Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar, tam böyle göğsümün altı, sanki kaburgalarım orayı ezmiş gibi ağrıyor, nefes alırken zorlanıyorum, nasıl tarif etsem sanki böyle ham ağrısı gibi, bunuda gidince doktoruma soracağım sanırım masa başı iş yaptığım için karnım artık darlık veriyor bana 😑
Bebeğin ayakları orda olabilir mi acaba canım benimde orası hep sert gibiydi dr a sordum tamda ayakları orda tekmeler ordan geliyor demişti.
Benim içinde oturmak sıkıntı nefes alamıyorum gibi:(

Kızlar doğurmuyorum sıkıntı yok bebeğim iyi. Suyu da ahım şahım değil ama 38e kadar götürür sıkıntı yok dedi. Boşu boşuna geldik evham yapıp duruyorsun diye eşim de homurdanıyor şu an yanımda 🤣🤣
Ay evet ya sen sakin ol tecrübeli bir annesin bırak evhamı ilk kez doğurcaklar yapsın🤪🤪 eziyet etme son haftaları kendine 🥰🥰

Merhaba kızlar
Bizde durumlar çok iyi değil maalesef. Bugün 34+4üz ve artık haftada 2 kontrole gidiyorum ve son 3 kontrolde oğlumun iyice aşağılara indiğini öğrendik. Daha da kötüsü suyu çok azalmış. Hatta bugün doktor bitmek üzere gibi bir şey dedi. Bugün 2doz ciğer geliştirici iğne oldum. Yarın 2doz daha olacağım.
Açıkçası benim içim rahat etmedi ve şehir hastanesinde perinatologa gittik bir de. O da evet oğlumunun suyunun biraz daha az olduğunu ama yine de normal kabul edilebileceğini söyledi. Kağıda da öyle yazmış zaten. Salı günü tekrar kendi doktoruma kontrole gideceğiz ve doktor bugün haftaya alabiliriz gibi konuştu. Benim canımı sıkan şey şu ki ben Salı 35+1de kontrole gideceğim, doktorum Perşembe izne çıkıyor ve 10gün olmayacak. O yüzden riske atmayıp doğum yaptırmak mı istiyor acaba diye düşünüyorum. Kiloları çok az ve ben kalabildikleri kadar anne karnında kalsınlar istiyorum. Kontrolde doktoruma başka bir doktorun sezeryan ameliyatıma girmesinde bir sakınca olmadığını ve risk yoksa kalabildikleri kadar kalmalarını istediğimi söyleyeceğim. En azından 36+ ları görmek istiyorum.

Kızlar, tam böyle göğsümün altı, sanki kaburgalarım orayı ezmiş gibi ağrıyor, nefes alırken zorlanıyorum, nasıl tarif etsem sanki böyle ham ağrısı gibi, bunuda gidince doktoruma soracağım sanırım masa başı iş yaptığım için karnım artık darlık veriyor bana 😑
Kanka oturunca benimde öyle hele eğilerek oturursam fena yanıyor canım biraz arkaya yaslanmam lazım, dr zaten ayakları orda dedi benimkinin

Merhaba. Uyuşmazlık iğnesi olacağım ben de. Siz devlette olduysanız süreç nasıl işliyor? Randevuyla herhangi bir kadın doğum doktoruna mı gittiniz? Gittiğiniz gün direkt iğneyi olabildiniz mi yoksa önceden yapılması gereken bir şeyler var mı? Ve tam 28+0’da mı oldunuz?
Merhabalar, ben takipli olduğum özel hastanede oldum. 28+0 da oldum. Ama ogün şart değildi. O haftaiçi bigün olmamı istemişti doktorum. Gittiğim gün direkt oldum. Öncesinde bişey yapmaya gerek yok. Hastane kendisi aldı getirtti iğneyi. Devletteki süreci bilemiyorum🌸

