Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    190
Bende bitirdim alişveriş kismini bitek beşikle bebek arabasi kaldi onuda bu ay sonuna kadar halledeceğim inşallah canim Fazla ağirlaşmadanda yikama utuleme işlerini yapayim diyorum haftaya filan sicaklarda elim kolum kalkmiyor Aradan çiksin en azindan

Kolay gelsin canım darısı başıma :) neler aldın fikir olması açısından
Ben Valla 6 9 ayına kadar aldım. Doğumdan sonra küçük bebekle alışveriş zor olur diye. Muslin battaniye 5 6 tane bodi uzun kollu kısa kollu kolsuz şeklinde. Çeşit çeşit şapka çorap alt üst. Hastane çıkışı. Yeni doğan bez daha almadım. Hastane için çanta kendime pijama gecelik külot bez , ped. Bebek için yatak var bu ikinci olacağı için abisinde çoğu şeyi almıştık onunkilerde var.

Kızlar bebeğimin şifoniyerinde 1. çekmecem diğerlerine göre yükseklik açısından küçük olduğu için organizer sepet yerleştirememiştim. Teleskopik bölme satın aldım böyle bir çözüm buldum, çok güzel oldu. Eğer sizin de böyle sorununuz varsa aklınızda olsun

Eklentiler

• IMG_8028.webp
    37 KB · Görüntüleme: 80
canim benim de cok benzer o agrilar. honeydukes in de dedigi gibi; vucudun daha onceden kilo alip verme sureci gecirmediyse, genetik olarak kilo alimina yatkin degilsen, kemiklerin iri degilse vs. vucut aliskin olmadigindan boyle bir yuk bindiginde diger hamilelerden farkli olarak cok daha fazla agri/aci hissetme durumu olabiliyor. ben agrilar ilk basladigindan beri surekli vucudumu gozlemliyorum; birkac gun ust uste fazla ayakta kalirsam, agrilarim inanilmaz artiyor bu da yorgunluktan degil aslinda; ayakta kaldigimizda baski direkt o bolgeye oluyor, haliyle bu aralar artik bebisler hizla buyuyor, e sadece bebek degil, plesanta, amniyo sivisi vs. hepsi agirlik artisi yasiyor, dolayisiyla soyle bir durum var; biz cok kilo almadik desek de; aslinda gayet de alinmis 5-6 kilo var ve hepsi karnimizda, o kilo da kasiklara direkt baski yapiyor. kaslar da ne yapacaklarini sasirmis durumdalar bence

ben inatla, yuruyus mesafemi azaltmis olsam da, yine de duzenli yuruyorum, mumkun oldugunca yuzuyorum, kisa kisa ama uzun degil, bir de cikinca hemen uzerimi degisiyorum, gun icinde firsat buldukca, parca parca onar dakika ayaklarimi yuksege uzatip yatiyorum. normalde de hep yan yatiyorum, oturmak dinlendirmiyor zira maalesef, cunku oturunca her turlu kasiklara baski oluyor yine. kasiklara baskiyi azaltinca hafifliyor benim agrilarim.

benim catlamadi ama soyle bir durum var; goguslerim cok buyuk degil, fakat vucudum genel olarak catlamaya fazla merakli, ergenlikte boyum hizli uzadigi icin catlaklarim olmustu hep, haliyle hamilelikte gobusle birlikte fazla buyur ve catlar diye, otamakirkpinar’in gobus yagini kullaniyorum 3 aydir duzenli olarak, komple pehlivan gibi yaglaniyorum, icerigi de temiz oldugundan icim rahat. gogus uclarini pamuk ve karbonatli temiz suyla temizleyip sonra dedigim yagdan suruyorum, cok sukur su ana kadar bir problem yasamadim. dogum sonrasina hazirlik yapiyorum kendimce, bir de benim yaklasik iki aydir da sut benzeri sivi geliyor uclarindan ara ara. o nedenle ihmal etsem catlar gibi bi’ his vardi hep icimde. kantaron ve zeytinyagi da makul olabilir bu arada, ben cocuklugumdan beri agiz ici dahil tum yara berelerimde kantaron zeytinyagi kullanirim, faydasiz olduguna hic sahit olmadim sadece hamilelikle ilgili bi’ sormak lazim.

Ya ben çekmece düzenleyici almadım çünkü zıbınları ay ay yan yana dizersem hangisi hangi ay daha iyi görürüm diye, şapkalar , çoraplar ve önlükler için almayı düşünüyorum da illa düzenleyici almak şart mı

Ben bunlardan aldım canım kendi odamda da kullanıyorum mutfak, banyoda dahi var bu tarz organizerler daha derli toplu oluyor her şey. Oğlumun odasına da şifoniyer ve gardroba bunlardan aldım.

