- 16 Eylül 2024
- 8.840
- 8.656
- 118
- Konu Sahibi annabelica
-
- #45.801
Canım benimm çok teşekkür ederimCanım chat GBT ye attım böyle diyor
3harfliler musallat olur olayından değil ama bizde şey derler lohusanın 40gün mezarı açık olur o yüzden yalnız bırakılmaz diye onunda sebebi sanırım lohusa depresyonu vs yaşayanlar oluyor ya bide hem anne hem bebek bağışıklığı düşmüş oluyor enfeksiyon kapma vs o yüzden yani bizim yörede 3harfliyle alakası yok. Ama sanırım bu lohusayı yalnız bırakmama olayı her yerde var dünyanın bi ucunda bambaşka kültürde ailemden uzak doğum yapacağım mesela burda da ya lohusa bakım merkezinde yada evde bakıcıyla geçiriliyor bu süreç ama ben evimde yabancı birini istemediğim için bakım merkezi daha mantıklı geldi en azından iki haftası orda geçerse 2 haftayıda eşimle arkadaşımla vs geçiririm dedik hem toparlanma hem alışma sürecinde.Ya zaten 100 gün evden çıkamayacaksın deseler insan otomatik olarak bunalıma gireryani çok şükür tr de artık 40 muhabbeti aşılıyor gibi bide şey derler ya lohusa 40 gün tek bırakılmaz 3 harfliler musallat olur insanları ne korkutmuşlar://
Şuan bunu dedin içime kuşku düşürdünEvet evet benimçok istiyorum kurutmada güzelce kurutmayı. Ama ben beceremedim arkadaşlarım, baya küçüldü kıyafetler Ütüden sonra da eskisi gibi olmadı sanki. O yüzden risk alamadım gerisine. Doğduktan sonra bebişimin ölçüsüne göre karar veririm dedim. Bir de biraz büyük alarak ilerlerim yoluma.
Ama askıda kurutma olayını pek sevmiyorum, içime de sinmiyor, o yüzden deneyen ve küçültmeden yıkayıp kurutan olursa hangi ayarda yaptığını söylesin bize please
Protein kaçağının olması önemli bir durum olabilir canım var mı yok mu ben anlamadım ama ben de aynı şeyleri yaşadığım için söylüyorum tansiyon takibi yapmalısın, 14 9 olunca tehlikeli oluyor , olursa da doktoruna bildir sen yine de.Tansiyonum normal çıkıyor 12-8 13-7 13-8 falan. Bu seviyelerde kuzum.
Ay deme öyle seyler Allah korusunönemli bir durum degildir ya amin amin aminnnn
Kac olmustu tansiyonun ?
Kardeşim çoban kremi fiye bi krem var onu kullanıyordu tam adını bilmiyorum o çok iyiydi ya ciddi anlamda iyi bu arada hem bebek hem yetişkinde kullanılabiliyordu.Ben Bepanthol aldım canım diğer çocuklarımda da kullanmıştım
Eskiler dediyse mutlaka bildikleri vardır. Bu arada bende asla inanmam böyle şeylere ama oğlumda birileri sürekli yanımda kaldı sağolsun annem kayınvalidem vs bence bırakın kalmak isteyen kalsın bende benzer bir durum yaşamıştım ama psikolojik olduğunu düşünüyorum çünkü uykusuz kalıyorsunuz yani uyusanizda aklinizda hep bebeğiniz var o yüzden bazen kötü rüyalar görülebilir de.ben buna yorumlamiştim, ama emin olun o 40 gün ne kadar zor olsa da hayatımın en güzel günleriydi oyyyyYa zaten 100 gün evden çıkamayacaksın deseler insan otomatik olarak bunalıma gireryani çok şükür tr de artık 40 muhabbeti aşılıyor gibi bide şey derler ya lohusa 40 gün tek bırakılmaz 3 harfliler musallat olur insanları ne korkutmuşlar://
Bence bu biraz bizim kültürde evlat kaç yaşına gelirse gelsin çocuk diye bakıyoruz çok korumacıyız o yüzden. Yurtdışındakiler çocuğun mikrobada ihtiyacı var diye bakıyor bence diğer bir konu ise yurtdışında parklar vs iyi temizleniyor diye düşünüyorum. Onun dışında sakınılan göze çöp batar misali bizim komşumuz çocuğuna kışın bile çorap giydircem üstüne ceket diye peşinden koşmazdı ayağı üşüse kendi giyer derdi ki çocuk hiç hasta olmazdıAma bence bizimki daha iyi kanka
Gerci yabancilarda da bebetolar daha az hasta oluyo
Kaydiraklari yalıyor bebeleri bazen atiyorlar ya nette inf.lar. bizimkiler oyle bisey yapsa analar olarak dillerine dezenfektan sıkarız
Aminn inşallah canımmCanım benimm çok teşekkür ederimzaten doktorum az besleniyorsun yemeyi artır dedi.
