İşte bende anlamıyorum başına gelmemiş neyine yorum yapıyorsun yaşasan neyse diyecem ki herkesim yaşadığı da aynı değil şeker bana zarar vermez sana verir. Kolesteza bende hafif geçer sende zor yani herşey değişir Allah akıl fikir versinHiç üzme kendini maalesef toplumda bu tarz arkadaşlar da var demek istediğini anlıyorum fakat dili çok sertti karşısında ki insanların hassas süreçlerde olan insanlar.. herkes farklı yaşıyor hamileliği benim ilk gebeliğimde olmayan şeyler bunda bunda olanlar ilkinde yoktu meselabenim en çok merak ettigim burda neden var mesela ? Yani yorum yapmazsın bilmediğin bı konuysa ama gerçekten çok merak ediyorum neden üye olmuş
Kesinlikle öyle ben burda herkese en ufak şeyde dua ederim bak em ufak bazılarına da nasıl dert olmuş yazık günahNeden üzüldün canım takma biz sizi anlıyoruz herkesin farklı Bi sorunu olabilir kimin de şeker kiminin erken doğum herkesin hassas noktaları vardır benimse daha başka başka şeyler burda birbirimizden fikir alışverişi yapıyoruz zaten o yüzden varya sayfa
Aslında yazdıklarıyla kendisini küçük duruma düşürdü. Ne kadar insani duygulardan uzak olduğunu ve çok kötü bir kalbe sahip olduğunu gösterdi. Böyleleri adına her zaman utanmışımdır yine utandım. Hiiiiiiç üzülme canını sıkma bak bana da neler yazmış güya beni yaralayacak yazdıkları. Kötü işteeee kötüüüüüüüüBende normalde polemiğe girmezdim ama inan o kadar sinirim bozuldu ki insanları küçük düşürüp hassas yerden vurmazsı onlar adına üzüldüm
Yazmiyim yazmiyim dedim tutamadım kendimi. Neden bu kadar art niyetlisiniz ayrıca gruptaki konuşmalardan rahatsızsanız neden takip edip sorular soruyorsunuz yani sizin gibi insanlar beni sadece güldürüyor.Arkadaslar burda bırkac kısı varkı kı hemen kendılerını bellı ettıler zaten. Baya baya panık atak toplulugu gibisiniz. Daha okudugunuzu anlamaktan acizsiniz. Birincisi gebelik şekeride kolestasızda cok onemlı ve en sık görülen sorunlardan ıkısı.Ama tedavısı yok önlenebilir belkı hafıfletılebılır belkı ama bi kalıcı tedavısı yok. Sizler asırı panıksınız hadı kendınız panıksınız mılletıde sorumsuzmus gıbı yazıyosunuz. kasınıyo diye koşa koşa acıle gıtse ona arkada kıs kıs gülerler. Aynı sekılde sekerım düşmüyo dıye acıle gıdersede ve bu seker 160sada gülerler. Panık olmamız gereken seyler degıl cunku bunlar. Tabıkı önemseyın kendınızı ama sizinkı hastalık boyutunda kusura bakmayında. Yasınız ne egıtımınız ne bilmiyorum ama az cok tahmın edebılıyorum. Böyle birbirinizi doldurup durun badi bakiim. Doktorlarınızda sizi dogurtunca rahat bi nefes alacaktır eminim. Allaj etrafınızdakılere yardım etsın. hele sekerle ılgılı yazısmalarınızı gülerek okudum her seferınde. Asırı cahılce bve komıktı. Ha bıde sunu dicem ozaman üzmemek icin yazmadımda arkadasım hanı su cok dıkkat eden spor yapan yuruyus yapan az yıyen bırı var ya ona diyorum. Benle seker tartısması yapmıstın. Sen seker hastasısın aslında gebelıkle ortaya cıktı bu muhtemelen dogumdanda sonra devam edecek. Yanı gebelıgın bununla ılgısı yok. O panık oldugun kafayı yedıgın kadar bişey yok ortada gebelıkle ılgılı. Sende ınsulın dırencı var ve bu genelıkten sonra tıp2 ye donebılır dıkkat et hadi size iyi endıselenmeler.
Çok normal kuzum benim de kızım bi kaç gün önde gidiyor 2 haftadan büyük olmadığı yada küçük olmadığı sürece sorun yok diye biliyorum bana öyle dendi. Maşallah tombiş geliyorAnnelerim bir sorum olacak.
3 gün önce kontrole gittim bebeğimin 29+6 olması gerekiyordu 30+4 çıktı ultrasonda kilosu da 1.600 civarlarındaydı gebelik şekeri var bilmeyenler için hatırlatayım. Doktorum hiçbir sorun olmadığını haftasına göre de kilosunun normal olduğunu söyledi suyum da olması gerektiği gibi. Bu durumu yaşayan oldu mu?
