• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Gece kendimi dışarı attım nefes alabilmek için, kapının önünde oturup ağladım öylece. Akşam 1,5 saat sonunda 22:00 gibi uyuttuk, arada uyanmaları oldu, hızlı daldı ama 00:48'de bir kalktı ve saat 03:02'ye kadar ağladı kucağımızda dolanmak için. O saatte zorla yatırdım. 05:04'te tekrar kalktı ve 05:40'ta uyuttum. İnsan bazen aklını yitirecek gibi oluyor. Bu kadar uzun süre uyanık kalınca da benim uykuya dalmam da çok zor oluyor. Galiba 1 saat falan ya uyudum ya uyumadım. Artık ruh sağlığı olarak da fiziksel olarak da bu durumu kaldıramıyorum. 12 aydır rahatça 2-3 saat uyuduğumuz sadece geçen hafta ilaç kullandığı zamandı. Artık ağlamasından, mızıldanmasından, kucak sevdasından nefret ediyorum. Utanıyorum, komşularım hep duyuyor kesin bakamadığımı ya da çocuğun sürekli hasta olduğunu sanıyorlardır. Tahammülüm sıfır artık ne yapacağımı bilmiyorum.

Gece kendimi dışarı attım nefes alabilmek için, kapının önünde oturup ağladım öylece. Akşam 1,5 saat sonunda 22:00 gibi uyuttuk, arada uyanmaları oldu, hızlı daldı ama 00:48'de bir kalktı ve saat 03:02'ye kadar ağladı kucağımızda dolanmak için. O saatte zorla yatırdım. 05:04'te tekrar kalktı ve 05:40'ta uyuttum. İnsan bazen aklını yitirecek gibi oluyor. Bu kadar uzun süre uyanık kalınca da benim uykuya dalmam da çok zor oluyor. Galiba 1 saat falan ya uyudum ya uyumadım. Artık ruh sağlığı olarak da fiziksel olarak da bu durumu kaldıramıyorum. 12 aydır rahatça 2-3 saat uyuduğumuz sadece geçen hafta ilaç kullandığı zamandı. Artık ağlamasından, mızıldanmasından, kucak sevdasından nefret ediyorum. Utanıyorum, komşularım hep duyuyor kesin bakamadığımı ya da çocuğun sürekli hasta olduğunu sanıyorlardır. Tahammülüm sıfır artık ne yapacağımı bilmiyorum.
Canım kolay gelsin gerçekten zor uyku için yardım aldın mı eğitmenden belki işe yarar.

Canım kolay gelsin gerçekten zor uyku için yardım aldın mı eğitmenden belki işe yarar.
Yok bir eğitim almadım, çok işe yarayacağını da sanmıyorum. Resmen zombi çocuk, uyumak ile hiç işi yok. Uzun süredir böyle, desteksiz uyusa da böyle destekli uyusa da böyle. Tek uyku, çift uyku uyusa da böyle. Yani ne yaparsak yapalım böyle

Canım benim burda seni hepimiz anlıyoruz birimizin çocuğu yemiyor Hbirisi uyumuyor birisi ağlıyor vs ama hepimiz zorlanıyoruz anne olarak tahammül seviyelerimiz farklı ben mesela ağlayan bebekten öocuktan nefret ederdim bazen diyorum ki acaba birinin ahını mı aldım gönlünü mü kırdm bötle ağlayan bir bebeğim oldu. Önceden sinirlenince ağlardım ağlamaj inanılmaz rahatlatıyor ben çovuk doğdu doğalı ağlayamıyorum iyice sinir yapıyor bende ve sinirden dişlerimi sıkmaktan bir tane dişim kırıldı durduk yere bayramdan sonra dişçiye gidicem diş etlerimdw bile kesin sorun vardır çenemi aşırı sıkıyorum. Sinirlendiğin o anlarda bu günleri yaşadığın için pişman oluyorsundur kimse bunu kolay kolay itiraf etmez bebce ama ben böyle kriz anlarında anne olduğuma çok pişman oluyorum çünkü annelik yapamadığımı düşünüyorum ama sakinleşince diyorum ki benim çocuğum zor benimde artık uykusuzluktan sabrım kalmamış bir süre daha böyle geçecek sabret diyorum kendime. Çıktık kafa dağılsın diye tatile geldik pişman olduk ama herkes böyle yaşıyor herkes böyke çocuk büyütüyor herkesin çocuğu çok mu sakin diyorum. Yani sinir anlarında böyle hissetmemiz çok normal çocuğumuzu çok sevdiğimiz için böyleyiz sen şimdi çocuğunu sevmesen öyle sinirlenip ağlar mısın umursamazsın ağlarsa ağlasın dersin. Hepimiz çok iyi anneleriniz hepimizin eksikleri var çok yıprandın ama allahıj izniyle hepsi geçecek çok az kaldı

Bu tarz bebeklerde uyku eğitiminin işe yarayacağını asla düşünmüyorum çünkü benim bebepimde öyle kafasına buyruk diyorum ben 😁 her bebeğin mizacı farklı. Bir dönem çok pişman olmuştum keşke küçükken uyku eğitimi alıp alıştırsaydum falan dedim hep kendimi suçladım ama öyle değil uykuya meyilli olan bebekuyku eğitimi alabilir. Yani her şey şansımıza maalesef

Rabbim inşallah kolaylaştırsın🤲 dışarıda kumda falan oynadığı günlerde fark etmiyor mu hiç yine zorluyor mu

