Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Kızlar benim geçmeyen bir idrar yolu enfeksiyonum var, bugün tahlil verdim yine enfeksiyon çıktı, ekstra olarak idrarımda protein çıkmış ama miktarı yazmıyor. Doktorumu aradım idrar kültürü istedi, protein de varmış hocam dedim, o enfeksiyondandır falan dedi geçiştirdi ama Google dan baktığımda idrarda proteinin çok ciddi birsey olduğu yazıyor. Yani bu kadın beni neden geçiştirdi böyle anlamadım, proteinin miktarına falan bakılması gerekmez miydi ? Bir arkadaşımda da var protein kaçağı o takip ediliyor sürekli doktoru tarafından.

Bu şekeri yüksek gebeler canım kadınlar ne yapıyorsunuz nasıl besleniyorsunuz ? Dün üzerimden şoku attım anlatın bakalım Napacam ben ne pişiricem
Henüz gebelik şekerim var mı yok mu bilmiyorum ama mart ayından bu yana hep çok sağlıklı beslendim. 2 ana öğün (sabah ve akşam) 3 ara öğün şeklinde besleniyorum.
• Sabah kahvaltısı 09:00 / 10:00
• 1. ara öğün 12:00 / 13:00
• 2. ara öğün 15:00 / 16:00
• Akşam yemeği 18:00 / 19:00
• 3. ara öğün 21:00

Sabah kahvaltısında 1 tane yumurta / lor peynir / kaşar peynir ve tuzsuz peynir tüketiyorum. En çok tükettiğim lor ve kaşar peyniri. Zeytini oldum olası hep tuzsuz tüketmişimdir. Domates ve salatalık, kırmızı ve yeşil biber, dereotu, marul, maydonoz. Bunlara da kahvaltıda yer veriyorum. Mesela kahvaltı kasesi oldukça tok tutar. Tam buğday ekmeğinin üstüne çeyrek avokado, kızartılmış domates efsane sağlıklı ve yine tok tutar.
Öğlen ara öğünümde smoothie yapıyorum yulaflı, chia tohumlu, kırmızı orman meyveli olabilir, bir adet elmalı olabilir ama burada da porsiyon yine ayarlamak önemli.
Diğer ara öğünüm de badem ya da ceviz ya da leblebi + 1 bardak ayran.
Akşam yemeği balık/ köfte/ haşlanmış hindi ya da tavuk olabilir ben tavuktan nefret ettiğim için yiyemiyorum hindi tercihim.

Ve en önemlisi günlük su tüketimi 3 litre minimum içilmesi lazım. Yürüyüş eklenmeli. Gebelik şekeri veya normal şeker fark etmez yürüyüşsüz şeker kontrol altına alınamaz tek başına.

Canım sonradan gördüm, çok sevindim açıklığın ilerlememesine, yatmaya devam inşallah zamanında sağ salim kucağına alacaksın bebeğini

Benim mesela ilk gebeliğimde çok hareketli hayatım vardı şeker sonucum 90 falan çıkmıştı hatırlıyorum. Buu gebeliğimde hareket edemiyorum 137 çıktı. Hareketin çok etkisi var dediğin gibi. Benim için sorun teşkil edecek bir değer olmadığını söyledi en azından şu an.

Canım sonradan gördüm, çok sevindim açıklığın ilerlememesine, yatmaya devam inşallah zamanında sağ salim kucağına alacaksın bebeğini
Amin canım inşallah hepimiz sağ salim bebeklerimizi kucaklarımıza alırız

Bu şekeri yüksek gebeler canım kadınlar ne yapıyorsunuz nasıl besleniyorsunuz ? Dün üzerimden şoku attım anlatın bakalım Napacam ben ne pişiricem
Semiz otunun yemegini yapiyorum
yesil fasulye kuru fasulye nohutlu salata filan öyle kafadan biseyler uyduruyorum patlican köz salatasi filan ilk zmnlar zorlaniyordum şimdi biraz kafadan bsyler uyduruyorm

Ara ôgünlerde ayran bi tane armut veya peynir bi tane elma o şekilde gidiyor canim bazen Bazen badem yiyorum kefirle birlkte ara ôgun yapmayinca tabi tansiyonum hemen düsuyor kepek ekmek iki dilim yeme hakkim var sabah oglen ve aksam

Hareket metabolizmayı ve kan dolaşımını etkiliyor, düzene sokuyor. O yüzden çok ama çok önemli hareket etmek Diyet bir yere kadar ilerliyor daha sonra sabitleniyor vücut tempo istiyor.