Merhaba kızlar
Bizde durumlar çok iyi değil maalesef. Bugün 34+4üz ve artık haftada 2 kontrole gidiyorum ve son 3 kontrolde oğlumun iyice aşağılara indiğini öğrendik. Daha da kötüsü suyu çok azalmış. Hatta bugün doktor bitmek üzere gibi bir şey dedi. Bugün 2doz ciğer geliştirici iğne oldum. Yarın 2doz daha olacağım.
Açıkçası benim içim rahat etmedi ve şehir hastanesinde perinatologa gittik bir de. O da evet oğlumunun suyunun biraz daha az olduğunu ama yine de normal kabul edilebileceğini söyledi. Kağıda da öyle yazmış zaten. Salı günü tekrar kendi doktoruma kontrole gideceğiz ve doktor bugün haftaya alabiliriz gibi konuştu. Benim canımı sıkan şey şu ki ben Salı 35+1de kontrole gideceğim, doktorum Perşembe izne çıkıyor ve 10gün olmayacak. O yüzden riske atmayıp doğum yaptırmak mı istiyor acaba diye düşünüyorum. Kiloları çok az ve ben kalabildikleri kadar anne karnında kalsınlar istiyorum. Kontrolde doktoruma başka bir doktorun sezeryan ameliyatıma girmesinde bir sakınca olmadığını ve risk yoksa kalabildikleri kadar kalmalarını istediğimi söyleyeceğim. En azından 36+ ları görmek istiyorum.
Aşkım kilo durumları nasıl iyimi haftaya uyumlumu? Acaba dr 10 gün yoksa sen 10 gün boyunca wc harici hiç kalkmazsan risk biraz daha düşer mi

Merhabalar, ben takipli olduğum özel hastanede oldum. 28+0 da oldum. Ama ogün şart değildi. O haftaiçi bigün olmamı istemişti doktorum. Gittiğim gün direkt oldum. Öncesinde bişey yapmaya gerek yok. Hastane kendisi aldı getirtti iğneyi. Devletteki süreci bilemiyorum🌸
Tamamdır, teşekkür ederim :) Sağlıkla, kolaylıkla gelsin hepimizin bebişleri💕

Merhaba kızlar
Canım benim seni asla korkutmak istemem ama suyunun azalması riskli bir durum ve ciddiye alınacak bir durum. Bence doktorunun riske atmaması güzel bir şey 35 haftalık doğum ise bence iyi kiloyu merak etme doğduktan sonra toparlar bende 36 haftalık doğum yaptım 2 kilo 300 gram doğdu oğlum seninki şu an kaç kilo ? Yakın zamanda arkadaşım su azaldığı için sıkıntı çekti anlatıp korkutmak istemiyorum bebeği gayet sağlıklıydi şimdi 2 aylık oldu ama kendi bir takım zorluklar yasadi o yüzden diyorum ama yine de en iyi Doktorlar bilir.

Kızlar bakın bu da benim el emeğim. Kendim işledim oğluma hatıra kalsın istedim 😍

Eklentiler

• 1000003920.webp
    1000003920.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 43
  • 1000003919.webp
    1000003919.webp
    18 KB · Görüntüleme: 44
Aşkım kilo durumları nasıl iyimi haftaya uyumlumu? Acaba dr 10 gün yoksa sen 10 gün boyunca wc harici hiç kalkmazsan risk biraz daha düşer mi
Kuzum işte kafam karmakarışık oldu. Doktoruma göre 1865gr ve 2010gr olan kilolar şehir hastanesinde 2100gr ve 2300gr çıkıyor. İkiz olduğu içşn zaten çok yüksek kilolar beklemiyorum ama en azından 2,5a yaklaşsınlar istiyorum. Doktorum suyu az diyor, şehir hastanesi biraz az ama normal kabul edilebilir diyor. Doktoruma ben ne yapabilirim diyorum senin yapabileceğin bir şey yok diyor.

