2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Yarını bekleyemedim doktoru aradım.Çok yüksek değil ama şeker çıkmış dedi.Dahiliye uzmanına yönlendirdi.Yarın için dahiliye uzmanına gideceğim.Bakalım o ne diyecek.
Çabucak kontrol altına alınır hiç merak etme, üniversite hastanesi varsa orada dahiliyeye git diyabete sevketsin seni, bı de diyetisyen ayarlamani isterler, normal diyetisyen değil ama gebelik diyetisyeni bulabilirsen daha kolay olur işin. Geçmiş olsun

Hanımlar doktor bu testi niçin istiyor? Daha doğrusu neye göre istiyor, kan tahlili, kilo, genetik yatkınlık vs. ?
Aslında bu da gebelik takibinin rutinlerinden biri, ikili tarama, detayli USG vs gibi, ama onlar gibi bu da zorunlu değil tabi, bazı doktorlar gerek görürken bazıları gerek duymuyor. Özellikle biseye göre değil belirli haftalarda uygulunan rutin önlem amaçlı yapılan uygulamalardan biri.

Kızlar bebek arabasi ne alayım ya kabin alsam oluyor mu yenidoganda? Travel çok kullanissz dedi her kullanan onu almak istemedim ondan.
Kabinliler daha kullanışlı hem de hafif.Biraz bakmıstım yenidogan olarak kullanilanları pahalıydı genellikle. Ben travel aldım.

İlk gebeliginizde neden dokturunuz suphelenip sart kosmustu kilo aliminizdan mi yoksa baska bir durumdan mi
O zaman hiç aklıma gelmedi sebebini sormak ama belki suyumu fazla görmüştür belki bebek olması gerekenden biraz daha iri diyedir, benden daha fazla kilo alan hatta çok kilolu hamile kalan arkadaslarimda şeker çıkmadı mesela. Kilo ile doğrudan bağlantısı yok anladığım kadarıyla.

Onlem olarak demiş olabilir çünkü çok faydalı değil gebelikte de bunlar canım :) bilemiyorum sordun mu peki yaptirayim mi diye
Hayır o direkt ' dikkat et şeker yüklemesi yapmayalım' gibi şeyler söyledi. 16-17. Haftalarda kan testi yapmıştım 'iyi çok güzel şeker yüklemesi yapılmayacak' gibi demişti. O yüzden dedim heralde pek taraftarı değil diye.

Suyum sınırın 0,08 kadar fazlasıydı. Dikkat et dedi. Sonra normal kan tahlili istedi. İyi bişi yok dedi.

Eklentiler

• Screenshot_2023-09-22-20-00-28-671-edit_pdf.reader.pdf.viewer.all.document.reader.office.viewer.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 77
Kilo beslenme seklin ailede genetikte varmi buna gore bakiliyor diye biliyorum ozellikle asitli icecekler fazla meyve tuketimi fazla karbonhidrat tuketiminde seker cikabiliyormus
Çok bakılmıyor aslında, iki hamileliğimde de ekstra durumlarda başka doktorlara da gittim yakın çevremde hiç beslenme düzenimi sorgulayan ona göre şeker ile ilgili yorum yapan doktora rastlamadım. Onlar daha çok şeker bulgularina bakıyorlar sanırım. Bebeğin boyu uzun olabilir ama karın cevresi boyundan ilerideyse hafta olarak o zaman bı orantisizlik oluyor, bence buna daha çok dikkat ediyorlar. Bı de gebelik şekeri biyolojik kökenli bir şeymiş. Abartılı yemek bunu sadece tetikliyor, ama yemekten bağımsız şekilde de yukselebiliyor. Mesela ilk diyabete gittiğimde bana şeker ölçüm aleti verdi, eve geldim, panik haldeyim, sadece bir kase şehriyeli tavuk çorbası içtim ekmeksiz, yemek bile yemedim şekerim yukselmesin diye ve 180 üstü çıkmıştı yuh demiştik eşimle. Ertesi gün hemen diyetisyene başladım ve bana çorba yasaktı :) yani sadece tatlı meyve vs değil, alt yapıda şeker varsa bir kase çorba da iyi yükseltiyor. Sonradan öğrendim ki çorba karbonhidrat deposuymus.

