- 1 Kasım 2023
- 1.366
- 874
- 43
- 30
Ateşin çok yükselirse acile gitmen gerek hamileyken tehlikeli olabiliyormuş yüksek ateş. Kuş burnu ıhlamur ve nane içebilirsin kontrollü benim doktorum izin vermişti.Hanımlar soğuk algınlığı geçiriyorum aile hekimine gittim iltihap yok dedi. Ama sabahtan beri biraz yumurta ve biraz önce de az bişey ekmek arası bişeyler yiyebildim moralim bozuldu acaba bebeğimin hakkına mı giriyorum diye. Başım çatlıyor, vücudum biraz yorgun baya da terledim inşallah sabaha bişeyim kalmaz balla karabiberi karıştırıp yiyorum narlı portakallı taze sıkım meyve suyu içtim başka ne yapabilirim
Doktorların yazdığı devletin karşıladığında genelde sadec magnezyum oksit bulunuyorMagnezyum kullanıyorum soda içiyorum decavit kullanıyorum onda da var magnezyum demekki yeterli gelmiyor.
Off evet çok kötüydü sanki kasım dönmüştü. Bi gün gidemedim ama yarın gidip yazdıracağım zaten vardı bitmişti benimki hafta sonu olunca yazdiramadim.
Yarın halledecem zaten aramışlardı kontrol için beni gider hallederim yarın.
Ateşimi takip ediyorum, bebeğim için almıştım ilk bende denemek varmış kısmette. Doktorum bitki çaylarını pek önermedi bana, bende ballı limonlu su bal karabiber karışımı yapıp idare ediyorumAteşin çok yükselirse acile gitmen gerek hamileyken tehlikeli olabiliyormuş yüksek ateş. Kuş burnu ıhlamur ve nane içebilirsin kontrollü benim doktorum izin vermişti.
Atarsın canım iyi olur terlemek, ben çok uzun zaman tiksinmeden bulantıdan yiyemedim canım üzüldüğüm yerler oldu tabi ama bak bebiş bunca zaman büyüdü öyle bir iki gün hasta oldun diye bebeğin gelişimi etkilenmez hemen depolar var vücutta, yiyebildiklerini de sağlıklı şeyler yemeye çalış takviyelerini al yine tabi doktorumda bu süreçte bebek senden gerekli olanı alır gerekirse seni bayıltır tüm her şeyi alır demişti yani fizyolojik olarakta bebiş besleniyor bir şekilde sen iyiye odaklanSuyuda bol içiyorum iyi geliyor zaten inşallah hemen toparlarım
Yatıyorum zaten baya da terledim inşallah terle atıyorumdur, stres yapmak istemiyorum ama işte yemek bile yiyemiyorum o yüzden bebeğin hakkına giriyorum gibi hissediyorum
Tabi gerekirse depolardan besleniyor haklısın ilaçlarımı ve takviyelerimi aldım inşallah takviyelerde fayda eder içlerinde c vitamini vs var sonuçtaAtarsın canım iyi olur terlemek, ben çok uzun zaman tiksinmeden bulantıdan yiyemedim canım üzüldüğüm yerler oldu tabi ama bak bebiş bunca zaman büyüdü öyle bir iki gün hasta oldun diye bebeğin gelişimi etkilenmez hemen depolar var vücutta, yiyebildiklerini de sağlıklı şeyler yemeye çalış takviyelerini al yine tabi doktorumda bu süreçte bebek senden gerekli olanı alır gerekirse seni bayıltır tüm her şeyi alır demişti yani fizyolojik olarakta bebiş besleniyor bir şekilde sen iyiye odaklan
Bennnn çok muzdaribim uzun süredir yapıyor bunu düzensiz kasılma dedi ona doktor genelde bu haftalarda normalmiş siklasirsa gel dediYa kızlar oğlum bugün sürekli biyere toplanıyor niye böyle yapıyor anlamadım O kadar nefesim daralıyor ki toplanınca bu durumu yaşayan varmı bu kasilmami sayılıyor
Benim doktorumda günde 3-4kez normal dedi ama akşamdan beri sık olunca bu gözüm korktu...Bennnn çok muzdaribim uzun süredir yapıyor bunu düzensiz kasılma dedi ona doktor genelde bu haftalarda normalmiş siklasirsa gel dedi
Hayırlı olsun canım gözün aydınÇalışan kızlarBen yarın doğum iznine ayrılıyorum inşallah. Yarın son günüm, Perşembe de doktora gidip 32+0’da çalışmaz raporumu alacağım. Bir dönem servikal yetmezlik sebebiyle evde yattım bilen vardır belki, o risk hala devam ediyor illa ki. O yüzden doktorum seni 32 olduğun anca çıkaracağım artık dinlenmen gerekiyor dedi tamam dedim ben de. Gönül isterdi biraz daha durayım ama bir yandan da doğum öncesi kendime vakit ayırıcam, arkadaşlarımla görüşücem, evimle ve hazırlıklarla rahatça ilgilenicem zamanım sıkışık olmayacak ve psikolojik olarak da iyice anneliğe yoğunlaşacağım diye mutluyum. Her şeyin hayırlısı olsun yeter ki sağlıkla gelsinler Siz de kendinizi zorlamayın en önemli şey sizin ve bebeğinizin sağlığı. Para her zaman kazanılır rızkı Allah veriyor. Zorlandığınız dayanamıyorum dediğiniz an çıkın hem kendinizin hem bebişin hakkına girmek olur güzelce dinlenin evinizde. Bu zamana kadar çok iyi geldik maşallah bize, bundan sonrası da güzel olacak inşallah
