Aşkım beni ekmek çıkarmıtorki hergün kahvaltıda iki dilim yiyorum 130/135 lerde çıkıyor gayet ok aslında . Diabetolojim çıkarma ekmeği dedi ama abartma yay karbonhidratları dedi. Ben mağlesef bildiğim ekmekçiden aldığım ekmek dışına çıktığım için böyle oldu. İçeriği büyük ihtimal beyaz unlu felandı yazmıyordu çünki. Ya açlıkta ara ara böylr 100 leri görüyorum ama evet bu sabahta stresliydim genelde stresli olduğum zaman çıkıyor .Genelde açlık şekerin yüksekse stres yorgunluk bunlar etkiliyor. Ayrıca senimdaha önce uyardım ya şeker değerin yüksek olduğu için diğer gebelik şekeri olanlar gibi yapmamalısın su ekmeğin her türlüsünü bırakmalısın ama sen yine de tüketiyorsun yeme çıkar doğuma kadar hayatından ünlü herşeyi ister tam buğday olsun ister çavdar. Ben çıkardığımdan beri asla şekerim yükselmiyor dikkat ediyorum
Haber ver canım bakalım nasılmış tosun paşaAllah iyilik versin canim Ayy dinlen dinlen istanbulun nemini eminim hiç özlememişsindir tadini çikarbende napiyim Valla arada temizlik yapiyorum arada yatiyorum öyle vakit öldürüyorum pazartesi doktora gidicem bakalim oğluşumu özledim
Canım devletin karşıladığı magnezyumlari yaklaşık 4 aydır kullanıyorum hiç bir etkisini göremedim ozeldeki doktorum yazdı devlet karşılamıyor, iki kutu bitirdim ne kramp ne ağrı çok şükür faydasını çok gördüm adı viganes Danışabilirsen doktoruna tavsiye ederimİyi günler hanımlar 3-4 gündür alt bacaklarım sızlıyor ayak bileklerim akşamları ağrıyor artık bacaklar taşımakta zorlanıyor galiba. Pazartesi günü aile hekimine gidip magnezyumu günde 2 tane yapmasını istesem fayda eder mi
Yaa ben pantolon ve gömlek tarzı aldım bendede büyük ihtimal sezeryan yanlışmı yapmışım elbise dahamı rahat olurduki ?Bu hafta alışverişe başlıyorum artık ,geç oldu ama bilerek bekledim bu haftalari lohusa pijama takımı olarak hastane için elbiseli tercih ederim gibi sezeryan olacağı için ilkinden tecrübe ettim o yüzden elbiseli düşünüyorum siz nasıl aldınız
Hayır tabiki oda rahat oluyor ilk bebeğim de aynı şekilde alt üst olarak almıştım ama sonda işi çok zorluyor Bir de doktorum sürekli karindan bastırma yapıp kontrol sağlıyordu pijamanin altını indir çıkar olayı çok çok zorluyor dikişler olunca, bunda direkt elbiseyi belime çekerim diye düşündümYaa ben pantolon ve gömlek tarzı aldım bendede büyük ihtimal sezeryan yanlışmı yapmışım elbise dahamı rahat olurduki ?
Ben direk 2 tane o şekil almıştım ya zaten sonradan aklıma şey geldi aceba pantolon dikişleri acıtırım diye neyse ben en iyisi birde elbise alayım .Hayır tabiki oda rahat oluyor ilk bebeğim de aynı şekilde alt üst olarak almıştım ama sonda işi çok zorluyor Bir de doktorum sürekli karindan bastırma yapıp kontrol sağlıyordu pijamanin altını indir çıkar olayı çok çok zorluyor dikişler olunca, bunda direkt elbiseyi belime çekerim diye düşündüm
