Ay çok saçma ve kötü olmuş . 30 cu haftaya gelmişsin yani bunu şimdimi söylüyorlar . Neyse belki böylesi daha iyidir doktorun kendinede pek güvenemiyor bence.Kesinlike iyi araştır bu süreçte gerekirse hepsini gün gün dene biliyorum çok masraflı birşey ama mecbur içine sineni bulmak için,çünki çok çok önemli bir olay bizimkisi.Çok şükür ben iyiyim canım bebiş de çok şükür ki iyi ama doktorla sorum yaşadım dün. Özel muayenehanesi olan bi doktorda takipliyim. İki hastaneyle anlaşmalıydı biriyle anlaşmasını feshetmiş. Sen de bu süreçleri iyi biliyorsun konu trombosit düşiklüğü olunca kanama riski oluyor anlaşmasını feshettiği Hadtane tam bana göreydi. Diğer hastane de ben bu kadar riskli bi hastanın doğumunu kabul edemem yetersiz kalabilirim demiş. Öyle olunca da doktorum yan çizmeye başladı Hematolojide takiplisin ya orada mı doğum yapsan acaba falan diye. Acil kanama olursa falan trombosit kolay bulunur falan demeye başladı. Biraz ortada kaldım gibi oldu. 30 haftaya kadar geldik bu haftadan sonra yeni doktor Hastane araştırmaya başladım çok saçma.
Senin de aklında bulunsun zaten büyük ihtimal sezaryen yapılacak sana da ama trombosit ihtiyacı falan olursa önceden ayarlanabilecek, sana sıkıntı çıkarmayan bi hastane ile anlaş derim. Ama Almanya’da böyle sorunlar olmaz bence ya her şeyi bizden önce düşünürler orda.
Halıları yine de doğuma yakın serersin şimdi en azından süpür sil yaparsın canımSağol kuzum halilarimi temzlemeye vermiştim evde hali olmayinca daha tozlaniyor yerler camlarda akşama kadar açik olunca butun sokagin tozu evin içine giriyo
Sezeryanda normal doğuma göre kanama çok fazla oluyormuş evet ama oldu da öngörülmeyen kanama durumu olursa sezeryanda müdahale daha kolay oluyormuş. O yüzden biz gibi hastalara sezeryanı daha çok öneriyorlar. Ki sende bi de şeker var şeker olunca da alllah korusun kanama olma ihtimali var. Doktorlar zaten bizden iyi bilirler ama bana hematoloji doktorum da kadın doğum doktorum da sezeryan olmalısın dediler. Orada sistem ne güzelmiş valla kara kara düşünüyorum şu an ben ne yapacağım diye. Yeni doktor bulucam ama bakalım kabul edecek mi riskliyim diye geri mi çevirecek endişe üstüne endişeAy çok saçma ve kötü olmuş . 30 cu haftaya gelmişsin yani bunu şimdimi söylüyorlar . Neyse belki böylesi daha iyidir doktorun kendinede pek güvenemiyor bence.Kesinlike iyi araştır bu süreçte gerekirse hepsini gün gün dene biliyorum çok masraflı birşey ama mecbur içine sineni bulmak için,çünki çok çok önemli bir olay bizimkisi.
Aşkım aslında şöyle almanyada kadın doğum klinikleri var onlar seni takip ediyor seçtiğin bir doktor ama o doğumuna giremiyor. Sen 32 de hastaneni netleştiriyorsun ve bizim durum özel olduğu için haftaya Salı günü hematoloji doğum konuşmamı yapacak ve dosyamı verecek. Ben o dosyayı seçtiğim hastaneye götüreceğim ve o dosyada herşey sayfa sayfa ayrıntılı yazıyor kanama şu kadar olursa şu miktar ilaç kanama durmazsa bu ,veya kaç cc de kan takviyesi vs.
