Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Benimki de surekli aşağıda. Yani yukarida cok az hissediyorum hep hareketler vajinanın 10-15 cm ustunde. Bazen de alt karnimda gobek deliginin ustune gelmedi daha hic.

Simdi chatgpt’den de baktim. 25. Haftadan sonra yukarilarda hissedersin endiselenecek bir durum yok diyor:)

İnşallah canım evet fazla hareket etme . Zaten ihtiyaçtan ihtiyaç için kalkıyorsundur. İnşallah 36 cı haftayı kolaylıkla tamamlarsın canım

Canım bu haftalarda adet sancısı gibi ağrılar olmaz doktorunla konuş ama sağa sola dönünce ağrı bende de oluyor benekler her yeri kapladığı için
Canım adet sancısı ağrıları hamileliğin her döneminde olabilir arkadaş boş yere evham yapmasın şimdi. Ben kızımda da şimdi oğlumda da çok sık yaşıyorum ve hemen hemen her ay oluyor normal bir durum

Herkeste olmaz ve her döneminde beklenmez canım. Vücut hamileliğe alıştığın da geçer hamileliğin bu dönemlerin de beklenen bişey de değildir. Aksine siz normal diyince bunu doktora sormaması yada gitmemesi onun için kötü. Çünkü siz yaşadığınız da normal olabilir ama ben yaşadığım da olmayabilir canım. Ayrıca evham yapacağı bişey söylemedim sadece doktoruna danışmasını söylemedim bence doğru olanda bu. Mesela karın sertleşmesini burda bana normal dediler bir hafta gitmedim ama nstye girince kasılmam çıktı doğruları söylemek lazım panik yapmadan hepimizde aynı ağrılar aynı sorunları getirmez ama önlem önemlidir

Genel olarak normal bir durumdur bu dönemde beklenmez diyemeyiz yani. Elbette doktoruna danışmasında fayda var ama kötü bir şey olabilir diye değil olağan duruyor yine de sorayım şeklinde rahat olabilir. Sizin ilk hamileliğiniz değil sanırım sizde olmamış olabilir ama genel geçer değildir bu

Canım zaten asla olamaz demiyor genelde beklenmez diyorum. Ayrıca ilk hamilelik ikinci hamilelikte alakası yok. Bu aylarda vücut hamileliğe alışık olmaz. Ama eğer adet döngünse belki olabilir. Ama beklenmez diyorum. Bende de var arada ama benim mesela kasılmam var. Ve doktorlar her zaman söylerler ilk 3 ay döngü de adet sancısı normaldir çünkü vücut hamileliğe daha alışmadığı için ama sonrasında istenilen durum değildir. Ben görevimi yapıp uyardım ve en önemlisi evham yaptırmadan. Eğer orda oha çok kötü acil doktora görün falan deseydim yazınızı anlardım ama boş yere duyar kasmışsınız

Hamilelik boyunca adet sancısı beklenmez. Adet döngüsü, hamilelikle birlikte sona erer ve bu nedenle regl sancıları da hamilelikte yaşanmaz. Ancak, hamileliğin erken dönemlerinde, embriyonun rahme yerleşmesi (implantasyon) veya rahmin büyümesi nedeniyle adet sancısına benzer kramplar veya ağrılar hissedilebilir. Bu tür ağrılar genellikle hafiftir ve geçicidir. Hamilelik ilerledikçe, rahim büyüdükçe ve vücut yeni duruma uyum sağladıkça, kasık ağrıları veya kramplar da artabilir. Ancak, bu ağrılar hiçbir zaman adet sancısı gibi yoğun ve sürekli olmaz.

Özetle:
  • Hamilelikte adet sancısı beklenmez.
  • Erken gebelikte adet sancısına benzer kramplar veya hafif ağrılar görülebilir.
  • Bu tür ağrılar, embriyonun rahme yerleşmesi veya rahmin büyümesi nedeniyle olur.
  • Hamilelik ilerledikçe, bu ağrılar artabilir ancak adet sancısı gibi yoğun ve sürekli olmaz.

Duyar kasmıyorum, doktorum 35 yıllık tüp bebekçi ve kadın doğumcuydu ve ilk hamileliğim olduğu için çok evhamlıydım doğuma kadar dönem dönem adet sancım oldu ama doktorum sizin yaptığınız açıklamayı hiç yapmadı beklenen bir durum değil demedi aksine çok normal dedi acaba doktorum yanlış mı biliyordu ki

Benim doktorum bi değil 4 tane benim de tüp bebek doktorlarımın hepsi de en az 30 yıllık canım. Adet sancısına benzer kramplar 3 ay beklenir sadece hatta bunla ilgili detaylı yazı da paylaştım. Herkesin düşüncesi farklıdır. Ama ne olursa olsun ben kimseye normaldır diyip geçmem beklenmez genelde derim ama mutlaka da doktoruna danış derim. Evham yaptırmak çok farklıdır. Ve guruptakiler beni bilir asla negatifte değilimdir. Sadece riskli gördüğüm durumları söylerim. Sana da hayırlı gebelikler dilerim

Siz bi doktorunuza danışın ara ara adet sancısı gibi ağrım oluyor diye ne diyecek acaba. Üç aydan sonra adet sancısı çekenler anormal hamilelik yaşıyor o zaman. Neyse siz epey bilgilisiniz (!) belli size de hayırlı doğumlar

Bakın yine çarpıtıyorsunuz. İlla ki sorun var demek değil. Ama çoğu zaman sorun yaşanır ve doktoru önlem alır. Ben bilgiliyim demiyorum bilgili olsam doktora yönlendirmem. Sizinde ne zorunuza gittiyse yorum yapmışsınız. Hamile halimle sizinle upraşamam siz sorunlarınızı kendi bilginizle halledin ben yardımcı olmaya çalışırım ve yardım da alırım arkadaşlarımdan.

Kızlar bu hareket konusu bugün benim de başıma geldi genelde sabahları çok hareketlidir sabah hiç yoktu kahvaltı.ettim.yine yok ay saat geçti tam dedim doktoruma yazayım o anda başladı ay insan deneyimli de olsa hersey geçiyor aklından sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Ahahah bunlar doğana kadar bizi komaya sokacaklar stresten ahahah insan normal olduğunu bilse de stres yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…