- 10 Şubat 2024
- 961
- 1.270
- 33
- Konu Sahibi annabelica
-
- #17.141
Devlet hastanesi doktorları gerçekten çok sinir bozucu olabiliyorlar. İyisine denk gelmek büyük şans. Üstteki mesajını da okudum canım. Ultrasonu sert kullandığı için de tedirgin olma. Bizim doktor ikili taramada benim oğlan ensesini dönmediği için ense kalınlığını ölçemedi bir türlü. Sonra bir sarstı bir sarstı öyle pozisyon verdi. Bir de şu anda yerleri geniş sürekli dönüp duruyorlar. Tepetaklak diyerek gereksiz bi tedirginlik yaratmış sadece.Hemde cok iyi anladin beni canım. Insan sürekli suphede kaliyor. Kendi doktorum dışında baskasina gitmek istemiyorum zaten. Ama iste mecbur kalinca boyle bazen başka acil hastanelere gidiyoruz.
Dayanamadim gittim ama doktorlar bi alem. Yani agzina bakiyorum zaten orda ne diyecek diye, iyi mi bisey diyor ne diyor anlasilmiyor ki.
En azindan bizim doktorun usg ile alakali yorumunu duymak rahatlatti sagol kuzum
riskli gebeyim canım 6.gebeligm 1 yasayan cocugum tek var vefat eden kızım ve yaşayan oglum diyafram henrisiydi normal genetik test yaptik birsey cikmadi riskli oldugm icin fetal dna da yaptirdik planli ilerleyelim diyeCanım dna testı ne ıcın verdın sen
Allah senden razı olsun canım insallah dedigin gibi olurda yukarı cıkar kafaya taktm cunku saglikla ilerleylm guzel haberler verelim insallahCanım benim 18. Haftada aşağıda gördü plasentayı ama 20-24 arası çıkar dedi sadcee ilişki yasakladı ve ağır kaldırma dedi, araştırmalarıma göre de %95 çıkıyormuş.
canım hic takma kafana sukur bebegn iyi bir sıkıntı olsa soylerdi tepetaklak secdeye durur gibi durmak degilmi amuda kalkmakla secdeye durmak arası birseyKızlar selam, gittim geldim acile. Valla rahatladım mı ne oldu bende anlamadim pek ama..
Zaten ekranı ben göremiyorum gostermedi. Tepetaklak duruyor dedi. Yani ne demek oluyor dedim ters duruyor dedi. Sonra biraz da sert bir muayene oldu. Benimde oncesinde amniyosentezi soylemek aklima gelmemisti ne bileyim o anın heyecanindan, amniyosentez yerine de biraz baskı uyguladı simdi de onu taktim kafaya zarar vermemistir insallah diye. En son sordum gerci yok birsey olmaz dedi ama öylesine bir cevap gibiydi bilemedim..
Muayeneden sonra amniyosentezi soylemek aklima geldi bu bilgiyi neden soylemedin ama bundan oluyor olabilir batmalar dedi, büyüdüğü icin oluyor olabilir dedi. Birde ilk kez bu haftaları gördüğün bir gebelik bu sen bebegin büyüme hislerini adlandiramadigin icin sana batma gibi geliyor olabilir dedi.
Birde en temel suphesi idrar yolu enfeksiyonu oldu. Kan idrar verdim geldik eve. Bir sorun görünmüyor dedi. Rahim agzi boyu sordum, alttan muayene ettirmiyorsun ki nasil bakayim dedi. Benim drum hic alttan bakmasa da rahim agzini karından da ölçüm yapiyor halbuki.. ben karnimda igne batma hissi var diyorum altını cikar yat diyor hemen. Bende alttan baktirmak istemiyorum dedim. Imza attiriyorlar ya birde onun icin. Durumlar boyle Kızlar.
Tepetaklak olmus demesine bir takildim birde biraz bastirarak muayenesine. Birsey olmaz dimi
bir sen bir ben canım evhamda sen beni destekle ben seniCanım yaaahaklısın ya.. ne bileyim evham kraliçesi oldum resmen. Üstüme kimseyi tanımıyorum buralarda
Biraz sert kullandi ya bide amniyosentez islemi sonrasi sert muayene olunca takıldı kafam ama dedigin dogru tabi su an bende ilk cocugumdan disardan tekmeler yiyor olabilirdim.
Ay ne biliyim kuzum ya tepetaklak duruyor dedi daha usgyi koyar koymaz. Ben zaten tedirgin gelmisim acile.. ilk cumle bu mu olmali
Cok haklisin vanim. Gercekten iyisine denk gelmek önemli.. yoksa kurduklari cümleleri biz anlamlandirmaya çalışıyoruz anlamsizca..Devlet hastanesi doktorları gerçekten çok sinir bozucu olabiliyorlar. İyisine denk gelmek büyük şans. Üstteki mesajını da okudum canım. Ultrasonu sert kullandığı için de tedirgin olma. Bizim doktor ikili taramada benim oğlan ensesini dönmediği için ense kalınlığını ölçemedi bir türlü. Sonra bir sarstı bir sarstı öyle pozisyon verdi. Bir de şu anda yerleri geniş sürekli dönüp duruyorlar. Tepetaklak diyerek gereksiz bi tedirginlik yaratmış sadece.
