- 28 Kasım 2022
- 888
- 2.030
- 43
Yok artık! Bu şekilde genelleme yapmak istemem ama doktorun cinsiyeti ve tipi gözümde canlandı direkt1 ayda 2 kilo almışım. Bu ay için çok fazla dedi
valla bilmiyorum ki, 2 kilo önümüzdeki aylar için normal ama 3. ay için fazla dedi. ilk kızımda da kaç kilo almıştım hiç hatırlamıyorum ay ay ama totalde 17 kilo almıştım, yine aynı doktordu mesela o total 17 kiloya normal demişti o zamanYok artık! Bu şekilde genelleme yapmak istemem ama doktorun cinsiyeti ve tipi gözümde canlandı direktİlk ayda 2-4 kilo arası almak normal kabul ediliyor diye okumuştum. Sonuçta rahim genişliyor, memeler büyüyor, kan artıyor ve plasenta vs. Tabii doktor tüm hamilelikte sadece karnınız büyüsün diye hedefliyorsa bilemem
Bence o da kadının boyuna göre değişir. 1.55 bir kadının her ay bir kilo almasıyla 1.80 bir kadının Her ay bir kilo alması aynı değilBana kizimda saglik ocagindaki hemsire hedefimiz her aya 1 kilo son aylar 2 ser olabilir demisti. 9-12 olmasi gerekiyormus. Anneye 4-5 kilo kalacak sekilde almak normalmis. Bebek 3.5 olsa kalan da 3.5 olsa, 4-5 kilo da yag annenin almasi beklenirmis. 12 den asagisi zor yani ilk aylarda istifra yuzunden kilo kaybi yoksa
Bebek Arabası GüneşliğiHahahaha kulübe hoşgeldin canım bende geçerken aldım bu modelirabbim sağlıkla kullanmayı nasip etsin. Fark ettin mi bilmiyorum ama puset kısmı kitlemek için tutma kısmını arkaya doğru yatırmak gerekiyor. Nasıl puset örtüsü olur diye düşünüyorum ben şimdi
Goruntu olarak tabi degil beklenilen bu sekilde 3.5 cocuk 3.5 esi 4-5 kilo da yaglanma. Boyu 1.85 de olsa cocugu 3.5, esi 3.5 olacak.Boyla ilgili degil bu beklenti. Tabi buna uymak pek mumkun degil bu sadece beklentileriBence o da kadının boyuna göre değişir. 1.55 bir kadının her ay bir kilo almasıyla 1.80 bir kadının Her ay bir kilo alması aynı değil
Belirti bulanti falan oldu mu acaba yada asermeMerhabalaaar cinsiyetini öğrendik
Haftasonu ailelerle çevreyle kutlama ile geçti herkes gitti anca buraya dönebildim.
Bir kızçem oluyoro kadar garip ve o kadar inanılmaz geliyor ki hep erkek hissettim ama hep kız olsa dedim ondan mı yoksa hala daha tamamen hamilelik durumunu idrak edemediğim için mi (sabah açlık ve 5 kılo idrar kapasiteli uyanınca aaa hamileyim ya ondan dediğime mi) bilmiyorum ama sevinçten ağlamaktan oturduğum yerde uyuyorum . Kısaca;
Rabbim her anneye kucağına almayı, sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah her gün sağlığı için dua ettim doğana kadarda okumaya devam edicem. Hoşgeldin Ekin, hoşgeldin annesinin ballısı
Bu mesaj anı olarak kalsın istedim belki bir gün okursun
Bende diğer çocuklarımda ya lohusaligima denk geldi yada 2 3 aylık hallerine hatta tutmayida denedim sutum kesilince bıraktım ve borç çok zor oluyorYa benim bir bacagim hala fitiktan agriyo isin kotu tarafi cok yuruyemiyorum dagobegim buyudugunde iyice zorlasacak neyse rabbim verir kolayligini diyip cok dusunmemeye calisiyorum
Ben kizimda 12 kilo aldim
onu veremedim. Bu sefer emzirme doneminde diyetisyenle devam edicem
Ben cok istiyorum gunler de kisa aslinda ama bulantilarim hala gecmedi. Gecince ortasinda da olsam baslicam insallah. Aksam ezani erken sabah gec cok zor degil bu sene. Kizimda yaza denk geliyordu
İns kolay geçer bence hamilelik üzerimize daha fazla çökmeden halledebilirizİnşallah niyetleneceğim ben.
