- 10 Haziran 2024
- 1.445
- 1.642
- 53
- 27
- Konu Sahibi annabelica
- #18.281
demi ya birden oldu bu göbüş bu aradaAyyy maşallah ne güzel büyümüş kız![]()

kız sende at

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
demi ya birden oldu bu göbüş bu aradaAyyy maşallah ne güzel büyümüş kız![]()
Ben bebek hareketlerini batma gibi bir şekilde hissetmedim canım daha çok bağırsak hareketi gibi oldu ilk baştaİyi geceler arkadaşlar bir sorum olucak size göbek deligin altında hafiften igne batması gibi desem ne desem bilemedim öyle bir şeyler oluyor sizlerde var mı bebek hareketimi acaba diye düşünüyorum
Bende anlam veremedim cnm 3 gündür o şekildeBen bebek hareketlerini batma gibi bir şekilde hissetmedim canım daha çok bağırsak hareketi gibi oldu ilk başta
17 hafta erken bir süre. 18-19 dan sonra beklemek lazım, ilk gebelikse 20’lere kadar yolu var. Sağlıklıysa çok problem değil elbet hissedeceksinizkızlar ben bebişin hareketlerini hissetmedim henüz. Yani bir iki kez hissettim gibi oldu önceden ama şu sıralar hissedebilmeyi umuyordum. Sanırım plasenta önde
Benim gibi olan var mı? Biraz endişe ediyorum 17 haftalığız
Geçmiş olsun, düşük riski olabiliyor ilk haftalarda. Benim de kahverengi lekelenmem olmuştu, 3 hafta progestan fitil kullandım. Ağır kaldırma, uzun süre ayakta durma ve cinsel ilişkiyi yasaklamıştır doktorunuz muhtemelen. Bunlara dikkat edin bir şey olmaz inşallahKızlar merhaba bu gün tam 9 haftalık hamileyim 5 haftalıkken bebeği gördük kalp atışlarını duyduk doktora düzenli gidiyorum herşey yolundaydı büyümesi kalp atışları kanama alanım yoktu vitamin dışında hiç ilaçta kullanmadım ama dün ilk kez bacaklarıma bulaşacak kadar kanamam oldu apar topar doktorum çağırdı gittik progestan iğne yaptı kanama durdu bu gün yine kanama alanı görülmedi bebeğin durumu ve kalp atışı bakıldı herşey yolunda dedi ama tedbir için progestan başlandı sizce neden ne oluyor bebeğime birşey olurmu perşembe tekrar gidecem
Aşı birde şeker yükleme fena huzursuz ediyor beninerden izledim şu videoları birde yorumları, ne güzel kafam rahattı dr ne dese yapacaktım
aşıyı yaptıracam ama, şeker yüklemesini etraflı konuşacam doktorumla
Yaaa canımmmmCanim selam sirf senden haber alabilmek icin girdim uzun zaman sonra. Mayis annelerinden geliyorum. Allah kucagina saglikla almayi nasip etsin![]()
Canım valla baş etmek cok zor gerçekten. Ben Ankara'dayım burasi resmen iki gündür fenalarda yarin daha beter olacakmis yarinda ben saglik ocagina gidecegim bakalim nasil olacak ..Kızlar sıcaklarla nasıl başediyorsunuz ya benim sürekli tansiyonum düşüyor yarına bakın![]()
Oyy sevsinleeeer büyüyor suna bakkk20+5den selamlar kızlar
Göbeğim aldı başını gidiyor![]()
demii yaOyy sevsinleeeer büyüyor suna bakkk![]()
Evet canım sonradan çok pişman oldum neden 2 gün fark var diye sormadığım için ama o an doktorun işine karışmak istemedim açıkçası sorun olsa söyler zaten diye düşünüyordum. Nedense sonradan kafama takılmaya başladı. En başından beri günlük fark hep vardı o geç döllenme olduğunun kesin kanıtıydı ama işte dediğim gibi 2 gün eklenince huzursuz oldum. Ölçümler milimetrik düzeyde yapılıyor belki o an bile başka doktor baksa az bir şey farkla ölçüm yapıp gün 1-2 değişecekti. Sağ ol desteğin içinKuzum geç döllenme haftasını yakalamaz ki. İlk haftalarda ölçümler net olmayabiliyor o yüzden doktorları geç döllenme olabilir diyorlar. Ama sonradan doğru ölçüm alınınca geç döllenme olmadığı ortaya çıkıyor. Her bebek aşağı yukarı aynı büyüyor yoksa. Geç döllenen yumurtlar sonradan atağa geçmiyorhiç korkacak bişey yok samimi söylüyorum. Senin gerçekten geç döllenme olmuş bence. Bebeğin istikrarlı şekilde güzel büyümüş çünkü
1-2 gün farka da takılma bence. Onlar çok önemsiz farklar ölçümle ilgili olabiliyor. Detaylidan sonra daha ayrıntılı öğrenirsin zaten için rahatlamış olur
