Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Of kafam dalgın canım buna yazdım mı yazmadım mı bulamadım Çarpıntım olmadı bu 50 basitti. Yarın yapılacak olan 100 lük ve 3 saat falan sürüyor kan ver sonuç çıksın ver vs derken oerişan olabilirim. Asla tek gidilmemesi lazım kesinlikle sen de tek gitme

Burda da aynı bana yarın en son yazdığın yapılacak tanı testi bu canım

Arkadaşlar şeker olayına fazla takılmayın derim. Gebelikte en önemli şey stres çünkü. Farzedin ki yükleme yaptırmadınız. Bebeklerınızın ultrasonda durumları iyi gorunuyorsa sorun yoktur. Evde takip edebilirsiniz yemeklerden 2saat sonra 140ın uzerınde cıkıyorsa daha dıkkatlı olursunuz. Zaten olması gereken beslenme şeklide bu ne yazık ki. 188 de öyle aman aman insülin gerektırecek bir yükseklik değil lütfen üzülmeyin. 240lardan 180 e duaunce sevınenler gördüm ben Suyu bu gunlerde artırın meyveyi azaltın bir tane secın günde mesela ve bu karpuz olmasa daha iyi olabılır. Karpuzu ac karna yersenız muhtemelen sekerınız daha yuksek cıkar. Illa yemek istiyorsanız yemekle beraber veya hemen sonrasında yeyin. birde 30dakıkalık bir yürüyüş şekerinizi dengelemek için cogu zaman yeterli olacaktır.

Aşkım bende Yanlız gitmiycem

Canım gebelik şekeri hafife alınacak bir şey değil. Sıkı takip gerektiren bebeği dahi etkileyen bir şey. 188 de yüksek risk içeren bir değer Kendi adıma konuşursam çok sıkı bir diyet, sporla bu sonuç çıktı. Yatkınlık çok önemli biliyordum ama yine de şok etkisi yarattı. O yüzden bunu basite indirgememek gerekir. Öyle onu yeme bunu ye gibi şeylerle de kontrol altında tutulamayabiliyor. Tutulsaydı bence ben tutmuştum şu an bu kadar aktif yaşantıya ve beslenmeye

Anladim kuzum benim 160 ciktigi icin mi buyuk test önermedi acaba doktor

Anladim kuzum benim 160 ciktigi icin mi buyuk test önermedi acaba doktor
Doktoruna bağlı demekki canım kız kardeşimin 148 çıktı yine önerildi hatta yarın oda teste gidicek .130 değeri üzeri kimine göre 140 üzeri risk demektir ve büyük testi öneriyorlar . Endokrin doktorum bile bugün aradı sonuç onada gitmiş kesinlikle büyük yükleme dedi . Bir çok etkisi var çünki . Peki büyük yüklemeyi yapmadan ne dedi ? Diyetmi ilaç mı iğnemi amaç zaten o yüklemeyle nasıl yol izleneceği olduğu için merak ettim ?

Selam kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallah bende 50 mg yaptırdım 124 çıktı sonuç . Bebeğim 1064 gr olmuş demirim düşük çıktı doktorumu aradım şehir dışında olduğum için ona danışmak istedim tok karnına günde 2 iç dedi aç içtiğimde kusuyordum baya baya 2.5 ay kaldı ya

Canım hastanede hastalıklara göre liste hazırlayan bır gıda mühendisi olaral konusuyorum. Doktorlar tabi ki bukadar basite indirgemeyecek. Çünkğ evet önemli ama sanıldıgı kadarda değil. Bunu tabiki söylemeyecekler. Cok yakında şeker yükleme olayınında kaldırılacagını düşünüyorum. Ben kendi deneyimlerim sonucunda cok strese deger birşey olarak görmüyorum gebelik şekerini. Erken doğuma sebep olabilecek unsurlarından sadece birtanesi.
gebelik şekerini artıran bazı etmenler elbette var pcos bunlardan biri mesela dun kim yazmıstı hatırlamıyorum okudugum an gebelik sekerinin cıkacagını biliyordum mesela. İkiz gebelikte ekstra bir etmen mesela cogul gebeliklerde bu test gereksiz bile cunku cıkma ıhtımalı yuzde 85 falan.Yani hafife alınacak birşey tabiki değil ama sağlıklı giden bir gebelikte herseyın yolunda olup tek gebelik şekeri olan bir gebelikte cokta sorun değil onu demek istiyorum.

Canım gebelik şekeri çok önemli. Benim doktorlarım asla 140 üstü istemiyorlar. Ayrıca bebeği etkiliyor zaten bizi pek etkilemez. Suyu çok olabiliyor kilosu fazla olabiliyor ve en önemlisi bebek doğduğun da ani şeker düşüşüyle zarar görüyor. Hatta şekere çok dikkat etmeyen kişilerin ne yazık ki bebekleri ölü doğabiliyor yada şeker hastası olabiliyor. O yüzden çok dikkat edilmeli. Ve bir gebelik diyetisyeniyle devam edilmeli. Anne dikkat etmezse bu annede de kalıcı hale geliyor ve gebelikten sonra da bu durumla karşılaşıyor. Yani gebelik şekeri çok dikkat edilmesi gereken bişey

Ah maşallah ne güzel büyümüş bebişin ne yiyor ne içiyorsun arkadaşm kaç haftalıksın,ay nasıl sevindim 1kg üstünde bebiş gördük ya maşallah

Arkadaşlar diyelim ki gebelik şekerimiz çıktı bildiğin iğne mi kullanacağız çok korkutucu değil mi ya? Yediklerimize dikkat etsek tatlıyı kessek de çıkmasa daha mantıklı değil mi

Arkadaşlar diyelim ki gebelik şekerimiz çıktı bildiğin iğne mi kullanacağız çok korkutucu değil mi ya? Yediklerimize dikkat etsek tatlıyı kessek de çıkmasa daha mantıklı değil mi
Canım her şekeri çıkar iğneye başlamıyor yediklerine dikkat edersen şekerin çıkmazsa başlamıyorsun ama dikkat etmezsen ve sürekli şekerin yüksekse mecburen insülin başlıyorsun

Canım her şekeri çıkar iğneye başlamıyor yediklerine dikkat edersen şekerin çıkmazsa başlamıyorsun ama dikkat etmezsen ve sürekli şekerin yüksekse mecburen insülin başlıyorsun
Ben cidden korktum bu işten gerçekten daha tatlı filan yemem inşallah öyle insülin filan demezler

Canım çok geçmiş olsun öncelikle gebelik şekerini çok erken sezerek çok güzel beslenmeyle devam ettin yoluna. Şimdi doktorunun önerisiyle devam edersin inşallah en sağlıklı şekilde kuzum bebişine maşallah her şey yolundaymış ne güzel yarın en güzel sonuçları alırsın inşallah canım

Bazen tatlıyla veya diyetle kurtarılmıyor mağlesef. Ama tabiki dikkat edip kontrol altına alınan çok

Kızlar yapaya sordum ama ilaç gerekebilir falan demiş. Bu serbest T4 düşüklüğü olan vardı sanırım grupta önemli mi önemsiz mi anlayamadım. Yarın doktora soracağım ama merak ettim, ilaç kullanman gerekebilir vs diyor.

Eklentiler

• IMG_7777.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 36
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…