IMG_20250607_004735.webp

Kızlar özellikle tek uyku düzeni için soruyorum, bebeler güne kaçta başlıyor-öğle uykusuna ne zaman geçiyor, ne kadar süre uyuyor-akşam uykusuna kaçta geçiyor? Sanırım bir geçiş sürecindeyiz epey sancılı şu an durumlar 😁
Benim bebe 13aylıktan beri tek uyku yapıyor canım, sabah şanslıysak okullularla 7.30-8 arası kalkıyor. 12.30-13.00 arası öğle uykusunu geçiyor, yine şanslıysak 14.30-15.00 arası kalkıyor. Akşamları da 21.30dan sonra gece uykusu...
Karşıdan bakınca şahane gözüken bu tablo gece 567392861 kere emmeye, suya kalkma hatta şuan sana bunu yazarken ayakta sallıyorum bazen emmekte yetmiyor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ tekrar sallıyorum... Öğle uykusunda da bazen arada emzirdiğim, salladığım oluyor 😬😬
9 bebe için geç bir saat ama benim bebe doğduğundan beri gece uykusuna 9 dan sonra geçti, kendi öyle uygun gördü, bizde paşanın düzenini bozmadık 🤭🤭 ama mesela şimdi bayram misafirlerimiz var ev şenlikli, baya baya bizimle duruyor yatırmaya götürmesem... Birde iki gündür okula gitmiyor abi abla, mızmır mızmır olsa da 9 u gördük sabahları...

Hayırlı bayramlar ♥️❤️😍
45 çıkmış ast , glukoz çok yüksek gibi 165 çıkmış. Doktor bi sorun yok dedi ben o zaman kendim tahlilleri görmemiştim sonradan gördüm . Sizinki de öyle dediyse önemli değil demekki
Canım serum dan hemen sonra tahlil aldılarsa o da şekeri yüksek çıkartıyorum, bizde de olmuştu.. Doktor serumla bağlamıştı. Hatta labaront 6 aylık çocuk iiçin yüksek bu değer diyip doktoru bizzat aramış... Ama benim bebe çok kusup baya susuz kalmıştı direk serum üzerine tahlil alınca o yapmıştır demişti doktor, o zaman sadece anne sütü alıyordu.

C civitmavisi24 canım sana kocaman sarılıyorum 🫂sen çocuğun için en iyisisin, bunu sakın unutma, Rabbim onu sana emanet ettiyse ona en iyi senin bakabileceğini bildiği için emanet etti...hayatımızın hangi evresi güllük gülistanlıkki her dönemin durumun zorluğu da var güzelliği de... Gündüz gülüşleriyle, bıcır bıcırlıklarıyla bizi bizden alan sıpalar gece canımıza ot tıkamaya and içmişler...
Büyüyorlar be cano, büyüyorlarrrrr.... benim kızım çok zordu uyku konusunda mesela.... Sabaha kadar 29374739101 defa kalkıp emen kızım sabah işe giderken anneme bırakırdım 6.30 da, 11-12 de uyanırdı. Eee bu bebek sabah emmek istemiyor mu 🤪😤🤯 kafayı yerdim 😬😬2 gün önce 13 yaşına girdi hala bana kafa yedirtiyor 😏😏😏
Evlat atsan atılmaz satsan satılmaz, ben kızımdan doktora çok şikayet edince Eeee analık bu işte, o sevgi o vicdan olmasa herkes bir yere bırakır giderdi demişti... O zaman nasıl tüylerim diken diken olmuştu😔😔
Hepimiz genciz güzeliz en iyi anne biziz, nokta. ♥️❤️🥰❤️♥️🥰

Rabbim inşallah kolaylaştırsın🤲 dışarıda kumda falan oynadığı günlerde fark etmiyor mu hiç yine zorluyor mu
Gündüz çok aktif evin içinde top oynuyoruz, kapının önüne çıkartıyorum komşuların çocukları ile koşturuyor bazen parka götürüyorum çimlerde koşuyor kumla oynuyor salıncağa biniyor. Yani dışarı çıkarmadığım gün sayısı resmen 10 değildir. Kar yağmur çamur hepsinde çıkarıyorum yine de böyle, yorulmadığını inan hiç düşünmüyorum 😔

C civitmavisi24 canım sana kocaman sarılıyorum 🫂sen çocuğun için en iyisisin, bunu sakın unutma, Rabbim onu sana emanet ettiyse ona en iyi senin bakabileceğini bildiği için emanet etti...hayatımızın hangi evresi güllük gülistanlıkki her dönemin durumun zorluğu da var güzelliği de... Gündüz gülüşleriyle, bıcır bıcırlıklarıyla bizi bizden alan sıpalar gece canımıza ot tıkamaya and içmişler...
Büyüyorlar be cano, büyüyorlarrrrr.... benim kızım çok zordu uyku konusunda mesela.... Sabaha kadar 29374739101 defa kalkıp emen kızım sabah işe giderken anneme bırakırdım 6.30 da, 11-12 de uyanırdı. Eee bu bebek sabah emmek istemiyor mu 🤪😤🤯 kafayı yerdim 😬😬2 gün önce 13 yaşına girdi hala bana kafa yedirtiyor 😏😏😏
Evlat atsan atılmaz satsan satılmaz, ben kızımdan doktora çok şikayet edince Eeee analık bu işte, o sevgi o vicdan olmasa herkes bir yere bırakır giderdi demişti... O zaman nasıl tüylerim diken diken olmuştu😔😔
Hepimiz genciz güzeliz en iyi anne biziz, nokta. ♥️❤️🥰❤️♥️🥰
Duygulandım, iyi geldi çok teşekkür ediyorum 😍 Rabbim senin de yardımcın olsun sanırım 3. bebeydi, bence iyi cesaret ben asla 2.yi düşünemiyorum hiç gücüm kalmadı

Back
X