Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Canım 200 çıkan arkadaşıma da sadece diyet denildi bence evham yapma
Canım ama 200 çıkan arkadaşımada diyet yap yeter demeleri doğru değil inan değil . Gebelik şekeri hafife indirgeyecek birşey değilki . Bazen diyet yetmiyor bazen yasaklı olmayan gıdalar bile şekeri zıplatıyor nasıl böyle kolaylıkla üstün körü bırakılıyor bilmiyorum . 184 sonuç ile Diabetolojiye sevk aldım 148 le Diabetolojiye yollanilanlar var . 200 çok yüksek iğnemi ilaçmı ona bakılır o durumda aslında. Doktorunu değiştirirsin arkadaşım dikkatli olasın

Son düzenleme:
Ah diyet yapmak hamilelikte çok zor sizi anlıyorum kızımda şeker çıkmamıştı ama oksapar tek doz yetersiz olduğu çıkmıştı doktor kilo almamı yasaklamıştı hem de 6 ay bitmişti ekmek falan kesinlikle yasaktı iğneyi ikiye çıkarmıştım ağlıyordum açlıktan

Canım bazen özellikle bu aylarda bebek poposunu kafasını bir yere dayıyor onu biz kasılma ile karıştırabiliyoruz sancın yoksa sertleşme kısa sürüyorsa sorun olcanı sanmıyorum

Canım bazen özellikle bu aylarda bebek poposunu kafasını bir yere dayıyor onu biz kasılma ile karıştırabiliyoruz sancın yoksa sertleşme kısa sürüyorsa sorun olcanı sanmıyorum
Kısaydı okşayınca geri geçti sancım yok canım şükür ama bebek bata aşşağıda bende yuksrı çıkmadı doktorum erken doğum riski görmüyorum ama gözetim altında tutmamız lazım dedi ..

Bana kızımda çok olurdu hemen doktora gitmiştim doktor sen de ona dokun düzeltir kendini demişti doktorun erken doğum riski yok diyorsa içini rahat tut toplanıyordur muhtemelen

Canım 200 çıkan arkadaşıma da sadece diyet denildi bence evham yapma
Ama bu çok yanlış bir öneri olmuş canım. Böyle öneri vermek, yönlendirmek bence çok yanlış. 200 oldukça ciddi bir değer sadece diyet tek başına yeterli olmuyorsa insülin iğnesi verilir. Diyet + insülin iğnesiyle de düşmezse hastaneye yatış gerekir. Gebelik şekeri bebeğin kalbini dahi etkileyen ciddi bir rahatsızlık. Dün bebeğime çocuk kardiyolojisinde fetal eko yapıldı çok şükür her şey yolunda çıktı ama çıkamayan kişiler de oluyor bu şekerden dolayı. Hatta bebeği doğumdan sonra ameliyata dahi alıyorlarmış, dün doktor açıkladı daha tıbbi terimlerle tabii ki. O yüzden bence gebelik şekeri olan, belirtisi olan, diyet yapmak zorunda olan, şekeri yüksek çıkan herkes dikkat etmeli

Yaaaaa ah ne zor şeyler gerçekten yaşayan bilir derler ya çok doğru. Hamilelik ilerledikçe çok açlık hissediliyor ilk zamanlar daha iyiydim ama 5-6 haftadır çok zorlanıyorum yine de direniyordum el mahkum diyerek. Şimdi gebelik şekeri tanısı konulunca daha da direnmem gerekiyor Allah yardımcımız olsun zor gerçekten. Oksapar 10 aydır vuruluyorum hamilelik başlamadan verilmişti şimdi üstüne şeker takibi yapmak, insülin iğnesi gerekirse olmak çok yorucu geliyor ama yine diyorum el mahkum oğluşun için yapacaksın

Kesinlikle öyle 208 ile beni hastaneye yatıracaklarını söylediler eğer düşmezse 1 haftalık takip sonrası hâlâ aynıysa… Bebeğimin kalbine dahi detaylı aylık çocuk kardiyolojisi bakacak doğuma kadar sık sık olacak şekilde. Dikkat etmek lazım.

neler tüketmek gerekir sebze ağırlıklı mı ? bugünden itibaren tuzu ve şekeri kesmekle başlayım

Merhaba canım olmaz muhtemelen. Tüp bebekte ohssden yatarken her gün bakıyorlardı transfer yapılmıştı yani bişey olmadı olmasında inşallah
Bu gun iğne yapılacaktı. Önce kan vermem lazımmış onun sonuçları çıkmadan yapamam dedi. Bu gün kan vericem. Artık pzrts yada salı vurulurum iğneyi o zaman girerim ultrasona diye girmedim.

neler tüketmek gerekir sebze ağırlıklı mı ? bugünden itibaren tuzu ve şekeri kesmekle başlayım
Eveeet hemen kes hiç gerek yok tuz ve şekere Sebze, kurubaklagil, balık, meyve ama ölçülü hep bu şekilde beslenebilirsin. Karbonhidratı dikkatli tüketmek lazım tek bir öğünde bir dilim tam buğday ekmeği gibi. Meyvelerin porsiyonları çok önemli tek başına yememek lazım yanında yoğurt çok iyi olur. 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde beslenmek gerekiyor kan şekeri düşmemesi açısından. Ben sabah akşam 2 ana öğün 3 de ara öğün şeklinde besleniyorum. Protein çok önemli balık, yumurta, peynir gibi. Ama yumurtayı haşlama 1 adet şeklinde yersen bence daha iyi olur. Peynir de tuzlu olmasın lor çok iyi olur. Kuruyemiş aşırı önemli. Yani aklıma gelenler bunlar. Beslenme düzeni biraz yorulma istiyor bu şekilde yorabilir ama mecburi yapmak lazım

İki haftada bir kontrole giden biri olarak bebeğin büyümesine şok oldum arkadaşlar eğer ayda bir gidiyorsanız bir sonraki randevunuzda yaşayacağınız şoka kendinizi hazırlayın :)

İki haftada bir kontrole giden biri olarak bebeğin büyümesine şok oldum arkadaşlar eğer ayda bir gidiyorsanız bir sonraki randevunuzda yaşayacağınız şoka kendinizi hazırlayın :)
Kaç çıktı ? ay inşallah artık 1 kilolar ve üzerlerini okuruz gr lar yeto

Yaaaaa salı günü ve dün gördüm bebeğimi ama devlet hastanesinin ultrason cihazı olduğu için tahmin edersin nasıl gördüğümü Sadece bacaklarını çok net görebilmiştim upuzun bacakları var çok şaşırdık annemle görünce bir de her zaman ki gibi pipisini açtı oğlum şovunu yaptı pipişi gördük bundan sonra perinatoloji görecek orda bence de bir şok yaşarım gibi

canım kaç kere yazdım elinizle karnınızı okşamayın bebekleri seviyorsunuz yada kendinizi rahatlatıyorsunuz ama rahmi kasıyorsunuz güzel değil doktorlar bas bas bağırıyor karnınızı okşamayın diye. Sertleşme arada olur dinlen bakalım ne olacak

hahahah,bu pipililer çok fena bizimki de aynı şov peşinde geçen kontrolde parmakları bile aşırı netti çünkü eli sürekli yüzünde bu sefer açtı ama yüzünüü
Yaa kesin yaşarsın,biz şok olduk. Artık hızlı büyüme zamanlarına geldik galibaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…