- 12 Mart 2019
- 16.777
- 36.104
- 598
Tabii ki vereceğim memeyi doktor kontrolümüze kadar. Sma aldım mamayı bu seferde deneyeceğim Aptamil çok kusturdu ama işte biberon olayını çözmemiz lazımBenimki de çok ağladı canım üzme kendini. Benimkinin canı çok tatlı. Bir de ayaklara vurulan yakan iğneymiş.
Ya ver sen o saçmalamış bence. Benim bebeğim saat başı memede. Yeter kadar almadığını doktorun diyorsa mama takviye bir şey yaparsın bak şey aldım ben aptamil hazır süt mama var. Benimki onu içti. Dışarılarda felan verebiliyorum
Benim bebeğimde geldiğimizden beri bı damla süt içse çıkartıyor ne yapicam bilemedim.biberon tutmaması zor oluyor ya avent kullanmış miydinizBen de bir çay kaşığı ilaç vereyim dedim ağzına almasıyla yedigini içtigini her şeyi çıkardıben bu kadar midesi hassas bir bebek görmedim.
Tekrardan mama denemelerine başlayacağım yarın şu aşı olayımız bir geçsin en büyük sorunumuz biberon tutmaması
Yani tabii meme istedikçe vereceğim saçmaladı nasıl oylıyım ben bu çocuğu neyle oylayacağımda meme vermeyecegim.İlk ay kadar almıyolar ki git gide kilo alım hızı düşüyor. Kaç olmuş ki yani persentile bakmak lazım. Ortalamaysa endişe etme. Bir de bebek istedikçe emer yani gak meme guk meme değil mi ilk 3 ay?
Bizimki de 2 saatte 1 besleniyor mesela 70ml ana öğün gibi. Az evet.
Ara ara 10 -20 daha içiyor. Sürekli ağızda süt biberon. Bebek isterse vereceğiz yani
Evet iki biberonumuz aventti ne yazık ki hiçbir şekilde emmiyor.Benim bebeğimde geldiğimizden beri bı damla süt içse çıkartıyor ne yapicam bilemedim.biberon tutmaması zor oluyor ya avent kullanmış miydiniz
Evet emziğin üstündeki numaralar. Ben silikon kısmını ayrı ayrı aldım her numaradan. Bize en uygunu 4 numara oldu cukcuk emiyorSenin dediğin rakamlar emzigin üzerindeki numaraları mı. Benim aldığım da 1+ ama emziğinde 3 yazıyor da bu şekilde
Bence gelişim büyüme atağı gibi bişiy o. Benimki ne zaman çok uyusa yeni bir güncellemeyle uyanıyor.Kiz ürkutücü hasta olmasin da
Senin günlerin tam gazın pik yaptığı günler yaKızlar evde giysin diye şöyle patik aldım birkaç renk , bileği de sarıyor düşmüyor. Dün akşam gazdan çatladı, bugün giydirmeye başladım belki üşüyor ondan mı emin değilim
Benim günlüğüm doğru değil ya nasıl dğzelteceğimi de bilmiyorumEvet emziğin üstündeki numaralar. Ben silikon kısmını ayrı ayrı aldım her numaradan. Bize en uygunu 4 numara oldu cukcuk emiyorsonrada gaz bombası
Bence gelişim büyüme atağı gibi bişiy o. Benimki ne zaman çok uyusa yeni bir güncellemeyle uyanıyor.
Senin günlerin tam gazın pik yaptığı günler yao 2-3 gün perperişandık ama biraz daha rahatladı yine gazı oluyor ama ağlamıyor gazdan
Peki emdigi biberon bulabildin mi ya aventi reddediyoEvet iki biberonumuz aventti ne yazık ki hiçbir şekilde emmiyor.
Aşıdan geldiğinizden beri mi kusuyor.?
