Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Arkadaşlar merhaba. Gebelik şekeri için 50g OGTT yaptırmıştım
açlık şekeri 78
60 dk sonra 214 çıkmış.
Çok yüksek değil mi? Muhtemelen doktorum direkt gestasyonel diyabet tanısı koyacak. Bu kadar yüksek çıkan oldu mu nasıl bir yol izlediniz doktorunuz ne dedi?

Merhaba 50g yükleme sonucum 188 çıktığı için 100g yükleme yapıldı onun da sonucu bu. Gebelik tanısı konuldu. İnsülin iğnesi verilmeden önce de şeker takibi önerdiler onu yapıyorum.

Eklentiler

• IMG_7898.webp
    9 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_7899.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 31
Merhaba 50g yükleme sonucum 188 çıktığı için 100g yükleme yapıldı onun da sonucu bu. Gebelik tanısı konuldu. İnsülin iğnesi verilmeden önce de şeker takibi önerdiler onu yapıyorum.
Bana 100g yüklemeyi bile yaptırmayangerek duymadan diyabet tanısı koyacak bence. 190ı geçince direkt gestasyonel diyabet tanısı konuluyormuş genelde. Geçmiş olsun ikimize de. İnsülin iğnesine gerek kalmadan atlatırız umarım zaten Oksapar kullanıyoruz bir iğne eksik kalsa fena olmaz.

Aslında insülin verseler daha rahat ederiz gib düşünüyorum ki bebeğimize hiçbir zararı yok hatta korumuş oluruz. Ayy şekerimiz çıktı mı diye derde çok düşmeyiz yine kontrollü ilerleriz ama bence insülin kullanacağız canım. Senin sonucum puanlama olarak benden de yüksek. Şeker takip cihazı al hep kontrol et.

Oksapar + insülin iğnesi + takip cihazı biri bize kesinlikle iğne büyüsü yapmış hahah sinirlerim bozuluyor

Diyetle atlatan çok olmuş ama ben zaten doktorum fazla kilo almamaya çalış dediği için neredeyse diyabet diyeti yapıyordum dikkat ediyordum kilom ideal olmasına rağmen. Yine de yüksek çıktı ne diyebilirim ki dondurma keyfim vardı haftada bir, ondan da olucam galiba. Pazartesi gideceğim bakalım ne diyecek artık insülin iğnesi kullan derse de yapacak bir şey yok. Ben bir de kortizon ve progestan iğne kullanmıştım ayrı ayrı haftalarda 10 kere. Az kaldı diye diye atlatıcaz sinirlerimiz bozulmakta çok haklı

Bu gebelik şekeri maalesef kilo ve yaptığın diyete bakmıyor canım keşke baksa. Yatkınlık çok ama çok önemli. Ben de 7. haftadan bu yana özel diyetisyenle çalıştım ama sonuç 200 lerde çıkan şeker ve gebelik şekeri tanısı Bir şey olmaz kullanırız yavruşlar için. Dondurmaya da ara verirsin başka şeylere yönelirsin benim de karpuz keyfim vardı artık yok kendimi tutamam diye bir dilim dahi yemiyorum

Doktorum 200 ve üzeri için direk gestasyonel diyabet demişti . Ama yinede Diabetolojiye yolluyorlar çünki iğnemi ilaç mı diyetmi 100 lük ogtt ile karar veriliyor

Ya ailemde de kimsede yok öyle yüksek şeker vs. doktor da şüphelenmediği için 50g vermişti aslında. Kendimi sağlıklı sanarken gebelikle birlikte zibilyon tane şey çıktı, genetik olarak ailemde kimde hastalık varsa silip süpürmüş gibiyim şu an. Sağ salim gelseler de onlar da biz de rahatlasak. Her şey onlar için zaten tutarız kendimizi ne yapalım yeter ki sağlıkları yerinde olsun

Doktorum 200 ve üzeri için direk gestasyonel diyabet demişti . Ama yinede Diabetolojiye yolluyorlar çünki iğnemi ilaç mı diyetmi 100 lük ogtt ile karar veriliyor
Yine 100g yapılacak o zaman bana. Hayırlısı artık pazartesi gidicem doktora o ne derse

Başa gelen çekilirmiş hiç üzülme allahtan çaresi olan bir şeyle uğraşacağız öyle düşünelim

Kızlar bugün akşam üstü birden burnumdan çok fazla kan gelmeye başladı. Acile geldik hala kanı durduramadılar. Doktorun söylediği sanırım aniden kanarsın dediği buydu. Sıcaklardan falan olabilir mi dedim hayır trombosit düşüklüğünden kanamış dedi. Trombosit yüklemesi yapılacak yine. Hazırlanmasını bekliyoruz. Dua edin bana inşallah bana da bebişime de bişey olmaz, korkuyorum biraz

Yaaa kıyamam neler oluyor neler. Allahım yar yardımcın olsun dua edicem benim için de gece uzun haber ver mutlaka. Allah’ın izniyle sende bebişin de iyi olacaksınız

Yaaaa kıyamam sana neler çekiyorsun böyle Rabbim şifa versin yardımcın olsun inşallah ya. Dualarım seninle Bizleri de haberdar et muhakkak

Doğru diyorsun her şeyin olumlu tarafına odaklanmalıyız yoksa zor geçer kalan günlerimizde
Kesinlikle öyle eminim ki vardır bunda da bir hayır allah daha kötülerinden korusun ayrıca 12-14 haftamız kaldı şurda güzel geçirelim bu haftaları da

Senin için niye gece uzun? Bir şey yok değil mi?
Doktorum kasılmalar için bi ilaç verdi ilaç kalp hastaları için şimdi içtim bekliyorum alerji tutarlıyım diye ve içimde hep kuşku var. Doktorum ilaca karşı ama demek ki kullanmam gerekiyor diye verdi diyorum ama işte annelik. Birazdan alt karım ağrım var. Tek isteğim artık 34. Haftayı görüp bebeklerimi sağlıkla kucağıma almak hamileliğim o kadar zor geçiyor ki tadını çıkaramıyorum

Annelik içgüdüsü işte uyutmaz seni emin olana kadar tahmin edebiliyorum. Rabbim inşallah sağlıkla ikisini de tam vaktinde kucağına almayı nasip etsin. Duracak o iki minnoşta ben inanıyorum üzmeyecekler annelerini

İnşallah kuzum inşallah Rabbim kimseye evlat eksikliği yaşatmasın. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…