Aslında benim doktor doğalcıydı ( genel olarak almanyada doğal ve ilaçsız çözümler sunuluyor) ama son gittiğimde kadın doğumcum sevk vereceğini sezeryan ayatlıyacağını söyledi. ( çok acil değilse hastane seni sezeryana almaz) bu yüzden takipli doktorun gerekçe sunarak sevk kağıdı yazması lazım . Yoksa sigorta bunu karşılamaz. Doktorumda normal doğumda kanamanın belki daha az ama kontrol altına alınması zor olacağını düşünüyor. Bebek ir değil ama gebelik şekeri artı kanama bozukluğu kombinasyonunda birde bebek zaten kalça geliş sezeryana karar verdik gibi oldu bakalım..
Of hanımlar yazdıklarınızı okuyorum da ilerleyen zamanlarda benim de gerçekten sağlıksal sorunlarımdan ötürü sezaryen mi yoksa vajinal doğum mu yapmam lazım çok iyi şekilde araştırmam gerekecekSezeryanda normal doğuma göre kanama çok fazla oluyormuş evet ama oldu da öngörülmeyen kanama durumu olursa sezeryanda müdahale daha kolay oluyormuş. O yüzden biz gibi hastalara sezeryanı daha çok öneriyorlar. Ki sende bi de şeker var şeker olunca da alllah korusun kanama olma ihtimali var. Doktorlar zaten bizden iyi bilirler ama bana hematoloji doktorum da kadın doğum doktorum da sezeryan olmalısın dediler. Orada sistem ne güzelmiş valla kara kara düşünüyorum şu an ben ne yapacağım diye. Yeni doktor bulucam ama bakalım kabul edecek mi riskliyim diye geri mi çevirecek endişe üstüne endişe
Aynen kuzum tüm doktorlarınla konuşup ortak bi karar almanız gerekir senin için hangisi iyi olacaksa onlar zaten en uygun olanı söylerler. Kiii zaten sen de bu süreçte araştırırsın fazlasıyla. Biz ne desek boş aslına bakarsan. Doğum zamanı gelince bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle gelecekOf hanımlar yazdıklarınızı okuyorum da ilerleyen zamanlarda benim de gerçekten sağlıksal sorunlarımdan ötürü sezaryen mi yoksa vajinal doğum mu yapmam lazım çok iyi şekilde araştırmam gerekecekKan sulandırıcı hap ve iğne kullanıyorum, kan pıhtılaşmam var, nörolojik problemlerim çok ciddi, gebelik şekeri var hangisi uygun olacak bilemiyorum. Nöroloji doktorum vajinal yapabilirsin demişti ama güvenemiyorum. Ay gerçekten bizim gibi rahatsızlıkları olanlar için zor süreç bunlar.
Öyle kuşum kesinlikle nasıl gelecekse gelsin de korkuyorum bir şey olur eder diye allah korusun hepimiziAynen kuzum tüm doktorlarınla konuşup ortak bi karar almanız gerekir senin için hangisi iyi olacaksa onlar zaten en uygun olanı söylerler. Kiii zaten sen de bu süreçte araştırırsın fazlasıyla. Biz ne desek boş aslına bakarsan. Doğum zamanı gelince bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle gelecekama yine de tedbiri elden bırakmamak gerek tabii
Allah korusun canımm kötüyü çağırmıyoruz, olumsuz düşünmüyoruz hiiiççç kötü bi şey olmayacak her şey tatlış tatlış ilerleyecekÖyle kuşum kesinlikle nasıl gelecekse gelsin de korkuyorum bir şey olur eder diye allah korusun hepimizi