Bide enfeksiyonum vardi antibiyotik kullandim. Allahım beterinden korusun hersey yolunda olsun
Bende çok yalnız kalma taraftarı değilim uykuya düşkün değilim ama ilk zamanlar çok uyku bölünüyor ya yarım yamalak uyunuyor insan az uyuyunca bazen rüyayla gerçeği ayırt edemiyor gibi oluyor bi sersemlik olur ya hani üstüne hormonlar falan farklı o yüzden tek kalmamak destek almak tabiki önemli ama tabi ki dışardan hiç tanımadığım bakıcı evde dolaşsın istemem yaniEskiler dediyse mutlaka bildikleri vardır. Bu arada bende asla inanmam böyle şeylere ama oğlumda birileri sürekli yanımda kaldı sağolsun annem kayınvalidem vs bence bırakın kalmak isteyen kalsın bende benzer bir durum yaşamıştım ama psikolojik olduğunu düşünüyorum çünkü uykusuz kalıyorsunuz yani uyusanizda aklinizda hep bebeğiniz var o yüzden bazen kötü rüyalar görülebilir de.ben buna yorumlamiştim, ama emin olun o 40 gün ne kadar zor olsa da hayatımın en güzel günleriydi oyyyy
Canlar biz mentali güzel tutacağız, arada nefes almaya dışarı çıkacağız, böyle şeylere inanmayacağız mutlu mesut evlatlarımızı büyüteceğiz3harfliler musallat olur olayından değil ama bizde şey derler lohusanın 40gün mezarı açık olur o yüzden yalnız bırakılmaz diye onunda sebebi sanırım lohusa depresyonu vs yaşayanlar oluyor ya bide hem anne hem bebek bağışıklığı düşmüş oluyor enfeksiyon kapma vs o yüzden yani bizim yörede 3harfliyle alakası yok. Ama sanırım bu lohusayı yalnız bırakmama olayı her yerde var dünyanın bi ucunda bambaşka kültürde ailemden uzak doğum yapacağım mesela burda da ya lohusa bakım merkezinde yada evde bakıcıyla geçiriliyor bu süreç ama ben evimde yabancı birini istemediğim için bakım merkezi daha mantıklı geldi en azından iki haftası orda geçerse 2 haftayıda eşimle arkadaşımla vs geçiririm dedik hem toparlanma hem alışma sürecinde.
Benim bi arkadaşımı annesi titizlikten çocukluğunda tursille yıkarmışBir keresinde annem hastanede bir kadınla konusmus, kadin tedavi görüyormuş sebebide dislerini çamaşır suyuyla fircalamis ve dis etleri cok feci olmus. Annem o olaydan sonra baya bir süre camasir suyuna mesafe koymuştu.
Simdi benim yanimda oluyor hafta icleri, evde surekli bir camssir suyu kokusuanne diyorum kafam guzel olacak kapilari kapattt.
Zevk aliyor ya onun kokusundan
Geçen evde bitmisti siz almayacaksaniz ben gidip alacam diye beni tehdit ediyorduhemen siparis verdim gelsin diye.
