Of kafam dalgın canım buna yazdım mı yazmadım mı bulamadımAşkım sen bilinçli davranmışsın maşallah evet okadar dikkat edip böyle olması sinir bozucu ben bilmiyordum canım ne istediyse yedim içtim . Tabi kola vs tarzı çok tüketmedim . İkinci yükleme mecbur evet . Çok şekerli iğrenç geliyor o içtiğimiz şey bana . Sonrasında çarpıntı vs de oldu bende bakalım sen yarınım yaptırıcaksın büyük yüklemeyi ? Yanlız gitme onda yanında biri olsun
aa sizde ikizsiniz ben birtek @umayis ve ben sanıyordum bu grupta. Cok gecmıs olsun. Siz bence normal suyu artırın emınım duzelecektır
İnşallah canım allah yardımcımız olsunOlsun yinede kullanmak zorunda kalmazsin inşallah diyetle hallolurzaten sayili gunlerimiz kaldi inşallah yavrularimiza kavuşmamiza az kaldi
Burda da aynı bana yarın en son yazdığın yapılacak tanı testi bu canımBenimki 184 çıktı canım.. mağlesef
Yani şöyle almanyada 2 tarz yapılıyor bu şeker yükleme birincisi benim 184 çıkan kadın doğumcuda yapılıyor tok gidiyorsun 75 mg galiba (50) de olabilir ama sanki sonuçta 75 yazmışlar verilen suyu içiyorsun 1 saat sonra kan alıyorlar sonuç bakıyorlar . Bu sıkıntılı çıkanlarda Diabetolojiye sevk veriyorlar bana veriliyor ..
oda şöyle
Akşam 8 den itibaren yemek yasak sabah 8:30 randevu saati açken kan alınıyor sonra 100 mg galiba şekerli suyu içiyorsun sonra 1 saat sonra kan alınıyor ardına 2 ci saatte tekrar kan alınıyor ve 3 cü saatte tekrar kan alınıyor .. Buda büyük test oluyor
Aşkım bende Yanlız gitmiycemOf kafam dalgın canım buna yazdım mı yazmadım mı bulamadımÇarpıntım olmadı bu 50 basitti. Yarın yapılacak olan 100 lük ve 3 saat falan sürüyor kan ver sonuç çıksın ver vs derken oerişan olabilirim. Asla tek gidilmemesi lazım kesinlikle sen de tek gitme
Evet canım ogtt diye geçiyorBurda da aynı bana yarın en son yazdığın yapılacak tanı testi bu canım
Canım gebelik şekeri hafife alınacak bir şey değil. Sıkı takip gerektiren bebeği dahi etkileyen bir şey. 188 de yüksek risk içeren bir değerArkadaşlar şeker olayına fazla takılmayın derim. Gebelikte en önemli şey stres çünkü. Farzedin ki yükleme yaptırmadınız. Bebeklerınızın ultrasonda durumları iyi gorunuyorsa sorun yoktur. Evde takip edebilirsiniz yemeklerden 2saat sonra 140ın uzerınde cıkıyorsa daha dıkkatlı olursunuz. Zaten olması gereken beslenme şeklide bu ne yazık ki. 188 de öyle aman aman insülin gerektırecek bir yükseklik değil lütfen üzülmeyin. 240lardan 180 e duaunce sevınenler gördüm benSuyu bu gunlerde artırın meyveyi azaltın bir tane secın günde mesela ve bu karpuz olmasa daha iyi olabılır. Karpuzu ac karna yersenız muhtemelen sekerınız daha yuksek cıkar. Illa yemek istiyorsanız yemekle beraber veya hemen sonrasında yeyin. birde 30dakıkalık bir yürüyüş şekerinizi dengelemek için cogu zaman yeterli olacaktır.
Anladim kuzum benim 160 ciktigi icin mi buyuk test önermedi acaba doktorBenimki 184 çıktı canım.. mağlesef
Yani şöyle almanyada 2 tarz yapılıyor bu şeker yükleme birincisi benim 184 çıkan kadın doğumcuda yapılıyor tok gidiyorsun 75 mg galiba (50) de olabilir ama sanki sonuçta 75 yazmışlar verilen suyu içiyorsun 1 saat sonra kan alıyorlar sonuç bakıyorlar . Bu sıkıntılı çıkanlarda Diabetolojiye sevk veriyorlar bana veriliyor ..