Ben doktorumun önerdiği hastanelerden birini seçeceğim zaten kendisi 15 yıl bir hastanede başhekim yardımcısı olarak çalışmış çok doktor tanıyor ona o konuda güveniyorum. Evet canım aynen öyle kanama kontrolü açısından kesinlikle sezeryan öneriliyor bizler için . Vajinal olursa kanamanın nereden geldiğini bulmak zor olabiliyormuş. Annem de car aynı hastalık son kardeşimde 12 saat ameliyatta kaldı ( bilinmiyordu) kanama durmadı. Bakalım hematoloji ne diyecek bence iki türlüsü içinde dosya hazırlar onlar .bizdeki tek sıkıntı anestezi yapmak istemiyorlar eğer acil sezeryan değilse (spinal anestezi) yapıyorlar ,anne bebeğin her anını bilsin diye buna çok önem veriyorlar . Buda beni korkutuyorSezeryanda normal doğuma göre kanama çok fazla oluyormuş evet ama oldu da öngörülmeyen kanama durumu olursa sezeryanda müdahale daha kolay oluyormuş. O yüzden biz gibi hastalara sezeryanı daha çok öneriyorlar. Ki sende bi de şeker var şeker olunca da alllah korusun kanama olma ihtimali var. Doktorlar zaten bizden iyi bilirler ama bana hematoloji doktorum da kadın doğum doktorum da sezeryan olmalısın dediler. Orada sistem ne güzelmiş valla kara kara düşünüyorum şu an ben ne yapacağım diye. Yeni doktor bulucam ama bakalım kabul edecek mi riskliyim diye geri mi çevirecek endişe üstüne endişe
Amiiiiiiiin aminnnn inşallah yaAllah korusun canımm kötüyü çağırmıyoruz, olumsuz düşünmüyoruz hiiiççç kötü bi şey olmayacak her şey tatlış tatlış ilerleyecekrabbim hepimizi de koruyacak güzel güzel bebişlerimizi kucaklarımıza alıcaz er/geç öyle veya böyle
Aşkım doktorunla hiç konuştunmu bu konuyu ? Sendede nörolojik sıkıntı var diyosun zorlamaya gerek gerçekten varmı o sancıyla ? Ya tabi herkes en rahat ettiği şekilde olmalı kesinlikle doğumun her türlüsü zor . Ama kar zarar meselesini göz önünde bulundurmak gerek. Kan sulandırıcı iğneyi doğuma bir kaç hafta kala bırakacakmısın? Normal doğumda kanama az ama kanamayı kontrol altına almak sıkıntı oluyor. Kan sulandırıcıda zaten benim normal halim gibidir yani kesince felan bir yerini kolay durmuyordur demi aşkım ?Of hanımlar yazdıklarınızı okuyorum da ilerleyen zamanlarda benim de gerçekten sağlıksal sorunlarımdan ötürü sezaryen mi yoksa vajinal doğum mu yapmam lazım çok iyi şekilde araştırmam gerekecekKan sulandırıcı hap ve iğne kullanıyorum, kan pıhtılaşmam var, nörolojik problemlerim çok ciddi, gebelik şekeri var hangisi uygun olacak bilemiyorum. Nöroloji doktorum vajinal yapabilirsin demişti ama güvenemiyorum. Ay gerçekten bizim gibi rahatsızlıkları olanlar için zor süreç bunlar.
Aşkım daha 10 lu haftalardayken hatırlamıyorum net haftayı ama nöroloji doktorumun yanına gitmiştim vajinal doğum yapabilirsin bizim için problem yok demişti amaaaaaa bilemiyorum işte güvenemiyorum. O yüzden ilerleyen haftalarda tekrardan perinatoloji ve nöroloji ile görüşeceğim hatta tüp bebek doktoruma da danışacağım. Kan sulandırıcı konusunu da inan hiç bilmiyorum planlı doğum olmazsa yani vajinal doğum olursa kan sulandırıcı nasıl olur kestiremiyorum. Benim ömür boyu kullanmam gerekiyor bu arada kan sulandırıcı hapı. Kan sulandırıcı iğneyi de doğumdan sonra kullanmaya devam edecekmişim, onun da süresi 10 hafta daha. Amaç ani felçten, inmeden korumak. Bilemiyorum işte bir sürü şey geliyor aklıma rabbim yardımcım, yardımcımız olsun zor süreçler bunlar.Aşkım doktorunla hiç konuştunmu bu konuyu ? Sendede nörolojik sıkıntı var diyosun zorlamaya gerek gerçekten varmı o sancıyla ? Ya tabi herkes en rahat ettiği şekilde olmalı kesinlikle doğumun her türlüsü zor . Ama kar zarar meselesini göz önünde bulundurmak gerek. Kan sulandırıcı iğneyi doğuma bir kaç hafta kala bırakacakmısın? Normal doğumda kanama az ama kanamayı kontrol altına almak sıkıntı oluyor. Kan sulandırıcıda zaten benim normal halim gibidir yani kesince felan bir yerini kolay durmuyordur demi aşkım ?
