Evet ya bence de artık hızla kilo alıp büyüyecekler ayyyy maşallah oğluşunahahahah,bu pipililer çok fena bizimki de aynı şov peşindegeçen kontrolde parmakları bile aşırı netti çünkü eli sürekli yüzünde bu sefer açtı ama yüzünüü
Yaa kesin yaşarsın,biz şok olduk. Artık hızlı büyüme zamanlarına geldik galibaaa
ayy hepimizinkine maşallaahhhEvet ya bence de artık hızla kilo alıp büyüyecekler ayyyy maşallah oğluşunaKesin olurum haftaya cihaz da mükemmel orda
Geçmiş olsunKan uyuşmazlığı iğnesi.
Anladim kuzum annelik işte bisey olck diye korkuyor insanCanım 200 çıkan arkadaşıma da sadece diyet denildi bence evham yapma
Eveeeet yazarım ben de bi göreyim de güzel ekrandaayy hepimizinkine maşallaahhh
gittikten sonra sen de paylaşırsınn
çok teşekkür ederim ne kadar detaylı yazmıssın . Günde 1 kase yoğurt 2 yumurta sabahları aksamları da 1 bardak süt içiyordum düzenli olarakEveeet hemen kes hiç gerek yok tuz ve şekereSebze, kurubaklagil, balık, meyve ama ölçülü hep bu şekilde beslenebilirsin. Karbonhidratı dikkatli tüketmek lazım tek bir öğünde bir dilim tam buğday ekmeği gibi. Meyvelerin porsiyonları çok önemli tek başına yememek lazım yanında yoğurt çok iyi olur. 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde beslenmek gerekiyor kan şekeri düşmemesi açısından. Ben sabah akşam 2 ana öğün 3 de ara öğün şeklinde besleniyorum. Protein çok önemli balık, yumurta, peynir gibi. Ama yumurtayı haşlama 1 adet şeklinde yersen bence daha iyi olur. Peynir de tuzlu olmasın lor çok iyi olur. Kuruyemiş aşırı önemli. Yani aklıma gelenler bunlar. Beslenme düzeni biraz yorulma istiyor bu şekilde yorabilir ama mecburi yapmak lazım
Ohh süpero zaman okuyacaksın kesinlikle
1111 gram dedi doktor
Elle karnını okşamak iyi değilmi ama saatlerce masaj tarzı yapmıyorumki elimi koyuyorum üzerine hafif bilmiyordum ben bunu ilk kez duydumcanım kaç kere yazdım elinizle karnınızı okşamayın bebekleri seviyorsunuz yada kendinizi rahatlatıyorsunuz ama rahmi kasıyorsunuz güzel değil doktorlar bas bas bağırıyor karnınızı okşamayın diye. Sertleşme arada olur dinlen bakalım ne olacak
Yasak kuzum sadece elini üstüne koyup beklersin o sorum değil ama ovmak zararlı bi dakika da olsaElle karnını okşamak iyi değilmi ama saatlerce masaj tarzı yapmıyorumki elimi koyuyorum üzerine hafif bilmiyordum ben bunu ilk kez duydum
Tamam canım sağolYasak kuzum sadece elini üstüne koyup beklersin o sorum değil ama ovmak zararlı bi dakika da olsabide karnın sertleşince uzanıyorsan otur oturuyorsan kalk ayaktaysan uzan zaten bi dakikaya düzelir pozisyon değiştirince onlar korkulacak şeyler değil
Çok şükür durdu korkudan oldu sanırım ödümüz koptu verdi toz verdi tek kullanımlık birde antibiyotik bir hafta sonra kontrol istedi çünkü az miktarda protein kaçağı da olmuş. Şimdilik takipteyiz bakalım bebek çok iyi ama her şeyi yolunda 3 gün önde gidiyor maşallahİlaç verdi mi canım, kasılma ne durumda
Oksapar beter bişe ya benim kabusum bu doğumda tüplerimi bağlatıcam en çok oksapar yapmicam bi daha diye seviniyorumYaaaaa ah ne zor şeyler gerçekten yaşayan bilir derler ya çok doğru. Hamilelik ilerledikçe çok açlık hissediliyor ilk zamanlar daha iyiydim ama 5-6 haftadır çok zorlanıyorum yine de direniyordum el mahkum diyerek. Şimdi gebelik şekeri tanısı konulunca daha da direnmem gerekiyorAllah yardımcımız olsun zor gerçekten. Oksapar 10 aydır vuruluyorum hamilelik başlamadan verilmişti şimdi üstüne şeker takibi yapmak, insülin iğnesi gerekirse olmak çok yorucu geliyor ama yine diyorum el mahkum oğluşun için yapacaksın
Korkma canım dinlen hiç bişey olmaz Allah’ın izniyle. Maşallah bak öndende gidiyorÇok şükür durdu korkudan oldu sanırım ödümüz koptu verdi toz verdi tek kullanımlık birde antibiyotik bir hafta sonra kontrol istedi çünkü az miktarda protein kaçağı da olmuş. Şimdilik takipteyiz bakalım bebek çok iyi ama her şeyi yolunda 3 gün önde gidiyor maşallah
