Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar, tam böyle göğsümün altı, sanki kaburgalarım orayı ezmiş gibi ağrıyor, nefes alırken zorlanıyorum, nasıl tarif etsem sanki böyle ham ağrısı gibi, bunuda gidince doktoruma soracağım sanırım masa başı iş yaptığım için karnım artık darlık veriyor bana 😑
Bu ağrının acının yanmanın adı her neyse bende de var benim mememin altında ucu olmayan içinde süt bezi bile olan aksesuar meme var çünkü hamileleik sebebiyle ödem topluyormuş. Geçtiğimiz hafta işten gelince yatınca idare edebiliyordum ama artık bu hafta full yanma acıma aprıma şikayetleri var. Yağ ile masaj yapıyorum veya soğuk kompleks. Bebişimin ayakları aşağıda aslında benimki onunla da alakalı değil. DErim aşağı doğru çekiliyormuş gibi. SAnırım artık göbeğimin iyiden iyiye büyümüş olması. Allah son aylarımızda yardımcı olsun inşallak

Yaklaşık 2hafta önce izne çıkacağını ilk söylediğinde seni hastanedeki diğer arkadaşıma söyleyeceğim ve sana numarasını vereceğim demişti. Önemli olan takip sezaryen herkes yaptırır demişti. Ama sonra bu su azlığı gündeme gelmeye başladı ve bugün de gitmeden doğuma alabilirim seni deyince biz bi tedirgin olduk açıkçası. Galiba bi üçüncü göz görsün isteyeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz.
Evet ya bi 3. Doktorla görüşürseniz sanki içinizde rahat eder gibi rabbim sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin

Merhaba kızlar
Bizde durumlar çok iyi değil maalesef. Bugün 34+4üz ve artık haftada 2 kontrole gidiyorum ve son 3 kontrolde oğlumun iyice aşağılara indiğini öğrendik. Daha da kötüsü suyu çok azalmış. Hatta bugün doktor bitmek üzere gibi bir şey dedi. Bugün 2doz ciğer geliştirici iğne oldum. Yarın 2doz daha olacağım.
Açıkçası benim içim rahat etmedi ve şehir hastanesinde perinatologa gittik bir de. O da evet oğlumunun suyunun biraz daha az olduğunu ama yine de normal kabul edilebileceğini söyledi. Kağıda da öyle yazmış zaten. Salı günü tekrar kendi doktoruma kontrole gideceğiz ve doktor bugün haftaya alabiliriz gibi konuştu. Benim canımı sıkan şey şu ki ben Salı 35+1de kontrole gideceğim, doktorum Perşembe izne çıkıyor ve 10gün olmayacak. O yüzden riske atmayıp doğum yaptırmak mı istiyor acaba diye düşünüyorum. Kiloları çok az ve ben kalabildikleri kadar anne karnında kalsınlar istiyorum. Kontrolde doktoruma başka bir doktorun sezeryan ameliyatıma girmesinde bir sakınca olmadığını ve risk yoksa kalabildikleri kadar kalmalarını istediğimi söyleyeceğim. En azından 36+ ları görmek istiyorum.
kuzum gecen birtane fenomen attım onunda ikizleri 34.haftada doğdu acil aldılar bebişleri hiç korkulcak bişey olmadı endişelenme eğer doktorun suyun azaldı diyorsa vardır bir bildiği😕 korkma bebişlerin 35.haftalık olcaklar haftaya sen doktorunu dinle canım benim🌸🩷

kuzum gecen birtane fenomen attım onunda ikizleri 34.haftada doğdu acil aldılar bebişleri hiç korkulcak bişey olmadı endişelenme eğer doktorun suyun azaldı diyorsa vardır bir bildiği😕 korkma bebişlerin 35.haftalık olcaklar haftaya sen doktorunu dinle canım benim🌸🩷
Ben de bu şekilde düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum 🙏🏻

