- Konu Sahibi annabelica
-
- #19.141
yaaSenin yine boyun varmış aşko normalsin diye bişey demiyor benim boyum da kısa 89 la hamile kaldm benbileydim az zayıflar öyle hamile kalırdım doktor da haklı napsın doğurtamıycam yoksa bunu diyor
Sonuna kadar katılıyorum ne yazık ki şu aşılarla ilgili güvenimiz hiç kalmadı. İkinci de tdap yapmaz heralde galiba tersten gidiyor. Açıkçası sadece deprem trafik kazası gibi korkularımı hiç yenemedim Allah korusun bi durum olursa yapmış olmak istedim bide gebelik kayıplarından sonra dilim doktorun karşısında lâl gibi ne dese tamam diyip yaptırıyorumKuzu dinlediğim videolarda doktorlar karma aşıyı hep 24. Hafta ve sonrasında söylüyor neye göre erken yapıyorlar ya bunların farklı konuşması bana hiç güven vermiyor nedense. Önceden böyle bir aşı yokmuş çocuklar da gayet iyiydi. Böyle aşılar çıktı sma bebekler çoğaldı ilişkili mi bilmiyorum aşı karşıtı biri de değilim aslında ama bunlar çok düşündüryor beni
Aynenn canım benim. Benimde kayıplarım var diye ödüm kopuyor ne derlerse okeyim sorgulamıyorum da doktorlarıma da güvendiğimden tabi.Canım iste aslında bir yerde doktorlarin kararlarina bağlı kalmak durumunda kalıyoruz. Sende aşıyı yaptirmis kurtulmussun. Bende o konuda biraz kararsızım ama iste dedigim gibi doktor yaptir derse yaptircam
Aynen canim seker cok cok önemli. Her zaman dikkatli beslenmek lazim ne olur ne olmaz. Şeker yuklemesinde dr sorun cikmaz o zaman senin yüksek ihtimal ama yaptirmazsan da aklında kalacak . Oy oy cok karışiyor kuzum kafamiz ya o kadar haklisin kiii
ben de özel e gidiyorum ama bana renkli ultrason vermıyolar kız20+1im canım.
Özelde veriyorlar diye biliyorum. Bizim doktor geçen sefer de vermişti zaten. İnşallah bebeğin güzel pozlar verir
Yaptırırsam sırf boğmaca aşısı var bebeği 2 ay koruyormuş diye yaptırırm heralde ama bilemiyorum, gözü kapalı güvencez sanırım doktorlara yapcak bişey yok. Evet ya doktorun karşısında öyleyiz maalesef yaptırmıycam diyemedimyaaama hayatım kilolu başlayanlar daha az alırmış derler hep ki buna bende inanıyorum gözlemlerimden
Amaan sağlığınız iyi olsunda doğurursunda kiloyuda verirsin
Sonuna kadar katılıyorum ne yazık ki şu aşılarla ilgili güvenimiz hiç kalmadı. İkinci de tdap yapmaz heralde galiba tersten gidiyor. Açıkçası sadece deprem trafik kazası gibi korkularımı hiç yenemedim Allah korusun bi durum olursa yapmış olmak istedim bide gebelik kayıplarından sonra dilim doktorun karşısında lâl gibi ne dese tamam diyip yaptırıyorum
Haha aynen bugün doktor da öyle dedi normalde 2 saat ama hamilelerde bir saat sonra ölçmen lazım dedi2 saat değil maalesef 1 saat sonrageçen hafta endokrin doktorum söyledi, ilk lokmayı ağzına attığından itibaren tam 1 saat sonra ölçmen lazım, 140 ın üstüne çıkmamalı demişti.
Canım uyku döngüsü varmış benimde hep yatarken başlıyor pıt pıt vurmayaBen takip ettim aynı saatlerde oldu acaba denk mi geldi yoksa uyku düzeni var mıdır ki
Canim evet yüksek çıkmış. Benim doktorum bu seviyelere insülin demisti mesela. Ben ondan sonra herseyi yemeyi kesmeye mecbur kaldim biraz da. Ben saglik ocağında ilk lokmadan 2 saat sonra veriyorum 120nin alti olsun demisti galiba bana 2 saat sonra. Ay ne yazik ki bu şeker cok kötü birsey ya. Birde ailede falan varsa yatkinlik da oluyor..Dikkat etmediğim zaman tokluk şekerimi ölçmüştüm o da yedikten 4-5 saat sonraydı 140 çıkmıştı normalde 2 saat snra 140 ın altında olması lazımmış. Zaten kendimdeki değişimlerden anladm en çok. Yemekten hemen sonra ölçülürse tavan yapar şekeraa bu arada benim detaylıya 3 hafta sonra demişti yaa benim kafa gitmiş yine 20+6 oluyorum o zaman erken olmaz inşallah
Benim de öğleden sonra 4-6 arası pıt pıt vuruyorCanım uyku döngüsü varmış benimde hep yatarken başlıyor pıt pıt vurmaya
Iste hep o yaşanmışlıklar bizi sessizce herseye tamam dedirtiyor iste.. inşallah karnimizdaki bebislerimizi sağlıkla kucağımıza alcaz Allahın izniyle...Aynenn canım benim. Benimde kayıplarım var diye ödüm kopuyor ne derlerse okeyim sorgulamıyorum da doktorlarıma da güvendiğimden tabi.