Ha bir de çıktı alabilirsin yapıştırırsın ay ay şifoniyere minik sticker tarzı. Kıyafet ayırıcı almıştım onlar da çok işe yaracak o da bu.
Pepenin babaannesi

Bakıyım canım teşekkür ederim

Bana denk gelen kadın heralde beni korkuttu sinir etti insan hep bildiği gittiği doktordan şaşmıyacak
Aynen öyle. Ben de bi öncekinde başka bi doktora gittiğimde böbreğinde büyüme var bebeğin demişti. Ne hale geldim az buçuk anlarsın yani içim çekildi. Sonra kendi doktoruma gittiğimde dolgunluk sadece büyüme değil ve erkek bebeklerde olabilir dert etme şimdilik dedi, hayata döndüm resmen. Felaket tellallarından nefret ediyorum

Bazıları cidden aşırı gıcık oluyor ve seni korkutuyorlar

Chatgpt’ye aldiğim 6 kilonun dağılımını sordum çok guzel bir pie chart hazirladi. Vallahi bu teknolojinin hastasıyım. Haftaniza göre bebeğin ve bedeninizde yarattığı etkilerin yüzdelerine göre kilo dağılımını gösteriyor. Benim doktorum her gittiğimde keşke kilo almasaydın triplerine giriyor ama yani 6 kilonun da 4.6’sı zaten bebek ve bebeğin bedenimde yarattığı etkilermiş. Ben daha ne yapayim anlamadim gecen gittigimde 5 kilo almiştim 22. Haftada kahvalti da erken saatlerde yapamiyorum diye dengesiz besleniyorsun demek ki kilo yapiyor dedi 22 haftada da 5 kilo alayim ya bir zahmet

Eklentiler

• IMG_6005.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 67
Merhaba, bu yaşadığınız ağrılar bende de var. Hem de 3 aydır yaşıyorum. Asla hafiflemiyor Çözüm bakıyorm bulamıyorm. Hamile korsesi aldım pek fayda etmedi. Dediğiniz gibi 10 cm kaldırsam ayağımı ağrı saplanıyor. Yürümem zorlaştığı için dışarı falan çıkamıyorm. Yürüyüş yapmayı çok istiyordum pilates yoga yapacakdım hamileyken ne hayallerim vardı. Yattığım yerde dönemiyorm ağrıdan. Hiç hareketsiz uzanırsam, oturursam ağrı yok. Ama en ufak bacak hareketimde ağrıyor yine. En fenası gece wc için uyanınca daha şiddetli ağrı hissediyorum. Keşke çözüm önerisi ile gelseydim sadece sana eşlik ettiğimi söyleyebilirm yalnız değilsin.

Magnezyum bende işe yaramadı. maşallah diyorum iyi olan herkese. Darısı bize

Çok güzel ve detaylı anlatmışsın canım çok teşekkürler aynen öyle Bacakların arasına yastık koyarak yatmak da rahatlatıyor beni baya. Muhtemelen 2.hamilelikte bu kadar ağrı yaşamayız inşallah, vücut alışmış olacak çünkü
Ben maalesef çatladığını çok geç fark ettim hiç dikkat etmemiştim, aslında çatlak yağı da sürüyordum düzenli olarak. Benim vücudum da çatlamaya meyilli aynı senin gibi boy atmadan kaynaklı çatlaklarım çok Kantaronu çoook duydum bugün aktardan alıcam inşallah. Bir de arkadaşım kantaronla ecavit e vitaminini karıştırıp sürmemi söyledi kendi doktoru önermiş ona ve inanılmaz faydasını görmüş. Doğuma kadar kalıcı bir çözüm bulurum inşallah yoksa şimdiden böyleyse bebek emmeye başlayınca düşünemiyorum

Korkutmak istemem ama ben de ilk hamileliğimde o ağrıyı yaşamadım ama bunda yaşıyorum, büyük ihtimalle bu her hamilelik farklıdır sözünün kanıtı, başka insan olmaya gerek yok iki evladın hamileliği arasında bile fark var, aöa olsun bunda oldu diye diğerinde olcak diye bir şey yok, hepimiz sağlıklı olalım zamanında doğsunlar da şu ağrılar doğduğu an unutuluyor, annem hep öyle derdi gerçekten öyle, sesini duyduğun an hepsi geçiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…