Kuzu zaten Salı günğ gideceğiz kendi doktoruma ve ona gidene kadar biz gideriz bir doktora daha
Canım öncelikle endişeni çok iyi anlıyorum, Allah yardımcın olsun sağlıkla zamanında kavuşun inşallah🙏🤍
Doktorumuzun izne çıkmasıyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum, 3 haftadır bugün kontrolde dahi artık kimin doğurtacağı önemli değil dedi bana yine. O yokken bende 35 oluyorum. O kısma hiç takılmıyodur buna emin olabilirsin. Ha suyunun azalması onda fazla endişeye sebep olur, pimpiriklenir, risk yokken dahi en ufak riske atmak istemediği için haftaya almak istemiştir ona bişey diyemem.
Şehir hastanesiyle su ve kilo ölçüm farkına gelecek olursak şuan bizim doktora git yada şuan tekrar şehir hastanesine git kendi söyledikleri değerden bile farklı değer söyleyebilir ikisi de. Kiloda her zaman yanılma payı var keza suda da. Burada çoğu arkadaşta da gördük. Naçizane fikrim Salı günü hocam ben hergün geleyim kontrole 3 5 günse bile durabildikleri kadar dursunlar, şuan cok riskli durum yoksa kalsın bebeklerim demen açıkça. Cevaba göre kafanda şekillenir zaten karar.
Mesela şehir hastanesi herşey normal dedi diyosun ama yatış önermiş bu da bana pek normal gelmedi açıkcası. Demek ki risk yok diye bişey yok aslında.
Hayırlısı olsun inşallah üçünüz için de 🥰

İnsan gerçekten yoruluyor hafta ilerledikçe, benim annem ablam ve kvalidem yakın oturuyor sağolsunlar haftada 1 dolaşıp iş varsa yapıyolar iş birikmediği için günlük işlerim oluyor sadece son temizlik için kadın gelir diye düşünmüştüm ama ona da üçümüz aynı anda geliriz dediler öyle halletcem sanırım
Canım ne kadar şanslısın maşallah.. Bütün eş dost akrabaya 1000 km uzaklıkta olan ben içim buruk okudum😌senın adına çok sevindim. Allah onlardan razı olsun

Aa evet hışırtılıysa olmaz tabi, zaten fiyatı da uygun bişeymiş. Hiç gerek yok iptal 😅
E bebekte alt değiştirme örtüsü degil de kaydirmaz bantlı yatak koruyucu örtü de satılıyor arkadaşlar o hisirtili da değildir bence yatağa özel olduğu için araştırın isterseniz kullananı çok

Selam herkese 💜
Bugün itibariyle 32. Haftadayim, ve iş yeri çalışabilir raporu istediği için onu aldım. Bahçeköydeki Şişli Etfal polikliniğine gittim. Doktor gelişimi önde buldu, karın ölçüsü okey ama kafa büyük gibi de şeker takibi önerdi.Kendi doktorum normal sınırlarda olduğunu söylemisti.
Gebelik şekeri yaptırmıştım onda sorun yoktu ama şimdi şeker ölçüm cihazı aldım yarın gelecek, takibe başlayacağım.

Çalışanlar var mı aranızda hâlâ? Kaçıncı haftaya kadar planlıyorsunuz? Ben plan yapamıyorum ama 36ya kadar dayansam iyi olacak sankii😅
Bazı günler zorluyor tabii, kararsızım hâlâ..

Selam herkese 💜
Bugün itibariyle 32. Haftadayim, ve iş yeri çalışabilir raporu istediği için onu aldım. Bahçeköydeki Şişli Etfal polikliniğine gittim. Doktor gelişimi önde buldu, karın ölçüsü okey ama kafa büyük gibi de şeker takibi önerdi.Kendi doktorum normal sınırlarda olduğunu söylemisti.
Gebelik şekeri yaptırmıştım onda sorun yoktu ama şimdi şeker ölçüm cihazı aldım yarın gelecek, takibe başlayacağım.

Çalışanlar var mı aranızda hâlâ? Kaçıncı haftaya kadar planlıyorsunuz? Ben plan yapamıyorum ama 36ya kadar dayansam iyi olacak sankii😅
Bazı günler zorluyor tabii, kararsızım hâlâ..
Ben 32'de çalışabilir aldım, bugün 35 oldum izne ayrıldım son 2 haftamı 5+5 rapor alacağım canım 🌸 zorlasam çalışırdım ama dinlenmeye ihtiyacım var artık

Kızlar bi kere daha sormuştum yatas twinny yatak alanlar ve kullananlar ilk bebeklikte sert tarafinda yatırın diyorlar ama ben anlayamadım hangi tarafın üstte kalacağını annabelica annabelica canim sen de bakacaktin ama unuttun sanırım 0-2 yası beyaz yer olarak gösteriyor ama siyah tarafi daha sert
1000107136.webp