Selam canım demir ilacımın adı endofer, b12 aylık iğne oluyorum ama dil altı sprey de önerebilirim onun da adı ocean methyl b12.Kızlar selam, demir ve b12 kullanan var mı? Hangi ilacı kullaniyorsunuz
Aslında ediyorum ama anlayamadım. Bu hafta geldi bu özellik ve çok fenaymış. Sorduktan sonra rennie çiğnedim iyi geldi ama şimdi yine acısına uyandım. Sinirim bozulduKusma canım beslenmene dikkat et. Aşırı yağlı, baharatlı, tatlı vs tüketme. Normalde benim eğilsem reflüm çıkardı o kadar mide hassasiyeti olan biriyim ama beslenmeyle birlikte gerçekten rahatladım çok şükür. Rennie çiğne bir de iyi gelir.
Benim bebeklikten geçmeyen ağır reflüm var ama diyette başladığımdan beri çok az arada oluyor onu da 5 dakika da bir bi kaç yudum su içip duruyorum bir saat sonunda geçiyor. Normalde gaviskonu kafama dikerdim hamilelik öncesiAslında ediyorum ama anlayamadım. Bu hafta geldi bu özellik ve çok fenaymış. Sorduktan sonra rennie çiğnedim iyi geldi ama şimdi yine acısına uyandım. Sinirim bozuldu
Ay canım benim iyiyim. Düğünden sonra memlekete geçtik orda dinleniyorum şuan. Sen nasılsın nasıl gidiyor
Selam canın ben vegaferon kullanıyorum demir bunu devlet yazıyo bana tek buu iyi geldi, ocean methyl b12 spreyini kullanıyorumKızlar selam, demir ve b12 kullanan var mı? Hangi ilacı kullaniyorsunuz
Ben hatırlıyorum bunu 12-13 falandı haftan hakkımızda hayırlısı olsun canımAşkım daha 10 lu haftalardayken hatırlamıyorum net haftayı ama nöroloji doktorumun yanına gitmiştim vajinal doğum yapabilirsin bizim için problem yok demişti amaaaaaa bilemiyorum işte güvenemiyorum. O yüzden ilerleyen haftalarda tekrardan perinatoloji ve nöroloji ile görüşeceğim hatta tüp bebek doktoruma da danışacağım. Kan sulandırıcı konusunu da inan hiç bilmiyorum planlı doğum olmazsa yani vajinal doğum olursa kan sulandırıcı nasıl olur kestiremiyorum. Benim ömür boyu kullanmam gerekiyor bu arada kan sulandırıcı hapı. Kan sulandırıcı iğneyi de doğumdan sonra kullanmaya devam edecekmişim, onun da süresi 10 hafta daha. Amaç ani felçten, inmeden korumak. Bilemiyorum işte bir sürü şey geliyor aklıma rabbim yardımcım, yardımcımız olsun zor süreçler bunlar.
Ah aşkım benim bu defa doğumun çok kolay ve güzel geçsin inşallah hiç zorluk çekme. Yavrun da zamanında gelsin her şey yolunda gitsinBen hatırlıyorum bunu 12-13 falandı haftan hakkımızda hayırlısı olsun canımanlıyorum benim hiç sorunum yokken normal doğumda ani damar patlaması sonucu yoğun kan kaybı yaşadım yani korkutmak gibi olmasın ama benimki erken ve ani doğum olduğu için bedenim buna hazır değildi şimdi insanları etkilemek istemiyorum, dediğin şeyleri doktorum da bana anlattı bak ne nörolojik ne Başka sıkıntım var çokk şükür ama bence de senin ya da senin gibi kan problemleri olan hamiş annelerin oturup da bütün doktorlarınızla konuşup halletmeniz gerek, allah korusun kaş yapalım derken göz çıkarmak daha zor inşallah sağ salim doğururuz
Ben gyno ferro sanol kullanıyorum demir olarak, doktorum kanımı az bulduğu için sabah akşam kullanıyorum aç karnına. B12 de wellcare’inKızlar selam, demir ve b12 kullanan var mı? Hangi ilacı kullaniyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?