• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Yavaş yavaş herkes kendi kabuğuna çekiliyor telaşlar bebekle ilgilenme ihtiyacı gitgide artıyor 🤣bebisler uyurken ev işi telaşı, uyanık olduğu zamanda bizden ilgi istemeleri 😄
Ben işimin gitgide zorlaştığını hissediyorum. Çok zorlanıyorum
5. Sınıfa giden oğlumun okula alışma süreci, sınavların yaklaşıyor olması bu yüzden ona destek olma ugrasi
2. Sınıfa giden oğlumun ödev ve kitap okuma esnasında devamlı ona destek olmak zorunda olmam
2 buçuk yaşındaki oğlumun Bebek hareketlendikce kıskançlık seviyesinin artması(benim gozlemim), hareketliliğinin artması hatta tehlikeli boyutlarda olmasi (eğer boşta birakirsam pencereleri açarken yakalıyorum anlık olarak koltuk tepesinde, TV unitesine tırmanma vs )
Son kuzucugunda artık benden yanında oturup laf beklemesi laf beklemesede uyaniksa kesinlikle yalnız bırakamıyorum abisi yengeç gibi yanaklarini kapıyor 😬
Tabi bu kudurduklarin kendi aralarındaki kavgaları konusmuyorum beynim maaile bir araya gelince hata vermeye başlıyor 😬
Ev işi yemek işin içine katmiyorum bile 🤣
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Eskiden huniliyim diyordum artık benim deli gomlegimi getirin diyorum kisacasi😂

Yavaş yavaş herkes kendi kabuğuna çekiliyor telaşlar bebekle ilgilenme ihtiyacı gitgide artıyor 🤣bebisler uyurken ev işi telaşı, uyanık olduğu zamanda bizden ilgi istemeleri 😄
5. Sınıfa giden oğlumun okula alışma süreci, sınavların yaklaşıyor olması bu yüzden ona destek olma ugrasi
2. Sınıfa giden oğlumun ödev ve kitap okuma esnasında devamlı ona destek olmak zorunda olmam
2 buçuk yaşındaki oğlumun Bebek hareketlendikce kıskançlık seviyesinin artması(benim gozlemim), hareketliliğinin artması hatta tehlikeli boyutlarda olmasi (eğer boşta birakirsam pencereleri açarken yakalıyorum anlık olarak koltuk tepesinde, TV unitesine tırmanma vs )
Son kuzucugunda artık benden yanında oturup laf beklemesi laf beklemesede uyaniksa kesinlikle yalnız bırakamıyorum abisi yengeç gibi yanaklarini kapıyor 😬
Tabi bu kudurduklarin kendi aralarındaki kavgaları konusmuyorum beynim maaile bir araya gelince hata vermeye başlıyor 😬
bende de var bi ergen + bi tane de 5. sınıf
valla çocuklar kendi kendilerine yaşıyorlar evde. Bebişimde uyanıkken dediğiniz gibi hep konuşma arıyor 😂 allahtan konuşmayı çok seviyoruz ailecek 😂

Merhabalar doğum parası yattı mesajı geldi sistemde de görünüyor fakat bankaya gittim hesapta para yok dedi. Eylül 26 da yatmış gözüküyor sistemde böyle durumla karşılaşan var mı

bende de var bi ergen + bi tane de 5. sınıf
valla çocuklar kendi kendilerine yaşıyorlar evde. Bebişimde uyanıkken dediğiniz gibi hep konuşma arıyor 😂 allahtan konuşmayı çok seviyoruz ailecek 😂
Valla 2 çocuk falan neyse de 3. Ve sonrasini isteyenleri bana gönderin vazgeçiririm su durumumda konuşmama bile gerek yok yanimda bir iki saat dursun topuklarina baka baka kaçar 😬

Merhabalar doğum parası yattı mesajı geldi sistemde de görünüyor fakat bankaya gittim hesapta para yok dedi. Eylül 26 da yatmış gözüküyor sistemde böyle durumla karşılaşan var mı
İlk çocukların ödemeleri hesaplara geçmişti 2 ve üstülerin 1500 ödenekleri için bankacı henüz hesaplara geçmemiş dedi. Şimdilik kart veriyolar siz kartla çekiyosunuz

KIZLAR MERHABA bebeğini biberonla besleyem annelerim bebeğiniz kaç aylık ve günde kaç cc içiyor? Benim bebeğim 5 kilo normalde 700 içmesi gerekmiş ama 500lerde kalıyor
Benim bebeğim Prematüre 8 aylık doğdu. Şu an 3.5 aylık olması gereken 2.5 5600 gram yeterli denildi. Benim anne sütü ama sadece. Sizinki ne kadarlık ?

