2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Kızlar size bişey danışacağım, bebeğimin saçları uzadı önüne geliyor baya rahatsız oluyor birde çok terliyor saçları yüzünden, berbere yada benle kuaföre götürsem durmaz ben mi kessem acaba, aranızda bebeğimin saçını kendi kesen oldu mu? Hiçte beceremem yamuk felan olur diye korkuyorum ama eşimde cesaret edemez yaparsam ben yaparım sizce yapmalı mıyım?

Maşallah 3 kelimeli cümlelere bile geçmiş benim kızım 16 aylık hiç cümle kurmadı daha . Tek tek kelimeleri söylüyor sadece. Cümle kurmaları ortalama ne zaman başlar acaba
Canım dediğim gibi benim diğerleri de dil konusunda erkenciydi, ortancanın doktoru bile şaşırmıştı, erkek olup bu kadar erken konuşmasına genetik faktör bizde baya rol oynuyor sanırım...
Ama vakti zamanı geldiğinde hepsi oluyor Allahın izniyle

Maşallah gerçekten peki özel bir şey yapıyor musunuz yoksa kalabalık aile oldugu için mi çabuk alıştı bizimki sadece beni görüyor çoğunlukla biraz üzülmeye başladım

Hep biz kesiyoruz yani babası tutuyor ben kesiyorum bi kere berbere götürdük aşırı ağladı adamda kesemedi hiç beğenmedik böyle asagidan yukarı makineyle yapıyorum her ay düzeltiyorum alıştım baya

Canım bizimki kıvırcık artık hep önüne gelmeye başlamıştı bir gün babası ben yokkennkesmiş ama süper kesmiş valla berberden daha iyi kesmiş kocandan destek al bence kendin kes

Hep biz kesiyoruz yani babası tutuyor ben kesiyorum bi kere berbere götürdük aşırı ağladı adamda kesemedi hiç beğenmedik böyle asagidan yukarı makineyle yapıyorum her ay düzeltiyorum alıştım baya
Ay makine ile mi ben makasla yaptım

Canım bizimki kıvırcık artık hep önüne gelmeye başlamıştı bir gün babası ben yokkennkesmiş ama süper kesmiş valla berberden daha iyi kesmiş kocandan destek al bence kendin kes
Benimki de arkaları kıvırcık, önleri düz ama uzun, annemle kardeşim bana yardım etti kestim ama becerdim mi bilmiyorum çok duygulandım ağlayacaktım saçları gidince

Ben ilk trasini kendim yaptim ve el becerim sıfırdır.O zaman makineyle 3 nymara vurmustum henuz bir yaşında degildi.Şuan 18 aylik ve artik cok uzamisti bir kere kuafore goturdum asla durmadi ve banyodan sonra niyetlendim makasla arkalarini kisaltayim derken gayet guzel kendi kendime hepsini bitirdim.Ve etrafimdaki herkes şok tabi bende.Yani daha dugme dikmeyi beceremeyn kadın olarak ben yaptiysam herkes yapar

Bende beceremem el becerim de hiç yok ama kestim iyi mi kötü mü bilmiyorum banyodan sonra ıslak bir şekilde makasla kestim gitti

Biz hiç götürmedik berbere zaten durmaz orda biliyorum evde kesiyoruz 3 veya 4 kere kestik saçları hem çok ince hemde çok seyrekbirde kıvırcık değil ama dalgalı uçları o yüzden keserken hep yamuk oluyor zaten saçlarıda tam uzamıyor bir garip kulaklarının üstüne doğru uzuyor birde ön kısmı öyle kısaltıyoruz

Maşallah gerçekten peki özel bir şey yapıyor musunuz yoksa kalabalık aile oldugu için mi çabuk alıştı bizimki sadece beni görüyor çoğunlukla biraz üzülmeye başladım
Hiç kendini kötü hissetme canım, vakti gelince susturamayacaksınız benim ortanca hala çok konuşuyor Özellikle bir şey yapmadık. Ablaya annene bakmıştı çalışıyordum ve aile abartmanıydı kendisinden 4 yaş büyük kuzeni vardı, dayılar yengeler...ikincide evdeydim abla okuldan gelip kardeşiyle öğretmencilik oynuyordu onu oturtuyordu karşısına geçip okulda öğretmeninin yaptıklarını anlattıklarını onza anlatıyordu... Son numarada ise babaanne dede abi abla, baba evden çalışıyor... Fazlasıyla uyarana maruz kalıyor... Bunların etkisi de çoktur ama üçününde erken konuşmasında bence genetikte çok etkili...
Benim bebede 18 aylık olacak 4 güne ama hala desteksiz yürümüyoruz diğer bebelere bakarsam kendimi dağlara vurmak gerek..

Geçmiş olsun canım

Ya benim kizim bana aşırı düşkün olmaya başladı kizlar surekli kucağımda olmak surekli emmek istiyor. 24 saat birbirimizi saralım ben onu emzireyim istiyor. Yemeğini yiyor açlıkla ilgili de degil. Tuvalete girsem kriz geçiriyor. Oyun oynayalım kitap okuyalım diyorum eskiden bayılırdi bunlara simdi o sırada bile bırakıp emmek istiyor. Cok bunaldım

Makasla mı kesiyosun?
Ben yaptım ama galiba olmadı enseyi çok kısaltmışım bide bazı yerleri kesmemişim değişik bişey oldu valla oturdum ağladım moralim bozuldu

Doktordan geldik . Kızım el ayak ağız hastalığı olmuş gerçekten de . Doktor crp de baktı . 37 çıkmış. Muhtemelen antibiyotik verecek ama bu hastalık virüs kaynaklı olduğu için antibiyotik kullanılmaz yazıyor internette .
Daha önce bu hastalığı bi bebek daha geçiriyordu bu grupta . Kimdi hatırlayamadım . Nasıl bi yol izlediniz acaba ? Antibiyotik kullandınız mı ?

Canım hastalık zaten döküntüden sonra geçmeye başlar, antibiyotiği crp için vermiştir. Crp vücutta iltihap var demek, onu temizlemek için vermiştir. Şifa olsun

Çok geçmiş olsun

Benimki de babasıylayken teyzesiyleyken falan sıkıntı yok ama beni gördüğü an bacağına yapışıp ağlamaya başlıyor sürekli kucağıma gelmek istiyor geldiğinde de istekleri bitmiyor sürekli bu bu bu diyor bende çok yoruldum çok bunaldım sürekli kucağımda olmak istiuor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…