oda şöyle
Akşam 8 den itibaren yemek yasak sabah 8:30 randevu saati açken kan alınıyor sonra 100 mg galiba şekerli suyu içiyorsun sonra 1 saat sonra kan alınıyor ardına 2 ci saatte tekrar kan alınıyor ve 3 cü saatte tekrar kan alınıyor .. Buda büyük test oluyor
Doktoruna bağlı demekki canımAnladim kuzum benim 160 ciktigi icin mi buyuk test önermedi acaba doktor
Canım hastanede hastalıklara göre liste hazırlayan bır gıda mühendisi olaral konusuyorum. Doktorlar tabi ki bukadar basite indirgemeyecek. Çünkğ evet önemli ama sanıldıgı kadarda değil. Bunu tabiki söylemeyecekler. Cok yakında şeker yükleme olayınında kaldırılacagını düşünüyorum. Ben kendi deneyimlerim sonucunda cok strese deger birşey olarak görmüyorum gebelik şekerini. Erken doğuma sebep olabilecek unsurlarından sadece birtanesi.Canım gebelik şekeri hafife alınacak bir şey değil. Sıkı takip gerektiren bebeği dahi etkileyen bir şey. 188 de yüksek risk içeren bir değerKendi adıma konuşursam çok sıkı bir diyet, sporla bu sonuç çıktı. Yatkınlık çok önemli biliyordum ama yine de şok etkisi yarattı. O yüzden bunu basite indirgememek gerekir. Öyle onu yeme bunu ye gibi şeylerle de kontrol altında tutulamayabiliyor. Tutulsaydı bence ben tutmuştum şu an bu kadar aktif yaşantıya ve beslenmeye
Canım gebelik şekeri çok önemli. Benim doktorlarım asla 140 üstü istemiyorlar. Ayrıca bebeği etkiliyor zaten bizi pek etkilemez. Suyu çok olabiliyor kilosu fazla olabiliyor ve en önemlisi bebek doğduğun da ani şeker düşüşüyle zarar görüyor. Hatta şekere çok dikkat etmeyen kişilerin ne yazık ki bebekleri ölü doğabiliyor yada şeker hastası olabiliyor. O yüzden çok dikkat edilmeli. Ve bir gebelik diyetisyeniyle devam edilmeli. Anne dikkat etmezse bu annede de kalıcı hale geliyor ve gebelikten sonra da bu durumla karşılaşıyor. Yani gebelik şekeri çok dikkat edilmesi gereken bişeyArkadaşlar şeker olayına fazla takılmayın derim. Gebelikte en önemli şey stres çünkü. Farzedin ki yükleme yaptırmadınız. Bebeklerınızın ultrasonda durumları iyi gorunuyorsa sorun yoktur. Evde takip edebilirsiniz yemeklerden 2saat sonra 140ın uzerınde cıkıyorsa daha dıkkatlı olursunuz. Zaten olması gereken beslenme şeklide bu ne yazık ki. 188 de öyle aman aman insülin gerektırecek bir yükseklik değil lütfen üzülmeyin. 240lardan 180 e duaunce sevınenler gördüm benSuyu bu gunlerde artırın meyveyi azaltın bir tane secın günde mesela ve bu karpuz olmasa daha iyi olabılır. Karpuzu ac karna yersenız muhtemelen sekerınız daha yuksek cıkar. Illa yemek istiyorsanız yemekle beraber veya hemen sonrasında yeyin. birde 30dakıkalık bir yürüyüş şekerinizi dengelemek için cogu zaman yeterli olacaktır.
Ah maşallah ne güzel büyümüş bebişin ne yiyor ne içiyorsun arkadaşmSelam kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallahbende 50 mg yaptırdım 124 çıktı sonuç . Bebeğim 1064 gr olmuş demirim düşük çıktı doktorumu aradım şehir dışında olduğum için ona danışmak istedim tok karnına günde 2 iç dedi aç içtiğimde kusuyordum baya baya 2.5 ay kaldı ya
Canım her şekeri çıkar iğneye başlamıyor yediklerine dikkat edersen şekerin çıkmazsa başlamıyorsun ama dikkat etmezsen ve sürekli şekerin yüksekse mecburen insülin başlıyorsunArkadaşlar diyelim ki gebelik şekerimiz çıktı bildiğin iğne mi kullanacağız çok korkutucu değil mi ya? Yediklerimize dikkat etsek tatlıyı kessek de çıkmasa daha mantıklı değil mi
Ben cidden korktum bu işten gerçekten daha tatlı filan yememCanım her şekeri çıkar iğneye başlamıyor yediklerine dikkat edersen şekerin çıkmazsa başlamıyorsun ama dikkat etmezsen ve sürekli şekerin yüksekse mecburen insülin başlıyorsun
Canım çok geçmiş olsunKızlar ben şimdi çıktım hastaneden. 50 gramlık şeker testimin sonucu 188 çıktı çok yüksek, sınır 140. Korkuyordum zaten biliyorsunuz pcos + insülin direncinden dolayı ve ailemde her iki tarafta da gizli şeker var. Kadın doğum şekerle alakalı perinatolojiye sevk etti onlar da tanı koymak için 100 gramlık yükleme yapmak istediler. Yarın sonuca göre artık şekillenecek perinatoloji mi şekerle alakalı takip edecek insülin iğnesi mi verecek vs.
Bebeğimi de gördüm en iyi şey o oldu gayet iyi maşallah haftasıyla uyumlu. Kilosu iyi, suyu iyi, boyu da uzunmuş. Ya perinatoloji ya da çocuk bölümü fetal eko bakacakmış, bakılması lazımmış şekerimden dolayı.
Bazen tatlıyla veya diyetle kurtarılmıyor mağlesef. Ama tabiki dikkat edip kontrol altına alınan çokArkadaşlar diyelim ki gebelik şekerimiz çıktı bildiğin iğne mi kullanacağız çok korkutucu değil mi ya? Yediklerimize dikkat etsek tatlıyı kessek de çıkmasa daha mantıklı değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?