Ben 32'de çalışabilir aldım, bugün 35 oldum izne ayrıldım son 2 haftamı 5+5 rapor alacağım canım 🌸 zorlasam çalışırdım ama dinlenmeye ihtiyacım var artık
Süper 🥰 benim de ihtiyacım olan bu galiba.
Raporu kendi doktorunuzdan mi alacaksınız? Benimki özel muayene olduğu için SGK anlaşması yok sanırım ama ben de arada bir on gün raporu düşündüm aslında.. iş yeri sorun eder mi bilemedim. Lafa gelince hemen şimdi çık istersen, zorlama kendini diyorlar. Bunu söyleyen de kadın yani hiç izin durumunu bilmiyor gibi :))

Süper 🥰 benim de ihtiyacım olan bu galiba.
Raporu kendi doktorunuzdan mi alacaksınız? Benimki özel muayene olduğu için SGK anlaşması yok sanırım ama ben de arada bir on gün raporu düşündüm aslında.. iş yeri sorun eder mi bilemedim. Lafa gelince hemen şimdi çık istersen, zorlama kendini diyorlar. Bunu söyleyen de kadın yani hiç izin durumunu bilmiyor gibi :))
Canım yok sen de kendi doktorundan alma bence. Çünkü kadın doğumdan alınca sorun yaratanlar oluyormuş o sebeple farklı bir birimden ya da aile hekiminden al dediler 🌸

Canım öncelikle endişeni çok iyi anlıyorum, Allah yardımcın olsun sağlıkla zamanında kavuşun inşallah🙏🤍
Doktorumuzun izne çıkmasıyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum, 3 haftadır bugün kontrolde dahi artık kimin doğurtacağı önemli değil dedi bana yine. O yokken bende 35 oluyorum. O kısma hiç takılmıyodur buna emin olabilirsin. Ha suyunun azalması onda fazla endişeye sebep olur, pimpiriklenir, risk yokken dahi en ufak riske atmak istemediği için haftaya almak istemiştir ona bişey diyemem.
Şehir hastanesiyle su ve kilo ölçüm farkına gelecek olursak şuan bizim doktora git yada şuan tekrar şehir hastanesine git kendi söyledikleri değerden bile farklı değer söyleyebilir ikisi de. Kiloda her zaman yanılma payı var keza suda da. Burada çoğu arkadaşta da gördük. Naçizane fikrim Salı günü hocam ben hergün geleyim kontrole 3 5 günse bile durabildikleri kadar dursunlar, şuan cok riskli durum yoksa kalsın bebeklerim demen açıkça. Cevaba göre kafanda şekillenir zaten karar.
Mesela şehir hastanesi herşey normal dedi diyosun ama yatış önermiş bu da bana pek normal gelmedi açıkcası. Demek ki risk yok diye bişey yok aslında.
Hayırlısı olsun inşallah üçünüz için de 🥰
Sağ ol canım 🌸 İnan çok değişik hislermiş bunlar. Neyi nasıl düşüneceğimi şaştım. Doktoruma güvenip rahatlamak istiyorum ama bir yandan da tedirgin oluyorum. Doktoruma bu şekilde ifade edeceğim zaten. İkiz gebelik olduğu için başkasına bırakmayıp kendi kontrolünde olsun diye mi gitmeden yapmak istiyor diye de düşünmeden edemiyorum. Salı günü inşallah güzel haberler alırım.
Bu haftalardan sonra da işe yarar mı bilmiyorum ama suyun çoğalması için önerisi olan da varsa duymak isterim 🌸

İşte canım benim kafamı karıştıran kendi perinatolog doktorumun suyunun çok az ama şehir hastanesindeki perinatolog doktorumun biraz az ama normal kabul edilebilir demesi. Kendi doktoruma göre kilolar 1865gr ve 2010gr, şehir hastanesine göre 2100gr ve 2300gr. Bir de tabi doktorumun sezaryen planladığı günün ertesi günü izne çıkacak olması. Acaba gitmeden doğumu ben mi yaptırayım diye düşünüp acele ediyor olabilir mi? Salı günü bunu açık açık konuşacağım. Gerekirse her gün gideyim kontrole ve anne karnında kalabildikleri kadar kalsınlar. Sezaryeni başka doktor da yaptırsa sıkıntı yok diyeceğim.
Kuzum hiç havuç suyu denedin mi şekeri artırabilir diyorlar ama benim artırmadı. Her gün bir bardak içiyorum. 29. Haftada doktorum 36 haftalık gibi sıkışık bir bebek baya az duruyor suyu dedi. Havuç suyu içiyorum ve şu an normal bir seviyeye çıktı. Bir kadın doğumcu ve 2 perinatolog bunu önerdi bana üstelik. Safsata bişey değil yani. Denemeni tavsiye ederim. Ben 5 günde bile faydasını görmüştüm suyu artmıştı. Üçüncü doktor görüşü alman da iyi olabilir ayrıca

