Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
3harfliler musallat olur olayından değil ama bizde şey derler lohusanın 40gün mezarı açık olur o yüzden yalnız bırakılmaz diye onunda sebebi sanırım lohusa depresyonu vs yaşayanlar oluyor ya bide hem anne hem bebek bağışıklığı düşmüş oluyor enfeksiyon kapma vs o yüzden yani bizim yörede 3harfliyle alakası yok. Ama sanırım bu lohusayı yalnız bırakmama olayı her yerde var dünyanın bi ucunda bambaşka kültürde ailemden uzak doğum yapacağım mesela burda da ya lohusa bakım merkezinde yada evde bakıcıyla geçiriliyor bu süreç ama ben evimde yabancı birini istemediğim için bakım merkezi daha mantıklı geldi en azından iki haftası orda geçerse 2 haftayıda eşimle arkadaşımla vs geçiririm dedik hem toparlanma hem alışma sürecinde.

Şuan bunu dedin içime kuşku düşürdün o zaman şey yapayım ilk sıfırları değilde kullanılmış olanları yıkayayım baktım bişey olmuyor ayar söylerim ama kumaşın türü ve yapısı da etkili olur diye düşünüyorum

Tansiyonum normal çıkıyor 12-8 13-7 13-8 falan. Bu seviyelerde kuzum.
Ay deme öyle seyler Allah korusun önemli bir durum degildir ya amin amin aminnnn
Kac olmustu tansiyonun ?
Protein kaçağının olması önemli bir durum olabilir canım var mı yok mu ben anlamadım ama ben de aynı şeyleri yaşadığım için söylüyorum tansiyon takibi yapmalısın, 14 9 olunca tehlikeli oluyor , olursa da doktoruna bildir sen yine de.

Eskiler dediyse mutlaka bildikleri vardır. Bu arada bende asla inanmam böyle şeylere ama oğlumda birileri sürekli yanımda kaldı sağolsun annem kayınvalidem vs bence bırakın kalmak isteyen kalsın bende benzer bir durum yaşamıştım ama psikolojik olduğunu düşünüyorum çünkü uykusuz kalıyorsunuz yani uyusanizda aklinizda hep bebeğiniz var o yüzden bazen kötü rüyalar görülebilir de.ben buna yorumlamiştim, ama emin olun o 40 gün ne kadar zor olsa da hayatımın en güzel günleriydi oyyyy

Ama bence bizimki daha iyi kanka
Gerci yabancilarda da bebetolar daha az hasta oluyo
Kaydiraklari yalıyor bebeleri bazen atiyorlar ya nette inf.lar. bizimkiler oyle bisey yapsa analar olarak dillerine dezenfektan sıkarız
Bence bu biraz bizim kültürde evlat kaç yaşına gelirse gelsin çocuk diye bakıyoruz çok korumacıyız o yüzden. Yurtdışındakiler çocuğun mikrobada ihtiyacı var diye bakıyor bence diğer bir konu ise yurtdışında parklar vs iyi temizleniyor diye düşünüyorum. Onun dışında sakınılan göze çöp batar misali bizim komşumuz çocuğuna kışın bile çorap giydircem üstüne ceket diye peşinden koşmazdı ayağı üşüse kendi giyer derdi ki çocuk hiç hasta olmazdı

Canım benimm çok teşekkür ederim zaten doktorum az besleniyorsun yemeyi artır dedi.
Bide enfeksiyonum vardi antibiyotik kullandim. Allahım beterinden korusun hersey yolunda olsun
Aminn inşallah canımmDoktorunla görüş istersen o daha iyi bilgilendirir seni inşallahda kötü bir şey çıkmaz

Bende çok yalnız kalma taraftarı değilim uykuya düşkün değilim ama ilk zamanlar çok uyku bölünüyor ya yarım yamalak uyunuyor insan az uyuyunca bazen rüyayla gerçeği ayırt edemiyor gibi oluyor bi sersemlik olur ya hani üstüne hormonlar falan farklı o yüzden tek kalmamak destek almak tabiki önemli ama tabi ki dışardan hiç tanımadığım bakıcı evde dolaşsın istemem yani

Canlar biz mentali güzel tutacağız, arada nefes almaya dışarı çıkacağız, böyle şeylere inanmayacağız mutlu mesut evlatlarımızı büyüteceğiz

Benim bi arkadaşımı annesi titizlikten çocukluğunda tursille yıkarmış peeling etkili oluyomuştur heralde

Sende de mi protein kacagi olmustu canım?
Doktoruma yazcam canım bakalim o ne diyecek. Tansiyon aletini görünce bana geliyolar zaten...

