2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Canım bende aynı şeyden muzdaribim. Yıkadım binbir hevesle astım hadi ev bebek koksun diye. I ıh zırnık o istediğim koku yok. Doğal olunca böyle oluyor anladığım kadarıyla. Bide ben siveno kokusundan aşırı tiksinip unibaby yenidoğan almıştım o da aynı koku çıktı

Ben de siveno ile yıkadım 30 derece 800 devirde güzel temizledi. Kokusu yok ama zaten olmaması daha iyi

Ebebegin deterjani cok guzel kokuyo cnm tavsiye

Kızlar karın çevresi ve kilosu düşük ölçülen bebiş anneleri için kendi yaşadığım durumdan bahsetmek isterim.

23.06.2025 tarihinde tam 34 haftalıkken bizim ufaklığın karın çevresi ve kilosu 32 haftalık ölçüldü. Bu zamana kadar bir hafta gerilik vardı ama 34 haftaya geldiğimde ilk defa 2 haftaya uzadı gerilik. 2080 gramdı tahmini ağırlık.

24.06.2025 tarihinde bir başka perinatolog karın çevresini ve femur kemiğini de 2 hafta geride ölçtü. 1980 gram ölçüldü tahmini ağırlık. Yani kendi doktorumdan da düşük ölçtü.

26.06.2025 tarihinde yine kendi perinatoloğum karın çevresini 2 hafta geride, femur kemiğini 1 hafta geride 2100 gram ölçtü.

30.06.2025 tarihinde tam 35 haftada diğer perinatolog (1980 ölçen) karın çevresini 1 hafta 2 gün geride kilosunu da 2200 gram ölçtü.

02.07.2025 tarihinde kendi perinatoloğum (2080 ölçen) karın çevresini 1 hafta geride kilosunu 2470 gram olarak ölçtü.

Bugün 03.07.2025 demir yükleme yapılacaktı başka bir hastanede bir doktora muayene olmak durumunda kaldım. Her şeyi tam haftasıyla uyumlu ve 2650 gram ölçüldü

Bu doktorların biri Medicana’da, diğeri Liv’de diğeri de Ankara’da tanınan adı olan bir perinatolog.

Velhasıl, ben neye inanacağımı şaşırdım o ayrı ama artık gerçekten doğum olmadan ne olduğunu anlayamayacağımızı anladım. Önemli olan tek şey bir önceki kontrole göre gelişme olup olmadığı. Kan akımı, doppleri, oksijeni, plasentası ve bizim sağlığımız önemli olan. Hepimiz taş gibi bebeler doğurcaz inşallah. Kimse canını sıkmasın

Canım bende siveno kullandım yumuşatıcı olarakta unibaby güzeldi yani

Kız ağzın bal yesin taş gibi doğuralım sapasağlam inşallah. Evet bu ölçümün bi standartı yok artık ben bunu anladım. Haftada 2 nst yaptırıyorum mecburen bide dopplerle bakılıyor. Hareketlerine bakıyorum. Kalanı rabbime kalmış napayım benim fücudumda bu kadarını yapabiliyormuş derim küçük doğarsa da. Kendimi depresyondan depresyona sokamıcam artık

biz de 40 derecede siveno ile yıkadık , gayet güzel kokuyordu ve tertemiz olmuştu. Sadece kokususu hafifti. Kuzum senden önce sivenoyla ilgili aynı şekilde karamel Latte de sanırım aynı şeyi söylemişti , şaşırmıştım. Hatta önceden lekeli olan ağız mendilleri vardı onları bembeyaz yaptı. Siz niye acaba böyle bi tecrübe yaşadınız şaşırdım

Kızlar kurutma makinesine attınız mı bebek kıyafetlerini ya. Düşük devirde yıkıyoruz çürücek askıda kıyfetler bide kurutma ne güzel toz neyin topluyor diye içim gidiyor benim atan varsa atcam

Ay Allah hepimize miadında iyi bi doğum nasip etsin, güzel haftalardayız , az kaldı şükür

Bi de kapağında ölçüsü var. Kilosuna göre ölçüsü var. Acaba az mı koydun ? O yüzden mi temizlemedi ?

Kızlar kurutma makinesine attınız mı bebek kıyafetlerini ya. Düşük devirde yıkıyoruz çürücek askıda kıyfetler bide kurutma ne güzel toz neyin topluyor diye içim gidiyor benim atan varsa atcam
Astık biz toz olmaması için camı açmamıştık, bi de kurur kurumaz topladık uzun süre bırakmadık, hiç toz fark etmedim üzerinde :)

Ben deterjan ve yumuşatıcı unibaby almıştım canım. Çook çok az yumuşatıcı koydum yıkarken öyle bi kötü koku almadım ben şimdilik deterjandan memnunum. 30° 600 sıktırma yaptım ama bozulmicak şeyleri 800 bile yapabilirsin

Astık biz toz olmaması için camı açmamıştık, bi de kurur kurumaz topladık uzun süre bırakmadık, hiç toz fark etmedim üzerinde :)
Ya benim 2 kedim var kapıyı kapatsam nemden geçilmiyor, açık bıraksam kediler yavrumun çoraplarını çalıyor hassas ayarda atcam herhalde ben kurutmaya

Hahahha yükselenim boğa ay burcum da aslan sanırım ondan oluyor
Ay benim yukselen akrep esim burcu boga ama bu gebeligimde beni akrepligim bile kurtarmadi cok mutsuzum
Eskiden ben… kocam beyin nolur uyuyalim dedigi o kadar coktu ki. Simdi adam ne oldu sana diyo
Kfdkshskshs ya evet pilates gibi düşünelim biz bu işi bence de Ben de 13 kg aldım ama sanki hepsini göbeğimden aldım gibi, önümde kocaman bi şey kgsksjs
Benimde sanki tum kilo gobegimde 10 kilo aldim simdiye kadar
Hahhahahahhaha sayılır ya neden sayılmasın eşim diyo sen erkek olsaydın vay hanımının haline diye artık ordan kendine pay biç
benimki de derdi bana ama bu gebeligimde kuruluk+ic bolgede varis ve odem oldu hic yani canim aciyor istemiyor
Ahahhah o 40 gun cidden biraz zor bekleniyor. Hayir hep tam 40 da olmuyo ben 38. Gunde adet olmustum neredeyse 50 ye sarkti doktoruma kosa kosa gitmistim. Cunku muayene olmaniz lazim oncesinde ben ayna koyuyorum onume baska turlu goremiyorum. Hem de kizima hamileyken hic ihtiyacim olmamisti bunda 6. Aydan beri ihtiyac duyuyorum

Aaaaaaağğğğğğ neee muayenesiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…