- 1 Kasım 2013
- 3.173
- 2.705
- 333
Evet hatta tam olarak şöyle görüntü ekleyeceğim, heterozigotlarda olmasına rağmen gerek yok dediler 11.haftaya kadar kullanıp bıraktım şuan 28 olacak çok şükürSadece benim gibi 6 tane panelinden paı 4g/5g mi? İyi yapmışsın 5 tanı doktor aynı şeyi dediyse sorun yoktur
Benim de genlerim aynı 2 si heterozigot ve homsesitein yüksekti banada hep gerek yok denildi ama gerekliymiş doğum sonrası bıraktığım için iğneyi pıhtı attım ben bu doktorların görüş farklılığı tabi Allah kimsenin başına vermesinEvet hatta tam olarak şöyle görüntü ekleyeceğim, heterozigotlarda olmasına rağmen gerek yok dediler 11.haftaya kadar kullanıp bıraktım şuan 28 olacak çok şükür
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Bu günleri de atlatacaksın eminim ben. Önce yapman gereken şey aklından kalbinden vücüdundan kötü düşünceleri ve enerjileri uzak tutmaya çalışmak. Kendini yıpratmışsın yok yere yanlış anlama dediğimi bende gebelik zehirlenmesi riski yaşıyorum ve çok korkuyorum. Bu yüzden de aklımı kötü düşüncelerden uzaklaştırmak için her yolu deniyorum bu süreçte şunu gördüm kötü düşünceler bizden ne kadar uzak olursa herşeyin iyi olma olasılığı daha yüksek. Gebeliğimin 4. Ayına kadar düşük riskim vardı kanamalarım olurdu. İlk bebeğimi de 12 haftalıkken bir gebelik anomalisi sebebi ile sonlandırmak zorunda kaldığımız için ekstra riskli bir gebelik yaşıyorum. Hatta bütün topik riskli gebelikler yaşıyor ama başımıza gelen bütün olumsuzluklara rağmen pozitif olmak ve pozitif düşünmek zorundayız. Sana tavsiyem elinden geldiğince olumlu düşün hatta umursamaz ol ya gerçekten bak umursama duyma seni rahatlacak olumsuz düşünmekten uzak tutacak şeylere odaklan. Gerçekten stres ve olumsuz düşünmek her defasında en kötüsü olacak gibi davranmak kötülükten ve hastalıktan başka bir şey getirmiyor tıpkı virüs gibi bizi her gün daha da çürütüyor. En dibi görmüş biri olarak söylüyorum bunları sana inşallah sonu mükemmel olacak bu yolculugun hepimiz içinKızlar teker teker etiketleyip yazamadım şarjım bitmişti o kadar panikle gittik ki hastaneye yanımıza almayı unutmuşuz. Yeni geldik sayılır eve. Dün bu saatlerde gitmiştik. Normalde değerlerim düşünce bir kez trombosit yüklemesi yeterli oluyordu. Artık trombosit yüklemesi de işe yaramıyor. 21 bindi değerim, 24 bine yükseltti. Eskiden 40lara yükseltirdi hemen. Acildeki doktor da en az 30 bini görmemiz gerek yoksa çıkartamam dedi. Bir kez daha trombosit yüklendi onda da 31 bin oldu. Normalde yatış isteyecekti ben yarın kendi Hematoloji doktoruma gideceğim deyince çıkardı. Çok şükür kanamam durdu, bebiş de iyi gibi şimdilik. Ama her an tetikte ol herhangi bi kanama olursa hemen gel dedi. Vajinal bi kanama yerine burnundan olan bi kanama olması şansına dedi. Çok şükür ki dediği gibi vajinal yerine burından kanama olmuş. Gönül isterdi ki hiç olmasın. O kadar yoruldum ki ağlamaktan, uykusuzluktan korkudan… kadın doğum doktorumla konuştum