2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Benimde doktorum haftaya yapacak etrafımdaki herkes yaptırma diyor zararlı diyorlar
Etrafındakiler 6 sene tıp üzerine 5 yıl uzmanlık okumadilarsa hiç birini dinleme canım, doktorun ne diyorsa onu yap. Bebeğine zarar vermek doktorunun fayda sağlayacağı bişey değil. Ama şeker varsa ve sen bunu bilmeden gebeligine devam edersen o zaman bebeğine sen bilmeden de olsa zarar verirsin. Sonucun temiz çıkar umarım

Valla yiyorum meyve çok seviyorum tatlı da yiyorum normalde şekerim yoktu gebelik şekeri var mı diye yaptırmak istiyorum.benim durumumda yaptırmak en iyisi diye düşünüyorum
Benim ailemde hiç kimsede (ne anne ne baba tarafı) şeker yok. Benim de hiç şeker sorunum olmadı, zaten ben kilolu da değilimdir normalde, şekerim de hep normal hatta bazen düşük bile çıkar ama ilk hamileliğimde normal glikoz tahlilimde sorun çıkmazken yükleme sonucu gebelik şekerim olduğunu öğrendik. Ben de ailemde bile şeker yok deyip çok rahattım, asla sonucun diyabet gelecegini düşünmemiştim. Bu hamileliğimde yine aynı doktora gidip yorum bu sefer şeker yuklemesine şimdilik gerek duymuyorum dedi, ilkinden tecrubeli olduğum için eski diyetisyenimin verdigi diyeti uygulamaya çalıştım aklımda kaldığı kadarıyla, doktorum da bu sefer şekerden suphelenmedi pek. Açlık tokluk bakacak gerekirse yükleme alacak. Ama ilk hamileligimde eksteriyetsiz şeker yüklemesi yapmamız şart demişti. Nitekim doğru tahmin etmis şekerim varmış

Yaaa bak görüyor musun hiç beklenmedik anda benim ilk gebeliğim zaten. doktoru dinleyip yapacağım bende

Bu gümüs iyi geliyorsa yaralara gumus kapak almak yerine evdeki gümüş takilarimizi sarsak olmaz mi yine zehir gibiyim
Ben bundan aldım. Kız kardeşim bir sürü Krem, gümüş fln kullandı bi bu rahatlattı.

Eklentiler

• Screenshot_2023-10-05-18-07-18-165_com.android.chrome.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 47
Valla yiyorum meyve çok seviyorum tatlı da yiyorum normalde şekerim yoktu gebelik şekeri var mı diye yaptırmak istiyorum.benim durumumda yaptırmak en iyisi diye düşünüyorum
Normalde de bir o kadar şeker alıyorsun demek ki onu alınca da birşey olmaz merak etme:)

Kaclik yaptırdın, 1. Saat daha yüksek 2 saat düşük çıkmış. Hatırladığım kadarıyla 2. Saat 180 nin altında olması gerekiyordu, seninki 157 çıkmış. Bana normal geldi 100luk yükleme ise

Benimkinin kusuratini tam hatırlamıyorum ama 1. Saat önemli değil 2. Saat 180 nin baya üstünde çıkmış demişti doktorum.
İnşallah normaldir.Bana 75'lik yapıldı.Sana ilk seferde mi 100lük yapılmıştı? Tekrar yaptirmamı ister mi acaba?

Kızlar bebek arabasi ne alayım ya kabin alsam oluyor mu yenidoganda? Travel çok kullanissz dedi her kullanan onu almak istemedim ondan.

Benimde doktorum haftaya yapacak etrafımdaki herkes yaptırma diyor zararlı diyorlar

3 dilim baklavaya eşit ya o verilen şeker canım. Ya varsa gebelik sekeri ve ogrenemezsen ne olacak bu da var.
Bana da yaptirma dediler. Bir arkadaşımın ilk gebeliginde şeker olduğu farkedilmemiş. Kızının kulağında duyma problemi var cihaz kullanıyor. Şeker olduğunda bebek de zarar görüyor maalesef.

Bana da yaptirma dediler. Bir arkadaşımın ilk gebeliginde şeker olduğu farkedilmemiş. Kızının kulağında duyma problemi var cihaz kullanıyor. Şeker olduğunda bebek de zarar görüyor maalesef.
Aaa öyle zarar veriyor demek ki dikkat edilmezse yaptıracaktım zaten randevum bile var.millet olumsuz yorum yapıp moralimizi bozdu

Kızlar bebek arabasi ne alayım ya kabin alsam oluyor mu yenidoganda? Travel çok kullanissz dedi her kullanan onu almak istemedim ondan.
Bana arkadaşım araba verdi travel sistem şimdilik onu kullanacağım ağır bir araba yer de kaplıyor ama bizim arabanın bagajı çok geniş alıyor arabayı da artık eşim indirip kaldıracak

Yüksek gibi görünüyor. Ben daha yaptırmadım ama doktor 5 günlük şeker takibi verdi. Yemekten bir saat sonra 140 tan aşağı olması gerek dedi. Ölcülerime göre benim de yüksek çıkiyor. Sanırım bende de var. Doktor ne diyecek merak ediyorum size de bana da. Haber edin olur mu?

Aaa öyle zarar veriyor demek ki dikkat edilmezse yaptıracaktım zaten randevum bile var.millet olumsuz yorum yapıp moralimizi bozdu
Ben normalde bu hafta yaptırılacaktım ama pazartesiye kaldı.Haftama göre biraz fazla kilo aldım 25.hafta 9 kilo aldım birde tatlıya çok düştüm sürekli tatlı yemek istiyorum.Ki normalde 3 dilim baklavayı çok rahat yerim aynı anda hele şu an hamileyken, o yüzden eğer ki birsey çıkarsa önlem olsun diyorum diyetle vs, inşallah çıkmaz tabi ama

Benim annemde şeker var. Ama doktor az kilo aldığım için senden şeker beklemiyorum dedi. Ve bana 5 günlük şeker takibi verdi. Sabah oğle akşam hem aç hem de yemekten bir saat sonra ölctüm. Dikkat etmeden yediğim zaman yüksek çıktığını gördüm. Diyet listesi buldum internetten onu uygulayinca sıkıntı olmadı. Sanırım bende de var.

Geçmiş olsun canım.

Bana arkadaşım araba verdi travel sistem şimdilik onu kullanacağım ağır bir araba yer de kaplıyor ama bizim arabanın bagajı çok geniş alıyor arabayı da artık eşim indirip kaldıracak
Kabin olan yenidoganda kullanılıyor mu peki

Evet bebeğe zarar vermese zaten bunu neden öğrenmeye gerek olsun ki. Doğumdan sonra şeker olan bebekler normal gebelik geçiren bebeklere oranla daha fazla bölüm tarafından muayene ediliyor. Benim oğlumu çocuk doktoru haricinde çocuk kardiyoloji ve çocuk endokrinoloji de muayene etmişti taburcu olmadan önce. Cok şükür yaptığım diyet ise yaramış ne kalbine ne de başka organlarına zarar vermemis şeker.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…