Sende de mi protein kacagi olmustu canım?Protein kaçağının olması önemli bir durum olabilir canım var mı yok mu ben anlamadım ama ben de aynı şeyleri yaşadığım için söylüyorum tansiyon takibi yapmalısın, 14 9 olunca tehlikeli oluyor , olursa da doktoruna bildir sen yine de.
Sagol kuzum yazacagim doktoruma bakalim onemli bir durum degildir umarim kiAminn inşallah canımmDoktorunla görüş istersen o daha iyi bilgilendirir seni inşallahda kötü bir şey çıkmaz
Birazda salmak lazim yaa. Cokta üstüne düşmemek lazim ama iste pek mümkün olmuyorBence bu biraz bizim kültürde evlat kaç yaşına gelirse gelsin çocuk diye bakıyoruz çok korumacıyız o yüzden. Yurtdışındakiler çocuğun mikrobada ihtiyacı var diye bakıyor bence diğer bir konu ise yurtdışında parklar vs iyi temizleniyor diye düşünüyorum. Onun dışında sakınılan göze çöp batar misali bizim komşumuz çocuğuna kışın bile çorap giydircem üstüne ceket diye peşinden koşmazdı ayağı üşüse kendi giyer derdi ki çocuk hiç hasta olmazdı
Benim bi arkadaşımı annesi titizlikten çocukluğunda tursille yıkarmışpeeling etkili oluyomuştur heralde
Ben aşırı pozitif iyi düşünen hep iyi yönünden bakan bir insanımdır bu yüzden herkes sen hep böyle sakin olup iyi düşünüp iyiyi evrene enerji diye gönderdiğinden hiç kötü bişeyle karşılaşmıyorsun derler ama dün doğum yapacağım anı düşünüp korkumdan ağladım yapamıcakmışım gibi yetersizmişim gibi hissettim ne bileyim hani canım çok tatlıdır acı eşiğim düşüktür o yüzden normal doğumu yapamam gibi geliyor sezaryanda da o atılan kesiden korkuyorum yani sonuçta ameliyat dikiş falanCanlar biz mentali güzel tutacağız, arada nefes almaya dışarı çıkacağız, böyle şeylere inanmayacağız mutlu mesut evlatlarımızı büyüteceğiz
Evet canım 36 haftalıkken 14 9 a çıktı tansiyonum doktorum hastaneye geçmemi söyledi orda tabi strestende 16 10 oldu ve acil sezeryana alındım ama hastane de öğrendim protein kaçağı varmış falan o yüzden şimdi riskli gebelik gözüktüğüm için takibim yapılıyor keşke mesela önceden bilseydim senin şimdi takibinin yapılması gayet güzel bir şey gönlünü ferah tut sen stres yapma ki tansiyon vs yükselmesin bende takip ediyorum sürekliSende de mi protein kacagi olmustu canım?
Doktoruma yazcam canım bakalim o ne diyecek. Tansiyon aletini görünce bana geliyolar zaten...
Bencede salmak lazım diye düşünüyorum bide burda mesela çocukların yemek yediğini görüyorum bizim çocuklar ıspanak brokoli falan yemez ya çok iştahlı yiyorlar restoranda bakıyorum çocuk önüne önlüğünü kendi takıyor iştahlı tabağından yemek yiyor falan ama bunu çocuğun özgüvenini zedelemeden müdahele ederek alıştırıyorlar diye düşünüyorum hani kendi keşfetsin ama başkalarına da zarar vermeden etkilemeden gibiBirazda salmak lazim yaa. Cokta üstüne düşmemek lazim ama iste pek mümkün olmuyor
deneyelim
Anladım canımEvet canım 36 haftalıkken 14 9 a çıktı tansiyonum doktorum hastaneye geçmemi söyledi orda tabi strestende 16 10 oldu ve acil sezeryana alındım ama hastane de öğrendim protein kaçağı varmış falan o yüzden şimdi riskli gebelik gözüktüğüm için takibim yapılıyor keşke mesela önceden bilseydim senin şimdi takibinin yapılması gayet güzel bir şey gönlünü ferah tut sen stres yapma ki tansiyon vs yükselmesin bende takip ediyorum sürekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?