- 12 Mart 2019
- 16.344
- 35.840
- 598
Ah canım Rabbim yardımcın olsunBen yalnızım ve ne gecem var ne gündüzüm feci durumdayım gündüz dinlenme olayımda yok bakımlı olmayı bırak Aksam 8 den sonra benim vana açılıyor salya sümük ağlıyorum yorgunluktanumarım bu tempoya da alışırım..
Sütüm yetiyor mu emin değilim cünkü canım az gibi yani bana az geliyor sağım yapınca filan daAlmıyorsa senin sütün yeterli geliyordur belkide ben emzirirken sıkıntı yasamiyorum normal emiyor ama doydugu zaman resmen memeyi ağzına alınca tiksindiriyor kendisini.. neden mama yada biberondan vermeye çalışıyorsun ki ben kaçırmış olabilirim kusuruma bakma merakımdan soruyorum
Sagima çok güvenme çocukların damak yapısı o aletlerden daha kuvvetli ben bir kere denedim 30 cc gelmişti öyle çok uzulmustum ki ama çocuğu kontrole goturdugumde 1 kilo almisti.. çocuk doymuyorsa zaten hep huysuz olur ağlar sütüm yetiyor yetmiyor tasasina düşme bana biri sütüm varmı diye düşünme çocuğu bolca emzir o emdikçe zaten çoğalacak afrikalilari düşün onların sutu varsa bu bollukta senin hayli hayli olur demisti.. bende şuan acaba kilo alıyor mu diye düşünüyorum ama uykusu idare eder bez sayısı iyi kendimi rahatlatmaya cabaliyorum .. anne yüreği kilo aldığına dair o rakamları görmediği müddetçe rahat edemiyor sadeceSütüm yetiyor mu emin değilim cünkü canım az gibi yani bana az geliyor sağım yapınca filan da
Yaa valla içimi çok rahatlattın teşekkür ederim Allah razı olsunSagima çok güvenme çocukların damak yapısı o aletlerden daha kuvvetli ben bir kere denedim 30 cc gelmişti öyle çok uzulmustum ki ama çocuğu kontrole goturdugumde 1 kilo almisti.. çocuk doymuyorsa zaten hep huysuz olur ağlar sütüm yetiyor yetmiyor tasasina düşme bana biri sütüm varmı diye düşünme çocuğu bolca emzir o emdikçe zaten çoğalacak afrikalilari düşün onların sutu varsa bu bollukta senin hayli hayli olur demisti.. bende şuan acaba kilo alıyor mu diye düşünüyorum ama uykusu idare eder bez sayısı iyi kendimi rahatlatmaya cabaliyorum .. anne yüreği kilo aldığına dair o rakamları görmediği müddetçe rahat edemiyor sadece
Bu sağım konusu memeyi emdikten sonraki milimler mi yoksa memeyi emmeden mi bilmediğim için soruyorumBenimde 40 50 60 anca cıkıyo ama ne mama ne biberonla benim sütümü alıyor ben napıcam
Tez zamanda şifasını alıp evine döner insallah kuzumKizlar bebegimi yogun bakima yatirdilar. İdrar yolu enfeksiyonu halsizlik yaparmis o yuzden uyanip ememiyormus. Halbuki cis sayimiz iyi iki gunde 100 gr da almis amauyanip 1-2 dakika cekip bayilir givi uyuyakaliyordu. Yenidoganda antibiotik gozetim altinda veriliyormus kuzumsuz dondum eve cok agirima gitti. Minumum 5 gun kalacakmis kuzum arada gidip emziricem sutumu verecekler. Emzirmeye girdim yine 1-2 dakika cekti halbuki 60 ml mama verdiler onu icti sonra. Hakikaten hali yokmus cocugun. Kiyafetlerini verdiler bos puset elimde kiyafeti dondum eve cok agliyorum sutum kesilecek diye de cok korkuyorum
