Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Ay çok saçma ve kötü olmuş . 30 cu haftaya gelmişsin yani bunu şimdimi söylüyorlar . Neyse belki böylesi daha iyidir doktorun kendinede pek güvenemiyor bence.Kesinlike iyi araştır bu süreçte gerekirse hepsini gün gün dene biliyorum çok masraflı birşey ama mecbur içine sineni bulmak için,çünki çok çok önemli bir olay bizimkisi.

Aşkım aslında şöyle almanyada kadın doğum klinikleri var onlar seni takip ediyor seçtiğin bir doktor ama o doğumuna giremiyor. Sen 32 de hastaneni netleştiriyorsun ve bizim durum özel olduğu için haftaya Salı günü hematoloji doğum konuşmamı yapacak ve dosyamı verecek. Ben o dosyayı seçtiğim hastaneye götüreceğim ve o dosyada herşey sayfa sayfa ayrıntılı yazıyor kanama şu kadar olursa şu miktar ilaç kanama durmazsa bu ,veya kaç cc de kan takviyesi vs.
Aslında benim doktor doğalcıydı ( genel olarak almanyada doğal ve ilaçsız çözümler sunuluyor) ama son gittiğimde kadın doğumcum sevk vereceğini sezeryan ayatlıyacağını söyledi. ( çok acil değilse hastane seni sezeryana almaz) bu yüzden takipli doktorun gerekçe sunarak sevk kağıdı yazması lazım . Yoksa sigorta bunu karşılamaz. Doktorumda normal doğumda kanamanın belki daha az ama kontrol altına alınması zor olacağını düşünüyor. Bebek ir değil ama gebelik şekeri artı kanama bozukluğu kombinasyonunda birde bebek zaten kalça geliş sezeryana karar verdik gibi oldu bakalım..

Sezeryanda normal doğuma göre kanama çok fazla oluyormuş evet ama oldu da öngörülmeyen kanama durumu olursa sezeryanda müdahale daha kolay oluyormuş. O yüzden biz gibi hastalara sezeryanı daha çok öneriyorlar. Ki sende bi de şeker var şeker olunca da alllah korusun kanama olma ihtimali var. Doktorlar zaten bizden iyi bilirler ama bana hematoloji doktorum da kadın doğum doktorum da sezeryan olmalısın dediler. Orada sistem ne güzelmiş valla kara kara düşünüyorum şu an ben ne yapacağım diye. Yeni doktor bulucam ama bakalım kabul edecek mi riskliyim diye geri mi çevirecek endişe üstüne endişe

Of hanımlar yazdıklarınızı okuyorum da ilerleyen zamanlarda benim de gerçekten sağlıksal sorunlarımdan ötürü sezaryen mi yoksa vajinal doğum mu yapmam lazım çok iyi şekilde araştırmam gerekecek Kan sulandırıcı hap ve iğne kullanıyorum, kan pıhtılaşmam var, nörolojik problemlerim çok ciddi, gebelik şekeri var hangisi uygun olacak bilemiyorum. Nöroloji doktorum vajinal yapabilirsin demişti ama güvenemiyorum. Ay gerçekten bizim gibi rahatsızlıkları olanlar için zor süreç bunlar.

Aynen kuzum tüm doktorlarınla konuşup ortak bi karar almanız gerekir senin için hangisi iyi olacaksa onlar zaten en uygun olanı söylerler. Kiii zaten sen de bu süreçte araştırırsın fazlasıyla. Biz ne desek boş aslına bakarsan. Doğum zamanı gelince bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle gelecek ama yine de tedbiri elden bırakmamak gerek tabii

Öyle kuşum kesinlikle nasıl gelecekse gelsin de korkuyorum bir şey olur eder diye allah korusun hepimizi

Öyle kuşum kesinlikle nasıl gelecekse gelsin de korkuyorum bir şey olur eder diye allah korusun hepimizi
Allah korusun canımm kötüyü çağırmıyoruz, olumsuz düşünmüyoruz hiiiççç kötü bi şey olmayacak her şey tatlış tatlış ilerleyecek rabbim hepimizi de koruyacak güzel güzel bebişlerimizi kucaklarımıza alıcaz er/geç öyle veya böyle