Aşkım aşıya gittiğinizde tam tok olmayadabilir o da etkiliyo450 dedi
Kilosu ayi ile uyumlu mu bizimkide 2 ay kontrolde 500 gr almıştı sadece 4200du kilosu450 dedi
Anladım canım hayırlısı olsun benim bildiğim 600-1000 gram alması gerektiği. benim bebek Prematüre doğduğu için belki daha hızlı alıyordur orasını bilemiyorum ama benim toplam 3 ayda 3 kilo aldı. İlk ay 800 gr almıştı. Diğer aylar daha fazla aldı bizimki.Tabii ki vereceğim memeyi doktor kontrolümüze kadar. Sma aldım mamayı bu seferde deneyeceğim Aptamil çok kusturdu ama işte biberon olayını çözmemiz lazım
O yapıdan yapıya çok değişiyor ya 5 parmağın 5i bir değilken her bebekten aynı gelişimi beklemeleri çok gereksiz strese sokuyor insanı. Benim kızım minyon mesela bu çocuğun iri bi bebekle aynı kiloyu anlamasının beklenmesi çok saçma. 1 ayda 450 gram almıştı, sonrasında 15 günde 600 gram aldı. O tamamen bebekle alakalı bir şey. Çok hareketli bi çocuk kolu bacağı asla durmuyo 1 kilo alması için sürreeeeekli emmesi lazım ki sık emziriyorum ona rağmen yavaş kilo alıyoAnladım canım hayırlısı olsun benim bildiğim 600-1000 gram alması gerektiği. benim bebek Prematüre doğduğu için belki daha hızlı alıyordur orasını bilemiyorum ama benim toplam 3 ayda 3 kilo aldı. İlk ay 800 gr almıştı. Diğer aylar daha fazla aldı bizimki.
Ya bencede kesinlikle öyle. Bak mesela 2 haftada 800 gr aldı benimki sonraki iki haftada 300 gr mı neydi yani bazen de almıyorlar. Aynı besleniyordu halbuki. Aman bence bebek iyiyse ne bileyim yani şu tablolar göre alt sınırın üstündeyse okeydir gibi geliyor..O yapıdan yapıya çok değişiyor ya 5 parmağın 5i bir değilken her bebekten aynı gelişimi beklemeleri çok gereksiz strese sokuyor insanı. Benim kızım minyon mesela bu çocuğun iri bi bebekle aynı kiloyu anlamasının beklenmesi çok saçma. 1 ayda 450 gram almıştı, sonrasında 15 günde 600 gram aldı. O tamamen bebekle alakalı bir şey. Çok hareketli bi çocuk kolu bacağı asla durmuyo 1 kilo alması için sürreeeeekli emmesi lazım ki sık emziriyorum ona rağmen yavaş kilo alıyo
Bana da öyle geliyo. Biz bebekken böyle gram gram takip mi edildik sanki. İstiyolar ki robot gibi standart ilerlesin ama küçük insan bunlar iştahı olmaz ne bileyim ishal olur bişi olur. Zaten bi problemi olsa en iyi anne anlarYa bencede kesinlikle öyle. Bak mesela 2 haftada 800 gr aldı benimki sonraki iki haftada 300 gr mı neydi yani bazen de almıyorlar. Aynı besleniyordu halbuki. Aman bence bebek iyiyse ne bileyim yani şu tablolar göre alt sınırın üstündeyse okeydir gibi geliyor..