Ay valla doktorun ne dedigini anlamak icin iki kere sorcaksin oyle bir doktordu. Iyi biriydi aslinda ama yorumlari kafa karistiriciydi.. aynen dedigin gibi amuda kalkmis gibi veya ters yatiyor falan dese normal yine. Tepetaklak deyince eve gelip uzanana kadar kendimi huzursuz hissettim cocugum rahatsiz mi oldu acaba ayakta durdum hastanede oturdum bekledim diye falan dedim..canım hic takma kafana sukur bebegn iyi bir sıkıntı olsa soylerdi tepetaklak secdeye durur gibi durmak degilmi amuda kalkmakla secdeye durmak arası birsey
durusu hakkında bilgi vermis sadece bence
anladgm kadariyla uslubu degisikmik doktorun bazilari isini zoraki yapıyor sanki hamile halinden anlamak yok yani
Ayıpsın asko yani birbirimize evhamlarimizi körüklemek icin daha nasil destek olabiliriz diye düşüneceğimbir sen bir ben canım evhamda sen beni destekle ben seni
Aşkım tepetaklak dediği kesin dönmüş veya hareketli anlamında kendince espiri yapmak istemiş şakacıKızlar selam, gittim geldim acile. Valla rahatladım mı ne oldu bende anlamadim pek ama..
Zaten ekranı ben göremiyorum gostermedi. Tepetaklak duruyor dedi. Yani ne demek oluyor dedim ters duruyor dedi. Sonra biraz da sert bir muayene oldu. Benimde oncesinde amniyosentezi soylemek aklima gelmemisti ne bileyim o anın heyecanindan, amniyosentez yerine de biraz baskı uyguladı simdi de onu taktim kafaya zarar vermemistir insallah diye. En son sordum gerci yok birsey olmaz dedi ama öylesine bir cevap gibiydi bilemedim..
Muayeneden sonra amniyosentezi soylemek aklima geldi bu bilgiyi neden soylemedin ama bundan oluyor olabilir batmalar dedi, büyüdüğü icin oluyor olabilir dedi. Birde ilk kez bu haftaları gördüğün bir gebelik bu sen bebegin büyüme hislerini adlandiramadigin icin sana batma gibi geliyor olabilir dedi.
Birde en temel suphesi idrar yolu enfeksiyonu oldu. Kan idrar verdim geldik eve. Bir sorun görünmüyor dedi. Rahim agzi boyu sordum, alttan muayene ettirmiyorsun ki nasil bakayim dedi. Benim drum hic alttan bakmasa da rahim agzini karından da ölçüm yapiyor halbuki.. ben karnimda igne batma hissi var diyorum altını cikar yat diyor hemen. Bende alttan baktirmak istemiyorum dedim. Imza attiriyorlar ya birde onun icin. Durumlar boyle Kızlar.
Tepetaklak olmus demesine bir takildim birde biraz bastirarak muayenesine. Birsey olmaz dimi
Tansiyon için diye biliyorum. Kan sulandırıcı gibi. Ben oğlumda yüksek tansiyonu yaşadığım için doktorum önermişti bana. Ama tansiyonum normal gittiği için ben içmiyorumKızlar gebekıkte Corasprin neden kullanılır? Bilgisi olan var mı?
Fıkrasına gülünmeyen adam geldi aklimaAşkım tepetaklak dediği kesin dönmüş veya hareketli anlamında kendince espiri yapmak istemiş şakacı
Bastırmasını kafanı takma benim dr 9-11 haftalarda öyle bir basıyordu ki karnıma eve gelince hala sızısını hissediyordum
En azından bebiş iyi, onu gördün rahatladın, kan idrar tahlillerinde çıksın güzel güzel, için rahatlasın
Ay maşallah bak enfeksiyonda yok çok şükür, bebek hareketli takla atıyorFıkrasına gülünmeyen adam geldi aklima
Insani anca strese sokuyorlar..
Ay askim bilmiyorum ki iste bi stres ettim kendime oyle sert muayene edince. Amniyosentez sonrasi daha hassas bakilir sanki. Ne bileyim.
Vay caniler o ne eve gelince bile devam eden agri
Kuzum cikmis cogu sonucum enfeksiyon falan yok şükür. Kan degerleri iyi sayilir.
Sadece fibrinojen diye bir deger yüksek cikmis. O da hamilelikte biraz yuksek çıkıyormus falan. Bilemedim. Doktoruma yollasam mi sonuçlarımı kararsızım. Kendisi baska doktorlara gitmemi hic istemiyor
Aşkım işte sen düşün en iyi hastanede en iyi doktor basıyor karnıma, onlar acımıyor, yukarda arkadaşında dediği gibi sert bir darbe yemedikçe Allah korusun öyle basmalar pek etki etmez, o konuda için rahat olsunFıkrasına gülünmeyen adam geldi aklima
Ay askim bilmiyorum ki iste bi stres ettim kendime oyle sert muayene edince. Amniyosentez sonrasi daha hassas bakilir sanki. Ne bileyim.