Aman boşver yazık ben ölsem birini hassas yerinden vurmam. Herkesin derdi sıkıntısı farklı. Kimi daha önce bebeğini kaybetmiş o korkuyla yaşıyor. Kimi zor şartlarla benek sahibi olmuş onun korkusunu yaşıyor. Kimi hamileliği sıkıntılı geçmiş onun korkusunu yaşıyor. Keşke herkes sıkıntısız hamilelik geçirse ama neyse Allah onun da evlatlarını kucağına almayı nasip etsin ama kötü kalpli insanlardan hep korkmuşumdurAslında yazdıklarıyla kendisini küçük duruma düşürdü. Ne kadar insani duygulardan uzak olduğunu ve çok kötü bir kalbe sahip olduğunu gösterdi. Böyleleri adına her zaman utanmışımdır yine utandım. Hiiiiiiç üzülme canını sıkma bak bana da neler yazmış güya beni yaralayacak yazdıkları. Kötü işteeee kötüüüüüüüü
Tamam o hâlde rahatladım. Şeker de olunca hâliyle endişe ediyor insan. (Başkaları gibi vurdumduymaz olamıyorum napiyim)Çok normal kuzum benim de kızım bi kaç gün önde gidiyor 2 haftadan büyük olmadığı yada küçük olmadığı sürece sorun yok diye biliyorum bana öyle dendi. Maşallah tombiş geliyor
İyi akşamlar canım, benim de en başından beri böyle önde çıkıyor doktoruma sordum 2 haftadan fazla önde olursa problem olur dedi, tabii sende doktoruna sor yine seni takip edip değerlerini sonuçlarını bilen oAnnelerim bir sorum olacak.
3 gün önce kontrole gittim bebeğimin 29+6 olması gerekiyordu 30+4 çıktı ultrasonda kilosu da 1.600 civarlarındaydı gebelik şekeri var bilmeyenler için hatırlatayım. Doktorum hiçbir sorun olmadığını haftasına göre de kilosunun normal olduğunu söyledi suyum da olması gerektiği gibi. Bu durumu yaşayan oldu mu?
Sorun yok dedi canım ben gene de bi sorayım dedim. Her gittiğinde mi önde çıkıyordu yoksa ara sıra mı?İyi akşamlar canım, benim de en başından beri böyle önde çıkıyor doktoruma sordum 2 haftadan fazla önde olursa problem olur dedi, tabii sende doktoruna sor yine seni takip edip değerlerini sonuçlarını bilen o
Hiç deme ya dikkat ediyoruz ona rağmen endişe bitmiyor bi zamanında doğursaydık sağlıklaTamam o hâlde rahatladım. Şeker de olunca hâliyle endişe ediyor insan. (Başkaları gibi vurdumduymaz olamıyorum napiyim)
canim ben bu konuya soyle yaklasiyorum; ki dusuncelerimi doktor arkadaslarimla da paylastim onlar da teyit etti, simdi ultrasondaki degerler neticede bir ortalama/standart buna gore belirleniyor. minnosun aile bireyleri olarak hepimiz farkli fiziksel ozelliklere sahip olabiliriz, misal bizim boylar uzun, esim iri yapili, bizim minnos da yaklasik 2 hafta onde gorunuyor. doktor degerleri kontrol ettiginde bir problem yok diyor. seninkinde de oyle demis cok sukurAnnelerim bir sorum olacak.
Ben inanıyorum güzel güzel doğurup buraya yazacağız bu sefer de seninki gazlı benimki uykucu diye muhabbetler geçecek aramızda hem de gecenin bilmem kaçında ahahahahhHiç deme ya dikkat ediyoruz ona rağmen endişe bitmiyor bi zamanında doğursaydık sağlıkla
Ayyy doğsunlar da inan uykusuz kalsam da yorulsam da umrumda olmaz ayy düşüncesi bile heyecanlıBen inanıyorum güzel güzel doğurup buraya yazacağız bu sefer de seninki gazlı benimki uykucu diye muhabbetler geçecek aramızda hem de gecenin bilmem kaçında ahahahahh
Haklısın canım kimisi daha kilolu kimisi de daha zayıf doğuyormuş hikayenin sonundacanim ben bu konuya soyle yaklasiyorum; ki dusuncelerimi doktor arkadaslarimla da paylastim onlar da teyit etti, simdi ultrasondaki degerler neticede bir ortalama/standart buna gore belirleniyor. minnosun aile bireyleri olarak hepimiz farkli fiziksel ozelliklere sahip olabiliriz, misal bizim boylar uzun, esim iri yapili, bizim minnos da yaklasik 2 hafta onde gorunuyor. doktor degerleri kontrol ettiginde bir problem yok diyor. seninkinde de oyle demis cok sukurultrasonlarin da biraz yanilma payi olabiliyor malum, bir de kontrolden kontrole degisiyor degerler; 1 hafta onde/geride, 5 onde/geride vs. kotu bir sey olsa uyarirdi doktor muhakkak. sen icini ferah tut.