2 gündür benim de öyle hayatım, bende de çarpıntı yapıyor o toplanma olayı. Kasılma mı bilmiyorum ama doktor normal olduğunu söyledi, endişelenme benceYa kızlar oğlum bugün sürekli biyere toplanıyor niye böyle yapıyor anlamadım O kadar nefesim daralıyor ki toplanınca bu durumu yaşayan varmı bu kasilmami sayılıyor
Evet ya kalbim yerinden çıkacak gibi oluyo2 gündür benim de öyle hayatım, bende de çarpıntı yapıyor o toplanma olayı. Kasılma mı bilmiyorum ama doktor normal olduğunu söyledi, endişelenme bence
Arada oluyor kuzum ya Özellikle anı döndüğmde filan yatakta artık sağdan soldan bizi skiştiriyorlar miniklerKızlar ya böyle 3/4 gündür rahmime bıçak saplanması gibi birşey oluyor ama aşşağıdan hissediliyor baya ,anlık böyle zıplatan bir ağrı .. Bebek sinirlere felanmı vuruyor diyorumda ama 31+larda başladınyaşayan varmı ?
Ya bana genelde oturken denk geldi ama hoplatıyorArada oluyor kuzum ya Özellikle anı döndüğmde filan yatakta artık sağdan soldan bizi skiştiriyorlar minikler
Vajinal doğum istiyorum eğer olursa girecek, girmesini de istiyorumKızlaar kızlar hiç konuşuldu mu bilmiyorum, madem son düzlükteyiz artık sormak istiyorum.Eşlerinizin doğuma girme konusundaki düşünceleriniz nedir?
Şimdiden iyi istirahatlerÇalışan kızlarBen yarın doğum iznine ayrılıyorum inşallah. Yarın son günüm, Perşembe de doktora gidip 32+0’da çalışmaz raporumu alacağım. Bir dönem servikal yetmezlik sebebiyle evde yattım bilen vardır belki, o risk hala devam ediyor illa ki. O yüzden doktorum seni 32 olduğun anca çıkaracağım artık dinlenmen gerekiyor dedi tamam dedim ben de. Gönül isterdi biraz daha durayım ama bir yandan da doğum öncesi kendime vakit ayırıcam, arkadaşlarımla görüşücem, evimle ve hazırlıklarla rahatça ilgilenicem zamanım sıkışık olmayacak ve psikolojik olarak da iyice anneliğe yoğunlaşacağım diye mutluyum. Her şeyin hayırlısı olsun yeter ki sağlıkla gelsinler Siz de kendinizi zorlamayın en önemli şey sizin ve bebeğinizin sağlığı. Para her zaman kazanılır rızkı Allah veriyor. Zorlandığınız dayanamıyorum dediğiniz an çıkın hem kendinizin hem bebişin hakkına girmek olur güzelce dinlenin evinizde. Bu zamana kadar çok iyi geldik maşallah bize, bundan sonrası da güzel olacak inşallah
Bu haftalar insanı kafayı yedirtirYa bana genelde oturken denk geldi ama hoplatıyornapıyor siniremi baskı yapıyor aceba açılmam mı oluyor diye düşünüyorum .. neyse haftaya çarşamba nstde anlarız
Evet ben de baktım sen söyleyince, dikkatli kullanmak lazım. Kendini suçlamaaaaaa ama söylediklerimiz evrene mesaj işte. İnşallah hemen geçecek öyle düşünelimZencefil son dönemlerde sıkıntılıymış yabaş ağrısı için parol içmemek için direniyorum ama olmazsa eşimi eczaneye göndereceğim, ne güzel seviniyordum bayadır hasta olmadım diye kendi kendime nazar değdim muhtemelen, hamileyken çok zor oluyormuş psikolojik açıdan
Yaa bizde 25 ci haftada başladı doktorum .. yani benim doktorun rutin kontrolü 25 ci hafta herkes ozaman başlıyor. Ve 12 ci haftadan itibaren her kontrolde vajinal muayenede rahim ağzı ölçüyor,kapalımı diye bakıyor. Bazıları bu kontrolü geç başlatıyormuş..Bu haftalar insanı kafayı yedirtirşimdi anliyorum bu an önce doğsun diyenleri son haftalarda Bende haftaya çarşamba gidicem 34+2oluyorum nstye bağlarmi bilmiyorum 35'den sonra demişti.
O kasılma oluyor canım. Sürekli olursa doktoruna uğra derim düzensizden korkma ama önlem de alYa kızlar oğlum bugün sürekli biyere toplanıyor niye böyle yapıyor anlamadım O kadar nefesim daralıyor ki toplanınca bu durumu yaşayan varmı bu kasilmami sayılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?