Kızlar bi kere daha sormuştum yatas twinny yatak alanlar ve kullananlar ilk bebeklikte sert tarafinda yatırın diyorlar ama ben anlayamadım hangi tarafın üstte kalacağını annabelica annabelica canim sen de bakacaktin ama unuttun sanırım 0-2 yası beyaz yer olarak gösteriyor ama siyah tarafi daha sert Eki Görüntüle 3667302
Kuzum tamamen unutmuşum çok özür dilerim 😕 yarın bakayım bugün anneme geldim eve geçince hemen bakıcam keşke hatırlatsaydın baya oldu soralı 😕

Kuzum hiç havuç suyu denedin mi şekeri artırabilir diyorlar ama benim artırmadı. Her gün bir bardak içiyorum. 29. Haftada doktorum 36 haftalık gibi sıkışık bir bebek baya az duruyor suyu dedi. Havuç suyu içiyorum ve şu an normal bir seviyeye çıktı. Bir kadın doğumcu ve 2 perinatolog bunu önerdi bana üstelik. Safsata bişey değil yani. Denemeni tavsiye ederim. Ben 5 günde bile faydasını görmüştüm suyu artmıştı. Üçüncü doktor görüşü alman da iyi olabilir ayrıca
Kuzum marketten baktık da sadece havuç suyu bulamadık. Portakal havuç bulduk işe yarar mı ki acaba? Bir kaç gündür içiyorum. Bir de senin doktorum hiç mm değeri verdi mi?

Kızlarr benim de haberlerim çok iyi değil. Aslında kötü de değil ama panikledim biraz 🤕
34+4 teyim, bebeğim 2580 gr, 45 cm olmuş 🥰 suyu iyi, ultrasonda erken doğum belirtisi yok. Sonra NST'ye girdim. Bir tane 60, iki tane 40 lı sancım çıktı. Ama bu sancılar benim 3 aydır sertleşme yaşıyorum dediğim şekilde hissettirdi. Yani ağrısız, toplanma sertlik. O sırada ebeye sorduğumda sorun yok bunlar iyi gibi bir yorumda bulundu ki ben de rahattım aslında, doktor gördüğünde ne olur ne olmaz risk almayalım dedi progestan verdi sabah akşam. Böyle olması bile beni azıcık gerdi açıkcası. Sorunsuz gelmiştik bugüne kadar. Sancım da yokken küçük sancılar çıktı beklemiyordum. Progestan ne kadar sürede etki ediyor acaba ?

Ama asıl beni şok eden diğer konu, ben 8 aydır hep sezaryen olacağımı sanıyordum. Sezaryen olmak zorunda değilmişim. Vajinal olabilirmiş. Bu fikre hiç alışık değilim, nasılsa sezaryen olacağı kesin diye kafam hep rahattı. Okuduğum kitaplarda bile vajinal doğum ile ilgili kısımlarını hızlı geçiyordum. Yürüyüştü, masajdı hep saldım nasılsa sezaryen diye diye. Ayy ben ne yapacağım şimdi bütün dengem bozuldu hastaneden çıktığımdan beri 🥹

kızlar selamlar
çok fena çamaşır makinesi temizleme videolarına düştüm. çamaşır makinesi rutin temizliği maalesef henüz hiç yapmadım ve yapmam gerekiyor artık.
tambur temizleme, makinenin sağ altındaki su akıtan kısmı temizleme, deterjan gözünü çıkarıp temizleme bunları yapmak istiyorum. youtubeda acayip, başka başka şeyler yapmışlar anlamadım bir şey.
siz hangi ürünleri kullanarak yapıyorsunuz temizliği, burada bence çamaşır makinesi temizleyen arkadaşım muhakkak vardır 😄😄

Back
X