Kuzum cikmis cogu sonucum enfeksiyon falan yok şükür. Kan degerleri iyi sayilir.
Sadece fibrinojen diye bir deger yüksek cikmis. O da hamilelikte biraz yuksek çıkıyormus falan. Bilemedim. Doktoruma yollasam mi sonuçlarımı kararsızım. Kendisi baska doktorlara gitmemi hic istemiyor
Kanka boşver doktorun sorar söylersin, ihanet etmiş gibi olmaFıkrasına gülünmeyen adam geldi aklima
Ah iste tecrübesizlikkkKızlar merak etmeyin o evham kraliçesi oğlumda bendim kesiinlikle, hatta ben 2 ay terapi bile aldım OKB başlamıştı ve artmıştı sonra doğumdan sonra geçti. Şu an evham yaptığınız şeyler çok normal kesinlikle özellikle ilk gebelik yaşayanlar için çok çok normal kafanıza takmayın. Ama 7 kat içeride ve amniyon sıvısınin içinde yani istediği kadar bastırsin doktorlar sert muayeneler yapsınlar hiç bir şey olmaz Allah'ın izniyle. Şu an emin olun en güvenli yerdebenim oğluşum daha doğmadan abisinden tekmeler bile yiyor hey gidiiiiii heyyy
Evet kuzum şükür yaaAy maşallah bak enfeksiyonda yok çok şükür, bebek hareketli takla atıyor
Senin kesin rahim ve bebek büyüdüğü için öyle oldu batmalar, birde dr dediği gibi sonuçta ufakta olsa işlem geçirdin canım, onunda etkisi olabilir, ama şu an iyisin dimi batman azaldı
öyle galiba kuzum haklisin yaa Allahım korusun yavrumu, yavrularımızıAşkım işte sen düşün en iyi hastanede en iyi doktor basıyor karnıma, onlar acımıyor, yukarda arkadaşında dediği gibi sert bir darbe yemedikçe Allah korusun öyle basmalar pek etki etmez, o konuda için rahat olsun
AhahahKanka boşver doktorun sorar söylersin, ihanet etmiş gibi olma
Canım kayıpların için üzgünüm .2 bebeğinde de aynı anomali mevcutmuş peki tüm ekzom testi yapıldı mı size wes ?riskli gebeyim canım 6.gebeligm 1 yasayan cocugum tek var vefat eden kızım ve yaşayan oglum diyafram henrisiydi normal genetik test yaptik birsey cikmadi riskli oldugm icin fetal dna da yaptirdik planli ilerleyelim diye
Allah senden razı olsun canım insallah dedigin gibi olurda yukarı cıkar kafaya taktm cunku saglikla ilerleylm guzel haberler verelim insallah
canım hic takma kafana sukur bebegn iyi bir sıkıntı olsa soylerdi tepetaklak secdeye durur gibi durmak degilmi amuda kalkmakla secdeye durmak arası birsey
durusu hakkında bilgi vermis sadece bence
anladgm kadariyla uslubu degisikmik doktorun bazilari isini zoraki yapıyor sanki hamile halinden anlamak yok yani
bir sen bir ben canım evhamda sen beni destekle ben seni
Günaydın canımKızlar günaydın,
Çok okuyamadım mesajları,babylovee korkma canım doktor banada geçen gittiğim de bastırdı çok, benim de dün başım çok ağrıdı güneşte kaldım çalışırken epeyce zor bir akşam geçirdim bakamadım hiç
Günaydın canım benimki de aynı ya bazen kuduruk gibi saatler içinde kaç kere kıpır kıpır hareket ediyor bir gün de tık yok korkutuyor bizi sıpalar .Bu sabah yine tık yok bizdeKızım yine hareket etmiyor, böyle bir önceki gün rutinim değişti veya zorlandıysam bir sonraki sabah böyle oluyor hep alıştım sanırım normalde o beni uyandırırdı bu sabah uyuyordu herhalde hiç hareket yok ben de o yüzden bu saate kadar uyumuşum
Günaydın canım
Canım insanın elinde olmuyor ki ben yan bile yatamıyorum cocugumu incitir miyim diye bi doktor aliyor eline usgyi pat küt muayene yapiyor. Biraz hassas baksalar ne kaybederler ki..
Az once wc gittigimde sanki belli belirsiz bir açık kahverengilik var gibiydi pecetede. Ama belli belirsiz yani var bile diyemeyecegim bir sekilde. Hastaneye gidip güya kendimi iyi hissedecektim...
Sana da gecmis olsun kuzum. Su anda benim basim zonkluyor sicak ve stres yapiyor bence.
Günaydın canım benimki de aynı ya bazen kuduruk gibi saatler içinde kaç kere kıpır kıpır hareket ediyor bir gün de tık yok korkutuyor bizi sıpalar .Bu sabah yine tık yok bizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?