- 17 Ekim 2024
- 233
- 180
- 18
- 25
Bende hipp'in gaz yaptığını düşünüyorum 2 gündür golden goat kullanıyorum yine gazı var ama hippteki gibi sancılanıp kıyamet koparmıyor biraz masajla çıkartıyorumBende spinal sezaryen olalı 3 gün oldu çok şükür hiç ağrı yaşamadım ama doğumdan sonra doktor izin verir vermez sert bir kahve ve %80 oranlı bitter çikolata yedim. 2-3 kere yaptım. Etkisi var mı bilmiyorum hiç baş ağrım olmadı
Kızlar biz emme konusunda çok nazlıyız. Hastanede zar zor uyandırıp memeyi dayıyorduk. Sinirleniyordu biraz zorla emip, emzik niyetine kullanıyordu. Çişli kakalı bez uzun süre çıkmayınca emmediğini anladık ve hastanede mama takviyesi yaptılar. Çıkarkende doktor sarılığa meyilli dediği için hipp organic 1 numara önerdi. Önce emzir sonra günde 2-3 kere 30 ml verebilirsin dedi. Kaşık biberonla beceremedik açıkçası çok inatlaştı. Bende avent anticolic biberon almıştım yenidoğan için onla verdik. O kadar sevdi ki biberonu sadece hobi olarak ağzında tutmak istiyor. Sonrasında da meme almak istemedi bi daha zatenhep biberon istediği için uykuya geçerken emzik vermeye başladım çünkü boş emince de gaz oluyor ay çok zormuş üstelik gazı yoksa sakin bir bebek ama bu sarılık korkusu beni yordu
Bu power pumping yöntemini denemeye başladım bugün. Madem meme almıyor en azından biberonla sağdığım sütü vereyim dedim. Sabah 2 memeden 60 ml topladım akşam yine yapacağım. Az gibi geldi umarım artar
Bu arada mama öneriniz var mı ? Bu hipp inanılmaz gaz yapıyor çocuğa
Dene bence canım onlar büyük biberon gibi üç oluyor bildiğin. Mamajonun kullandık biz.Ay plastik uç mu denesembenimki de memeyi kabul etmiyor. Sağıp sağıp veriyorum
Öylemi dersinBunun için erken değil mi ya bebek doyuyorsa takılma bence boş yeşillik tüketip sağım yapmak lazım
Pazartesi doğum yaptım, bugün ince bir sızıya döndü şükür bugüne kadar mahvoldum baş ense ağrısından. Bana dedikleri bitter çikolata nescfe bol su içmek. Ve ani oturup eğilip kalkmak gibi ani hareketler yapmamakSezeryan dogum yapan anneler carsamba benden uyusmali dogum yaptim cuma taburcu oldum basim cok kotu agriyo kaldirniyorum bu nasl geccek kahvede iciyorum uzaninca iyiym ama hareket edince felaket
Bence akmasına fışkırmasına hiç takılma. Dediğin gibi huzurluysa ve kilo alımı iyiyse oh mis o sür yetiyordur maşallah.Doğum yapan arkadaslar süt artırmak için napıyosunuz?
Benim kız emiyo kilo alımı iyi uyuyo açlıktan ağlamıyo sürekli meme aramıyo buda bana şimdilik sütümün yettiğini doyurdugunu söylüyor.