![]()
İlerde dediği ne zaman oluyor acaba ben de çevreden öyle duyduğum için neden kapanmadı ve üstüne gün eklendi diye endişelendim açıkçası. Ama doktorum fark kapanır gibi bir şey söylemedi hiçBenim de geç döllenme doktor kontrol ettiğinde 14+5 günlüktü ultrasonda ölçtügünde 13+6 çıktı bebek uyuyordu sonra başka kontrolleri yaptı tekrar ölçelim dedi o sıra bebek hareket etmişti hareket sonrası ölçtügünde günü gününe gelmişti doktora sorduğumda küçük olduğu için böyle sapmalar olabilir ilerde bu tamamen kapanır dedi çünkü sıkıntısı yoktu başka
Öyle tabiki sanki kaç kez hamilelik yaşayacağız ben de tamamen keyfine varmak istiyorum bu sürecinevet evet kesinlikle çıtı pıtı olucaklar doğduktan sonra da çok hızlı bir şekilde büyüyecekler zaten nasıl büyüdüklerini bile anlamayacağızo yüzden kendini bu kadar strese sokma güzel hamileliğinin tadını çıkart bir daha bu şekilde aynı bedende de olamayacağız ben hep böyle düşünüp kendimi rahatlatıyorum olumsuz şeyleri kafamdan atmaya çalışıyorum
![]()
Evet canım zaten bizim kilo almamızla bebeğin gelişimi doğru orantılı değil. Doktor da bana ne kadar az alırsan o kadar iyi dedi. Benim endişem gelişim geriliği vs gibi bir şey olma durumu. Ama doktor sorun görmedi görseydi söylerdi mutlaka diyorum sadece çok dalgındı ondan da güvenemedim. Düşünmemeye çalışıp detaylıya kadar sabredeceğim artık. Sağ ol desteğin içinKuzu benimde geçen haftadan beri öyle o kadar canım yandı ki sızladı hep ve memelerimin formu değişti şuan kalmadı o sızlama pek. Yine dokununca hassas tabi ki. Göbeğimi yağladıkça gögüs ucu kremi almıştım onunla gögüs uçlarımı da yağlıyorum ben. O kremde aklımda olsun ama çok sağol önerin için
Canım ben baştan beri aşırı bulantılı geçirdim biliyorsun ve hala hamile kaldığım kiloda bile değilim ama doktor sen beslenmesende bebek alacağını alır dedi ve öyle de oldu hep. O yüzden hiç canını sıkma kızlar da yazmışlar zaten
Ayy son 2 haftadır bende öyleyim hamileliğin başına geri döndüm sanki yaaa
Canım bende dün çok az hissettim bugünde hissetmedim bence normal durumlar bunlar endişe etme![]()
Bu sene 39 dereceye bile güzel hava diyorum artıkKızlar sıcaklarla nasıl başediyorsunuz ya benim sürekli tansiyonum düşüyor yarına bakın![]()
Canım ben senelerdir bu forumda anne gruplarini okuyorum. O kadar çok duyduğum birşey ki böbrek büyüklüğü. Özellikle erkek bebeklerde çok oluyor. Canını sıkacağın bir şey değil. Fetal yaptırmışsın zaten için çok rahat olsunSelamlar herkese20+1 deyim, detaylı ultrasonum önümüzdeki hafta. Bugün kendi doktoruma gittim, genel olarak her sey yolunda ama kafamı karıştıran bir şey söyledi doktorum. Sol böbreği biraz büyük, takip edelim bir sonraki geldiğinde dedi. Fetal yaptırmıştım, onun sonucu temiz. Şu an kafaya takılacak bir sey yok, böyle olabiliyor, daha sonra geçiyor genelde falan dedi ama içime kurt düşürdü işte
Bu konuyla ilgili tecrübesi olan ya da bilgisi olan var mı acaba aramızda ?
Yer mi anadolu çocuğu ya mis gibi anne memesi varkenAyyy içim gitti yaa sağıp sağıp koysan bir sürü buzluğa biberondan içse olmaz mı ki gerçi memeden emme hissini vermez heralde
Benim de tansiyon sorunum çok fazla oluyor. Öğlen vakitlerinde dışarı çıkmıyorum çıkarsam da gölgeleri kullanıyorum. Yanımda mutlaka küçük paketlerdeki tuzlardan ve soğuk su oluyor. Tansiyon düşünce içime fenalık geldiği için limon kolonyası da taşıyorum. Düşeceğini anlıyorsun zaten hemen bi yer bulup oturuyorum ve su tuz takviyesi yapıyorum ancak öyle idare edebiliyorum canım yoksa defalarca bayılmanın eşiğinden döndüm hele ki sıcak hava eklenince daha çok zorluyor. İstanbul'da dün 40 dereceyi gördükKızlar sıcaklarla nasıl başediyorsunuz ya benim sürekli tansiyonum düşüyor yarına bakın![]()