değişebilir aslinda bu durum değil mi ? Kimi bebek hiç sevmeyebilir de o yenidoğan uyku tulumları bı. Bana da biraz pahalı geldi açıkçası maksimum 4 5 kullanacağı bir ürüne 1000 ile 1500 TL arası vermek ama zaruri ihtiyacsa alınmalı tabi o da ayrı. Çok tşk ediyorum cevabın için kafamda oturdu biraz

Canim evin isisina bagli ben sadece kundakliyorum mesela evimiz sicak oluyor kışın. Ama yorgan vs örtmektense tulum daha güvenli tabi
Kundaklama işini diğer arkadaşımız da yazmış. İstanbul bu yıl soğuk olucak diyorlar bakalım . Açarım kaloriferi zaten de benim eşim bir degisik . Şimdiden çocuğu sıcağa alıştırma diyip duruyor

Canim ben 4.ye hamile kaldiktan sonra bir cimrilestim maddi durumumuz iyi sükur ama inan uzun süre kullanmayacağim seylere para vermiyorum normal yastiklarla güresiyorum
Yok ya bunun cimrilesmekle alakası yok ki sonuçta benim ilk ama az kullanılacak şeyleri alma taraftarı değilim mesela . Emzirme yastığı da aynı şekilde lazımsa alalım alıp evi doldurmaya da gerek yok sonuçta .

Emzirme yastığı elzem değil, kullanması gereken için ihtiyaç ama kullanmak zorunda olur musun olmaz misin bunu bebek dogduktan sonra belirleyebilirsin. Benim elim ayagimdi emzirme yastığı, çünkü oğlumun emme refleksi güçlü değildi, emzirme danışmanının gösterdiği koltuk altı pozisyonda memeyi tutturmayi basarmistik, sonra da o pozisyonda devam etmek istedi hep. O bakıma bana çok yardımcı oldu yastık. Ama vakum gibi yapışan, her pozisyonda emen bı bebek olursa normal yastıkla da yukseltebilirsin uçağında. Ben doğumdan emzirme danışmanı tavsiye edince almış ebebekten. Doğdu hemen hastanede acil lazım getirin diyecekleri bişey değil. Doğumdan sonra gidişata göre alırsın lazım olursa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…