2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar selamlar, uzun zamandır yoktum, ara ara takip ediyorum ama yazamıyordum pek. Nasılsınız yolunda mı her şey? 😍 Hastane çantası için mama aldınız mı kızlar? Kimisi gerek yok, olursa anlık eczaneden alırsın diyor, kimisi de muhakkak almalısın, ilk gün sütün gelmez diyor. Kafam karıştı, her şeyi tamam, bi tek mama almadım henüz. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ne yaptınız? 🥲
Ben normalde süt gelmezse her ihtimale karşı biberon koydum, ama aslında başta biberon da vermeyin meme reddi olmasın diyorlar. Şırınga ile mama verin diyenler var. Yine de ne olur ne olmaz biberon da koydum. Mamayı oradan hızlıca almak daha mantıklı gibi sanki :) belki de sütünüz erken gelir bilemezsiniz ki

Sağlıkla alın bizimkilerde biraz topik mi bilmiyorum 3200 olmuştur heralde yarın kontrolüm var. Çalışır raporu aldım. Çalışacağım gün sayısı kaldı 18 diye avutuyorum kendimi 😆😆
Ay ben bunu yanlış yazmışım 2200 olmuştur heralde olmalıydı. Dün doktordan kötü ayrıldım. Aslında doktorum kötü bit şey yok dedi genel takip edicez ama benim paniklememe yetti. Amniyom sıvım normal gözüküyor, artmasını istiyoruz biraz daha dedi ki bebek dönebilsin hala makat gelişli. 10 haziranda 2 kilo ölçülen bebek 20 haziranda yine 2 kilo ölçüldü farklı cihazlar, (10 haziranda devlet hastanesinde baktırdım çalışabilir raporu almak için kendi doktorum gelmeme gerek yok demişti). Bebek hareketlerini sordu normal dedim, suyun işte kanama oldu mu felan dedim hayır. her gün havuç suyu içeceksin 2 hafta boyunca, sonrasında tekrar o devletteki doktora git ultrasonla bakılsın, kilo-makat gelişli mi-suyum nasıl - bebekte gelişim geriliği var mı diye sor dedi. Ben takıldım son cümleye o an idrak edemedim tabii. Sonra yazdım doktora akşam şu an yok, dediklerimi yap takipte kalalım dedi.. dua edin kızlar ben çok korktum dünde beri sürekli internette geziyorum o ne demek bu ne demek 2 haftayı nasıl bekleyeceğim bakalım 🥹

Kızlar merhaba, farfetch veya mytheresa gibi yabancı sitelerden alisveris yaptınız mı hiç? Gümrükte sorun cikiyor mu? 500 Euro gibi alışverişlerde mesela.

@ben boyle sey gormedim @11limon11 @Adlinaa karamel Latte karamel Latte leydii69 leydii69 K kadirbey19 kızlar herbirinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, fikir alışverişi yapabilmek gerçekten çok faydalı oluyor sayenizde 💙🥹 Benim de kafamda biraz biraz şekillendi gibi bakalım bu haftasonu tüm yıkanacakları halledip sonrasında bi ütü ve hastane çantası kısmına geçicem inşallah. Önümüzdeki haftaiçi halletmiş olmak istiyorum bu kısmı 🥲 Hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza 🙏🏻💙
Amin canım amin☺️ bende 1 hafta sonra yapıcam o işleri inşallah

Ay ben bunu yanlış yazmışım 2200 olmuştur heralde olmalıydı. Dün doktordan kötü ayrıldım. Aslında doktorum kötü bit şey yok dedi genel takip edicez ama benim paniklememe yetti. Amniyom sıvım normal gözüküyor, artmasını istiyoruz biraz daha dedi ki bebek dönebilsin hala makat gelişli. 10 haziranda 2 kilo ölçülen bebek 20 haziranda yine 2 kilo ölçüldü farklı cihazlar, (10 haziranda devlet hastanesinde baktırdım çalışabilir raporu almak için kendi doktorum gelmeme gerek yok demişti). Bebek hareketlerini sordu normal dedim, suyun işte kanama oldu mu felan dedim hayır. her gün havuç suyu içeceksin 2 hafta boyunca, sonrasında tekrar o devletteki doktora git ultrasonla bakılsın, kilo-makat gelişli mi-suyum nasıl - bebekte gelişim geriliği var mı diye sor dedi. Ben takıldım son cümleye o an idrak edemedim tabii. Sonra yazdım doktora akşam şu an yok, dediklerimi yap takipte kalalım dedi.. dua edin kızlar ben çok korktum dünde beri sürekli internette geziyorum o ne demek bu ne demek 2 haftayı nasıl bekleyeceğim bakalım 🥹
2 kg çıkması haftasına göre uyumlu canım belki devletteki doktor yanlış ölçüm yapmıştır.
Endişelenme stres daha çok etkiler beslenmeye ağırlık ver bakalım gittiğinde ne olacak.

