Gerçekten evde yat yat insan kuruyor bir de kafasında değil miAy canım zaten eskdenmiş o kırk gün meselesi tamam anne için aynı şeyi söyleyemem o kırk gün sürmese de bi 20-25 gün rahatsız hissediyorsun kendini yani bende öyle olmuştu bunda olur mu bilmiyorum jdjdjd ama yok cart aşısı yok curt muayenesi diye diye bebişleri zaten dışarı çıkartmak zorundayız hele ben ayyy 14.haftadan beri yatıyorum kusura bakmasın kimse sağlıklı bi doğsun şu çocuk inşallah duramam, yeter ben psikologluk oldum zaten
Sen de mi risklisin aaa bilmiyordum benGerçekten evde yat yat insan kuruyor bir de kafasında değil miBen artık kafayı yiyeceğim sandım, biraz daha çıkmasaydım beynimi yiyecektim düşünmekten
Aynen öyle kanguru iyi işe yarıyor diyorlarBirini annesi alır diğerini babası ohhhh mis gibi gezersiniz işte, hava alırsınız. Hepinize temiz hava iyi olurBebek arabası vs kesinlikle olur ama zor olur ben de tek zor çıkartacağım gibi. Sitede en saçma blok girişi maalesef bizim bloğa ait. Merdiven çıkıp blok girişine geliyorsun sonra asansör için ya 1 kat inmen ya da çıkman lazım ee köpeğim var bebekte olunca arabayı nasıl çıkartacağım vs zor iş. En iyisi kanguru
En son 26 ya düşmüştü benim rahim ağzı uzunluğum, çok kısa değil ama iş yapma dinlen dedi doktorum, sadece hafif yürüyüşler yapabiliyorum şuan o da 20 dk falan en fazla. Bir anda düştü detaylıya girdim 23. Haftada 37 ölçmüştü, 24. Haftada 28mm 26. Haftada 26 ya düştüSen de mi risklisin aaa bilmiyordum ben
Yaaaa öyle mi gerçekten zor kardeşin için. Ben üzülüyorum işte öyle sık hastalanan çocuklaraAmiin inşallah bebişlerimiz sağlıkla doğsun da şöyle çıkıp minik ailelerimizle bir gezip dolaşalımNasip olursa 2 aylık olduğunda falan Bursa’ya gitmeyi düşünüyoruz bebişimizle. Çünkü bizim ailelerimiz göremeyecek doğumu, doğrusu biz de bu süreci eşimle beraber geçirsek daha rahat oluruz diye düşündük. Herkesi küçücük bebeğimle tek tek ağırlayacağıma biz gidelim herkes görsün bir anda aradan çıksın diye düşündündük. Biraz tereddüt ettim soğuk diye ama sonradan düşününce bebeklerin gerçekten her havaya alışması gerekiyor, zaten uçakla 2 saat falan sürüyor, sıkıntı olmaz diye düşündük, tabi doktoru da onay verirse. Çevremde aşırı korumacı ailelerin çocuklarına baktığımda az bir soğuğa maruz kaldıklarında bile hasta olduklarını görüyorum ki bunlardan birisi benim kardeşim oluyor
Zamanında doğum olacaaaaak pozitif güzel enerjilerle dualarımız kabul olsun. Riskli kim varsa inşallah vaktinde gelsin bebekler.Hshdhddh hallederiiizzzz az kaldı min 8 haftao da en iyi senaryo benim için
Hmm geçmiş olsun canım, dinlen hareket etmeEn son 26 ya düşmüştü benim rahim ağzı uzunluğum, çok kısa değil ama iş yapma dinlen dedi doktorum, sadece hafif yürüyüşler yapabiliyorum şuan o da 20 dk falan en fazla. Bir anda düştü detaylıya girdim 23. Haftada 37 ölçmüştü, 24. Haftada 28mm 26. Haftada 26 ya düştü
Bazı insanlar maalesef ki anlamıyor geleyim diye ısrarcı oluyor ama bu dönemde maalesef ki bebeğimden ve kendimden başkasını düşünemeyeceğim. Gelip sürekli müdahale edip lohusa halimle beni üzeceklerine, kırılan kırılsın diyorum artık. Ben iyi olacağım ki bebeğime de iyi bakabileyim, çok şükür eşim de çok anlayışlı o da benimle aynı düşüncede. Zaten ailelerimize 2000 km uzaktayız, gelen mutlaka uzun kalmak isteyecek, evim 2+1 hangi birini sığdıracağım evime, 2 tane de kedim var bunalır insan yani. Mantıklı düşününce kırılacak hiçbir durum yok ama maalesef insanlar işleri bir şekilde zora sokmak zorundalarYaaaa öyle mi gerçekten zor kardeşin için. Ben üzülüyorum işte öyle sık hastalanan çocuklaraAmiiin inşallah canım benim Bebiş doğduktan sonra 2. ay akrabalarla haşır neşir olması çok daha iyi. Hem sen, hem bebek biraz daha alışmış adapte olmuş olursunuz yeni hayatınıza. Ben de doğumdan sonra evime kış boyunca kimseyi kabul etmeyi düşünmüyorum. Çevremdeki herkes öncesinde de maşallah hastalıktan kırılan kişilerdi o yüzden evde değil de dışarıda görüşürüz diye konuştuk eşimle Zaten uygun dille söylenildiği zaman kırılmaya gerekte kalmaz.