bu haftalarda alamam bebeği yaşayamayabilir Hematoloji doktorun bi üç hafta daha seni tutacak çözüm bulsun dedi. Benim vücudum artık uyarı veriyor. Her yerim morardı, bacaklarım falan tutmuyor. Çok garip bi şekilde aşşırı hızlı yakım oluyor vücudumda. Hamile olduğum için tedavi seçenekleri de kısıtlı. Yarın inşallah güzel bi tedavi seçeneği bulabiliriz beni üç hafta kadar idare edebilecek. Dualarınızı bekliyorum. Kızım ve ben sağlıklıca şu süreci atlatalım inşallah. Artık fazlasında gözüm yok sadece 30 u görebilelelim yeter
Doktorumu aradım çok yüksek direkt Diaformin kullanmaya başlıyorsun dedi. Hiç gel bakalım, tekrar yükleme yapalım demedi. Takip cihazı alıp 3 gün takip et sonuçlarına bakalım ona göre diyetisyene gidebilirsin dedi. Diaformini araştırdım biraz hamileyseniz ve hamilelik düşünüyorsanız kullanmayın yazan siteler vardı. Çok kafam karıştı bilmiyorum ne yapacağımıUmarım sizin de iyi çıkar ben öncesinde aşırı tatlı tüketiyordum şimdi dikkat ediyorum gebelşk şekeri yok ama dikkat et demişti doktor tamamen kesmedim ama oldukça azalttım diyebilirim
Ama hap kullanılmaz ki insülin iğnesi verilir hamilelikte yani ben böyle biliyorumDoktorumu aradım çok yüksek direkt Diaformin kullanmaya başlıyorsun dedi. Hiç gel bakalım, tekrar yükleme yapalım demedi. Takip cihazı alıp 3 gün takip et sonuçlarına bakalım ona göre diyetisyene gidebilirsin dedi. Diaformini araştırdım biraz hamileyseniz ve hamilelik düşünüyorsanız kullanmayın yazan siteler vardı. Çok kafam karıştı bilmiyorum ne yapacağımı
İyide neden büyük yükleme yapmıyor ? Ay ben bu her doktorun kafasına göre oluşuna şaştım kaldım . Benimkide ben karışmam alanım değil dedi Diabetolojiye sevk verdi . Ama adam haklı şeker onun alanı değil ne yapabilirim .Doktorumu aradım çok yüksek direkt Diaformin kullanmaya başlıyorsun dedi. Hiç gel bakalım, tekrar yükleme yapalım demedi. Takip cihazı alıp 3 gün takip et sonuçlarına bakalım ona göre diyetisyene gidebilirsin dedi. Diaformini araştırdım biraz hamileyseniz ve hamilelik düşünüyorsanız kullanmayın yazan siteler vardı. Çok kafam karıştı bilmiyorum ne yapacağımı
Ben de öyle okumuştum birkaç yerde ama doktorum eğer bu ilaçla düşmezse insülin iğnesi başlamamız gerekebilir dedi. Sanırım bununla düşerse insülin iğnesine gerek kalmaması için verdi. Aldım ilacı ama bugün kullanmam, şeker takip cihazı da aldım bugün sadece onunla ölçüm yaparım. Eğer yine yüksek seviyede çıkarsa gün boyu, ilacı kullanıcam artıkAma hap kullanılmaz ki insülin iğnesi verilir hamilelikte yani ben böyle biliyorum
İşte zaten çok yüksek yine yüksek çıkar diye düşünüyor galiba, zaten takip cihazı al kendin bak 3 gün sonra bana haber ver dedi. Her doktorun yöntemi farklı biz de arada gidip geliyoruzİyide neden büyük yükleme yapmıyor ? Ay ben bu her doktorun kafasına göre oluşuna şaştım kaldım . Benimkide ben karışmam alanım değil dedi Diabetolojiye sevk verdi . Ama adam haklı şeker onun alanı değil ne yapabilirim .