Ya bu açlık şekeri içinde kadın bana uyanır uyanmaz ellerini yıka başka birşey yapmadan ölç dedi ama ben ne zaman böylr ölçsem yüksek ne zaman şöylr 10/15 dakika kendine gelsem ölçsem 92/95 arası . Bende artık 10/15 dakika kendine geliyorum . Ama genel olarak stresli olduğumda açlık yüksekBenim de asla ekmeğin hiçbir türlüsü yaramıyor tamamen çıkardım hiç birini yemiyorum ve şekerim kontrol altında. Açlık şekeri 100 falan çıkarsa Buda genelde stres uykusuzluk yorgunluk heyecan bunlardan oluyor. Ve açlık şekeri hiç bir zaman uykudan uyandığım gibi ölçülmez öncesinde mutlaka bi 15 dakika hareketli olmak lazım uykuda şeker yükselir çünkü
Bende iki takım normal bir elbiseliBen direk 2 tane o şekil almıştım ya zaten sonradan aklıma şey geldi aceba pantolon dikişleri acıtırım diye neyse ben en iyisi birde elbise alayım .ne olur ne olmaz
Sezeryan nasıl birşey gözüm korkmuyor değil yaBende iki takım normal bir elbiseliilk gün değilde ikinci gün pantolun lastiği sıkı ise baskıdan dolayı biraz ağrıtıyor birde çantalarınızda şal hırka yelek artık ne tercih ediyorsanız alın bence özellikle sezeryan olacak ilk anneler için diyorum üşüyoruz biraz bir de gazınızı çıkarmadan hastanenin taburcu etmiyorlar ya sıcak tutunca o iş oluyor
Çok teşekkür ederimCanım devletin karşıladığı magnezyumlari yaklaşık 4 aydır kullanıyorum hiç bir etkisini göremedim ozeldeki doktorum yazdı devlet karşılamıyor, iki kutu bitirdim ne kramp ne ağrı çok şükür faydasını çok gördüm adı viganes Danışabilirsen doktoruna tavsiye ederim
Benimde nerdeyse nohuttan büyük iki tane yan yana cıktı resmen iç çamaşaırı giyemedim valla hiç bir şey yapmadım yavaş yavaş küçüldü sıkma sendeKızlar benım bikini bölgesinde böyle dokununca cok acıyan bi şişlik var okadar acıyokı suan anlatamam yürürken otururken bile zorluyo ucuda yok sıvılce desem buna nasıl care bulurum ya aglıcam o derece. Mod olarak zaten düşüğüm sıcaklardan bunaldım terlemekten falan. Buaralar zorlanıyorum. Bebişlerim iyi olsun dayanırım diyorum ama mental olarak çöktümBide bu acı cıktı sımdı
Benimde halılar yıkandı odada bekliyor hiç alışık değilim halısız eve ayak izi oluyor daha cok sinirim bozuluyor en azından eylül 15 i bekliyim öyle sereyim diyoeum kirlenmesin diye bilmiyorumSağol kuzum halilarimi temzlemeye vermiştim evde hali olmayinca daha tozlaniyor yerler camlarda akşama kadar açik olunca butun sokagin tozu evin içine giriyo
Çok saçma ya bu haftadan sonra bırakılır mıÇok şükür ben iyiyim canım bebiş de çok şükür ki iyi ama doktorla sorum yaşadım dün. Özel muayenehanesi olan bi doktorda takipliyim. İki hastaneyle anlaşmalıydı biriyle anlaşmasını feshetmiş. Sen de bu süreçleri iyi biliyorsun konu trombosit düşiklüğü olunca kanama riski oluyor anlaşmasını feshettiği Hadtane tam bana göreydi. Diğer hastane de ben bu kadar riskli bi hastanın doğumunu kabul edemem yetersiz kalabilirim demiş. Öyle olunca da doktorum yan çizmeye başladı Hematolojide takiplisin ya orada mı doğum yapsan acaba falan diye. Acil kanama olursa falan trombosit kolay bulunur falan demeye başladı. Biraz ortada kaldım gibi oldu. 30 haftaya kadar geldik bu haftadan sonra yeni doktor Hastane araştırmaya başladım çok saçma.
Senin de aklında bulunsun zaten büyük ihtimal sezaryen yapılacak sana da ama trombosit ihtiyacı falan olursa önceden ayarlanabilecek, sana sıkıntı çıkarmayan bi hastane ile anlaş derim. Ama Almanya’da böyle sorunlar olmaz bence ya her şeyi bizden önce düşünürler orda.