Aşkım peki kavun karpuz ? Onu nasıl ayarlıyorsun ? Ben korkumdan bu hafta almadım

Ara ôgünlerde ayran bi tane armut veya peynir bi tane elma o şekilde gidiyor canim bazen Bazen badem yiyorum kefirle birlkte ara ôgun yapmayinca tabi tansiyonum hemen düsuyor kepek ekmek iki dilim yeme hakkim var sabah oglen ve aksam
Her öğün 2 dilimdir inş yoksa aç kalırım ara öğün olarak bende yoğurt ile granola yiyordum ama şimdi sadece yoğurt ve muz aldım olgunlaşmamış olanı yenile biliniyormuş muzda

Semiz otunun yemegini yapiyorum
yesil fasulye kuru fasulye nohutlu salata filan öyle kafadan biseyler uyduruyorum patlican köz salatasi filan ilk zmnlar zorlaniyordum şimdi biraz kafadan bsyler uyduruyorm
Ozaman kuru baklagiller yenile biliniyor . Oda birşeydir azcık etle onu yaparsın işte yanına insan pirinç arıyor ama /3/4 kaşık bulgur yapıla biliniyormuş artık onla idare ederim

Süper ara öğün ben tek bir kez yapıyordum 2 ye çıkarayım ozaman . Ay yürüyüş ara ara yapıyorum ama hergün değil tabi üşengeçim o konuda

Aşkım peki kavun karpuz ? Onu nasıl ayarlıyorsun ? Ben korkumdan bu hafta almadım
Aşırıya kaçmadan bir dilim kes dilimle bir porsiyon oluyor yanına yoğurt yiyebilirsin yada süt içebilirsin yada kuru yemiş. Kiraz yiyebilirsin hem güzel hemde şekeri çok yok içinde

Canım bütün yemeklerden yiyebilirsin ama belirli porsiyonları var, mesela benim daha önce birlikte çalıştığım bir hekim makarna pilav porsiyonla serbest bırakıp beyaz ekmeği yasaklıyordu, gebelik şekeri normal şekerle farklı olabilir o yüzden örnek veremiyorum ama normal diyabet hastaları kahvaltıda bol yesillik ve proteinle yarım simit yiyebiliyor mesela.. bir diyetisyenle ya da kendi hekiminle görüşmen daha doğru olur burda istemeden yanlış bilgi vermeyelim sana bir de ara öğün günde en az iki kere, yarım paket form bisküvi+200 ml süt gibi doyurucu öğünler de yapabilirsin ya da internette her meyvenin porsiyonu var aşırıya kaçmadan tüketebilirsin

Aşırıya kaçmadan bir dilim kes dilimle bir porsiyon oluyor yanına yoğurt yiyebilirsin yada süt içebilirsin yada kuru yemiş. Kiraz yiyebilirsin hem güzel hemde şekeri çok yok içinde
Teşekkür ederim aşkım uyucam bunlara

Diabetoloji için pazartesi arayacağım canım cuma öğlen çıktı sonucum ve kapanmıştı teşekkür ederim bakalım onlar nediyecek

Her öğün 2 dilimdir inş yoksa aç kalırım ara öğün olarak bende yoğurt ile granola yiyordum ama şimdi sadece yoğurt ve muz aldım olgunlaşmamış olanı yenile biliniyormuş muzda
Sabh iki dilim oglen iki dilim aksam iki dilim ama corba olursa bir dilim Onu bilmiyorum benim listede muz yazmiyo elma armut kuru kayisi yaziyor ben elma armut yiyorum genelde dunde az bi kacamak yapip karpuz yedim ince dilim

Ozaman kuru baklagiller yenile biliniyor . Oda birşeydir azcık etle onu yaparsın işte yanına insan pirinç arıyor ama /3/4 kaşık bulgur yapıla biliniyormuş artık onla idare ederim
Kuru baklagilde 6kaşik yazmiş benim doktor et koyuyorum icine mis gbi oluyor bulgur pilav yememeye calisiyorum gecen gun azcik makarnadan bi kac kaşik tirtikladim

Kızlar bebek arabası olarak traverten sistem hariç ne aldiniz? Travel almayı düşünmüyorum ağırlar diye. Öneriniz var mi

ben her ikisi de var canim maalesef. hala o ay dongulerinde mi oluyor artik bilmiyorum ama adet sancisi gibi sancilari yasiyorum ara ara. bacak arasi agrisi zaten iki aydir, karnim belli olmaya, gobek bolgesinde agirlasmaya basladigimdan beri surekli var. gun icinde biraz kendimi yorayim, hemen kendini belli ediyor. doktorum normal oldugunu soyluyor. bir de sunu soylemisti; normal kiloda hamile kaldigim ve hamilelik oncesinde de kilo alip verme durumu yasamadigim icin pelvik bolgem boyle bir agirligi tasimaya aliskin olmadigindan agri/aci hissetmem olasiymis. elimden geldigince yuzme ve yuruyus yaparak kaslarimi acmaya/rahatlatmaya calisiyorum. bir de aksamlari ayaklarimi yuksege koyup yatiyorum, iyi geliyor, tamamen duzeliyor mu; hayir. zira her gecen gun daha fazla tombiklesiyoruz malum, kaslar da saskinlar tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…