Merhaba kızlar
Canım bence de doktora bunu söylemelisin, sonuçta daha önemli olan şey çocukların karnında daha fazla kalması, gerekirse başka bir doktor girer doğuma. Bu süreçte ayaklarını uzatıp dinlensen acaba fayda eder mi? Ya da suyu arttıracak bir şeyler var mı? Kilosu nasıl şu an

Kuzum işte kafam karmakarışık oldu. Doktoruma göre 1865gr ve 2010gr olan kilolar şehşr hastanesinde 2100gr ve 2300gr çıkıyor. İkiz olduğu içşn zaten çok yüksek kilolar beklemiyorum ama en azından 2,5a yaklaşsınlar istiyorum. Doktorum suyu az diyor, şehşr hastanesi biraz az ama normal kabul edilebilir diyor. Doktoruma ben ne yapabilirim diyorum senin yapabileceğin bir şey yok diyor.
Canım üçüncü bir göz de mi görse

Canım ben de bunu sık yaşıyorum, bence de hem oturmaktan hem yukarıda oldukları için tekmeliyorkar

Evet canım ayakları orada hissediyorum, kaburgalarımı tekmeliyor ama resmen kemik batması hissediyorum 😕

Evett oturunca karnım benimde böyle üste doğru baskı yapıyor gibi oluyor, masabaşından dolayı olabilir sizinki de

Evet canım yüksek ihtimal masa başı olunca da epey yük biniyor işte, böyle sanki ezilmiş gibi bir ağrı hissediyorum 😕
Bebeğin ayakları orda olabilir mi acaba canım benimde orası hep sert gibiydi dr a sordum tamda ayakları orda tekmeler ordan geliyor demişti.
Benim içinde oturmak sıkıntı nefes alamıyorum gibi:(

Evet canım tam minnoş ayakları orada öyle düşünüyorum oralar da çok hareket hissediyorum çünkü 😌

Kanka oturunca benimde öyle hele eğilerek oturursam fena yanıyor canım biraz arkaya yaslanmam lazım, dr zaten ayakları orda dedi benimkinin

İşte hep geriye doğru da yatırınca koltuğu bu sefer bele yük biniyor 🫣🥲 ne türlü otursak kabahat

Merhaba kızlar

Canım endişelenme, konuşursun doktorunla, tabi haklısn sen de şimdi kuşku uyandırdı bir ama devletteki doktor da eş değer bir şey söylemiş, haklısn karar vermek çok zor, hakkında hayırlı olan kararı verirsin inşallah

Kuzum işte kafam karmakarışık oldu. Doktoruma göre 1865gr ve 2010gr olan kilolar şehir hastanesinde 2100gr ve 2300gr çıkıyor. İkiz olduğu içşn zaten çok yüksek kilolar beklemiyorum ama en azından 2,5a yaklaşsınlar istiyorum. Doktorum suyu az diyor, şehir hastanesi biraz az ama normal kabul edilebilir diyor. Doktoruma ben ne yapabilirim diyorum senin yapabileceğin bir şey yok diyor.
Ya aslında ben görmesemde sizin doktorun bilgisine güveniyorum ama sonuçta suyu normal diyende bir perinatolog, ona göre peki 36.haftaya kadar dursalar olur mu aşkım?

Canım benim seni asla korkutmak istemem ama suyunun azalması riskli bir durum ve ciddiye alınacak bir durum. Bence doktorunun riske atmaması güzel bir şey 35 haftalık doğum ise bence iyi kiloyu merak etme doğduktan sonra toparlar bende 36 haftalık doğum yaptım 2 kilo 300 gram doğdu oğlum seninki şu an kaç kilo ? Yakın zamanda arkadaşım su azaldığı için sıkıntı çekti anlatıp korkutmak istemiyorum bebeği gayet sağlıklıydi şimdi 2 aylık oldu ama kendi bir takım zorluklar yasadi o yüzden diyorum ama yine de en iyi Doktorlar bilir.
İşte canım benim kafamı karıştıran kendi perinatolog doktorumun suyunun çok az ama şehir hastanesindeki perinatolog doktorumun biraz az ama normal kabul edilebilir demesi. Kendi doktoruma göre kilolar 1865gr ve 2010gr, şehir hastanesine göre 2100gr ve 2300gr. Bir de tabi doktorumun sezaryen planladığı günün ertesi günü izne çıkacak olması. Acaba gitmeden doğumu ben mi yaptırayım diye düşünüp acele ediyor olabilir mi? Salı günü bunu açık açık konuşacağım. Gerekirse her gün gideyim kontrole ve anne karnında kalabildikleri kadar kalsınlar. Sezaryeni başka doktor da yaptırsa sıkıntı yok diyeceğim.

Back
X