- 16 Şubat 2014
- 560
- 857
- 303
Ben bu lastik meselesini tam algilayamiyorum lohusa pijamalari ayarlamalı oluyor ve direk dümdüz karına donulmedigi icin karnın üst kısmında lastiği sikistirabilirsiniz diye düşünüyorum...Kizlar ben hamile kalmadan 2-3 ay once belimde iki yerde fitik patladi. 2 ay hic yuruyemedim. Sonra iyilestim ameliyat icin doktor bakarken hamile oldugumu ogrendik. İlk kizimi normal dogumla kucagima almistim. Bunda belimden oturu sinire basi cok oldugu icin sezeryan olmam gerekiyormus. Normal dogurmak cok istiyordum. Daha once sezeryan olmus arkadaslarim hastaneye yanima gecelik mi pijama mi alsam daha rahat olur? Kimisi pijama lastiginden oturu dikise geliyor diyor. İyilesme suresi ne kadar surdu? Agri esigim cok dusuk dikis agrisi cok mu oluyor? Gibi beni aydinlatir misiniz? Psikolojik olarak normale cok odaklanmistim simdi kafam allak bullak oldu.
Şimdi senin rahatlik durumun nasıl olur bilmiyorum ama ilk ameliyattan çıkışta mutlaka gecelik olmalı çünkü sonda takılı olacak alttan kanama kontrolü vs olacak gecelik daha rahat ama şahsi adıma ben daha sonrasında belki normal hayattada pijama ile rahat ettiğim için olabilir pijamada rahat edenlerdenim..
Naçizane yaşadıklarımı söyleyeceğim belki başka turlu yasayanda olmustur..
Sezeryan da epidural yada spinal anestesi yani Dr un hangisini tavsiye ederse bilemem...benim bir sikintim olmadı(baş ağrısı vs) ama spinal anestezide ilk ayagi kalktığımda baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamıştım.epiduralin güzel yanı doğum sonrası belinizde o ağrı kesici takılı kalıyor ve Ağrı hissettikce morfin yukleyebiliyorsunuz ama kablolarla yaşamakta ayak bağı oluyor.. Ağrı mutlak oluyor bunun için üzgünüm daha sonrasında oturup kalkma zor olacak
Bunlar ürkütücü gibi geliyor ama korkmayın bence ortalama belki vücudunuz daha çabuk toparlar ama 10 günde toparlanabileceginizi düşünüyorum..
Vajinal doğumda doğum öncesi sezeryanda doğum sonrasi sıkıntı yaşanıyor sanırım ama normal doğum yapmışsın sonuçta buna da katlanirsin
Allah unutma hastalığı vermiş hiç kafana takma yoksa ben 4. Sezeryani yapamazdim