Kızlar nasılsınız bakalım belki 1 aydır hatta daha fazla oldu giremiyorum buraya aklıma gelmiyor. Minnoş beni yormuyor ama ablası 14 aylık o daha çok yoruyor sürekli peşinde koşmak gerekiyor. Ben emzirmeyi tamamen bıraktım ilkinde de aynısı oldu. Sütüm çok çok az ve artıramadım baya takviye de kullanmıştım.

Sma comfort veriyorum. Gaz damlası olarak sab simplex, probiyotik olarak bigaia kullanıyorum. D vitamini pedia d kullanıyoruz ilkinde de aynılarını kullandık zaten gaz damlası hariç. Sab simplex gözlemime göre iyi geliyor bebişe.

Ya harikasın 😁 en küçük bebiş de erkek mi yoksa? 4 çocuk büyütmüşsün resmen. Ben 2de bırakacağım sanırım. Gerçekten çocuk çok güzel bir şey ama çok da yorucu

Kızlar bebeğimin kakası 2 3 gündür yeşile çalmaya başladı , bazen sarıya yakın oluyor bazen yeşile, en son çok az kaka yaptı tamamen yeşil nerdeyse, neden oluyor çözemiyorum ya , benzer bi durum yaşayan var mı
Ben emzirmiyorum ama üşüttüğü günlerde yeşil oluyor. Büyük kızımda da öyleydi ayaklarını sıcak tutuyorum sonra normale dönüyor.
KIZLAR MERHABA bebeğini biberonla besleyem annelerim bebeğiniz kaç aylık ve günde kaç cc içiyor? Benim bebeğim 5 kilo normalde 700 içmesi gerekmiş ama 500lerde kalıyor
4 Ağustos doğumlu. Min 3 saat bekliyorum. Ama 4 saatte bir 120 olacak şekilde veriyorum. Mama ihtiyacı aslında kiloya göre doktora sorarsan ne kadar olması gerektiğini söyler. Bizimki 2 aylık kontrolde 6 kiloydu çok mama veriyorsun demişti doktor bana. Ama diğer türlü de ağladığı için azaltmadım hiç. 1-3 aylık bebeklerde 4 saatte bir olacak şekilde 120 ml olması yeterli yani saatte 30 ml içecek şekilde olmalı.

Aşı yaptıran arkadaşlar özel aşıları dışardan sipariş vermeden mi aldınız. Yani eczaneye önceden sipariş vermek mi gerekiyor. Süreç nasıl yarın iki aylık olacağız.
Ben özel hastanede yaptırıyorum canım. Her şeyi orda hallediyorlar ama sağlık ocağında yaptırmak istersen 1 gün önceden eczaneye sipariş ver ertesi gün getirtsinler sonra onu al hemen sağlık ocağına git. Hemen yapılması gerekiyor soğuk zincir ürün olduğu için bozulmaması lazım dışarda.
Kıslar rota aşısının farklı türleri varmış 2 tür kaç dozluk verdiler size yaa hangisini almak gerek bide kaç paramışşş
2 doz yapılıyor ama 6 aya kadar 2 dozun da yapılması lazım. Ya 2-4 ya da 3-5. Aylarda oluyor. 2.ay geçti zaten 3. Ayda mutlaka yaptır canım

Ben emzirmiyorum ama üşüttüğü günlerde yeşil oluyor. Büyük kızımda da öyleydi ayaklarını sıcak tutuyorum sonra normale dönüyor.

4 Ağustos doğumlu. Min 3 saat bekliyorum. Ama 4 saatte bir 120 olacak şekilde veriyorum. Mama ihtiyacı aslında kiloya göre doktora sorarsan ne kadar olması gerektiğini söyler. Bizimki 2 aylık kontrolde 6 kiloydu çok mama veriyorsun demişti doktor bana. Ama diğer türlü de ağladığı için azaltmadım hiç. 1-3 aylık bebeklerde 4 saatte bir olacak şekilde 120 ml olması yeterli yani saatte 30 ml içecek şekilde olmalı.
Aslında havalar soğuyana kadar hep sarıyken, soğuk olduğunu düşündükten sonra yeşil oldu sanki

Ayaklarını sıcak tutayım iyice , üşütüyor olabilir dediğiniz gibi

Back
X