Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Sagol kuzum haklısın takip edeyim bari tansiyonu kendim de evde. Doktorumda oyle diyecek muhtemelen. Herseyimiz yolunda olsun. Risksiz hamileler olalim

Çünkü bizde ne var, cocuga sebze verdin yemedi mi hemen alternatif bir corba veriliyor ek baska bir yemek birsey veriliyor.
Ama gördüğüm kadarıyla yabancilarda,sebze yemegi varsa o gün onu yemek zorunda. Istemezse aç kalır. Bizde bu durum bu sekilde yonetilmiyor. Biz vermesek anane babaneler veriyor birseyler. E ogreniyor cocuk ben sebze yemeyeyim nasilsa bisey gelecek diye.
Bide bizim ülkemizde mesela bir restoranda yemek yerken kendi kendine yemek yiyen bir cocuk etrafı kirletmesin diye annesinin ankastresi tutuyor. Çünkü etrafin yargilayici bakislari sagolsun. Yani bazi şeyler de aslında ulkenin olaylara yaklaşımı ile alakali sanki

Günaydın kızlar bende kızımı görmeden geliyorum 31+1 şuan boyu 43 santim kilosu 1800gr olmuş 38 haftalıkken doğum planlamasını yaptık doktorumla aksi bir durum olmassa inş bugün biraz inatçı çıktık zor poz aldık

Eklentiler

• IMG_9316.webp
    30,8 KB · Görüntüleme: 69
Canımm elbette canımız yanacak bunu hepimiz kabul ediyoruz ama ben hep sonrasına odaklanıyorum. Tecrübeli arkadaşlardan da dinlediğim hikayelerde hep bebek çıktığı an kucağına veriyorlar ya ağrı sızı kalmıyor diyorlar ya ben de hep gözümde canlandırıyorum oğlum doğmuş göğsüme koyuyorlar kokusunu çekiyorum bitti gitti diyorum. İyiye odaklanalım iyi olsun
Bu arada benim de canım tatlı ben o yüzden mesela sonuna kadar normal doğum istiyorum çünkü sezaryenin sonrası beni çok korkutuyor o ayağa kalkma evresi. En azından diyorum normal doğumda çıktığı an bitecek. Kesi ile ilgili de 34'ten itibaren perine masajı düşünüyorum, birçok hastada kesisiz ya da daha küçük kesi ile doğum yapılmış.
Günaydın canım
Kitap derya deniz ama ilk etap için hışırtılı kitaplar, aynalı kitaplar, kontrast kitaplar, dokun hisset kitapları, yırtılmayan kitaplar ve tummy time kitapları öneririm
Oyuncak ise;
Piyanolu oyun halısı, su oyun matı, tırtıl, parmak kuklaları, hışırtılı toplar, bez marakas, bez çıngırak, ses çıkaran çoraplar olabilir

Ben şöyle düşünüyorum kuzum, anne baba dışında fikirleri sorulmadıkça zaten kimse müdahale etmemeli burada bir anlaşalım bir de artık şu toplum baskısı sebebiyle yargılayıcı bakışları vs. de sallamamalıyız, benim mesela umrum olmaz. Çocuğum>> diğerleri. O yüzden dökmüş saçmış, birine zarar vermiyorsa toplanır hiç problem değil.
Belli bir noktaya kadar da ben o yabancılar gibi düşünüyorum habire yemediği şeylere alternatif sunmak yerine "acıkınca yer" kafasındayım

Kızlar son zamanlarda göğüslerimde hassasiyet var ilk trimester dönemi gibi, böyle damarlaşma olmuş, şiştiler sanki geçmişti hassasiyetleri, normaldir diye düşünüyorum, sıvı vs gelmiyor uçları falan belirginleşti epeyce

Ben oyuncak olarak ilk etapta bunları aldım.
Eğitici oyun kumandası 6+ aslında ama geçen eşim bimde görünce almış. Duyusal gelişim halkaları eksik sadece onu da bu hafta sipariş ederim

Eklentiler

• 1000164011.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 56
  • 1000164010.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 22
  • 1000164009.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 20
  • 1000164008.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 19
  • 1000164007.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 19
  • 1000164004.webp
    27 KB · Görüntüleme: 16
  • 1000164005.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 17
  • 1000164006.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 18
  • 1000164003.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 18
  • 1000164002.webp
    29,8 KB · Görüntüleme: 20
  • 1000164001.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 20
  • 1000164012.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 52
Kuzu süt doluyordur bence bu arada benden de hiç sıvı gelmedi ama aerola kısmı iyice koyulaştı ve büyüdü

Burdada mesela çocuk döküp kirletiyor ama anne yada baba döktüğünü temizliyor ben dışarda yiyorum çalışanın görevi para veriyorum temizleyecek mantığı olmuyor. Ama ülkedeki kişilerin yaklaşımı da etkili bencede. Ama dediğim gibi çocuğa bi alan bırakıyorlar kendine yetmesini sağlayacak becerilerini geliştirip keşfedecek ama çayıra salar gibi de bırakmıyorlar sürekli bi gözlem halindeler

Kuzu süt doluyordur bence bu arada benden de hiç sıvı gelmedi ama aerola kısmı iyice koyulaştı ve büyüdü

Ben de öyle düşündüm canım ya, hoşuma gidiyor inşallah sütüm olur diyorum hepimizin bol bol sütleri olsun ve yavrularımızı cuk cuk emzirelim inşallah