Birazda salmak lazim yaa. Cokta üstüne düşmemek lazim ama iste pek mümkün olmuyor
Benim bi arkadaşımı annesi titizlikten çocukluğunda tursille yıkarmış peeling etkili oluyomuştur heralde
deneyelim

Canlar biz mentali güzel tutacağız, arada nefes almaya dışarı çıkacağız, böyle şeylere inanmayacağız mutlu mesut evlatlarımızı büyüteceğiz
Ben aşırı pozitif iyi düşünen hep iyi yönünden bakan bir insanımdır bu yüzden herkes sen hep böyle sakin olup iyi düşünüp iyiyi evrene enerji diye gönderdiğinden hiç kötü bişeyle karşılaşmıyorsun derler ama dün doğum yapacağım anı düşünüp korkumdan ağladım yapamıcakmışım gibi yetersizmişim gibi hissettim ne bileyim hani canım çok tatlıdır acı eşiğim düşüktür o yüzden normal doğumu yapamam gibi geliyor sezaryanda da o atılan kesiden korkuyorum yani sonuçta ameliyat dikiş falan

Sende de mi protein kacagi olmustu canım?
Doktoruma yazcam canım bakalim o ne diyecek. Tansiyon aletini görünce bana geliyolar zaten...
Evet canım 36 haftalıkken 14 9 a çıktı tansiyonum doktorum hastaneye geçmemi söyledi orda tabi strestende 16 10 oldu ve acil sezeryana alındım ama hastane de öğrendim protein kaçağı varmış falan o yüzden şimdi riskli gebelik gözüktüğüm için takibim yapılıyor keşke mesela önceden bilseydim senin şimdi takibinin yapılması gayet güzel bir şey gönlünü ferah tut sen stres yapma ki tansiyon vs yükselmesin bende takip ediyorum sürekli

Günaydıın güzel bir hafta olsun hepimize
Ya kızlar ilk 3 ay ya da 6 ay için hangi kitap ve oyuncakları aldınız? Yani aslında kitap olarak daha ileri zamanları da bilmek istiyorum ama çok derin bir konu olur. O kadar çok şey çıkıyor ki karşıma doğru tercih hangisi aklım aşırı karıştı sirinm bu konuda senin birikimin çok işe yarayabilir diye düşünüyoruum

Birazda salmak lazim yaa. Cokta üstüne düşmemek lazim ama iste pek mümkün olmuyor

deneyelim
Bencede salmak lazım diye düşünüyorum bide burda mesela çocukların yemek yediğini görüyorum bizim çocuklar ıspanak brokoli falan yemez ya çok iştahlı yiyorlar restoranda bakıyorum çocuk önüne önlüğünü kendi takıyor iştahlı tabağından yemek yiyor falan ama bunu çocuğun özgüvenini zedelemeden müdahele ederek alıştırıyorlar diye düşünüyorum hani kendi keşfetsin ama başkalarına da zarar vermeden etkilemeden gibi

Günaydın kızlar
Güzel bir hafta başlangıcı yapalım inşallah

babylovee tek başına idrarda protein kaçağı manalı olmaz, tansiyon takibi yapmalısın, bir de örnek veriyorum mesela benim normalim 9-5 10-6 12 herkes için kabul gören bir değer olsada benim için yüksek bir tansiyon geçen doktoruma söyledim, sorun yok kontrol edelim dedi, benim de preklamsi riskim var yanında da kolestaz tabi, ikisi birbirinden çok farklı şeyler, hiç bunları dert etme

sepide canım de ben de mammauranın nemlendiricisini aldım, hatta indirim vardı 3 al 1 öde mi ne çok da uyguna gelmişti

P Pembepapatyaa canım ben de hazırlıklarımı yavaştan yapıyorum çünkü bende riskli gebeyim, erken doğum öyküm var, bu hafta hurçlayacağım inşallah hatta

suuuduru68 kız nasıl titiz değil Türk anaları, milliyetçi damarım kabardı bak Deli derecesinde titizlikle bilinirler

Anladım canım umarım ki bizde bir sorun olmaz. Daha haftamız küçük. Biraz daha ilerleyelim oglumla. Stresten uzak durmak lazım. Rahat bir kafa lazım
Dedigin gibi tedbirli olmak iyidir iyiki de basılmış o zaman buna.
Hersey yolunda gidecek sonsuuuz inanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…