Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
İşte bende anlamıyorum başına gelmemiş neyine yorum yapıyorsun yaşasan neyse diyecem ki herkesim yaşadığı da aynı değil şeker bana zarar vermez sana verir. Kolesteza bende hafif geçer sende zor yani herşey değişir Allah akıl fikir versin

Kesinlikle öyle ben burda herkese en ufak şeyde dua ederim bak em ufak bazılarına da nasıl dert olmuş yazık günah

Bende normalde polemiğe girmezdim ama inan o kadar sinirim bozuldu ki insanları küçük düşürüp hassas yerden vurmazsı onlar adına üzüldüm
Aslında yazdıklarıyla kendisini küçük duruma düşürdü. Ne kadar insani duygulardan uzak olduğunu ve çok kötü bir kalbe sahip olduğunu gösterdi. Böyleleri adına her zaman utanmışımdır yine utandım. Hiiiiiiç üzülme canını sıkma bak bana da neler yazmış güya beni yaralayacak yazdıkları. Kötü işteeee kötüüüüüüüü

Yazmiyim yazmiyim dedim tutamadım kendimi. Neden bu kadar art niyetlisiniz ayrıca gruptaki konuşmalardan rahatsızsanız neden takip edip sorular soruyorsunuz yani sizin gibi insanlar beni sadece güldürüyor.
Yaş,eğitim ne alaka herkesin yaşanmışlığı,hamile yaşı ya da şu anki durumu aynı değil bu platform bana çok şey katıyor mesela ama siz gibi çekemeyen,ondan bundan rahatsız olan insan da çok ne yazık ki.
Birde dalga geçer gibi demişsiniz ki o zaman üzülme diye söylemedim ama şu an sana acımıyorum ve yüzüne vuruyorum sen zaten şeker hastasısın ne bu çocukla tartışmaya girmiş de üste çıkmak ister gibi tavırlar.
Doktorlar da rahat nefes alacakmış ona da ayrı bir güldüm herkesin derdi sizi mi rahatsız etti bırakın da doktorlar rahat rahat gebeleriyle ilgilensin.
Bence siz çok cahilce yazmışsınız. Haa çoğu konuda bilgili,tecrübeli olabilirsiniz ama bunu insanlara güzel bir şekilde aktarabilirsiniz öyle nefret kusarak değil!

Annelerim bir sorum olacak.
3 gün önce kontrole gittim bebeğimin 29+6 olması gerekiyordu 30+4 çıktı ultrasonda kilosu da 1.600 civarlarındaydı gebelik şekeri var bilmeyenler için hatırlatayım. Doktorum hiçbir sorun olmadığını haftasına göre de kilosunun normal olduğunu söyledi suyum da olması gerektiği gibi. Bu durumu yaşayan oldu mu?

Çok normal kuzum benim de kızım bi kaç gün önde gidiyor 2 haftadan büyük olmadığı yada küçük olmadığı sürece sorun yok diye biliyorum bana öyle dendi. Maşallah tombiş geliyor

Aman boşver yazık ben ölsem birini hassas yerinden vurmam. Herkesin derdi sıkıntısı farklı. Kimi daha önce bebeğini kaybetmiş o korkuyla yaşıyor. Kimi zor şartlarla benek sahibi olmuş onun korkusunu yaşıyor. Kimi hamileliği sıkıntılı geçmiş onun korkusunu yaşıyor. Keşke herkes sıkıntısız hamilelik geçirse ama neyse Allah onun da evlatlarını kucağına almayı nasip etsin ama kötü kalpli insanlardan hep korkmuşumdur

Çok normal kuzum benim de kızım bi kaç gün önde gidiyor 2 haftadan büyük olmadığı yada küçük olmadığı sürece sorun yok diye biliyorum bana öyle dendi. Maşallah tombiş geliyor
Tamam o hâlde rahatladım. Şeker de olunca hâliyle endişe ediyor insan. (Başkaları gibi vurdumduymaz olamıyorum napiyim)

İyi akşamlar canım, benim de en başından beri böyle önde çıkıyor doktoruma sordum 2 haftadan fazla önde olursa problem olur dedi, tabii sende doktoruna sor yine seni takip edip değerlerini sonuçlarını bilen o