Herkesin doğum hikayesi daha korkutuyor aslında ne bileyim ben şöyle zor doğurdum böyle canım yandı diye çok yazan çizen oluyor ya acı yarıştırır gibi en çok kim canı yandıysa en iyi o doğurmuş gibi sinir oluyorum böyle şeyleri görünce geçen önüme düştü bi doktor doğum aslında o kadar da zor değil vs rahatlatıcı şeyler anlatmış doğumla korkmamakla ilgili yorumlara bi baktım herkes acı yarıştırmış ne kadar negatifi varsa yazmış öyle olunca geriliyorum. Ben ablamla kız kardeşimin doğumlarında yanındaydım ikiside 2-3güne ayaklandılar ikiside sezeryandı. Normalde de çatlama yada kesi durumu oluyor diye korkuyorum bi yanım normal istiyor çünkü sonra toparlaması daha rahat olur diye düşünüyorum hani bi o gün ağrım olur sonra rahat ederim diye ama benim ilk hamileliğim bu doğumdaki sancının boyutunu bilmiyor ve kestiremiyorum o yüzden dayanamazmışım gibi de geliyor iyi düşünmek istiyorum tabiki hepimizin doğumu acısız ağrısız kolay oldun inşallah

Bu arada alternatif sunmayınca gayet her yemeği yiyorlar çünkü bizde yeğenlerimde öyle yaptık hep bizde kaldıkları zamanda da anne babalarının vermeyin dediklerini zaten vermedik ama özellikle sebzeli yada çocukların çok sevmediği yemekleri yemediğinde yerine şunu verelim olmadı çünkü onu yemezse aç kalacağını bildiği için bi şekilde yiyorlardı. Birde yerken daha eğlenceli boyuta taşımaya çalıştık yeri geldi bişeye benzettik yeri geldi eğlenceli hikaye uydurduk. Bazen babam torunları da yesin diye yarış yapalım kim önce bitirecek dedi teşvik etti falan hiç yemek seçmiyorlar. Yemek seçenle yaşamak çok zor oluyor

Bende henüz öyle hassasiyet yok ilk trimesterde çok hassaslaşmıştı şimdilik şişlik vs de yok ama bazen uçlarında ağrı oluyor belirginleşme henüz yok gibi

Amin arkadaşım, benim de ilk doğumum olacak o yüzden tecrübem yok sadece okuyor, araştırıyorum. Tabiki sezaryen de olabiliriz; baştan bunu da tercih edebiliriz ya da sağlıksal olarak bu uygun olur. Ama ben mümkün olduğunca doğal olan bir doğum istiyorum. Bizim bedenimiz yaradılış olarak buna hazır zaten. Bence doktorumuzu, ebemizi dinleyerek, öncesinde perine masajı, pilates gibi kolaylaştırıcı şeyler yaparak biz bunu başarırız

Son haftalar gelmeden bişey deyip seçmek de pek mantıklı gelmiyor çünkü normal diye düşünüp istesekte bazen bebek yada annenin durumu elverişli olmuyor normalde olsa sezaryende olsa sonuç olarak doğum yapmış anne olmuş oluyoruz biri diğerinden daha kolay değil her bünye farklı sonuçta. Sadece istemsizce geriliyor ve korkuyorum zaman yaklaştıkça hani o an ne hissederim diye düşünüyorum bebekle ilk buluşma anımı falan hayal ediyorum yani hani böyle kucağına alıp kokusunu hissedince bütün acım geçecek biliyorum ama elimde değil işte masajdı spordu bakcaz artık bişeyler yapcaz

Canım, doğum çok güzel bir olay, o kadar güzel ki, ne acı, ne sızı, ahh o ilk sesini duyuyorsun ve sana getiriyorlar ki, dünyanın sesi kesiliyor bir an da diyorsun ki sadece bebeğim ve ben varız, her türlü doğum çok kutsal, vajinal doğum da öyle sezeryan doğum da öyle, hiçbirinin birbirine ne üstünlüğü var, ne de kıyas düzeyi, ikisi de mucizevi bir olay, bizler güçlü anneleriz hiç endişelenme, şu an sen bunları düşünüyorsun hele bebeğini bir gör, doğsun, hiç acı vs düşünmeyeceksin, aşık olacak o yumuk suratına

canımm
Bende ilk hamileligim de neler yaşıycam neler olucak diye düşünüp durdum rüyalarima bile girerdi
ama biz anneyiz inan çekilecek agrı da herseyde o kadar cabuk geciyor ki sona o mutluluga odaklandıgımz icin..
bebegi düşünüyorsun sonra ameliyathaneye giderken kendini dusunuyorsun hepsi cok kısa sürüyor bir bakmşsn oda da miss koku eşligin de bebegini emziriyorsun
dogum bu bir can dünyaya getiricez dogum şekli ne olursa olsun kolay degil tabi ki ama cok kısa asla dayanılmıycak agrılar degil hepsi bir anlık oluyor
hic neler yasiycam neler cekicem diye dusunmeyin hep sonu düşünün o en guzelll anı düşünün
herkezin dogum hikayesi farkli kendine özgü hatta her cocugun da yaşadıgı dogum hikayesi bile farklı
benim kızım da oglum da cok farkliydi dogumum simdi kızım da neler yasiycam bilmiyorum hic dusunmekte istemiyorum doguraym emzireym evimize getireym saglıkla büyüsün istiyorum sadece oralara odaklıym
sende rahat ol hicbirseyi kotu dusunme inan hersey guzel olucak burda gaz nasil cıkaralm emzirme saatiniz ne kac kat giydirdinz konulari konuscagimz gunler sayılı

Ben oyuncak olarak ilk etapta bunları aldım.
Eğitici oyun kumandası 6+ aslında ama geçen eşim bimde görünce almış. Duyusal gelişim halkaları eksik sadece onu da bu hafta sipariş ederim
Çook teşekkür ederim çok sağ ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…