• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Evet ikisi de özelde. O çatı muayenesi hakkında da kötü şeyler okudum. İkisinin de ayrı zorlukları var ama bizim ülkemizde bebek normal gelse bile uğraşmayıp sezeryana alıyolar. Başka ülkelerdeki kadınlardan fizyolojomiz farklı olmadığına göre bizim ülkede doğum biraz da doktora bağlı oluyor maalesef
Tecrübe mi diyelim ne diyelim
Kişisel tercih bu
Bana doktorum norml deneyelim zor olur ama olur demişti mesleki deformasyon sanırım ben direkt zor kelimesini duyunca sezaryen istedim sonra memnun da kaldım

Kızlar bi de bugün doktoruma magnezyum konusunu sordum kullanmak zorunda değilsin ağrın sancın varsa kullan dedi

Ben normal doğum yapmayı çok istiyorum hep de kolay normal doğum yaparmışım gibi hissederdim, plasentam yukarı çıkarsa inşallah normal olsun istiyorum doktorumun da normal doğum taraftarı olduğunu duydum çevreden bakalım süreç nasıl işleyecek çok merak ediyorum 🙇🏻‍♀️

Detaylıdan çıktım kızlar fl 3.92 sanirim 7 ile carpiyoduk eğer öyleyse 27cm ve 552gram olmuşuz 😍 hiç bir sorun sıkıntı yok güzel de pozlar verdi gülümseme bile yakaladık 🙈 Rahim ağzım en son 32mm di baktı bi sıkıntı yok dedi en son 38den 32ye düşmüştü biraz korktum dedim merak etme ben bi sıkıntı görmedim görseydim alttan da bakardım zaman zaman kasılmana bağlı olarak da düşebilir dedi şuan gayet iyi dedi ama ölçüm vermedi ısrarla. Sağolsun birsürü fotoğraf attı mail ile 🙈

Benim doktorumda şubatın ilk haftası doğma olasılığı yüksek dedi normal mi sezaryen mi istiyorsun diye sordu bende normal istiyorum dedim tamam sıkıntı yok ben şubat ayında burdayım doğumunu yaptırırım dedi inşallah bu doktorumla ilerleriz beni çok rahatlatıyor konuşmaları

Benim doktorumda şubatın ilk haftası doğma olasılığı yüksek dedi normal mi sezaryen mi istiyorsun diye sordu bende normal istiyorum dedim tamam sıkıntı yok ben şubat ayında burdayım doğumunu yaptırırım dedi inşallah bu doktorumla ilerleriz beni çok rahatlatıyor konuşmaları
Gürcan bey mi 😀

Detaylıdan çıktım kızlar fl 3.92 sanirim 7 ile carpiyoduk eğer öyleyse 27cm ve 552gram olmuşuz 😍 hiç bir sorun sıkıntı yok güzel de pozlar verdi gülümseme bile yakaladık 🙈 Rahim ağzım en son 32mm di baktı bi sıkıntı yok dedi en son 38den 32ye düşmüştü biraz korktum dedim merak etme ben bi sıkıntı görmedim görseydim alttan da bakardım zaman zaman kasılmana bağlı olarak da düşebilir dedi şuan gayet iyi dedi ama ölçüm vermedi ısrarla. Sağolsun birsürü fotoğraf attı mail ile 🙈
Oyy maşallah cimcimeye hadi geçmiş olsun canım darısı bana 😍 Nasıl güzel ilgilendi mi kaç dk sürdü 😃

Oyy maşallah cimcimeye hadi geçmiş olsun canım darısı bana 😍 Nasıl güzel ilgilendi mi kaç dk sürdü 😃
Sağol canım darısı sana senden de güzel haberler bekliyorum 🌸
Adam çok tatlı biri ya espiri falan yapıyor baya sohbet muhabbet ederek geçiyor ama bazen de öyle bir susuyor ki insan korkuyo😅 sağolsun kızım hep pozisyonları sıkıntısız gösterdiği için 25dk kadar sürdü. Aslinda baktığı yerlere dönüp dolaşıp tekrar tekrar bakıyor bi kere bakıp geçmiyor. Bir de güzel pozları olsun diye bayağı uğraşıyor ☺️

Kac kilosunuz ki bole bisey soylediler...bende tedavide 10 kilo aldim hamile kalmadan simdi ise 92 kiloyum boyum 1.72 cok belli olmasada bende sismanim valla ama yapcak bisey yok🥺
ben de 95le başladım 97ye yaklaştım şuan sizde yine boy var bende o da yok.

Kızlar bende gebelik şekeri çıktı. Doktor diyetisyene yönlendirdi ben zayıfım kesin yoktur diyordum ama 🥲 diyetisyen haftaya boşmuş o zamana kadar ne yapabilirim hiç elinde liste olan var mı?
çok geçmiş olsun ekmek, makarna, pirinç, patates, havuç ve meyve az tüketmeniz lazım. Meyve yerken yanında süt ürünü tüketmek şekeri dengeliyor. Yürüyüş çok iyi geliyor. Yemeklerden sonra 15 dk yürümek düşürüyor.

ben de 95le başladım 97ye yaklaştım şuan sizde yine boy var bende o da yok.
Ben tup bebek tedavisinde 12 kilo aldim.82 ile hamile kaldim suan 92 kiloyum ve 26. Haftadayim.Zorlaniyorum evet bunyem alisik degil bu kadar kiloya ama sonu guzel olucak diyemutlu oluyorum.seker yuklemesini haftaya yapicam bakalim insallah biaey cikmaZ.ama kilolu hamile olmak gercekten cok zor.bana herkes son aylar dahada alirsin diyor insallah almam🥺

çok geçmiş olsun ekmek, makarna, pirinç, patates, havuç ve meyve az tüketmeniz lazım. Meyve yerken yanında süt ürünü tüketmek şekeri dengeliyor. Yürüyüş çok iyi geliyor. Yemeklerden sonra 15 dk yürümek düşürüyor.
Hepsi en sevdigimiz yiyecekler🥺

Bizim hastanenin değerinde 1.saat tokluk 180 yazıyor ama bu yere göre değişmez dahiliyecine güvenmek istiyorum 😃 ben de doktorla değil de asistanıyla konuştum yine de 1 ay sonra gidene kadar dikkat edeyim bir
bana endokrin 1. saat için 180 sınır demişti. ama 50 gr yüklemede sınır daha düşükmüş.

Ben tup bebek tedavisinde 12 kilo aldim.82 ile hamile kaldim suan 92 kiloyum ve 26. Haftadayim.Zorlaniyorum evet bunyem alisik degil bu kadar kiloya ama sonu guzel olucak diyemutlu oluyorum.seker yuklemesini haftaya yapicam bakalim insallah biaey cikmaZ.ama kilolu hamile olmak gercekten cok zor.bana herkes son aylar dahada alirsin diyor insallah almam🥺
Hastalık olmadığı sürece zorlamıyor aslında ama dikkat etmek lazım. Ben ilk gebelikte 90la başlayıp 95le doğuma gittim kızım 4500 gr doğdu 2 hafta içinde 82 olmuştum. İnşallah bunda da 5 6 kiloyla kapatabilirim. Kontrolsüz almaya devam edersek sıkıntı olabiliyormuş

Back
X