Ben doktorumun önerdiği hastanelerden birini seçeceğim zaten kendisi 15 yıl bir hastanede başhekim yardımcısı olarak çalışmış çok doktor tanıyor ona o konuda güveniyorum. Evet canım aynen öyle kanama kontrolü açısından kesinlikle sezeryan öneriliyor bizler için . Vajinal olursa kanamanın nereden geldiğini bulmak zor olabiliyormuş. Annem de car aynı hastalık son kardeşimde 12 saat ameliyatta kaldı ( bilinmiyordu) kanama durmadı. Bakalım hematoloji ne diyecek bence iki türlüsü içinde dosya hazırlar onlar .bizdeki tek sıkıntı anestezi yapmak istemiyorlar eğer acil sezeryan değilse (spinal anestezi) yapıyorlar ,anne bebeğin her anını bilsin diye buna çok önem veriyorlar . Buda beni korkutuyor

Ya senin durumda zor ama bence ilgili alakalı bir doktor kabul eder. Sadece bir yandan kan depoları olmalı senin kan grubun ne ? Genelde 0 lar sıkıntılı bu kanama bozukluklarında.

Aşkım doktorunla hiç konuştunmu bu konuyu ? Sendede nörolojik sıkıntı var diyosun zorlamaya gerek gerçekten varmı o sancıyla ? Ya tabi herkes en rahat ettiği şekilde olmalı kesinlikle doğumun her türlüsü zor . Ama kar zarar meselesini göz önünde bulundurmak gerek. Kan sulandırıcı iğneyi doğuma bir kaç hafta kala bırakacakmısın? Normal doğumda kanama az ama kanamayı kontrol altına almak sıkıntı oluyor. Kan sulandırıcıda zaten benim normal halim gibidir yani kesince felan bir yerini kolay durmuyordur demi aşkım ?

Aşkım daha 10 lu haftalardayken hatırlamıyorum net haftayı ama nöroloji doktorumun yanına gitmiştim vajinal doğum yapabilirsin bizim için problem yok demişti amaaaaaa bilemiyorum işte güvenemiyorum. O yüzden ilerleyen haftalarda tekrardan perinatoloji ve nöroloji ile görüşeceğim hatta tüp bebek doktoruma da danışacağım. Kan sulandırıcı konusunu da inan hiç bilmiyorum planlı doğum olmazsa yani vajinal doğum olursa kan sulandırıcı nasıl olur kestiremiyorum. Benim ömür boyu kullanmam gerekiyor bu arada kan sulandırıcı hapı. Kan sulandırıcı iğneyi de doğumdan sonra kullanmaya devam edecekmişim, onun da süresi 10 hafta daha. Amaç ani felçten, inmeden korumak. Bilemiyorum işte bir sürü şey geliyor aklıma rabbim yardımcım, yardımcımız olsun zor süreçler bunlar.

Kızlar selam, demir ve b12 kullanan var mı? Hangi ilacı kullaniyorsunuz

Aslında ediyorum ama anlayamadım. Bu hafta geldi bu özellik ve çok fenaymış. Sorduktan sonra rennie çiğnedim iyi geldi ama şimdi yine acısına uyandım. Sinirim bozuldu

Aslında ediyorum ama anlayamadım. Bu hafta geldi bu özellik ve çok fenaymış. Sorduktan sonra rennie çiğnedim iyi geldi ama şimdi yine acısına uyandım. Sinirim bozuldu
Benim bebeklikten geçmeyen ağır reflüm var ama diyette başladığımdan beri çok az arada oluyor onu da 5 dakika da bir bi kaç yudum su içip duruyorum bir saat sonunda geçiyor. Normalde gaviskonu kafama dikerdim hamilelik öncesi

Ben hatırlıyorum bunu 12-13 falandı haftan hakkımızda hayırlısı olsun canım anlıyorum benim hiç sorunum yokken normal doğumda ani damar patlaması sonucu yoğun kan kaybı yaşadım yani korkutmak gibi olmasın ama benimki erken ve ani doğum olduğu için bedenim buna hazır değildi şimdi insanları etkilemek istemiyorum, dediğin şeyleri doktorum da bana anlattı bak ne nörolojik ne Başka sıkıntım var çokk şükür ama bence de senin ya da senin gibi kan problemleri olan hamiş annelerin oturup da bütün doktorlarınızla konuşup halletmeniz gerek, allah korusun kaş yapalım derken göz çıkarmak daha zor inşallah sağ salim doğururuz

Ah aşkım benim bu defa doğumun çok kolay ve güzel geçsin inşallah hiç zorluk çekme. Yavrun da zamanında gelsin her şey yolunda gitsin Kesinlikle görüşmem gereken tüm doktorların ortak görüşünü alıp hareket edeceğim riske atabilecek bir durum değil. Hangisi ve ne içime siniyorsa da onu yapacağım. Allah hangisi uygunsa zaten onu nasip etsin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…