Ben hamile kalmadan önce de kullandım diaformin, matofin. Doktorum ilacı kullanırken hamile kalmamamı söylemişti o yüzden o dönemde aşılama tedavisi almamıştım. Ki en güvenilir gebelikte insülin iğnesi. Bence iyi araştırarak kullan tabii ki doktordan iyi bilecek değilim ama şu an gebelik şekeriyle alakalı gittiğim, görüştüğüm doktorlar da aynı şeyi söylediler.Ben de öyle okumuştum birkaç yerde ama doktorum eğer bu ilaçla düşmezse insülin iğnesi başlamamız gerekebilir dedi. Sanırım bununla düşerse insülin iğnesine gerek kalmaması için verdi. Aldım ilacı ama bugün kullanmam, şeker takip cihazı da aldım bugün sadece onunla ölçüm yaparım. Eğer yine yüksek seviyede çıkarsa gün boyu kullanıcam artık
Ah canm ya rabbim yardımcın olsun inşallah bir mücize olur da yükselrKızlar teker teker etiketleyip yazamadım şarjım bitmişti o kadar panikle gittik ki hastaneye yanımıza almayı unutmuşuz. Yeni geldik sayılır eve. Dün bu saatlerde gitmiştik. Normalde değerlerim düşünce bir kez trombosit yüklemesi yeterli oluyordu. Artık trombosit yüklemesi de işe yaramıyor. 21 bindi değerim, 24 bine yükseltti. Eskiden 40lara yükseltirdi hemen. Acildeki doktor da en az 30 bini görmemiz gerek yoksa çıkartamam dedi. Bir kez daha trombosit yüklendi onda da 31 bin oldu. Normalde yatış isteyecekti ben yarın kendi Hematoloji doktoruma gideceğim deyince çıkardı. Çok şükür kanamam durdu, bebiş de iyi gibi şimdilik. Ama her an tetikte ol herhangi bi kanama olursa hemen gel dedi. Vajinal bi kanama yerine burnundan olan bi kanama olması şansına dedi. Çok şükür ki dediği gibi vajinal yerine burından kanama olmuş. Gönül isterdi ki hiç olmasın. O kadar yoruldum ki ağlamaktan, uykusuzluktan korkudan… kadın doğum doktorumla konuştum bu haftalarda alamam bebeği yaşayamayabilir Hematoloji doktorun bi üç hafta daha seni tutacak çözüm bulsun dedi. Benim vücudum artık uyarı veriyor. Her yerim morardı, bacaklarım falan tutmuyor. Çok garip bi şekilde aşşırı hızlı yakım oluyor vücudumda. Hamile olduğum için tedavi seçenekleri de kısıtlı. Yarın inşallah güzel bi tedavi seçeneği bulabiliriz beni üç hafta kadar idare edebilecek. Dualarınızı bekliyorum. Kızım ve ben sağlıklıca şu süreci atlatalım inşallah. Artık fazlasında gözüm yok sadece 30 u görebilelelim yeter
Bence siz ne olur ne olmaz bir Diabetolojiye randevu alın en hızlısından gidin ve sonuçları gösterin onlar karar versin . İlaç tehlikeli diyende var siz gebesiniz sonuçta 2/3 doktor görüşü hep daha iyidirİşte zaten çok yüksek yine yüksek çıkar diye düşünüyor galiba, zaten takip cihazı al kendin bak 3 gün sonra bana haber ver dedi. Her doktorun yöntemi farklı biz de arada gidip geliyoruz
Sanırım hamileliğin ilk trimesterinde düşük riskini artırdığı için kullanmayın deniliyormuş, bir yerde öyle okudum. Benim şu an düşük riski söz konusu olmadığı için verdi galiba, insülinden daha hafif diye düşünüyor eğer düşmezse insülin iğnesi başlarız dedi.Ben hamile kalmadan önce de kullandım diaformin, matofin. Doktorum ilacı kullanırken hamile kalmamamı söylemişti o yüzden o dönemde aşılama tedavisi almamıştım. Ki en güvenilir gebelikte insülin iğnesi. Bence iyi araştırarak kullan tabii ki doktordan iyi bilecek değilim ama şu an gebelik şekeriyle alakalı gittiğim, görüştüğüm doktorlar da aynı şeyi söylediler.
