- 23 Mart 2015
- 5.792
- 7.114
- 398
Özellikle pişik kremi için doktorlar mecbur kalmadıkça sürmeyin, önlemek amaçlı değil pişik olursa tedavi amaçlı sürün diyorlar. Sanıldığı kadar masum değilmiş pişik kremleri. Oglumdayken iç güdüsel surmuyordum, sonradan öğrendim zararlı olduğunu, ama her bezde altını pamukla silip, çoğu zaman kakadan sonra banyoda poposunu yıkadım hiç pişik olduğunu hatırlamıyorum, üstelik alerjik bünyeli bı bebekti ona rağmen pişik olmamıştı. Yag ve losyon konusunda da ara ara masaj yaparken sürerim yine, kuru elle cildini acitmamak için.Ben açıkcası bebekler ve çocuklara özel, onlar için şöyle faydalı böyle faydalı denen şeylerin aslında bebekler ve çocuklar için normal ürünlerden daha faydalı olduğunu düşünmüyorum. Hatta bazilarinın süslu laflar ve ambalajlar altında daha zararlı olduğunu düşünüyorum. Birçoğu ticari ürün. Bizim cocuklarımıza faydalı olsun diye değil, para kazanmak için uretilmiş ürünler. Doktor tavsiyesi olmadan kullanmama taraftarıyım. Hatta bize bebe bisküvisindense petibör yedirin cocuğa o bile daha iyi demişti bı doktor.