Suyum sınırın 0,08 kadar fazlasıydı. Dikkat et dedi. Sonra normal kan tahlili istedi. İyi bişi yok dedi.
Normal kan tahlilinde benim hep açlık 70 lerde çıkıyordu. O yüzden ben asla gebelik şekeri beklemiyordum, ne ailemde şeker hastası var ne benim şekerim bir kez bile yükselmişti. Açlık şekerinde sorun yoktu ben parmaktan ölçerken de açlık hep düşüktü yemek yiyip iki saat sonra olcunce gerçeklerle yuzlesiyordum.

Sağ ol canım. Burada universite hastanesi yok maalesef. Doktorum alanında iyi olduğunu söylediği bir dahiliye uzmanı önerdi.Biz de hemen ondan randevu aldık. Gebelik diyetisyeni araştırırım.Kontrol altina alinir inşallah.Teşekkürler

Anneyi zorlayan bı rutin bu çünkü, mide bulantısı ani tansiyon düşmesi, halsizlik, kusma, bunları yaşayan cok kadın oluyor, 12 saatten uzun aç susuz kalınıp üç saat süren kan verme işlemi var, çok basit bir tahlil sayılmaz aslında, benim doktorum da anneyi yormamak ve stres altına sokmamak adına çok gerekmedikçe kan tahlilini de zırt pırt almaz mesela. Aslında doktorların şeker yuklemesine karşı olmasından değil ama anneyi aç susuz yorgun düşürmek istememelerinden dolayı gerekmedikçe yapmıyorlar

Eşim daha sonuçları doktora söylemeden hemen eczaneden şeker ölçüm aleti almış. Ben de önce doktora sorsaydık ne gerek vardı almaya falan dedim.Internette şekerin bebek için zararlı olduğunu okuyunca panikle gidip almış. Okulda öğle arası hafif olsun diye çorba içiyordum genelde.Sekeri yukselteceği hic aklima gelmezdi.Bunu öğrendiğim iyi oldu.

Once açlık olcup sonra çorba içip tekrar ölç, agresif yükselme oluyorsa çorbayı tamamen kesersin, ama çok etkilemiyorsa basit bı diyetle toparlanır belki. Bana çorbanin yanı sıra yemeklerin suyu da yasaktı. Misal taze fasulyenin kendisini yiyip suyunu dokeceksin demişti diyetisyenim. Yemek şekerini suya salarmis. Benim sert yükseliş oluyordu bazı gıdalarda. Diyetisyenin en doğru şekilde seni yönlendirir. Bı de için rahat olsun farkedilen şeker bebeğe zarar vermiyor, aslında tüm hamilelerin beslenmesi gereken bu şekil ama diyetisyene gitmeden o disipline giremiyoruz, sen diyetisyenin dediklerini bize de yaz biz de istifade edelim

Benim parmaktan ölçümüm hep normal çıkıyordu diyete başladıktan sonra. Biraz dikkat edersen hemen kontrol altına alınır için rahat olsun.
Teşekkür ederim. Şimdilik netten bulduğum bir iki diyeti birleştirip uyguluyorum doktora gidene kadar. Ama 1 haftada bir kiloya yakın vermişim bu şekilde. İnşallah sadece ben vermişimdir. Protein ve kalsiyuma dikkat ediyorum ama yine de endişeleniyorum.

İnsallah kolay atlatirsin canim sabah erkenden git bide yaninda yiyecek biseyler götür ikinci saatin sonunda ben aşırı acikmistim sandvic yapip goturdum onu yedim hemen kanlari verdikten sonra
Aynen canım erkenden gideceğim. Yiyecek alayım yanıma. Gerçi açlık değil ama en çok susuzluk koyacak gibi geliyor bana

Hamilelikte diyetle kilo vermek sakıncalı diye biliyorum ben, karbonhidratı da tamamen kesmiyor diyetisyenler zaten, özellikle yağ ve enerji hamilelikte çok önemli demişti benim diyetisyenim. Ben diyet yaparken normal kilo almaya devam ediyordum, sadece gebelik şekerine yönelik bı diyet uygulamisti bana, ama kalorisi yüksek yiyecekler listemde çok fazlaydı. Yani imkanın varsa bı diyetisyenle görüş bence, düzenli gitmesen de sana bı liste hazırlar örnek tablo şeklinde. Ben netten başkaları için hazırlanmış listeleri çok güvenilir bulmuyorum.

Canım sen süt kaşığı istiyordun sanirim stoga girmiş ihtiyacın varsa

Eklentiler

• Screenshot_20231006_073942_com.pozitron.hepsiburada.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 64
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…