Kızlar ben bu nefes darlığından çok zorlanıyorum ya gerçekten bi an bogulucam sanıyorum normal mi bu 🥹 çözümü fln yok mu bunun ne uzanınca ne oturunca geçmiyor çok zorlanıyorum 😕

Ayyyy bak ne hatırladım hangi doğum anne grubuydu onu hatırlayamıyorum ama birisinin böyle bizimki gibi hafta geriliği karın geriliği veya senin kafana taktığın gibi kilo için her gün ilikli et suyu içiyorum ısıtıp içine limon sıkıp faydasını gördüm yazmıştı. Benim var buzlukta kemikli ilikli etleri hep kaynatıp buzluğa atarım çorbalara katıyorum normalde içebilirsem denicem sende dene istersen

Ayyyy bak ne hatırladım hangi doğum anne grubuydu onu hatırlayamıyorum ama birisinin böyle bizimki gibi hafta geriliği karın geriliği veya senin kafana taktığın gibi kilo için her gün ilikli et suyu içiyorum ısıtıp içine limon sıkıp faydasını gördüm yazmıştı. Benim var buzlukta kemikli ilikli etleri hep kaynatıp buzluğa atarım çorbalara katıyorum normalde içebilirsem denicem sende dene istersen
Ay içemem ki bu hayatta yapamayacağım tek şeylerden biri o. Et yiyeyim en iyisi bol bol et severim.

Yani çocuk için her şey yapılır iç gitsin ama doktoruna sor bence. Bana benimki havuç suyu dedi sadece yani 😆
Senin havuç suyu kesenin suyu artsın cocuk dönsün diye kuzucum 😅 benim ki full protein beslen dedi ben sürekli et pişiremiyorum Allah affetsin 4 bucuk yaşındaki cocuğum benden nasıl cıktı bilmiyorum cok güzel ciğer kelle paça falan yer. Onun için zor pişiriyorum yemeye geldi mi kusasım geliyor içmeyi deneyim bi ben sonrasına bakcaz🤦🏻‍♀️🙈

Hah seviyorsan sorun yok bende cok et yiyebilen biri değilim bi kere de içsem nolurum daha kolay olur mu diye düşünüyorum 😆
Et suyunu yapın soğusun sonra onu limonata gibi yapıp tatlandırın. Meyve sularına ekleyebilirsiniz. O zaman rahat içersiniz. Veya içerisine biraz salça ve zeytinyağı ile nane biber baharat bırakıp limon sıkıp içine et didikleyin paça gibi tüketin.

Et suyunu yapın soğusun sonra onu limonata gibi yapıp tatlandırın. Meyve sularına ekleyebilirsiniz. O zaman rahat içersiniz. Veya içerisine biraz salça ve zeytinyağı ile nane biber baharat bırakıp limon sıkıp içine et didikleyin paça gibi tüketin.
Soğuklar zaten buzlukta çorbalara katıyorum normalde de. Meyve sularına katıldığını bilmiyodum ama öğrendiğim iyi oldu çok sağolun ❤️

Kızlar selamlar, uzun zamandır yoktum, ara ara takip ediyorum ama yazamıyordum pek. Nasılsınız yolunda mı her şey? 😍 Hastane çantası için mama aldınız mı kızlar? Kimisi gerek yok, olursa anlık eczaneden alırsın diyor, kimisi de muhakkak almalısın, ilk gün sütün gelmez diyor. Kafam karıştı, her şeyi tamam, bi tek mama almadım henüz. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ne yaptınız? 🥲
İlk gün bir çay kaşığı bile süt içse yetiyor ona
Mama almadım ama diyelim ki lazım oldu hastaneden de o gün için veriyorlar genelde. İhtiyaç halinde de gerisi alınır diye düşünüyorum

Back
X