Hayır bulamadım avent be lansinoh denedim ikisinide ağzına aldığı an suratı buruşturup cekmiyo öyle bekleyip ağlıyo en sonundaPeki emdigi biberon bulabildin mi ya aventi reddediyo
Yeni uyanmıştı emmişti ama azdı bilmiyorum artık canımAşkım aşıya gittiğinizde tam tok olmayadabilir o da etkiliyo
Şuanda 4980 cıktı bizimdeKilosu ayi ile uyumlu mu bizimkide 2 ay kontrolde 500 gr almıştı sadece 4200du kilosu
Bizimkide 700 gram almıştı ama bugün böyle dendi işte ben anlamadım bu işiAnladım canım hayırlısı olsun benim bildiğim 600-1000 gram alması gerektiği. benim bebek Prematüre doğduğu için belki daha hızlı alıyordur orasını bilemiyorum ama benim toplam 3 ayda 3 kilo aldı. İlk ay 800 gr almıştı. Diğer aylar daha fazla aldı bizimki.
ya aynen öyle bu çocuklar robot değil ki. Hepsinin farklı bir yapısı var. birde bence anne çocuğunu anlar diye düşünüyorum. Aç kaldığını veya çok doyduğunu veya kilosununnyerinde olduğunu.Bana da öyle geliyo. Biz bebekken böyle gram gram takip mi edildik sanki. İstiyolar ki robot gibi standart ilerlesin ama küçük insan bunlar iştahı olmaz ne bileyim ishal olur bişi olur. Zaten bi problemi olsa en iyi anne anlar
Boşver sen yine çocuk doktoruna bakarsın yine. Geçen Rize’deki sağlık ocağına kilo takibine gittim. Kilosu sorun değil kafasını sordum acaba napıcam diye. Biraz yamuk geliyordu. Bana demesin mi geç kalmışsın düzelmez demesin mi ebe mi hemşire mi ne ise canım sıkıldıBizimkide 700 gram almıştı ama bugün böyle dendi işte ben anlamadım bu işi
Ya işte herkesi dinlememek lazım hemen mod düşürüyorlar.ya aynen öyle bu çocuklar robot değil ki. Hepsinin farklı bir yapısı var. birde bence anne çocuğunu anlar diye düşünüyorum. Aç kaldığını veya çok doyduğunu veya kilosununnyerinde olduğunu.
Boşver sen yine çocuk doktoruna bakarsın yine. Geçen Rize’deki sağlık ocağına kilo takibine gittim. Kilosu sorun değil kafasını sordum acaba napıcam diye. Biraz yamuk geliyordu. Bana demesin mi geç kalmışsın düzelmez demesin mi ebe mi hemşire mi ne ise canım sıkıldısonra nöroloji ve çocuk doktoruna da sordum dedi bir şeyi yok ki kafasının sen çok taktığın için dikkatini çekiyor. Kafası uzun değil düz kafa değil sadece senin bebek bir tarafa yatmış arkasın biraz yamuk dedi o da diğer tarafa yatır düzelir dedim hakikaten öyle oldu düzeldi.
Sıkma canini. Biz de bu yuzden 10 gunluk bebege antibiotik igne vurduk yogun bakima yatirdik hatirlarsan. Emzirme danismanlari az emiyor az emiyor uyandir dedi dedi uyandiramadim. Uyanmiyor diye halsizlik enfeksiyondandir dendi . İdrar tahlili yaptik onda da posetle aldiklari icin kaka bulasmis yanlis cikti. Enfeksiyon var diye yatirdik cocugu mecbur. Hepsinin baslangici emzirme danismanlari(!) nin bu cocuk az emiyor demesi. Halbuki ablasi da uyurdu o zamanlar boyle danisman falan yoktu hic korkmadik. Kilo alimi cisi de iyiydi yine de burnumdan geldi o ilk ay yani. Artik kimsenin dedigini umursamam. Doyan cocugu da ac olan cocugu da annesi anlar. Kilo almis mi almis bosver sikma canini. Bu ay 450 alir bir sonraki ay 1450 alir. Bu ay hasta olmustur, gazi olmustur cok, atak doneminde zor olmustur alamamistir cocuk bu.Ya işte herkesi dinlememek lazım hemen mod düşürüyorlar.
Benim cocugum hiç almamış olsa neyse büyk bişeymiş gibi az almışta biz şöyle isteriz böyle isteriz de sinir ettiler beni moralimin de içine ettiler tabiki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?