Allah tez zamanda kavuştursun sizi, tedavi olacak ve en kısa sürede çıkacak inşallahKizlar bebegimi yogun bakima yatirdilar. İdrar yolu enfeksiyonu halsizlik yaparmis o yuzden uyanip ememiyormus. Halbuki cis sayimiz iyi iki gunde 100 gr da almis amauyanip 1-2 dakika cekip bayilir givi uyuyakaliyordu. Yenidoganda antibiotik gozetim altinda veriliyormus kuzumsuz dondum eve cok agirima gitti. Minumum 5 gun kalacakmis kuzum arada gidip emziricem sutumu verecekler. Emzirmeye girdim yine 1-2 dakika cekti halbuki 60 ml mama verdiler onu icti sonra. Hakikaten hali yokmus cocugun. Kiyafetlerini verdiler bos puset elimde kiyafeti dondum eve cok agliyorum sutum kesilecek diye de cok korkuyorum
Ya bende aynı şeyi söyledim 15 günlük ama gözüyle takip ediyor, seslendiğimizde göz teması kuruyor, ve beklediğimden çok daha az uyuyor. Yeni nesil böyle galiba ve folik asit bebesi oldukları için eski bebeklere göre daha gelişmiş sürüm doğuyorlar sanırımKizlar 30 gunluk bebegin saatlerce uyanik kalmasi normal mi? Bu cücenin 40 gün uyumasi gerekmiyor mu ya.. hayir ya agliyo ya uyuyo ortasi da yok
İnşallah dediğin gibidir canımBu sağım konusu memeyi emdikten sonraki milimler mi yoksa memeyi emmeden mi bilmediğim için soruyorumne kadar sağım yapılsa da bebeğin çektiği kadar iyi çekmez süt hala vardır memede kaç ml olduğunu anlamak sanki imkansız gibi biraz boşa stres gibi geldi bana ya valla ne kadar stres yaptıkça okadar kötü geçiyor en iyisi stres yapmamak çok takılmamak tabi bebeğin aç kalındığından eminsek orası başka. Birde mesela ben bir göğüsten emzirirken diğeri sızlamaya başlayınca tamam diyorum süt kanalları açıldı (pompayı koyunca süt hemencecik akıyor kolayca diğer türlü güzel akmıyor )normal el pompası ile sağıyorum süt poşetine koyup buzluga kaldırıyorum lazım olur vs diye. Sonra süt akışı gittikçe azalıyor duruyor elimle kontrol edince süt gelmeye devam ediyor demekki bebek emse güzelce gelecek süt yani demek istediğim süt bitti sanıp stres etmiyorum çünkü bebeğin çektiği ile sağım yapmak asla bir olmaz düşüncem
Dün akşam tam 6 saate yakın uyanık kaldı huzursuz uykusu var ve dalamıyor çok belli atakmı ne çözemedimKizlar 30 gunluk bebegin saatlerce uyanik kalmasi normal mi? Bu cücenin 40 gün uyumasi gerekmiyor mu ya.. hayir ya agliyo ya uyuyo ortasi da yok
Arttırmak istiyorsan mutlaka power pump yöntemini uygula. Ben sarılık riski olduğunda sütüm yetmeyecek korkusuyla 3 gün günde 1 kez yapmıştım. Sonra nasıl azaltacağımı şaşırdım. Gerçekten işe yarıyor. 20 dk sağım 10 dk dinlen 10 dk sağım 10 dk dinlen 10 dk sağım 10 dk dinlen şeklinde yapıyordum.