Kuzu daha hiç bahsetmedi şeker yüklemesinden zaten daha var heralde bakayım yap derse yaparım tabi bebişko için ne iyiyse o
Ay çok iyiymiş hangi hastanede acaba kendisiBen ilk çocuğumu hatayda dünyaya getirmiştim belki duymuşsunuzdur erdem bey var erdem turhan mutlaka görünmenizi tavsiye ederim gereksiz hiç bir işlemi yapmaz ve işlemleri de çok iyidir arkadaşıma serklaj yapmıştı zamanında 37. Haftaya kadar gelmişti serklajla
Evet biraz hareketli olduğum için bu öneriyi bende bekliyorum doktorumdan tabi önce bi tedaviyi bitirmek lazım ben delirmedenYok öyle iyice hayattan kopmayacaksin korkma da biraz dikkat edip az hareketli olmayı öneriyor doktorlar önceki gruplardan hatırlıyorum. Ama en doğru bilgilendirmeyi doktorun yapar tabi
Hayır canım sadece peçeteyle silince sarı akıntının içinde gizlenmiş akıntıydı ama benim yoğun sancımda vardıArkadaşım çok geçmiş olsun, ben de hafif kahverengi lekelenme yaşıyorum ama çok minik doktorum sorun yok dedi acaba seninki çok miydi endişe ettim ben de
Çok teşekkür ederim canım benim güzel dileklerin içinCanım iste her hastanede kadın doğum acil olmuyor o yüzden bakmadilar demek ki. Ama seni bilgilendirselerdi keske git baska doktora diye..
Canim insan olumsuz tecrübeler yasamadikca bazi seyler basina gelmeyecek diye düşünüyor normal olarak. Keske hicbirimiz ogrenmesek.. ama bu bilgileri bilmemiz hem bizim icin daha iyi hem bebegimiz icin. Cogu insan hic zorlanmadan hamile kaliyor mesela, sanıyor ki cocuk yapmak cok kolay ama aslinda öyle degil,hastanelerin tüp bebek asilama bölümleri tıklım tıklım.. veya iste hamilelikte bir sorun yasamadan doguma gidenler saniyor ki hamilelik kolay geciyor ama öyle olmuyor iste olumsuz birseyler yasayan o kadar cok kadın var ki ne yazık kihic olumsuz seyler yaşanmasa da herkes kolaylıkla kucagina alsa evladını
Insallah gerek bile kalmaz serklaja Canım benim. Hic sıkma canını. Gerek olsa bile senin ve bebeğin icin en iyisine karar verir doktorun oyle düşünsaglikla gelir inşallah kuzun
Canımmm kendini hiç yalnız hissetme benimde bulantılarım çok hafifti en başından beri 2 haftadır bir haller oldu artmaya başladı bende senin gibi ne bulantısı bu böyle diyorumve senin gibi hiçbişey yemiyorum su bile zor içiyorum günde 1 litre anca içiyorumdur düşün bide benimkiler ikiz ona rağmen bugün doktora gittim çok şükür kilo da almışlar suları da iyi biz ne kadar kafamıza taksakda bebişlerimiz besleniyor elhamdülillah Tabiki bundan sonraki haftalar önemli artık ama eminim toparlanıcaz o iştah açılacak
difembahyaa kuzum benim çok düştün bugünlerde hem fiziksel hem duygusal olarak. Oluyor bazen insanın iniş çıkışları. Bir de geçmişinde böyle bir acın varken en ufak bir zayıf anında aklın hep oraya takılı kalır. Git ağla dua et. Sana iyi gelecektir. Oğluna dualar ederken bir elin de karnında kızının üzerinde olsun. Bebeklerin güç verecek sana güzel anne
Canım beniiimne kadar güzel bi annesin zaten duygu karmaşası var bide fiziksel zorluk yaşayınca çok normal bunlar. Güzel rabbim bir melek hediye etmiş sana şimdide evinize neşeyi nasip edecek inşallah
Gebelikte içmesi uygun olan bitki çaylarından için (sık idrara çıkarması için iyi) birde bol su. İdrar yoku enfeksiyonunda ne kadar çok su o kadar çabuk geçiyor.Kızlar yardımmm idrar yolu enfeksiyonu oldum cuma günü test vermiştim haftaiçi gideceğim doktora gidene kadar evde ne yapabilirim çok yanma ağrı oluyor
Ay yok kuzum ya hala beklemedeyim 39+5 bugün hala doğurmadım
Hadi ya 40 olmuş nerdeyse bugün yarın gelir artıkAy yok kuzum ya hala beklemedeyim 39+5 bugün hala doğurmadıminşallah dogururum en kısa zamanda
Bana hemşire bir tetanoz bir karma yapılıyor dedi. Önceden iki doz tetanoz yapıyorlardı. İlk gebeliğimde öyle yapmıştık, ben de gidince doktora sorucam çünkü son 5 yıl içinde 2 dozum olduğu işin sadece karmayı yapabilirim dedi hemşire. Sormamı istedi, inş unutmamKızlar aile hekimliğinde karma aşı mı yapılıyor yoksa sadece tetanoz mu biliyor musunuz? Bir de kaç doz yapılması lazım doktor tetanoz aşını yaptırısın falan dedi ama aceleye geldi çok soramadm. Dinlediğim kadarıyla karma aşı 24-36 haftalarda yapılır falan diyorlar tek doz diyorlar kafam allak bullak oldu. Yaptırmayı da hiç istemiyorm gerçi
Bana göre kız bebişleri gec doğuyor erkekler sabırsız erken geliyorHadi ya 40 olmuş nerdeyse bugün yarın gelir artıkkız bebekler erken mi doğuyor diyordu birileri sepide
Aynen bebeğim ilki normaldi ikinciyi karma yapacaz dedilerHmm o zamn sen ilkini tetanoz mu oldun? İkincisi karma olacak sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?