Sorun yok dedi canım ben gene de bi sorayım dedim. Her gittiğinde mi önde çıkıyordu yoksa ara sıra mı?

canim ben bu konuya soyle yaklasiyorum; ki dusuncelerimi doktor arkadaslarimla da paylastim onlar da teyit etti, simdi ultrasondaki degerler neticede bir ortalama/standart buna gore belirleniyor. minnosun aile bireyleri olarak hepimiz farkli fiziksel ozelliklere sahip olabiliriz, misal bizim boylar uzun, esim iri yapili, bizim minnos da yaklasik 2 hafta onde gorunuyor. doktor degerleri kontrol ettiginde bir problem yok diyor. seninkinde de oyle demis cok sukur ultrasonlarin da biraz yanilma payi olabiliyor malum, bir de kontrolden kontrole degisiyor degerler; 1 hafta onde/geride, 5 onde/geride vs. kotu bir sey olsa uyarirdi doktor muhakkak. sen icini ferah tut.

Hiç deme ya dikkat ediyoruz ona rağmen endişe bitmiyor bi zamanında doğursaydık sağlıkla
Ben inanıyorum güzel güzel doğurup buraya yazacağız bu sefer de seninki gazlı benimki uykucu diye muhabbetler geçecek aramızda hem de gecenin bilmem kaçında ahahahahh

Ben inanıyorum güzel güzel doğurup buraya yazacağız bu sefer de seninki gazlı benimki uykucu diye muhabbetler geçecek aramızda hem de gecenin bilmem kaçında ahahahahh
Ayyy doğsunlar da inan uykusuz kalsam da yorulsam da umrumda olmaz ayy düşüncesi bile heyecanlı

Haklısın canım kimisi daha kilolu kimisi de daha zayıf doğuyormuş hikayenin sonunda
Ama her gittiğimde doğum biraz saha öne çekiyor heyecan ve merak sarıyor içimi acaba 40. haftaya kadar bekleyecek mi ne şekilde hastaneye gideceğim diye kimi bebekler erken gelmeyi tercih ediyor biliyorsun. Geçenlerde bir arkadaş 38. haftada kontrole gitmiş 4 cm açıklıkla yatırmışlar sancıları çıkmış nstde ama henüz kendi hissetmiyormuş ertesi gün de doğum yapıyor işte
Sağlıkla ve zamanında doğuralım inşaAllah. Gerçi onlar gelecekleri zamanı çok iyi biliyorlar aslında

Olur canim zaten gidicektim ilaç yazdırmak için kanda veririm gitmişken en son bir ay önce vermiştim.
Tecrübeli biri yazmış canım sağlık ocağı hepsine bakmıyormuş sanırım ama umarım bir şey çıkmaz
Ya kızlar ben hiç kilo almadm. Yani hamile kaldğmda 60 kilo idim şimdi 59 en kötü 10 kilo alıyordm kusmaktan galiba aynı durumda olan var mı
bebişin haftası ile uyumlu ise hiç sorun değil ben de ilk 3 ay 3 kilo verdim şimdide 2,5 kilo aldım
Uykuda da giydirmek için uzun kollu ayaklı tulumlar iyi oluyormuş,yine bir kaç zıbın daha alabilirsin canım zaten o da sıcaklığına göre gün içinde kısa kollu zıbın ile de durabilir bebek o sık değiştirebilir bana da öyle diyorlar mesela 5 zıbın 0-3 ay 5 tane 3-6 ay aldım hediye gelenlerde var bir kaç tanede işte trikoları 3-6 ay ile 6-9 ay arası alıyorum kalınsa mesela ocak ayında 6 aylık olacak diye düşünerek ona göre işte
Benim hep öyle canım çok önde ya da geride olmadığı sürece sorun yok 29+5 te 1457 gramdı mesela baş ve karın çevresi daha da büyük çıkıyor hatta

Anladım canım teşekkür ederim

Sorun yok dedi canım ben gene de bi sorayım dedim. Her gittiğinde mi önde çıkıyordu yoksa ara sıra mı?
her gittiğimde canım, milimetre ile ölçüldüğü için milim farkı bile birazcık önde çıkarabilir. Bebek doğduğu zaman ultrason kilosundan az yada fazla doğdu diyorlar ya o milim farkından işte, umarım ifade edebilmişimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…