Çok şükür durdu korkudan oldu sanırım ödümüz koptu verdi toz verdi tek kullanımlık birde antibiyotik bir hafta sonra kontrol istedi çünkü az miktarda protein kaçağı da olmuş. Şimdilik takipteyiz bakalım bebek çok iyi ama her şeyi yolunda 3 gün önde gidiyor maşallah
Benim de normalin ust sinirinda ve henuz seker yukleme testi yaptirmadim. 22’si gibi yaptiracağim. Çıkadabilir çıkmayadabilir. Benim doktorum karbonhidratli ve sekerli seylerden uzak dur biraz dedi. Karpuz dondurma gibi çok şeker iceren şeyler yeme dedi. Tamamen kesmedim ama azalttim yemeyi. Seker yuklemesi yaptirinca gorecegim sonucu. Normalde şekerim yok gebelik sekeri cikabilir tabi. Şeker varsa var çünkü ondan muthis bir kacis yontemi yok anladigim kadariyla.Arkadaşlar merhaba hamileliğim 26+1 bugün doktor kontrolüm vardı doktor suyun çok olduğunu sınırda olduğunu söyledi henüz şeker yüklemesi yaptırmadım ondan kaynaklı olabilir dedi ama evde kendim ölçüm yaptığımda şekerim normal çıkıyor. Aynı sorunu yaşayan var mı acaba
Canım ama 200 çıkan arkadaşımada diyet yap yeter demeleri doğru değil inan değil . Gebelik şekeri hafife indirgeyecek birşey değilki . Bazen diyet yetmiyor bazen yasaklı olmayan gıdalar bile şekeri zıplatıyor nasıl böyle kolaylıkla üstün körü bırakılıyor bilmiyorum . 184 sonuç ile Diabetolojiye sevk aldım 148 le Diabetolojiye yollanilanlar var . 200 çok yüksek iğnemi ilaçmı ona bakılır o durumda aslında. Doktorunu değiştirirsin arkadaşım dikkatli olasın
Bu bahsettiğim ilk gebeliğinde yaşanan bir şeydi. Doktordan doktora değişebileceğini düşündüğüm için yazdım çünkü onunki sadece diyetle kontrol edildi ve anne de bebek de sağlıklıydı. 2.gebeliğinde şuan yine şekeri çıktı yine diyet yapıyor. Öneri vermedim aslında gördüğüm bi şeyi yazdımAma bu çok yanlış bir öneri olmuş canım. Böyle öneri vermek, yönlendirmek bence çok yanlış. 200 oldukça ciddi bir değer sadece diyet tek başına yeterli olmuyorsa insülin iğnesi verilir. Diyet + insülin iğnesiyle de düşmezse hastaneye yatış gerekir. Gebelik şekeri bebeğin kalbini dahi etkileyen ciddi bir rahatsızlık. Dün bebeğime çocuk kardiyolojisinde fetal eko yapıldı çok şükür her şey yolunda çıktı ama çıkamayan kişiler de oluyor bu şekerden dolayı. Hatta bebeği doğumdan sonra ameliyata dahi alıyorlarmış, dün doktor açıkladı daha tıbbi terimlerle tabii ki. O yüzden bence gebelik şekeri olan, belirtisi olan, diyet yapmak zorunda olan, şekeri yüksek çıkan herkes dikkat etmeli
Oksapar inim inim inleten belanın ta kendisiOksapar beter bişe ya benim kabusum bu doğumda tüplerimi bağlatıcam en çok oksapar yapmicam bi daha diye seviniyorumve evet haklısın sonlara doğru insanın iştahı açılıyor gerçekten havalar da sıcak olunca şekerli şekerli meyve falan isteyip yiyememek zor neyse sağlıkla doğsunlar da seneye birlikte yersiniz karpuz kavun
Evetvcanım sonuçlara göre diyet diye biliyorlar ama evden takip ediliyor çizelge yapılıyor demekki ona yetmiş ..Bu bahsettiğim ilk gebeliğinde yaşanan bir şeydi. Doktordan doktora değişebileceğini düşündüğüm için yazdım çünkü onunki sadece diyetle kontrol edildi ve anne de bebek de sağlıklıydı. 2.gebeliğinde şuan yine şekeri çıktı yine diyet yapıyor. Öneri vermedim aslında gördüğüm bi şeyi yazdımTabiki dikkat edilmeli
Yaaaa kesin mi peki hani şey demiyor mu doktor biraz daha dayanırsın belki değişir falan diyeKızlar benim erken doğum olacak. Vücudumda garip morluklar oluşmaya başladı. Hatırlayanlar olursa trombosit düşüklüğüm vardı kortizon kullanıyordum artık yüksek doz kortizon da etki etmemeye başladı. Dayak yemişim gibi morluklar oluşuyor vücudumda. Doktor artık sana zarar verecek 30u dolduralım bebeği alalım biraz daha sabret dedi. Şimdi alırsak eğer yaşama şansı var ama yine de bilemeyiz riske atmayalım dedi. Nolur bi mucize olsa değerlerim yükselse 32-33leri en azından görebilsem. 30 çok erken değil miçok üzülüyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?