asiba çok geçmiş olsun
Tez zamanda şifasını alıp evine döner insallah kuzum
Allah razi olsun kizlar cok sagolun. Dua edin daha kisa sure tutsunlar simdi 5 gun dediler odrar kulturu cikana kadar diye uzayabilirmis. Daha bugunden azaldi sutum de. Lohusa duasi kabul olur bizi de ekleyin dualarinizaAllah tez zamanda kavuştursun sizi, tedavi olacak ve en kısa sürede çıkacak inşallah
Saglik ocagindaki kiz sutun on kismi su arka kismi yag olur o yuzden iki kere ayni memeyi ver emzirmede demisti. Ben de sagarken ya komple bosaltiyorum bir memeyi ya da kuzu emdikten sonra sagip bosaltiyorum. Ama bir memenin arka kismini hep birakiyorum. Ben de lansinoh un eller serbest ini aldim cok guzel sagiyor hele bu donemde cok isime yaradi. Bir meme ile iki kere ust uste emzir otekini bosalt istersen. Sonra tam tersini yaparsin. Bu emzirme isi hep degisiyor eskiden de ikisini de her emzirmede emzir derlerdi c sekli vs yoktu makas yapardikKızlar benim aklımı çok karıştıran bi konu var. Sağım için emmeden önce mi sağmak gerek sonra mı? Ön süt son süt olayı falan varya benim aklım çok karıştı. Bi sayfa diyor ki süt süttür, başka sayfa diyor ilk emdiği sulu olur memeyi boşaltmaya yakın besleyici yağlı kısım kalır vs. E o zaman ilk sağsak daha yağlı süt mü kalacak vs ben hiç anlamadım beni aydınlatır mısınız? Arada bi sağıp buzluğa atmak istiyorum işe başlayınca lazım olacak diye. Ama ne zaman ve hangi kısmı sağmam gerekiyor bilemiyorum. Birde sağınca memem boş kalacak çocuk emmek istese aç kalacak diye korkuyorum. Mochi kablosuz cihazım var çok güzel memnunum ama ne zaman sağmam gerektiğini anlamadığım için ben cihaza bakıyorum cihaz bana
Ac kalınca da ayrı bir kriz.sakin aninda, tenten vs vermeyi deniyorum tuttuğu kadr ben de çıkamadım işin içinden.. kundagi da bıraktım.. eller disarda.dun gece emmeye başlamışEvet ne yazıkki
mamayı neyle verirsen ver yutmuyor bagırıyo anne sütünü biberonla bir iki almıştı şimdi onuda almıyor.
Belki aşırı aç kalınca alır bilmiyorum yani
Vardi bi sey dunaksam bizde de..9.gunluk..yatağa koyuyoruz hop ağlama.. doyamadi yavrum bi turlu icerde de disarda da..aldım aldim sarıldım.. elini tuttum uyurken skinlestirmekicin..kendime kizdim hep...Dün akşam tam 6 saate yakın uyanık kaldı huzursuz uykusu var ve dalamıyor çok belli atakmı ne çözemedim
Bugün deneyeceğim. Sabahtan beri su içiyorum şerbet kuru yemişle muhallebi yaptım yedim kafayı yedim.Arttırmak istiyorsan mutlaka power pump yöntemini uygula. Ben sarılık riski olduğunda sütüm yetmeyecek korkusuyla 3 gün günde 1 kez yapmıştım. Sonra nasıl azaltacağımı şaşırdım. Gerçekten işe yarıyor. 20 dk sağım 10 dk dinlen 10 dk sağım 10 dk dinlen 10 dk sağım 10 dk dinlen şeklinde yapıyordum.
asiba çok geçmiş olsun
Kesinlikle öyle ben hiç kasmadım mama biberon emzik meme hangisini alıcaksa alsın hangisiyle kilo alıyosa hayat banada onada kolay olacaksa öyle yaptım.Ac kalınca da ayrı bir kriz.sakin aninda, tenten vs vermeyi deniyorum tuttuğu kadr ben de çıkamadım işin içinden.. kundagi da bıraktım.. eller disarda.dun gece emmeye başlamış( emzik verdim artık..
Emzirecemm diye stres ettim bebeyi de( huzur odakliyim bugünden sonra...gerekirse biberon pompa..naabayimm
Vardi bi sey dunaksam bizde de..9.gunluk..yatağa koyuyoruz hop ağlama.. doyamadi yavrum bi turlu icerde de disarda da..aldım aldim sarıldım.. elini tuttum uyurken skinlestirmekicin..kendime kizdim hep...
Başak dolunayı var bugün. Dolunaylarda tutulmalarda bebeler etkilenir atak haftasındalarmış gibiDün akşam tam 6 saate yakın uyanık kaldı huzursuz uykusu var ve dalamıyor çok belli atakmı ne çözemedim
Aaa öylemii hiç anlamam o tarz şeylerden ama inanırım kızımın yükselenide başak onunla alakalımıydı acabaBaşak dolunayı var bugün. Dolunaylarda tutulmalarda bebeler etkilenir atak haftasındalarmış gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?