Asla korkutulduğu gibi bir şey değil doktorun eli gerçekten çok önemli benim dikişlerim dört parmak kadardı küçücüktü 3 günde normale dönmüştüm tabii ki öksürük gülmede ilk 2 gün biraz zor geçiyor ama korkutulduğu gibi değil hele o belden vurulan spinal ya da epidural hissetmiyorsun bile ki benim Ağrı esigim çok düşüktür çok ağlamıştım çok korkutmuşlardı beni sadece yaptığım tek hata duş almamak oldu doktorum izin vermemişti aslında ameliyat bantlarını yapıştırıp çoğu arkadaşlar duşa girmiş ben girmemiştim onun verdiği o 9 ay yorgunluğunu çıkartamamıştım sadece birde ben de panik atak olduğu için sürekli ameliyat da ağlamıştım sonra bitti mi dediğimi hatırlıyorum doktor da bebişi babasına çoktan verdim bile demişti gerçekten kulak asma kimseye her doğumun avantajı da var dezavantajı da var benim gibi ağrı eşiği çok düşük insan bile bunu diyorsa bilmiyorum kişiden kişiye değişiyor ama ben çok korkutulduğunu düşünüyorum benimki açıkça söyle olmadı çok da rahattıSezeryan nasıl birşey gözüm korkmuyor değil yadoktorum artık eskisi gibi büyük kesikler vs yok dedi ama yinede 7 kat kesildiğin bir operasyon aaa gaz çıkarmanın lazım ben bunu bilmiyordum Ahahhaha ya zaten Almanya soğuk ben kalın sabahlıyım var yumoş yumoş onu alırım. Pantolonlar aslında lastikli geniş
Hiç korkma benim çok rahattı sadece ilk kalkarken bana yardım ettiler diğrelerinde ben tutunup kalktım . Ne kadar fazla yürürsen o kadar iyi senin için hem dikişler hızlı iyleşiyor hemde gaz ve tuvalete cabuk cıkıyorsunSezeryan nasıl birşey gözüm korkmuyor değil yadoktorum artık eskisi gibi büyük kesikler vs yok dedi ama yinede 7 kat kesildiğin bir operasyon aaa gaz çıkarmanın lazım ben bunu bilmiyordum Ahahhaha ya zaten Almanya soğuk ben kalın sabahlıyım var yumoş yumoş onu alırım. Pantolonlar aslında lastikli geniş
Ya herkes ağzına sakız etmiş 7 kat kesiliyosun vajinalde o an sancıyı çekiyordun ayağa kalkıyorsun diye . O spiral anestezi benide korkutuyor ama almanyada bebeğin sesini duy gör diye doğum anını acil sezeryan değilse spiral ile yaptırıyorlar 95% eşinde yanında olsun diye . Umarım anlattığın gibidir insanların sadece abartmasıdır benimde acı eşiğim çok yüksek değil ama 4 kez Opuya girdim Pcos olduğu için 50 den fazla yumurta toplanılıyordu oradada ilk 2 gün doğrulamıyordum tamam orada bir dikiş kesme yok ama işlem içeriden oluyor sonuçta .umsrım kolayca hepimiz atlatırızAsla korkutulduğu gibi bir şey değil doktorun eli gerçekten çok önemli benim dikişlerim dört parmak kadardı küçücüktü 3 günde normale dönmüştüm tabii ki öksürük gülmede ilk 2 gün biraz zor geçiyor ama korkutulduğu gibi değil hele o belden vurulan spinal ya da epidural hissetmiyorsun bile ki benim Ağrı esigim çok düşüktür çok ağlamıştım çok korkutmuşlardı beni sadece yaptığım tek hata duş almamak oldu doktorum izin vermemişti aslında ameliyat bantlarını yapıştırıp çoğu arkadaşlar duşa girmiş ben girmemiştim onun verdiği o 9 ay yorgunluğunu çıkartamamıştım sadece birde ben de panik atak olduğu için sürekli ameliyat da ağlamıştım sonra bitti mi dediğimi hatırlıyorum doktor da bebişi babasına çoktan verdim bile demişti gerçekten kulak asma kimseye her doğumun avantajı da var dezavantajı da var benim gibi ağrı eşiği çok düşük insan bile bunu diyorsa bilmiyorum kişiden kişiye değişiyor ama ben çok korkutulduğunu düşünüyorum benimki açıkça söyle olmadı çok da rahattı
Peki banyonyaparken yaran felan ıslanır diye korkmadınmı ? Şuan düşünürken içim tuhaflaştı o yara ve duşu ama az önce bir arkadaş daha duş almanın önemini anlattı . Bende genelde hızlı ayağa kalkmak isterim 4 Opu geçirdim doktorum viziteden gelene kadar ben ayaklanıyordum şaşırıyordu ama anestezidenmi bilem hep işlem sonrası ben çok üşüyordum ayaklarım buz kesiliyordu ve çorap vs hak getire kaynar suyla yıkayınca kendime geliyordum. Tuvalette sıkıntı ya inşallah kabızlık vs olmayız . Bolca kayısı kurusu alayım yanımaHiç korkma benim çok rahattı sadece ilk kalkarken bana yardım ettiler diğrelerinde ben tutunup kalktım . Ne kadar fazla yürürsen o kadar iyi senin için hem dikişler hızlı iyleşiyor hemde gaz ve tuvalete cabuk cıkıyorsun
Sabah 4 .15 de sezeryan oldum akşam 6 gibi ben tuvalet ihtiyacımı karşılamıştım direk katı yemeğe geçtim . Ben aşırı terlemiştim özellikşe süt sağarken bol bol atlet alman lazım yanına . Bide hastaneden cıkmadan mutlaka u geçirmez bant alın pansumancı yapıştırsın hemen onunla duş al resmen o banyo hayatımda yaptıgım en iyi banyoydu resmen tüm ağrılarım yorgunluğum stresim akıp gitmişti. İnsan doğuö sonrası kendini cok pis hissediyor kan tentürdüyot kokusu ben banyo yapmak istiyorum diye ağlamıştımdoğum yapacagımız ay dikişler için en ideal ay en azından sıcaktan pişmeyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?