Eşin de senin gibi düşünüyorsa ve elalem ne derci değilse bence o dönemi sorun yaşamadan atlatırsınızBazı insanlar maalesef ki anlamıyor geleyim diye ısrarcı oluyor ama bu dönemde maalesef ki bebeğimden ve kendimden başkasını düşünemeyeceğim. Gelip sürekli müdahale edip lohusa halimle beni üzeceklerine, kırılan kırılsın diyorum artık. Ben iyi olacağım ki bebeğime de iyi bakabileyim, çok şükür eşim de çok anlayışlı o da benimle aynı düşüncede. Zaten ailelerimize 2000 km uzaktayız, gelen mutlaka uzun kalmak isteyecek, evim 2+1 hangi birini sığdıracağım evime, 2 tane de kedim var bunalır insan yani. Mantıklı düşününce kırılacak hiçbir durum yok ama maalesef insanlar işleri bir şekilde zora sokmak zorundalar
Aynen canım çok haklısın gerçektenEşin de senin gibi düşünüyorsa ve elalem ne derci değilse bence o dönemi sorun yaşamadan atlatırsınızYatılı misafiri geçiyorum hiç olacak iş değil, normal misafire bile dahi karşıyım. Yaz kış fark etmez ev ortamında küçücük bebeğin olduğu kapalı alanda mikrop getirmeye, taşımaya, bulaştırmaya hiç gerek yok. Dışarı da görmek isteyen görür uzaktan bakar, sever bu kadar
Benim doktorum tamamen hareketsiz kalma dedi canım, günlük hafif yürüyorum sadece, onun dışında başka birsey yapmıyorumHmm geçmiş olsun canım, dinlen hareket etme
Ben sadece tuvalete gidiyorum ve arada ayağa kalkıp mutfağa gidiyorumBenim doktorum tamamen hareketsiz kalma dedi canım, günlük hafif yürüyorum sadece, onun dışında başka birsey yapmıyorum
Hayırlısıyla bu günler de geçsin inşallah, çok az kaldıBen sadece tuvalete gidiyorum ve arada ayağa kalkıp mutfağa gidiyorumolsun çok şükür geldik yavaş yavaş, geçmez dediğimiz günler geçiyo
Evet taşıyabildiğim kadar taşımak istiyorum son anıma kadarHayırlısıyla bu günler de geçsin inşallah, çok az kaldı
Ah kıyamammEvet taşıyabildiğim kadar taşımak istiyorum son anıma kadarensem falan hep pişik gibi oldu sjjdjdhdhd yatmaktan sıcak hava, hepimiz sağlıkla doğuralım inşallah
16mm di canım sonra 20 oldu yine sanırım ortalamaAh kıyamammannelik böyle bir şeymiş demekki kaç mm idi canım senin en son
Kötü değil bence canım Allah yardımcın olsun inşallah şunun şurasında ne kaldı ki, güzel günler yakın inşallah16mm di canım sonra 20 oldu yine sanırım ortalama
İnşallah canım öyle böyle ilerliyoruz allah olmayana da versin çok güzel hislerKötü değil bence canım Allah yardımcın olsun inşallah şunun şurasında ne kaldı ki, güzel günler yakın inşallah
Amiiin, inşallah canımİnşallah canım öyle böyle ilerliyoruz allah olmayana da versin çok güzel hisler
Ooooffff bebeğin ağzına tükürmek nedir yaben açık açık söyledim hatta şöyle oldu olay kuzenimin eşi bebiş için sarı tülbent işleyip göndermek istemiş, direk reddetmedim göndermek istiyorsa hatıra olarak saklarım ama örtmem bir şey diye. Annem kızdı "UYURKEN" örtecekmişim çocuk sarılık olurmuş. Anne dedim bir bez parçası mı engelleyecek, ben kendi hastalarıma kızıyordum örtmeyin diye kaldırıyordum dedim. E sen hemşireysen ben de tecrübeliyim diyor. Sabır çektim içimden diyorum ki daha doğmadan böyleyse üşüyor diye giydirmeye de çalışırlar, eldiven de giydirirler, belki aklıma gelmeyen neler vardır. Eşime kibarca söyledim ben o an lohusalık aklıyla kavga eder kalp kırarım sen engel ol sana kimse bir şey demez diye, onun ailesi de cinsiyeti öğrenmeden önce şöyle bir şey attılar ortaya, çocuğun ağzına kim tükürürse huyu ona benzermiş, bizimki de görümcemle kavgalı tutturdu kız olursa ben tükürcem diye, eşim de duyunca annesi dedi ki önce ben tüküreyim bari bana benzesin allahım ben şaşkınlıktan dondum sadece dinliyorum bakakaldım.. Neyse sağolsun gereken cevabı verdi öpülmeyecek sigara içince yanına yaklaşılmayacak vs diye de ekledi. Eşe çok görev düşüyor bu konuda aileler bizde kalmasın gece eve gitsinler diye de ona söyledim ailesine söylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?