Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193
Ah canım benim eskiler neden böyle eskileri bırak insanlar niye böyle…. Ben bebeğimin yüzünü görür görmez aşık oldum ona. Öncesinde bana bir hücre topluluğu olarak geliyordu. Evet anneydim ultrasonda görüyordum ama sanki her bebek aynıydı.ben de onu hayata tutmakla görevliydim sanki. Sevinmek heveslenmek tabiki vardı ama nasıl anlatılır bilmem ki tıbbi bir şey gibiydi. Ta ki ayrtınlı ultrasonda görene dek. Yüzünü gördüğüm an birden aşık oldum hala açıp açıp fotoğrafına bakıyorum o benim bebeğim artık karnımda hareket ettikçe seviyorum içimden geliyor yani. Birden yüklenir ya bazılarına annelik bana birden yüklenmemişti ve ben kendimi biraz suçlu hissetmiştim bebeği çok istememe karşılık. Şimdi düşünüyorum da bunları hissederken kız mı erkek mi hiç umrumda olmadı. Evladın kızı erkeği mi olur ? O artık benim, ne olduğunun ne önemi var ki ? Keşke erkek olsaydı diyenlere çok şaşırıyorum onlar da anne olmadı mı, nasıl böyle düşünebiliyorlar sen lütfen canını sıkma bana da lüzumsuzun birisi cinsiyeti söyleyince ‘olsun’ demişti. Ne demek olsun neyi kimi teselli ediyorsun sen sanki hastalık da bu ‘olsun’ deniyor. Olsun evet, çok da sağlıklı hayırlı iyi huylu bir evlat olsun

Kızlar bu arada geçen aşıyla ilgili bir şeyler okudum sanki burada 2.dozla alakalı. Bana sağlık ocağında üçünü birden yaptılar 20.haftada sonra 26.haftandan doktorun onay verirse 2.dozu yapalım dediler doktoruma sordum kesinlikle onaylıyorum dedi 26.hafta olunca 2.dozu da olacağım zahmetsizdi zaten ağrım sızım olmamıştı inaşallh yine olmaz. En son tetanoz aşımı 12 sene önce falan olmuştum ve ilk gebeliğim yani eski sisteme göre aşı olmadım hiç ben ama onu da dipnot düşeyim. Belki daha önce tetanoz aşısı olanlarsa doz sayısı farklıdır

Aynen öyle ya çok iyi yapmışsın sonuçlarına da sevindim hiiiç korkutmaya gerek yok mis gibi test yaptırın

Hayırlı olsun canımmm gözün aydın çok sevindim güzel çıkmasına her şeyin yolunda gitmesine

Benim 40 mm olmasına rağmen artık ağırlaştım ikiz diyede yatıyorum hastane ve lavabo hariç kalkmam sanırım
Ben biraz ayakta kalsam sertleşiyor hemen dayanilmiyor baskıya ikizler dahada baskı yapıyordur canım ya

Ben biraz ayakta kalsam sertleşiyor hemen dayanilmiyor baskıya ikizler dahada baskı yapıyordur canım ya
Hiç sorma dünden beri 3 kez falan ağladım uzanamıyorum basınç oluyor boğuluyorum sağa sola uyuyamıyorum sırt üstü zaten yasak oturur pozisyonda uyumaya çalışıyorum. Bugün uykumda boğularak uyandım o kadar karın içi basıncım var ki ölüyorum sandım ayağa kalktım zıplayarak öyle geçti insanlara bakıyorum mis gibi hamilelik geçiriyorlar bide kendime bakıyorum yatağa bağlı kalacam gibi ben 34 görsem yine iyi yani

Ya ikiz olunca zorluyor az kaldı 30 haftalarida gorcez inşallah canım biri kız biri erkek miydi yoksa o başkasıydı karıştırdım mi

Doktor ne kadar kullanma dese de günlük ped gibi bir alışkanlığım var ve asla bırakamıyorum. Bıraksam daha çok sinirlerim bozulur sanırım :)

Ne güzel kendini rahatlatabilmen canım benim için zor inşallah düzelir ikimizin de ben her gün içiyorum doktorun tavsiyesi ile

Ya ikiz olunca zorluyor az kaldı 30 haftalarida gorcez inşallah canım biri kız biri erkek miydi yoksa o başkasıydı karıştırdım mi
Bir kız bir erkek canım sağlıkla gelsinler inşallah iki kilo almama rağmen karnım duba gibi bugün hastanede 8 aylık sandı kadın beni

Bir kız bir erkek canım sağlıkla gelsinler inşallah iki kilo almama rağmen karnım duba gibi bugün hastanede 8 aylık sandı kadın beni
Ya maşallah onlara büyüyorlar ilerleyen aylarda nasıl olacak kız

Ne güzel kendini rahatlatabilmen canım benim için zor inşallah düzelir ikimizin de ben her gün içiyorum doktorun tavsiyesi ile
Canım ben artık o kadar şeyle savaşıyorum ki onun için bazen bazı şeyleri umursamıyor gibi davranıyorum olsun iç iç, sağ salim geçirmeye çalışcaz bu süreci inşallah

Ya maşallah onlara büyüyorlar ilerleyen aylarda nasıl olacak kız
Valla hiç bir fikrim yok artık ileriyi bile düşünemiyorum son doktorum dedi ki tekil gebenin son haftada yaşadıklarını yaşıyorsun dedim hocam son haftalarda Komaya girerim heralde

Valla ben 2 kutu antibiyotik bitirdim 4 gün hastanede ayriyeten günde 3 kez damardan antibiyotik verdiler. Taburcu oldum yetmedi Evde enfeksiyon nasıl olduysa tekrarlamis. Yine tek kullanımlık kullandım. Yani ne yaparsak yapalım kurtulamıyoruz şu illetten
Sen yine içini rahat tut içsende yine yakalıyosun bi sekilde ben o kadar antibiyotik kullanmama rağmen hala enfeksiyon peşimi bırakmıyor

Gozunaydin cnm iyi çıkmasına sevindim.Asi da ağrı da olmamış ne guzel.Bende cuma günü ilk dozu asi oldum.Ama bende ilk üç gün ağrılı oldu bugün iyiyim çok şükür.

Bu arada doktor önermesine rağmen şeker yuklemesini yaptirmayanlari ve etrafına yapmamalarıni tembih edenleri anlamiyorum.Doktordan çok biliyorsaniz doktora da gitmeyin o zaman.

Hamilelik tekil gebeliğe göre biraz daha zor gecebilir.Dogduklarinda da biraz yorulabilirsin ama biraz büyüdüklerinde kendi kendilerine yetecekler sıkılmaya bile fırsatları olmayacak ,iyiki ikiz olmuş diyeceksin

Benim endişelerim doğumdan sonrayı kapsıyorOğlum 10 yaşında rahata, deliksiz uykulara da iyice alıştım, yaşta var .Bazen kara kara dusunmuyor değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…