Evet evet o ilk ânı hayal edip duruyorum doğduğunda yanağına koyuyorlar ya o mis kokuAyyy doğsunlar da inan uykusuz kalsam da yorulsam da umrumda olmaz ayy düşüncesi bile heyecanlı
Tecrübeli biri yazmış canım sağlık ocağı hepsine bakmıyormuş sanırım ama umarım bir şey çıkmazOlur canim zaten gidicektim ilaç yazdırmak için kanda veririm gitmişken en son bir ay önce vermiştim.
bebişin haftası ile uyumlu ise hiç sorun değil ben de ilk 3 ay 3 kilo verdim şimdide 2,5 kilo aldımYa kızlar ben hiç kilo almadm. Yani hamile kaldğmda 60 kilo idim şimdi 59 en kötü 10 kilo alıyordm kusmaktan galiba aynı durumda olan var mı
Uykuda da giydirmek için uzun kollu ayaklı tulumlar iyi oluyormuş,yine bir kaç zıbın daha alabilirsin canım zaten o da sıcaklığına göre gün içinde kısa kollu zıbın ile de durabilir bebek o sık değiştirebilir bana da öyle diyorlar mesela 5 zıbın 0-3 ay 5 tane 3-6 ay aldım hediye gelenlerde var bir kaç tanede işte trikoları 3-6 ay ile 6-9 ay arası alıyorum kalınsa mesela ocak ayında 6 aylık olacak diye düşünerek ona göre işteKızlar ben bir hastane çıkışı aldım. 2 tane yeni doğan alt üstlü takım var bir de 2 tane yenidoğan zıbın var. Galiba görümcemin oğlundan kalma bir kaç eskisi de var ama tam ne var bilmiyorum . Yine 3 aylık 3 tane tulum ve 3 tane kısa kollu zıbın var. Bana bunlar çok çok eksik geliyor. Ama sürekli çevremden baskılanıyorum bebek hemen büyüyor giydiremezsin bile diye. Ben de bari büyük şeyler alayım diyorum. Mesela triko bir şeyler alsam ne kadarlık kaç aylık almak gerekir siz neler aldınız trikolara da evler artık sıcak yine alma diyorlar da uyuz oluyorum iyice
Benim hep öyle canım çok önde ya da geride olmadığı sürece sorun yok 29+5 te 1457 gramdı mesela baş ve karın çevresi daha da büyük çıkıyor hattaAnnelerim bir sorum olacak.
Anladım canım teşekkür ederimTecrübeli biri yazmış canım sağlık ocağı hepsine bakmıyormuş sanırım ama umarım bir şey çıkmaz
bebişin haftası ile uyumlu ise hiç sorun değil ben de ilk 3 ay 3 kilo verdim şimdide 2,5 kilo aldım
Uykuda da giydirmek için uzun kollu ayaklı tulumlar iyi oluyormuş,yine bir kaç zıbın daha alabilirsin canım zaten o da sıcaklığına göre gün içinde kısa kollu zıbın ile de durabilir bebek o sık değiştirebilir bana da öyle diyorlar mesela 5 zıbın 0-3 ay 5 tane 3-6 ay aldım hediye gelenlerde var bir kaç tanede işte trikoları 3-6 ay ile 6-9 ay arası alıyorum kalınsa mesela ocak ayında 6 aylık olacak diye düşünerek ona göre işte
Benim hep öyle canım çok önde ya da geride olmadığı sürece sorun yok 29+5 te 1457 gramdı mesela baş ve karın çevresi daha da büyük çıkıyor hatta
her gittiğimde canım, milimetre ile ölçüldüğü için milim farkı bile birazcık önde çıkarabilir. Bebek doğduğu zaman ultrason kilosundan az yada fazla doğdu diyorlar ya o milim farkından işte, umarım ifade edebilmişimdirSorun yok dedi canım ben gene de bi sorayım dedim. Her gittiğinde mi önde çıkıyordu yoksa ara sıra mı?
Anladımm doğum tarihi de değişiyor değil mi?her gittiğimde canım, milimetre ile ölçüldüğü için milim farkı bile birazcık önde çıkarabilir. Bebek doğduğu zaman ultrason kilosundan az yada fazla doğdu diyorlar ya o milim farkından işte, umarım ifade edebilmişimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?