Ama ben sanki az gibi hissediyorum yani milletin dediği gibi birinden emerken birinden akmıyor herzaman fışkırmıyorda. Bana bi akıl verin
Abimin eşi ebe bugün yıkayalım mı dedi olur dedim. Güzelce yıkadı sonra da masaj yaptı. Bizimki kendini kaybetti açtı ama zorla azıcık emdi sonra uyudu kaldı öyleAy ben yıkadım valla lattecim ya. Rahatlayıp kaldı çocuğumsaçları ahenkle dans ediyor
Ya ben akşam termomixte tarttımAşkım benim drum bol su, ılık duş, mutlu anne, akdeniz tipi beslenme, helva, bebekle bol temas bide malt içecekler varya onlardan içebilirsin dedi. Ben arada süt sağıyorum uyarı olsun diye bide. Yağlı ağız sütü buzlukta şifa niyetine olsun diye masaj modunda falan sağıp uyarıyorum. Kilosunu çok merak ediyorum nerede tarttınız ya. Markete karpuz gibi tartmaya gitmemek için zor duruyorum
Bence öyle benim de fışkırmıyor ama bebek doyuyor o yüzden çok takmıyorum sağıyorum her bebek emdikten sonra illa çoğalacak ilk günlere göre arttı meselaÖylemi dersin
Maşallah canım.Canım herkesin fışkıracak diye bir şey yok. Ama şöyle sen ne kadar emszirirsen artacak. ben ilk 1 ayda ful emzirdim 2 saatte bir uyandırdım emzirdim geceleri o uyanınca emzirdim. Ememediği yerde sağdım. O süt orda kalmamalı. Sağmalısın ki yenisi gelsin. Bazen banyoda elimle sağdım peynirleşmesin diye. Bir kere mastit gibi oldu çok fena bir şey ateşlendim neredeyse. Extra su içiyorum. Bestlak ve humana kullanmıştım ilk 1 hafta o kadar. Benim maşallahı var. Bazen fışkırıyor da hatta bu iyi bir şey değil boğulur yutamaz diye vermedim/ ama öyle birinden emzirirlen diğerinden akmıyor. Bu arada en başta benim mememi kabulde etmedi red etti. Plastik uçlar koyup emzirdim uzun süre. Sonra kabul etti biberon vs kestik.
Bende öyle yapıyorum canım inşallah yetiyodur böylede devam eder hepimizimBence akmasına fışkırmasına hiç takılma. Dediğin gibi huzurluysa ve kilo alımı iyiyse oh mis o sür yetiyordur maşallah.
Ben daha kendime bir iki gündür geldim baş boyun ağrısındam ama gücüm yettiğince sağım yapacağım, oğlumda özellikle emzirme sonrası sağımla arttırabilmiştim sütümü. Doktor bestlak önerdi onu kullanıyorum. Bol su bir de öğün atlamadan yemek yemeye çalışıyorum
Ohhhhh mis gibiiiiAbimin eşi ebe bugün yıkayalım mı dedi olur dedim. Güzelce yıkadı sonra da masaj yaptı. Bizimki kendini kaybetti açtı ama zorla azıcık emdi sonra uyudu kaldı öyle
Bunu takipteyim ben de. Çok öneriliyor korse kullanımı ama nerden almak lazım bilmiyorum.Kızlaaaarrrr doğuran bacılarım korse naptınız taktınız mı ben almayı unuttum ne alayım yaa göbeğim boş dikişlerim acımıyor ama takmak istiyorum bişi. Geç kalmak istemiyorummmm
Ben takmıyorum sıcak dayanamıyorumKızlaaaarrrr doğuran bacılarım korse naptınız taktınız mı ben almayı unuttum ne alayım yaa göbeğim boş dikişlerim acımıyor ama takmak istiyorum bişi. Geç kalmak istemiyorummmm
Tek bir bildiğim var takmak lazımBunu takipteyim ben de. Çok öneriliyor korse kullanımı ama nerden almak lazım bilmiyorum.
Kızlaaaarrrr doğuran bacılarım korse naptınız taktınız mı ben almayı unuttum ne alayım yaa göbeğim boş dikişlerim acımıyor ama takmak istiyorum bişi. Geç kalmak istemiyorummmm
Ben daha doğurmadım ama temmuz annelerinde owli korseyi önerdiklerini okumuştum kızlar, ayarlanabilir bantlı olanlar rahat oluyormuş ben de attım favorilere bekliyorum. O göbekler gitmeliBunu takipteyim ben de. Çok öneriliyor korse kullanımı ama nerden almak lazım bilmiyorum.
Canım hiç öyle düşünme. Gayet normal. Benim yanıma akşam annem babam gelmişti niyetleri kalmaktı. Çok iyiyim doğurmam sancım yok bişeyim yok dedim 38+6da. Hatta eşim yıllık izin başlatacaktı başlatma dedim o da nöbetteydi. Sabah 5te suyum geldi uyurkenKızlar 38+1de hiçbir şekilde sancı/kasılma olmaması normal mi ya? Bebek de hareketli gayet. Ama bu haftalarda herkes kasılma yaşıyor, sancı hissediyor. Bende tık yok nedendir acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?