Benim de midem aşırı hassastır. Yanma bulantı gırla. Gebelik öncesi de gastrit reflü problemim vardı. Ama gyno ferro sanol yazmış dr. Aç karna alın diyor. Sadece ilk sefer kötü etkiledi şuan alıştım mı nedir maşallah iyi gidiyor. İlaçtan yarım saat sonra kahvaltı yapıyorum. İsterseniz bunu deneyin biKizlar merhaba merak ettigim bisey var yasayan var mi ben demir ilaci kullaniyorum doktorum recete etti ama asla kullanamiyorum yani soyle iki gun kullaniyorsam -3-4 gun kullanmiyorum midemi ayni ilk zamanlardaki gibi calkaliyor ve rahatsiz ediyor ilactan asiri sogdum beni cok etkiledi doktoruma soyledm ve bagirsakta cozulen formunu verdi onu almadim henuz ama demir ilacindan nefret etmeye basladim sizde bi problem olusturuyormu? Ben icmek istemiyorum ama demir eksikligimin olmadigi halde doktorum bebek icin onemli dedi ama icemiyorum
Ben ilk hamileligimde 8 kilo almistim. Dogumdan iki hafta sonra dogum gunumdu, eski kiyafetlerimle kutlamiatimGoruntu olarak tabi degil beklenilen bu sekilde 3.5 cocuk 3.5 esi 4-5 kilo da yaglanma. Boyu 1.85 de olsa cocugu 3.5, esi 3.5 olacak.Boyla ilgili degil bu beklenti. Tabi buna uymak pek mumkun degil bu sadece beklentilerikolaysa kendileri tutsunlar o bogazi
Ben oğlumda tam tutmuştum elhamdülillah, 30-34. Haftalara denk gelmişti sanırım.Bende diğer çocuklarımda ya lohusaligima denk geldi yada 2 3 aylık hallerine hatta tutmayida denedim sutum kesilince bıraktım ve borç çok zor oluyorbende henüz hamileliğin verdiği devamlı açlık hissi gelmedigi için orucumu tutmak istiyorum
İns kolay geçer bence hamilelik üzerimize daha fazla çökmeden halledebiliriz
İnşallah niyetlendim tutmaya sıkıntı olmazsa kusma vs. Tutacağım inşallahRamazanda oruç tutacak olan var mı
Ben yaptırdım canım, ilk iğnenin yanması oluyor başka acı hissetmedim. İlk gece kolumun üzerine yatmışım o biraz ağrı yaptı bir de yukarı kaldırırken çok az acıyor o kadarDru tetenoz asisi ni yaptir dedi bana agrisi atesi olyyor mu acaba yaptoran var mi
Ben şuan hastalıktan kırılıyorumMerhaba kızlar,bgn boğaz ağrısıyla uyandım.Napcm blmyorm,tuzlu suyla gargara yapiyorum ama gecmicek gbiBaşına gelen vr mi ?
Çok gecms olsn cnm.Benim genel durum iyi ama bogazm baya agryor.İnşallah enfeksiyon fln yoktr.Parol bNa önceki doktorumda içeblrsn demsti atesin olunca.Ben şuan hastalıktan kırılıyorumçok dayanamadığım noktada parol içiyorum ama başka bir şey yapamıyorum.
Aaaaa çok mantıklı canım, bende müslinlerden alıp geçirmemeyi düşündümBebek Arabası Güneşliği
ebaby Bebek Arabası Güneşliği - ebebek güneşlik buldum bu olabilir örtü gibi
ben de aynı durumdayım doktor B12, Demir ve Magnezyum verdi sprey şeklinde ağıza sıkmalı ama demirin o kadar kötü tadı var ki asla içmek istemiyorum. Bir de demiri kullanırken mümkün olduğunca dişlerinize değdirmemeye çalışın ben tadını da çok almayayım dişlerime de değmesin diye genelde üst damağımda en arka kısma sıkıyorum. Ama yine de o berbat tadı geliyorKizlar merhaba merak ettigim bisey var yasayan var mi ben demir ilaci kullaniyorum doktorum recete etti ama asla kullanamiyorum yani soyle iki gun kullaniyorsam -3-4 gun kullanmiyorum midemi ayni ilk zamanlardaki gibi calkaliyor ve rahatsiz ediyor ilactan asiri sogdum beni cok etkiledi doktoruma soyledm ve bagirsakta cozulen formunu verdi onu almadim henuz ama demir ilacindan nefret etmeye basladim sizde bi problem olusturuyormu? Ben icmek istemiyorum ama demir eksikligimin olmadigi halde doktorum bebek icin onemli dedi ama icemiyorum
Anca toparlandım biraz. Anitibiyotiği kullandım don 3 tane kaldı canım mecbur. Şimdi eşim oldu benden bulaştı illaki uzak durmaya çalışıyorum. Kimsecikler hasta olmasın gerçekten.. doktorumla oruç olayını konuşayım dedim oruç seneye inşallah dediAaaaa çok mantıklı canım, bende müslinlerden alıp geçirmemeyi düşündümbir ara grip gibiydin, nasıl oldun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?