Tatile gidiyorum bugün 1 haftalığına gittiğim yerde de yoktur diabetoloji. Şu an referans alabileceğim tek doktor var ama dediğim gibi eğer bugün çok yüksek çıkmazsa kullanmam ilacı yediklerime de dikkat edicem zaten bakalım ne olacak. Tatil dönüşünde randevu alıp giderim ki doktorum da git dedi zaten yine bu seviyede ilerlerseBence siz ne olur ne olmaz bir Diabetolojiye randevu alın en hızlısından gidin ve sonuçları gösterin onlar karar versin . İlaç tehlikeli diyende var siz gebesiniz sonuçta 2/3 doktor görüşü hep daha iyidir
İlaçı sana hangi bölüm verdi canım endokrin miTatile gidiyorum bugün 1 haftalığına gittiğim yerde de yoktur diabetoloji. Şu an referans alabileceğim tek doktor var ama dediğim gibi eğer bugün çok yüksek çıkmazsa kullanmam ilacı yediklerime de dikkat edicem zaten bakalım ne olacak. Tatil dönüşünde randevu alıp giderim ki doktorum da git dedi zaten yine bu seviyede ilerlerse
Kadın doğum doktorum. Ben sonucu söylemek için aradım çok yüksek direkt ilaca başla dedi.İlaçı sana hangi bölüm verdi canım endokrin mi
İnşallah canım çok geçmiş olsunKızlar teker teker etiketleyip yazamadım şarjım bitmişti o kadar panikle gittik ki hastaneye yanımıza almayı unutmuşuz. Yeni geldik sayılır eve. Dün bu saatlerde gitmiştik. Normalde değerlerim düşünce bir kez trombosit yüklemesi yeterli oluyordu. Artık trombosit yüklemesi de işe yaramıyor. 21 bindi değerim, 24 bine yükseltti. Eskiden 40lara yükseltirdi hemen. Acildeki doktor da en az 30 bini görmemiz gerek yoksa çıkartamam dedi. Bir kez daha trombosit yüklendi onda da 31 bin oldu. Normalde yatış isteyecekti ben yarın kendi Hematoloji doktoruma gideceğim deyince çıkardı. Çok şükür kanamam durdu, bebiş de iyi gibi şimdilik. Ama her an tetikte ol herhangi bi kanama olursa hemen gel dedi. Vajinal bi kanama yerine burnundan olan bi kanama olması şansına dedi. Çok şükür ki dediği gibi vajinal yerine burından kanama olmuş. Gönül isterdi ki hiç olmasın. O kadar yoruldum ki ağlamaktan, uykusuzluktan korkudan… kadın doğum doktorumla konuştum bu haftalarda alamam bebeği yaşayamayabilir Hematoloji doktorun bi üç hafta daha seni tutacak çözüm bulsun dedi. Benim vücudum artık uyarı veriyor. Her yerim morardı, bacaklarım falan tutmuyor. Çok garip bi şekilde aşşırı hızlı yakım oluyor vücudumda. Hamile olduğum için tedavi seçenekleri de kısıtlı. Yarın inşallah güzel bi tedavi seçeneği bulabiliriz beni üç hafta kadar idare edebilecek. Dualarınızı bekliyorum. Kızım ve ben sağlıklıca şu süreci atlatalım inşallah. Artık fazlasında gözüm yok sadece 30 u görebilelelim yeter
Aşkım yerleri daralınca hareketleri azalır diye okumuştum bi kaç yerde. Normalde 30lu haftalarda olurmuş ama seninki ikiz ya belki öyle birşeydirKızlar ya bebekler normal de o kadar hareket ederler ki karnım yerinden çıkar. Ama 2 gündür elimi karnıma koyuyorum hafif içeride hareket ediyorlar ama ben hissetmiyorum artık bu haftalarda hareketli olmaları lazım diye biliyorum
İnşallah öyledir kuzum. Bakalım doktoruma yazdım ne diyecek cumartesi herşeylerine baktı detaylı ultrason yaptı doktor resmen damarlarına kan akışlarına kadar ama ilaç kullanmaya başladım azaldı resmen elimi karnıma bastırmasam hissetmiyorum bileAşkım yerleri daralınca hareketleri azalır diye okumuştum bi kaç yerde. Normalde 30lu haftalarda olurmuş ama seninki ikiz ya belki öyle birşeydir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?